پوتین به تهران می رود.
دومین سفر خارجی رئیس جمهور روسیه پس از حمله به اوکراین. شایعه تحویل پهپادهای ایرانی به روسیه.
نوشته کنوت ملنتین
یونگه ولت
ترجمه مینا صابری

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه سه شنبه هفته آینده به تهران پایتخت ایران سفر خواهد کرد.
این خبر در اطلاعیه ای کوتاه منتشر شد – یک روز قبل از اینکه جوزف بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه برای یک تور چند روزه در منطقه به اسرائیل وارد شود، که طی آن او همچنین قصد دارد از کرانه باختری رود اردن که از سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل اشغال شده است، بازدید کند. سپس او به عربستان سعودی خواهد رفت.
نزدیکی زمان این سفرها با هم را نباید صرفا یک تصادف تفسیر کرد.
پوتین علاقه مند است حضور قدرتمند روسیه در منطقه را حتی در شرایط فعلی یادآوری کند.
این دومین سفر رئیس جمهور به خارج از کشور از زمان حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه است.
پیش از این، در ۳۰ ژوئن، پوتین در اجلاس کشورهای حاشیه دریای خزر – علاوه بر روسیه، شامل ایران، ترکمنستان، آذربایجان و قزاقستان – در عشق آباد پایتخت ترکمنستان شرکت کرد. در راه آنجا در ۲۸ ژوئن در تاجیکستان توقف کرد.
کشوری که حدود ۷۰۰۰ سرباز روسی سالهاست عمدتاً به دلیل وضعیت ناپایدار در افغانستان در آنجا مستقر شدهاند.
همکاری های نظامی و وضعیت مهاجران تاجیک در روسیه موضوعات اصلی مذاکرات پوتین و همتای خود در دوشنبه بود.
سفر رئیس جمهور روسیه به ایران نشان می دهد که هر دو کشور که توسط سیاستمداران و رسانه های غربی مورد تحقیر قرار گرفته اند، نه منزوی هستند و نه می توان آنها را در برابر یکدیگر بازی داد.
برعکس این نشان میدهد هرچه بیشتر کشورهایی توسط غرب تحریم شده و علیه آنها جوسازی شود آنها بیشتر به هم نزدیک میشوند و همکاری با یکدیگر را عمیق تر می کنند مانند همکاری با جمهوری خلق چین.
جدا از این پیشینه استراتژیک، سفر پوتین به تهران نیز یک سفر رسمی و معمولی است: وی در آنجا با همتایان ایرانی و ترکیه ای خود ابراهیم رئیسی و رجب طیب اردوغان در چارچوب به اصطلاح فرمت آستانه دیدار خواهد کرد.
این در مورد تلاش کم و بیش نهادینه شده توسط سه کشور برای آشتی دادن منافع، دیدگاه ها و رویکردهای مختلف خود در سوریه است. این امر به ویژه بین روسیه و ترکیه دشوار است.
علاوه بر این، انتظار میرود که سه رئیسجمهور سهشنبه آینده نیز برای گفتوگوهای دو نفره دیدار کنند، برای شنیدن نظرات یکدیگر در مورد مسائل و موضوعات خارج از استاندارد و همکاری های بلند مدت تر در مورد موضوعات مورد علاقه مشترک.
موضوع صادرات غلات از دریای سیاه نیز احتمالا مورد بحث قرار خواهد گرفت.
اندکی پیش از آغاز سفر بایدن به خاورمیانه، دولت آمریکا از طریق جاکوب سالیوان، مشاور امنیت ملی خود، روز دوشنبه به این شایعه دامن زد که روسیه میخواهد چند صد هواپیمای بدون سرنشین از ایران بخرد، «از جمله برخی از آنها مجهز به موشک» هم هستند.
در این رابطه سالیوان گفت که معلوم نیست ایران قبلاً پهپادها – را به روسیه عرضه کرده است یا خیر، اما دولت آمریکا اطلاعاتی در اختیار دارد که تهران در حال آماده شدن برای آموزش نیروهای روسی در استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین است.
این ادعا معتبر به نظر نمی رسد. البته این یک واقعیت است که ایران از زمان جنگ عراق در دهه ۱۹۸۰ پهپادهای خود را تولید می کند که در ابتدا چندان مفید نبودند. اما تحت فشار تحریم های غرب، صنعت تسلیحات ایران در همه زمینه ها پیشرفت های بزرگی داشته است. اما در ضمن نباید فراموش کرد روسیه هم تعداد زیادی پهپاد پیشرفته را نیز تولید می کند. به این ادعا که ظرفیت های تولید روسیه تمام شده است را باید با شک فراوان نگریست. ایران روز چهارشنبه این شایعه را که عمدی از سوی آمریکا منتشر شده را تکذیب کرد.
تحقیقاتی که نتیجهی بررسی عوارض کوتاه مدتِ (و نه میان و بلند مدت، آنها فعلا ناشناختهاند) واکسنهای سینوفارم (چینی) و…
گویا چینی ها فراموش کرده اند که از بازار بورس آمریکا برای شرکت در چپاول پوشیده و تحت نام نامی…
جناب مرندی فرزند همان شخصیست که دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (تحدید نسل و عقیمسازی) را بنحوی در ایران اجرا کرد…
زلنسکی یک دلقک رذیل است و از خود اراده و اختیاری ندارد. مسئولیت حمله به نیروگاه هستهای زاپاروژیه مانند انفجار…
رفقای گرامی، خاموشی هوشنگ ابتهاج- سایه، یکی دیگر از تابناکترین اختران آسمان ادبیات، ادبیات سیاسی- اجتماعی، فکری و هنری میهن…