پرش به محتوا

مذاکره بیشتر، تحریم بهتر!

رسانه ها
ترجمه مجله هفته



علیرغم مذاکرات برای احیای توافق هسته ای، آمریکا صادرات نفت ایران را مورد هدف تحریم ها ی جدید قرار میدهد.

اگرچه مذاکرات غیرمستقیم بین ایالات متحده و ایران در مورد بازگشت به توافق هسته ای ۲۰۱۵ همچنان در بن بست بسر می برد اما تمای همچنان ادامه دارد. در حالی که تهران در مذاکرات بر لغو تحریم ها اصرار می ورزد، واشنگتن برعکس بر فشارها می‌افزاید.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز چهارشنبه چندین صادرکننده نفت ایران و شرکت‌های مظنون به همکاری با ایران در چین و امارات متحده عربی را به اتهام دور زدن ممنوعیت صادرات پتروشیمی ایران به شرق آسیا در لیست سیاه قرار داد.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که مذاکرات درباره از سرگیری توافق هسته‌ای با ایران دوباره دچار بن بست و تهدید به سقوط شده است. تهران بارها از ایالات متحده خواسته است که تحریم های اعمال شده در زمان خروج یکجانبه واشنگتن از توافق تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا در سال ۲۰۱۸ را لغو کند.

برایان نلسون، معاون وزیر در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت:

«در حالی که ایالات متحده در راستای توافق با ایران تلاش می کند که به دنبال بازگشت متقابل به پایبندی به برنامه جامع اقدام مشترک [برجام] باشد، ما همچنان از تمام قدرت خود برای جلوگیری از لغو تحریم های فروش نفت و پتروشیمی ایران استفاده خواهیم کرد.»
دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا ۱۵ فرد و شرکت دیگر مستقر در ایران، امارات و چین را تحریم کرده است. آنها متهم به دور زدن تحریم های آمریکا و صادرات «صدها میلیون دلاری محصولات پتروشیمی به شرکت های سراسر شرق آسیا» هستند.

اکنون آمریکایی ها از تجارت با افراد و شرکت های تحریم شده منع شده اند و دارایی آنها در ایالات متحده باید مسدود شده و به دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا گزارش شود. ایالات متحده تحریم هایی تحمیلی را تحت اختیارات اجرایی خود اعمال می کند که نیازی به روند قانونی یا ارائه مدرکی برای آنها ندارد.

آخرین تحریم‌ها تنها یک هفته قبل از سفر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به اسرائیل و عربستان سعودی برای بحث درباره اقدامات مشترک علیه ایران، در کنار دیگر موضوعات، صورت می‌گیرد.

اسرائیل منتقد اصلی توافق هسته ای ایران است و همواره تهران را به توطئه برای دستیابی به سلاح هسته ای متهم کرده است – اتهامی که ایران بارها آن را رد کرده است.

توافق هسته ای که در ژوئیه ۲۰۱۵ توسط ایران، ایالات متحده، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان امضا شد، محدودیت های کنترل شده ای را بر برنامه های هسته ای غیرنظامی تهران اعمال کرد تا از آنها برای اهداف نظامی استفاده نشود.

در مقابل تحریم های سازمان ملل علیه ایران لغو شد. به دلیل مخالفت در کنگره آمریکا، باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا، نتوانست این توافق را به عنوان یک معاهده تأیید کند و به جانشین خود، دونالد ترامپ، اجازه داد آن را رد کند. با این حال، تا کنون، ادعا و ابراز تمایل علنی و ظاهری جو بایدن برای بازگرداندن توافق برجام به واقعیت تبدیل نشده است.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: