اختلاف شدید بین واشنگتن و کیف به دلیل رئیس دفتر زلنسکی
ویکتوریا اسپارتز، نماینده جمهوری خواه آمریکا، متولد اوکراین، با ارسال نامه ای به جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، ناآرامی در واشنگتن و کیف ایجاد کرد. به گزارش اسپارتز، آندری یرماک، رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین دارای «ارتباطات روسی» است.
راشاتودی
مجله هفته

ویکتوریا اسپارتز، نماینده جمهوریخواه ایالات متحده که متولد اوکراین است، روز جمعه در نامه ای به جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، اتهامات جدی علیه آندری یرماک، رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین مطرح کرد.
بخشی از نامه اسپارتز به رئیس جمهور در دسترس عموم است. به گزارش سایت خبری آنلاین پراودا، اما گفته میشود که در بخش های سیاهشده متن، اسپارتز خواستار شفافسازی «اطلاعات مختلف اطلاعاتی درباره اقدامات آقای یرماک در اوکراین و ارتباطهای ادعایی او با روسیه» است.
وزارت خارجه اوکراین روز شنبه به اتهامات اسپارتز با واکنشی بسیار تند و غیر عادی برای روابط دو کشور پاسخ داد.
به گفته این وزارتخانه، این سیاستمدار آمریکایی در تلاش است تا از درگیری در اوکراین بهره ببرد. اولگ نیکولنکو، سخنگوی وزارت خارجه اوکراین در یک پست طولانی در فیس بوک اعلام کرد:
«ما به خانم اسپارتز توصیه می کنیم از تلاش برای به دست آوردن سرمایه سیاسی بیشتر از حدس و گمان های بی اساس درباره جنگ در کشور ما و افزودن بر غم و اندوه اوکراینی ها دست بردارد.»
و افزود:
«بخصوص این بسیار بد است که دستکاری در حقایق اوکراین و بدنام کردن رهبری آن توسط نمایندگان اوکراینی الاصل صورت میگیرد. »
نیکولنکو در بیانیه خود افزود که علیرغم ادعاهای اسپارتز، اوکراین از کنگره آمریکا و شخص بایدن به خاطر میلیاردها دلار کمک نظامی و بشردوستانه “عمیقا سپاسگزار” است. به گفته نیکولنکو، اسپارتز “در تلاش است تا روایت های کلاسیک تبلیغات روسیه در مورد روابط ادعایی رهبری اوکراین با روسیه را به سیاست آمریکا بازگرداند و پای دولت ما را به سیاست داخلی ایالات متحده بکشاند.”
او همچنین ادعای اسپارتز، مبنی بر اینکه محموله های بی سابقه تسلیحات به اوکراین به اندازه کافی نظارت نشده است را رد کرد. اتهامات اسپارتز همچنین باعث ناآرامی در سیاست داخلی اوکراین شد. ولادیمیر آریف، نماینده حزب همبستگی اروپایی به رهبری پترو پوروشنکو، رئیس جمهور سابق، در توییتی نوشت:
«همه این ادعا ها بسیار جدی است، زیرا تاثیرات نامه هایی از این دست بدون شک فقط در محدودهی کنگره نمی ماند.»
بوریسلاو برزا، نماینده سابق مجلس، در سرویس پیام کوتاه نوشت:
” چه صبح دلپذیری!”
وی در پست دیگری در فیسبوک از واکنش نیکولنکو به نامه اسپارتز انتقاد کرد و حتی سخنگوی وزارت خارجه اوکراین را “احمق” خواند. برزا به معنای واقعی کلمه:
چنین اظهاراتی از سوی سخنگوی وزارت خارجه تلاشی برای نشان دادن وفاداری به یرماک و تاتاروف و بوسیدن ماتحت آنهاست.
اسپارتز در نامه خود به اولگ تاتاروف، معاون دفتر زلنسکی نیز اشاره کرده است. تاتاروف رئیس بخش اصلی تحقیقات وزارت کشور در زمان ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهور سابق بود. در سال ۲۰۲۰ مقامات اوکراینی از وی به ظن فساد تحقیق کردند. تاتاروف اتهامات علیه خود را رد کرد.
نیکولنکو سخنگوی وزارت خارجه نیز در بیانیه خود اشاره کرد که دولت اوکراین اظهارات اخیر اسپارتز را تلاشی برای احیای مجدد درگیری های سیاسی داخلی در اوکراین می داند. انتقاد اسپارتز “جریان فعلی کمک های ایالات متحده به اوکراین” را تضعیف می کند.
با این حال، اسپارتز در بیانیه ای در روز شنبه دوباره این موضوع را پیگیری کرد. یرماک سعی کرد “از آمادگی اوکراین برای جنگ با روسیه جلوگیری کند.” اسپارتز در ادامه گفت:
من از وزارت امور خارجه میخواهم که بهجای انجام جدل و پلمیک یعنی کاری که تاکنون انجام دادهاند، به اظهارات من با جدیت توجه کنند و به سؤالات در مورد آقای برمک پاسخ دهند.»
و در ادامه:
دولت های ما به اوکراینی ها و آمریکایی ها زمانی بهتر خدمت میکنند که با احتیاط و دقت لازم پاسخ دهند – و نه با عوام فریبی تدافعی.
نگرانی های اسپارتز در مورد عدم نظارت بر بسته های کمک های نظامی ایالات متحده نیز در هفته های اخیر توسط نیروهای سیاسی دیگر در واشنگتن نیز ابراز شده است، آنها نگران هستند تسلیحات و تجهیزات نظامی مدرن غربی به دست کسانی برسد که از آنها استفاده های دیگری بکنند. برخی از قانونگذاران گفته بودند که تنها در صورتی از بسته کمکی دیگری حمایت خواهند کرد که دولت بایدن بتواند نشان دهد که این کمک ها به طور موثر و با دستورالعمل های مناسب ارائه و مورد استفاده واقع شده است.