بایدن در عربستان بدنبال دامن زدن به درگیری با ایران و روسیه است.
ایالات متحده در حال بررسی فروش مجدد تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی است – ایران نسبت به تشدید تنش جدید هشدار داد
راشا تودی
ترجمه از مجله هفته

در بحبوحه جنگ اوکراین، «مسائل حقوق بشر» دیگر در دستور کار دولت آمریکا نیست. در حالی که ایالات متحده در نظر دارد فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی را از سر بگیرد، پرزیدنت بایدن میخواهد به ظهور یک اتحاد نظامی بین اسرائیل و کشورهای خلیج فارس علیه ایران کمک کند.
با این حال، ایران نسبت به واکنش فوری به هرگونه تهدید جدید هشدار می دهد.
رئیس جمهور آمریکا سرانجام این هفته اولین سفر خود به خاورمیانه را آغاز خواهد کرد. انتظار می رود که جو بایدن روز چهارشنبه به اسرائیل سفر کند، جایی که می خواهد با نخست وزیر موقت یائیر لاپید گفتگو کند.
سپس قرار است در کرانه باختری دیداری با محمود عباس، رئیس جمهور فلسطین داشته باشد. بایدن سپس مستقیماً از اسرائیل به عربستان سعودی پرواز خواهد کرد و در آنجا قصد دارد در نشست شورای همکاری خلیج فارس در جده شرکت کند.
بر اساس اطلاعات رویترز، دولت بایدن اکنون در حال بررسی لغو احتمالی ممنوعیت صادرات تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی در زمینه سفر به خاورمیانه است.
گفته می شود در چندین نشست در ریاض و واشنگتن در ماه های اخیر، مقامات ارشد سعودی از همتایان آمریکایی خود خواسته اند که روند کنونی حمایت نظامی دفاعی عربستان سعودی را به فروش تسلیحات تهاجمی برگردانند.
واشنگتن فروش سامانههای دفاعی به ریاض را در نوامبر تأیید کرد و در آن سال، ایالات متحده موشکهای پاتریوت را به عربستان سعودی – که مقامات آمریکایی آنها را به عنوان دفاعی طبقهبندی کردهاند – منتقل کرد.
چهار منبع آگاه به رویترز گفتند که هرگونه تصمیم جدید در مورد معاملات تسلیحاتی با عربستان احتمالاً به پیشرفت ریاض در پایان دادن به جنگ در یمن همسایه بستگی دارد.
در حالی که بایدن برای یک سفر دیپلماتیک دشوار آماده می شود، نشان داده است که می خواهد روابط تیره شده با عربستان سعودی را احیا کند.
این تلاش جدید در زمانی انجام می شود که ایالات متحده انتظار دارد این سفر منجر به عرضه نفت بیشتری از کشورهای خلیج فارس و همچنین گسترش روابط امنیتی اعراب و نزدیکتر شدن با اسرائیل برای مقابله با نفوذ فزاینده ایران در منطقه شود.
دولت ایالات متحده قبلاً در جریان جنگ اوکراین بیهوده تلاش کرده بود تا سعودی ها را متقاعد کند که نفت خام بیشتری تولید کنند – به منظور کاهش هدفمند قیمت جهانی نفت.
همزمان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و اسرائیل در حال تشکیل یک اتحاد نظامی علیه ایران در منطقه هستند.
بر اساس بیانیه های رسمی، این «مینی ناتو» جدید با هدف متقاعد کردن پنتاگون به ادغام پدافند هوایی اسرائیل و چندین کشور عربی در یک سیستم دفاعی مشترک به منظور جلوگیری از «تهدیدات» ایران است.
در آستانه سفر بایدن، کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده از «توسعه و تعمیق روابط اعراب و اسرائیل» حمایت خواهد کرد.
وزارت امور خارجه ایران روز شنبه اعلام کرد که طرحهای آمریکا و اسرائیل برای اتحاد نظامی مشترک با کشورهای عربی علیه ایران تنها باعث افزایش تنش در منطقه میشود.
خبرگزاری نور نیوز وابسته به شورای امنیت ملی ایران هشدار داد که ظهور یک اتحاد جدید در منطقه واکنش قاطع این کشور را در پی خواهد داشت.
ایجاد پیمان دفاعی مشترک در خاورمیانه توسط آمریکا با مشارکت و رهبری پنهان «صهیونیست ها» یک «عمل تهدیدآمیز» است.
اگر اجرای چنین طرح هایی به هر نحوی امنیت ایران را به خطر بیندازد، ایران در اولین واکنش نزدیک ترین و در دسترس ترین اهداف را هدف قرار خواهد داد.
رویترز روز پنجشنبه گزارش داد، با این حال، بحث در مورد ائتلاف نظامی هنوز در مراحل اولیه است و قبلاً با مقاومت چندین کشور عربی روبرو شده است که از وارد شدن به همکاری امنیتی با اسرائیل خودداری می کنند.
«بشر الخصاونه» نخست وزیر اردن، پیش از این ایده «مینی ناتو» در منطقه را رد کرده و گفته است که کشورش هرگز ایران را تهدیدی برای امنیت ملی خود ندیده و از روابط دوجانبه با تهران استقبال می کند.
…آمریکا جنگ اوکراین رو یک نعمت استراتژیک میداند تا قدرت روانی مردم روسیه را با ادامه اقدامهای پهبادی به مراکز…
۱- هرتزوک در سفر آذربایجان غلط خیلی بزرگتر از دهان خودش کرد. او گفت: پرچم اسرائیل، پرچم آذربایجان است و…
جناب محترم مددوف میفرمایید: «امروز بریتانیا به عنوان متحد اوکراین عمل می کند و به این کشور کمک های نظامی…
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…