تحریم در سالگرد شورش مزدوران امپریالیسم.

اعتراضات کوبا
تحریم در سالگرد شورش مزدوران امپریالیسم.
کوبا: تشدید اعتراضات ضد دولتی با شکست مواجه شد. در عوض، واشنگتن تحریم های جدیدی را علیه روزنامه نگاران «حامی دولت» وضع می کند.
فولکر هرمزدورف
یونگه ولت
مترجم حمید علوی
مجله هفته
بسیاری این دوشنبه چشم به کوبا دوخته اند. شبکه کوبا هفته گذشته گفت نشانه هایی وجود دارد که ناآرامی های بخشا خشونت آمیز ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۱ «دوباره توسط ایالات متحده آماده سازی و حمایت شده.» تکرار شود.
چتر سازمان های همبستگی با کوبا در آلمان هشدار داد «این نیروها برای تحریک و بی اعتبار کردن کوبا به رویارویی متوسل خواهند شد». اگرچه کوبا تا آخر این هفته در آرامش بسر برده است، اما واشنگتن از سالگرد شورش ها به عنوان بهانه ای برای اعمال تحریم های جدید علیه هاوانا استفاده میکند.
وزارت امور خارجه آمریکا روز شنبه (به وقت محلی) محدودیت صدور روادید برای ۲۸ شهروند کوبایی را اعلام کرد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، گفت که سیاستمداران، اعضای حزب کمونیست و کارمندان بخش ارتباطات و رسانه دولتی مورد تحریم های ایالات متحده قرار گرفته اند.
وی ممنوعیت ورود خبرنگاران به آمریکا را با فعالیت آنها برای رسانه های حامی دولت توجیه کرد. جایی که آنها سیاست هایی را تدوین و اجرا می کنند که توانایی کوبایی ها را برای دسترسی آزادانه به اطلاعات را محدود می کند.
علاوه بر این او مدعی شد، خبرنگاران «در انتشار اطلاعات نادرست شرکت می کنند».
وزارت امور خارجه تاکید کرد که این تحریم ها در درجه اول برای «سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز ۱۱ جولای سال گذشته» اعمال شده است.
رسانههای کوبا بارها به نقل از شاهدان عینی ویدئوهایی منتشر کرده بودند که نشان میداد جنایتکاران خشن به سمت افسران پلیس، خودروهای گشتی، ساختمانهای پلیس و تأسیسات دولتی، سنگ، بطری و کوکتل مولوتف پرتاب میکنند، به مهدکودک ها، مغازهها و حتی بیمارستانها حمله کرده و آنها را غارت و ویران کرده اند.
در نتیجه این رفتار خشونت آمیز افراد زیادی مجروح شدند و خسارات مالی جدی به مکان های عمومی و حساس وارد شد و قوه قضاییه به این خرابکاری های خشونت بار با مجازات های گاها سخت واکنش نشان داد.
سازمان های دست راستی افراطی کنترا مستقر در میامی «کوبالکس» و «جاستیشیا ۱۱ جی» در یک ارکستر کر متناسب با آمریکا دولت را به «اقدامات سرکوبگرانه» متهم کردند و خواستار «تحریم علیه کسانی شدند که مسئول نقض حقوق بشر در کوبا» شدند.
تیموتی زونیگا-براون، کاردار سفارت ایالات متحده در مراسمی در همان روز از «بدترین بحران حقوق بشر در ۶۰ سال گذشته» صحبت کرد. این دیپلمات توضیح داد: «کوبایی های معمولی به این دلیل دستگیر شدند که تظاهرات مسالمت آمیز داشتند و خواستار آزادی، غذا، دارو و دیگر چیزهای اساسی بودند. یک روز پیش از آن، سفارت آمریکا در وب سایت خود دولت کوبا را متهم کرده بود که «به دروغ» ادعا کرده بود «تظاهرات عمدتاً خشونت آمیز بوده است».
در حالی که دولت ایالات متحده هنوز یک سال پیش امیدوار بود که زمان یک «انقلاب رنگی» یا حتی تغییر رژیم مورد انتظار در کوبا به زودی فرا خواهد رسید. تحریم های اعمال شده از سوی واشنگتن و اظهارات سفیر آمریکا امروز نشان از درماندگی امپریالیست ها دارد.
روزنامه نووو هرالد چاپ میامی روز پنجشنبه با نا امیدی نوشت: «به دلیل کنترلهای سختگیرانه، قوانین سختتر و سایر اقدامات اتخاذ شده توسط مقامات کوبا، انتظار نمیرود امسال تظاهرات مشابهی در جزیره برگزار شود.»
گروههای مخالف در داخل و خارج از کوبا، سازمانهای تبعیدی و جامعه کوبایی در فلوریدا جنوبی بسیج میشوند تا «اولین سالگرد اعتراضها را حداقل در میامی برجسته و قابل توجه نشان دهند».
از قضا، تماس ها برای انجام این کار از سوی ستاد فرماندهی تیپ ۲۵۰۶ که قبلاً در سال ۱۹۶۱ با حمله به خلیج خوک ها شکست خورده بود، انجام شد.
بنا بر همین حرکات، فیلیپ لوین، شهردار سابق دموکرات میامی، به جوزف بایدن، هم حزبی خود، توصیه میکند که به جای تکیه بر کودتا، «تهاجم سرمایهداری به جزیره را آغاز کند».
لوین در میامی هرالد نوشت هیچ نیروی خشن مورد نیاز نیست.
مجله اینترنتی جناح چپ کانترپانچ هفته گذشته به مقابله با این موضوع برخاست.
این مجله گمانه زنی می کند: «شاید هرج و مرجی که سرمایه داری، با راه اندازی جنگ های جدید و اختلافات بین المللی و با شکست خود ایجاد میکند مانع از آن شود که دولت آمریکا با کوبا نیز در بیفتد.»
گویا چینی ها فراموش کرده اند که از بازار بورس آمریکا برای شرکت در چپاول پوشیده و تحت نام نامی…
جناب مرندی فرزند همان شخصیست که دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (تحدید نسل و عقیمسازی) را بنحوی در ایران اجرا کرد…
زلنسکی یک دلقک رذیل است و از خود اراده و اختیاری ندارد. مسئولیت حمله به نیروگاه هستهای زاپاروژیه مانند انفجار…
رفقای گرامی، خاموشی هوشنگ ابتهاج- سایه، یکی دیگر از تابناکترین اختران آسمان ادبیات، ادبیات سیاسی- اجتماعی، فکری و هنری میهن…
نگاشته اید: «نه با انقلاب توده ها، بلکه بدست عوامل داخلی و خارجی امپریالیسم تخریب شده،» جناب خسرو حکومت شوروی…