پرش به محتوا

بخواهیم هم نمی توانیم به ساز آمریکا برقصیم.

بر اساس اطلاعات «وال استریت ژورنال»، عربستان سعودی در پی جنگ اوکراین ظرفیت اضافی چندانی برای افزایش تولید نفت ندارد.


منتشر شده در راشا تودی
ترجمه مجله هفته



وزیر خارجه عربستان سعودی روز شنبه در نشست سران خلیج فارس نیز به صراحت اعلام کرد که عربستان تمایلی ندارد که بخاطر خواسته آمریکا همکاری با دیگر شرکایش در جهان را به خطر اندازد.

بر اساس اطلاعات وال استریت ژورنال (WSJ)، ظرفیت اضافی عربستان سعودی برای افزایش تولید نفت در پی جنگ اوکراین محدود است. – محدودیتی که افزایش عرضه جهانی را برای ریاض دشوار می کند. حتی اگر عربستان سعودی اصلاً مایل به انجام این کار باشد.
در همین حال، سفر اخیر جو بایدن به خاورمیانه نتایج ملموس کمی برای غرب به همراه داشت. رئیس جمهور آمریکا بدون تعهد مشخص برای تولید نفت بیشتر از عربستان سعودی بازگشت.
اتحاد نفتی اوپک پلاس اساساً در مورد حجم تولید نفت تصمیم می گیرد. هدف تولید عربستان سعودی در ماه اوت کمی بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز بود.

با این حال، این کشور تنها برای چند ماه در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ توانست در این سطح تولید کند. روسیه و عربستان سعودی اعضای کارتل تولید نفت اوپک پلاس هستند و چین یک شریک اقتصادی کلیدی برای سعودی ها است. شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز شنبه در نشست سران خلیج فارس به صراحت اعلام کرد که عربستان سعودی تمایلی به محدود کردن انتخاب شرکای خود ندارد.
عربستان سعودی مدت‌هاست که نقش «تولیدکننده نوسان» را در اوپک بازی می‌کند: هم می‌تواند تولید را از ذخایر عظیم خود افزایش دهد و هم مایل است تولید را کاهش دهد تا از کاهش قیمت‌ها جلوگیری کند.
تعداد کمی از اعضای دیگر، از جمله امارات متحده عربی و کویت، ظرفیت اضافی دارند. تولید نفت اضافی آنها معمولاً کمتر از عربستان سعودی است.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، عربستان سعودی اکنون تقریباً در مرز ظرفیت تولید نفت خود قرار دارد.
این کشور ظرفیت تولید خود را حدود ۱۲ میلیون بشکه در روز اعلام کرده است. طبق گزارش ها، این کشور در حال حاضر حدود ۱۰.۵ میلیون بشکه در روز تولید می کند.
این بدان معناست که عربستان سعودی به طور بالقوه می تواند تولید خود را حداکثر تا ۱.۵ میلیون بشکه دیگر در روز افزایش دهد.
به این ترتیب غرب نمی تواند از افزایش قیمت نفت به منظور کاهش درآمدهای نفتی روسیه جلوگیری کند.
در ماه‌های اخیر، اوپک بارها درخواست‌های آمریکا و دیگر کشورهای مصرف‌کننده بزرگ نفت را برای پمپاژ بیشتر نفت خام به بازار به منظور کاهش قیمت‌ها رد کرده است.
نشست بعدی اوپک پلاس است که قرار است در ۳ آگوست برگزار شود اکنون تمرکزش روی سیاست نفتی خواهد بود.
قرارداد تولید فعلی سازمان افزایش تدریجی و ماهانه تولید را پیش بینی می کند.
به گفته نمایندگان اوپک، هنوز هیچ پیشنهاد رسمی برای برنامه تولید جدید ارائه نشده است.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: