رویگردانی از غرب
رویگردانی از غرب
نشست مرکوسور در پاراگوئه
نویسنده: فردریک اشناترر
منتشر شده در یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

اجلاس مرکوسور توانست دلیل اختلاف نظر داخلی بین شرکت کنندگان به تیتر خبرها تبدیل شود.
با این حال، مناقشه بر سر توافق تجاری با چین کمتر بر سر این بود که آیا چنین توافقی منطقی است یا خیر بلکه بیشتر درباره این سوال بود که چگونه و با چه سرعتی باید به دست آید.
اروگوئه عجله دارد، رئیس جمهور لوئیس لاکال پو روز پنجشنبه با اعلام این که در صورت لزوم، به صراحت اعلام کرد، می خواهد مذاکرات با پکن را نیز به تنهایی تکمیل کند.
این به معنای زیر پا گذاشتن قوانین مرکوسور است که کشورهای عضو را موظف می کند به طور مشترک در مورد توافقنامه های تجاری با کشورهای ثالث مذاکره کنند.
تصمیم اروگوئه همچنین احتمالاً نتیجه تجربه به دست آمده در مذاکرات اتحاد اقتصادی آمریکای جنوبی در مورد توافق تجاری با اتحادیه اروپا است.
پس از گذشت تقریباً یک ربع قرن، این معاهده هنوز یک معامله تمام نشده است. مرکوسور اکنون تصمیم خود را گرفته است، نگاه مرکوسور اکنون به جای غرب به سمت شرق است.
پشت اختلاف نظر در مورد مسیر توسعه بیشتر، این سوال وجود دارد که کشورهای مرکوسور چگونه باید در پس زمینه جنگ اوکراین بهترین رفتار را داشته باشند.
زیرا در نتیجه تحریم های غرب علیه روسیه، بحران جهانی غذا و انرژی به میزان قابل توجهی بدتر شده است.
«جنوب جهانی» در حال حاضر از این تحریم ها بیشترین آسیب را می بیند.
یا همانطور که رئیس جمهور آرژانتین آلبرتو فرناندز در روز پنجشنبه گفت: «اگر کسی در مسکو عطسه کند، یک آرژانتینی سرما خواهد خورد.» با توجه به این وضعیت، فرناندز بر اتحاد پافشاری می کند.
تحریمها علیه روسیه یک نکته را به کشورهای مرکوسور نشان داده است که به هیچ وجه نمیتوان به شرکای غربی خود اعتماد کنند.
غرب به وضعیت کیفیت زندگی و صادرات مواد اساسی در «جنوب جهانی» اهمیتی نمی دهد و عبارات خوش رنگ و آبی مانند «دموکراسی» و «حقوق بشر» چیزی در این واقعیت تلخ را تغییر نمی دهد.
جای تعجب نیست که فشار غرب بر کشورهای دیگر جهان برای پیوستن به بلوک ضد روسیه و در نهایت ضد چینی کارساز نبوده است.
از زمان حمله روسیه به اوکراین، سران کشورهای آمریکای جنوبی بر «بیطرفی» خود تأکید کرده و رویارویی با مسکو را مضر دانستهاند.
جدیدترین نشانه این نگرش، تصمیم به امتناع حضور دیجیتالی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به عنوان «سخنران مهمان» در اجلاس مرکوسور است.
با این حال، بدتر از این شکست نمادین برای غرب اخبار چند هفته اخیر است که این بیشتر از هر چیز دیگری ماهیت اقتصادی دارد.
این واقعیت که اروگوئه اکنون به طور فزاینده ای به چین روی آورده است این یک چیز است. مهمتر از آن، کشورهای مانند برزیل که وزنه مهمی در اقتصاد آمریکا و جهان به حساب میآیند در سال جاری علیرغم تحریم ها روابط تجاری خود را با روسیه به میزان قابل توجهی افزایش داده اند.
آرژانتین نیز به طور فزاینده ای بر تنوع بخشیدن به روابط تجاری خود تمرکز می کند و قدم بعدی می تواند پذیرش در باشگاه بریکس باشد.
این نشان می دهد که غرب در حال از دست دادن نفوذ خود است.
تحقیقاتی که نتیجهی بررسی عوارض کوتاه مدتِ (و نه میان و بلند مدت، آنها فعلا ناشناختهاند) واکسنهای سینوفارم (چینی) و…
گویا چینی ها فراموش کرده اند که از بازار بورس آمریکا برای شرکت در چپاول پوشیده و تحت نام نامی…
جناب مرندی فرزند همان شخصیست که دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (تحدید نسل و عقیمسازی) را بنحوی در ایران اجرا کرد…
زلنسکی یک دلقک رذیل است و از خود اراده و اختیاری ندارد. مسئولیت حمله به نیروگاه هستهای زاپاروژیه مانند انفجار…
رفقای گرامی، خاموشی هوشنگ ابتهاج- سایه، یکی دیگر از تابناکترین اختران آسمان ادبیات، ادبیات سیاسی- اجتماعی، فکری و هنری میهن…