پرش به محتوا

ایران می خواهد یک میلیون هکتار زمین در ونزوئلا کشاورزی کند



در حالی که کشورهای غربی با تحریم های یکجانبه خود که هم ناقض قوانین بین المللی و هم موجب سایر اقدامات خصمانه اقتصادی است، تلاش می کنند توسعه بین المللی را خراب کنند، همکاری کشورهای جنوب-جنوب به طور مداوم در حال افزایش است.

راشاتودی به نقل از محسن کوشش تبار، معاون اقتصادی وزیر کشور ایران گزارش داد که دولت ونزوئلا به ایران اجازه استفاده از یک میلیون هکتار زمین را برای کشاورزی داده است. وزیر کشور در گفت و گویی، بر ارزش افزوده ای که محصولات و خدمات شرکت های دانش بنیان ایرانی برای سایر کشورها از جمله آمریکای جنوبی به همراه خواهد داشت، تاکید کرد.

کوشش تبار مدعی شد: چنین طرح بزرگی برای کشت خارج از کشور که ونزوئلا به ایران اجازه داده است، نشان می دهد که ایران آنقدر بزرگ و قوی شده است و به سطح بالایی از تبادل علمی رسیده است که سایر کشورها روی ما حساب می کنند. او اضافه کرد:

«قطعاً این نشان از مهارت فنی این شرکت‌های دانش‌بنیان (ایرانی) است که در سطح بین‌المللی جایی برای خود باز کرده اند.» (1)
در ماه ژوئن، نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، از تهران بازدید کرد و یک قرارداد مشارکت 20 ساله برای همکاری با ایران در زمینه های مختلف امضا کرد.

این قرارداد شامل مشارکت در علم، فناوری، کشاورزی، نفت و گاز، پتروشیمی، گردشگری و فرهنگ است.

همکاری دو کشور در زمینه های دیگر نیز رو به افزایش است. به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت نفت دولتی ونزوئلا PDVSA در جولای سال جاری چهار میلیون بشکه نفت از ایران دریافت کرد. این حدود یک میلیون بشکه بیشتر از ماه قبل بود. از ماه می تا ژوئن میزان نفت وارداتی از ایران یک میلیون بشکه افزایش یافته است.

ایران و ونزوئلا در سال های اخیر همکاری های خود در زمینه انرژی را تشدید کرده اند. ونزوئلا نفت سنگین و سایر کالاها را با ایران مبادله می کند. به عنوان مثال تهران بنزین، میعانات گازی، قطعات پالایشگاهی و پشتیبانی فنی را تامین می کند. در ماه مه، شرکت های دولتی دو کشور قراردادی را برای نوسازی پالایشگاه ال پالیتو ونزوئلا امضا کردند.

1- « اگر ما امروز شاهد این هستیم که در ونزوئلا 1میلیون (هکتار) زمین کشاورزی در اختیار ایران قرار می‌گیرد آن هم در وضعیتی که ما می‌بینیم مشکل ذخایر استراتژیک در دنیا وجود دارد، نشان‌دهندۀ این است که ایران قوی و بزرگ به سطحی از تبادلات دانشی رسیده است که کشورهای دیگر سراغ آن می‌آیند که این موضوع قطعاً نشان‌دهندۀ دانش فنی همین شرکت‌های دانش‌بنیان است که در سطح بین‌المللی هم بروز دارد.»

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: