رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه برای شرکت در نشست روند آستانه در مورد سوریه با همتایان خود از ایران و ترکیه وارد تهران شد. پوتین در دیدار با رئیسی تاکید کرد که روسیه و ایران خواستار تقویت همکاری ها در زمینه امنیت بین المللی هستند.
روسیه امروز
ترجمه مجله هفته

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بعدازظهر سه شنبه برای شرکت در نشست روند آستانه درباره سوریه با همتای ایرانی خود ابراهیم رئیسی و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه وارد تهران پایتخت ایران شد.
پوتین برای اولین بار پس از عملیات ویژه روسیه در اوکراین، فضای کشورهای پسا شوروی را ترک کرد. در نتیجه ایران اولین سفر رسمی خارج از محدوده سابق شوروی است.
پوتین در آغاز مذاکرات سه جانبه با ایران و ترکیه پس از استقبال توسط وزیر نفت ایران در فرودگاه تهران با رئیسی رئیس جمهور ایران دیدار کرد. این گفتگو در دفتر رئیس جمهوری اسلامی ایران انجام شد. این سومین دیدار آنها در سال جاری است.
پوتین در دیدار با رئیسی تاکید کرد که روسیه و ایران خواهان تقویت همکاری ها در زمینه امنیت بین المللی و کمک قابل توجهی به بازسازی سوریه و حل بحران سوریه هستند.
رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد که روابط دو کشور با سرعت خوبی در حال توسعه است.
در آستانه اجلاس سه جانبه در تهران، وزیر امور خارجه ایران در توییتی نوشت که ایران مرکز دیپلماسی پویا است. این نشست ها همکاری های اقتصادی را با تمرکز بر امنیت منطقه از طریق راه حل سیاسی و تضمین امنیت غذایی ارتقا می بخشد.
یوری اوشاکوف، مشاور کرملین گفت پوتین، رئیسی و اردوغان پس از دیدار در تهران بیانیه مشترکی درباره درگیری سوریه اتخاذ خواهند کرد.
اردوغان اخیرا تهدید کرده بود که به شمال سوریه حمله خواهد کرد.
او در آنجا بدنبال ایجاد یک منطقه حائل به عرض ۳۰ کیلومتر است و شبهنظامیان کرد YPG را که به نظر ترکیه دنبالچه پکک است، عقب براند.
انتظار می رود در نشست روز سه شنبه، روسیه و ایران تلاش کنند تا اردوغان را از طرحش برای حمله به شمال سوریه منصرف کنند.
مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای سوریه دموکراتیک وابسته به YPG، از روسیه و ایران خواسته است که ترکیه را از تهاجم جدید به شمال سوریه بازدارند.
علی خامنهای، رهبر ایران روز سهشنبه در دیدار با اردوغان به صراحت از تهاجم ترکیه به سوریه سخن گفت.
خامنه ای تاکید کرد: باید با تروریسم مبارزه کرد، اما حمله نظامی در سوریه به نفع تروریست ها خواهد بود. ایران، ترکیه، سوریه و روسیه باید مشکل را از طریق گفتگو حل کنند.
می توان از این فرض حرکت کرد که هر سه کشور تصمیماتی به نفع حمایت بشردوستانه از پناهندگان در سوریه و همچنین خارج از سوریه صحبت خواهند کرد و از جامعه بین المللی برای مشارکت در بازسازی شهرها و زیرساخت های ویران شده یاری می خواهند. همچنین انتظار می رود که سه طرف بخواهند از کمیته تشکیل قانون اساسی که سازمان ملل متحد هم در کنار آن قرار دارد، حمایت کنند.
پوتین رئیس جمهور روسیه تا کنون برنامه ای برای تماس با همتای سوری خود بشار اسد پس از سفرش به ایران نداشته است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاستجمهوری روسیه روز سهشنبه به تاس گفت: در صورت لزوم چنین تماسی میتواند سازماندهی شود.
ناظران انتظار دارند که جنگ اوکراین نیز در دستور کار تهران قرار گیرد.
به گفته یکی از مشاوران کرملین، مذاکرات دوجانبه پوتین و اردوغان در مورد ازسرگیری صادرات غلات از اوکراین است. به گفته منابع ترکیه، توافق اولیه هفته گذشته در مذاکرات صادرات غلات از اوکراین حاصل شد.
قرار است پوتین امروز با رهبر ایران نیز دیدار کند.
در روزهای اخیر گزارش هایی مبنی بر برنامه ریزی ایران برای تامین پهپادهای روسیه برای استفاده در اوکراین منتشر شده است.
خامنه ای تصمیم گیرنده مسائل استراتژیک در ایران است. گفته می شود دیدار وی با پوتین درباره همکاری نظامی ایران و روسیه است.