پرش به محتوا

حمله به ترامپ می تواند منجر به جنگ داخلی شود.

اگر ترامپ اسناد طبقه بندی شده را پنهان کرده است، این می تواند پایان او باشد – یا شخص دیگری

یورش اف‌بی‌آی به اقامتگاه مار-آ-لاگو ترامپ می‌تواند باعث شود که او از نامزدی ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۴ منع شود – و این می‌تواند حامیان ستیزه جوی او را به شورش تحریک کند. 

بردلی بلانکنشیپ – راشا تودی

ترجمه حمید علوی – مجله هفته

اف‌بی‌آی روز دوشنبه به اقامتگاه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در فلوریدا یورش برد. مشخص نیست که حکم بازرسی مربوط به کدام تحقیقات خاص است. با این حال، سی ان ان مدعی است که از منابع موثق اطلاعاتی دریافته است که تحقیقات مربوط به رسیدگی ترامپ به اسناد ریاست جمهوری از زمان ریاست جمهوری اش است. 

ترامپ خود این وقایع را «حمله آشکار دموکرات‌های چپ‌گرا» توصیف کرده است که نشان‌دهنده «روزگار سیاهی برای ملت ما» است. مانند رئیس جمهور سابق، رسانه های طرفدار جمهوری خواه مانند فاکس نیوز این رویداد را به عنوان یک شکار جادوگر سیاسی توسط دولت رئیس جمهور جو بایدن علیه مخالف احتمالی کمپین انتخاباتی او در سال ۲۰۲۴ محکوم می کنند. چه این تعبیر اتفاقات در مار-آ-لاگو را توصیف کند یا نه، این رویداد از هر نظر بی سابقه است. 

اولاً، رؤسای جمهور ایالات متحده هرگز در مورد هیچ چیز پاسخگو نیستند. تصمیم دیوان عالی در سال ۱۹۸۲ در مورد نیکسون علیه فیتزجرالد، مفهوم مصونیت مطلق را معرفی کرد که بر اساس آن رؤسای جمهور از مصونیت مدنی کامل در برابر کلیه دعاوی ناشی از اعمالی که در طول دوران ریاست جمهوری شان انجام می شود برخوردار می شوند.  وزارت دادگستری چندین دهه است که از این یک گام هم فراتر رفته و به این سیاست پایبند بوده است که هیچ رئیس‌جمهوری را نمی‌توان در زمان زمامداریش استیضاح کرد – اگرچه دادگاه‌ها و قانون اساسی هیچ چیز مشخصی در این مورد نمی‌گویند. 

ترامپ باید در خروج از قدرت کاری انجام داده باشد که به نظر می رسد دادگاه را به این نتیجه برساند که او اسناد دولتی را که برای آرشیو ملی ارسال شده بود پنهان کرده است. این یک جرم جدی است که به احتمال زیاد تحت عنوان کتاب قانون با تبصره ۱۸ § ۲۰۱۷ ایالات متحده قرار می گیرد – پنهان کردن، حذف یا تخریب به طور کلی. و به نظر می رسد که ماموران اف بی آی به دنبال این اسناد بودند. 

بخش خاصی از آن پاراگراف بسیار مهم است: «هر فردی که طبق این بند مجرم شناخته شود، جریمه یا برای حداکثر سه سال حبس می شود، یا هر دو، سمت خود را از دست داده و از سمت خود در ایالات متحده سلب صلاحیت می شوند.»

اساساً، اگر اف‌بی‌آی متوجه شود که ترامپ اسناد دولتی را که در پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش با خود برده بود و یا پنهان کرده است، ممکن است او را از کاندیداتوری مجدد منع کند. این واقعیت که اف‌بی‌آی به اقامتگاه وی حمله کرد، به‌ویژه در پس زمینه خطرات و پیامدهای جدی سیاسی، نشان می‌دهد که این سوءظن‌ها باید کاملاً موجه بوده باشند. یعنی احتمال اینکه چیزی پیدا شود بسیار زیاد است. 

اگر این اتفاق بیفتد و ترامپ متهم و محکوم به این جرم شود، مسلماً او ادعا خواهد کرد که اتهامات ساختگی و با انگیزه سیاسی است و حامیانش نیز همین باور را خواهند داشت. توجه داشته باشید که اکثر رای دهندگان جمهوری خواه حتی معتقد نیستند که نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ مشروع است و در سراسر کشور حداقل ۱۲۰ نامزد جمهوری خواه که در انتخابات میان دوره ای نوامبر شرکت می کنند نیز به این موضوع اعتقاد ندارند که رئیس جمهور جو بایدن به صورت دموکراتیک انتخاب شده است. 

بنابراین سناریوی زیر را تصور کنید: یا ترامپ در سال ۲۰۲۴ دوباره پیروز می‌شود یا قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری متهم و مجرم شناخته می‌شود، در نتیجه از سمت خود منع می‌شود و احتمالاً برای چند سال در زندان به سر می‌برد. تیم او، اظهارات گستاخانه‌ای می‌کنند و دولت آمریکا را به آزار و اذیت سیاسی متهم می‌کنند و حامیان ترامپ را برای قیام علیه دولت بسیج می‌کنند، همانطور که در گذشته هم همین کار را انجام داده‌اند. بسته به اینکه چگونه می بخواهیم جلسات جاری در مورد حوادث ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در کاپیتول را تفسیر کنیم، هواداران ترامپ نتیجه گیری خود را قبلا کرده اند.

به همین دلیل است که برخی از ناظران رسانه‌های اجتماعی و همچنین تعداد کمی از روزنامه‌نگاران، در ادعای اینکه ایالات متحده ممکن است اکنون در مسیری به سمت جنگ داخلی قرار گرفته باشد، درست می‌گویند. این کشور در حال حاضر آنقدر از نظر سیاسی تقسیم شده است که جمهوری خواهان و دموکرات ها اساساً در جهان های مختلف زندگی می کنند. رفتن ترامپ به زندان و برکناری از ریاست جمهوری می تواند آخرین قطره ای باشد که باعث جاری شدن سیل شود. 

دیدگاه شخصی من این است که اگر قانون ایالات متحده معنایی دارد، قدرتمندان نیز باید پاسخگو باشند. در حالی که من مفهوم مصونیت مطلق را درک می کنم، اگر روسای جمهور از اتخاذ تصمیمات سختی که می تواند منجر به تعقیب کیفری یا مجازات های مدنی شود هراس داشته باشند، نمی توانند وظایف خود را انجام دهند. با این حال، همانطور که نوام چامسکی زمانی گفت، معتقدم که همه روسای جمهور ایالات متحده پس از جنگ جنایتکار جنگی هستند – و بنابراین من همچنین معتقدم که ضروری است که آنها پاسخگو باشند، به ویژه برای رفتارهای فاسد آشکاری مانند رفتار ترامپ با اسناد دولتی هیچ کس نباید بالاتر از قانون باشد، زیرا یک سیستم حقوقی دو لایه به طور خودکار ارزش های ظاهراً جهانی را که برای محافظت از آن طراحی شده است، تضعیف می کند. همه باید در برابر قانون برابر باشند. 

همانطور که گفته شد، حدود نیمی از کشور به شدت اطلاعات نادرست دارند و هرگز محاکمه علیه ترامپ را مشروع نمی‌دانند. این امر بسیاری را به سازماندهی، رادیکال شدن و حتی مخالفت با دولت وادار می کند. یکی از نمایندگان کنگره فلوریدا قبلاً از ایالت خود خواسته است که روابط خود را با وزارت دادگستری قطع کند و ماموران اف بی آی را دستگیر کند. 

با توجه به در دسترس بودن گسترده سلاح های گرم در ایالات متحده، تصور اینکه گروه های افراطی نفوذ خود را گسترش دهند و حتی مناطق و گروه های نفوذی جدیدی تشکیل دهند، دشوار نخواهد بود. این می تواند به راحتی به یک جنگ داخلی تبدیل شود – و این اغراق نیست. 

از انگلیسی ترجمه شده است. 

بردلی بلانکنشیپ، روزنامه‌نگار، ستون‌نویس و مفسر سیاسی اهل پراگ است. او یک ستون در CGTN دارد و یک خبرنگار مستقل برای خبرگزاری های بین المللی، از جمله خبرگزاری شین هوا است. توییت @BradBlank_

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: