گزیده اخبار عملیات ویژه روسیه در اوکراین – ۱۲۰
پوتین: اعضای بریکس ارز بین المللی خود را ایجاد میکنند
رئیس جمهور روسیه اعلام کرد سیستم مالی بانکهای روسیه به روی کشورهای عضو گروه بریکس باز است.
به گزارش شبکه سی ان بی سی، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد روابط میان کشورهای عضو بریکس باید افزایش یابد.
«ولادیمیر پوتین» خواستار تقویت روابط میان کشورهای عضو بریکس، بلوک پنج کشوره شامل چین و هند شد.
رئیس جمهورروسیه ضمن انتقاد از رویکرد تحریمی غرب علیه مسکو، این تحریمهای بین المللی را محکوم کرد و آنها را دارای انگیزه سیاسی خواند.
پوتین همچنین یادآور شد اقتصاد کشورهای عضو بریکس درصدد ایجاد یک ارز ذخیره بین المللی با استفاده از سبد ارزهای خود هستند. آن گونه که در اظهارات پوتین آمده است سیستم پیامرسانی مالی روسیه به روی ارتباط با بانکهای کشورهای عضو بریکس باز است. همچنین سیستم پرداخت روسیه نیز رو به گسترش است.
بنا به جزئیات بسته ششم تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه دسترسی ۳ بانک بزرگ این کشور به شبکه سوئیفت قطع شده است.
سران کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی امروز پنجشنبه به منظور حضور در چهاردهمین نشست سالانه گروه بریکس گرد هم می آیند.
کرملین: روسیه هیچ غلاتی را از اوکراین سرقت نکرده است
سخنگوی کرملین ادعاهای کی یف در خصوص سرقت غلات از اوکراین، که از سوی ترکیه هم تکرار شد، را رد کرد.
به گزارش فایننشال پست، سخنگوی کرملین به ادعاهای ترکیه در خصوص سرقت غلات از اوکراین پاسخ داد و آن را تکذیب کرد.
«دیمیتری پسکوف» امروز پنج شنبه در واکنش به طرح ادعای سرقت غلات از سوی ترکیه، گفت روسیه هیچ غلهای از اوکراین را دزدی نکرده است
سخنگوی کرملین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه مبنی بر اینکه آنکارا در مورد ادعای غلات مسروقه تحقیق خواهد کرد، گفت: این را باید از وزارت خارجه پیگیر باشید. روسیه هیچ غلهای را (از اوکراین) ندزدیده است.
سفیر کی یف در آنکارا اوایل ژوئن مدعی شد خریداران ترک از جمله کسانی هستند که غلاتی را که روسیه از اوکراین دزدیده، را دریافت کردند. دیپلمات اوکراینی افزود که او از ترکیه خواسته است برای شناسایی و دستگیری افراد مسئول محمولههای ادعایی اقدام کند.
دولت ترکیه به تازگی اعلام کرده است که اتهامات مطرح شده از سوی کی یف را بررسی میکند و اجازه نمیدهد چنین غلاتی وارد این کشور شود.
این در حالیست که تلاشهای دیپلماتیک ترکیه موسوم به «دیپلماسی خط قرمز» برای حل بحران غذا ناشی جنگ در کشور اوکراین و خروج کشتیهای حامل غلات از بنادر این کشور بهطور مطلوبی پیش میرود.
نیروهای روسیه بیش از 650 ملیگرای اوکراینی را در 24 ساعت نابود کردند
حملات هوایی، موشکی و توپخانه ای نیروهای روسیه در شب گذشته ظاهراً باعث کشته شدن بیش از 650 ملی گرای (نازی) اوکراینی و انهدام 17 تانک و سایر تجهیزات نظامی شده است. به گزارش ریانووستی، وزارت دفاع روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد.
اوکراین ورود پرتابگرهای موشکی هایمارس آمریکا را تایید کرد
وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد که موشکاندازهای چندگانه هایمارس به عنوان بخشی از کمکهای نظامی آمریکا به کیف وارد اوکراین شدهاند. الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع آمریکا در توییتر از لوید آستین همتای آمریکایی خود برای سیستم های توپخانه ای تشکر کرد. او اضافه کرد:
«تابستان برای اشغالگران روس گرم خواهد بود. و آخرین تابستان برای برخی از آنها.»
پسکوف: روسیه با دقت تمام حوادثی را که در آن سلاح های غربی توسط اوکراین استفاده می شود، ثبت می کند
مسکو به دقت استفاده کیف از تسلیحات ارائه شده توسط غرب را مستند می کند. این را سخنگوی مطبوعاتی دیمیتری پسکوف رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد. وی با اشاره به تضمینهای اوکراین به کشورهای غربی مبنی بر عدم استفاده از تسلیحات آنها در حملات به خاک روسیه، گفت:
ما با دقت تمام حوادث مربوط به استفاده از این سلاح ها را ثبت می کنیم. اگر هر یک از این سلاح ها به مواضع پیشروی راه پیدا کند و توسط نیروهای ما منهدم نشود، نحوه استفاده از آنها را پیگیری خواهیم کرد.»
سفیر جمهوری خلق لوهانسک از محاصره شهرهای گورسکویه و زولوتویه خبر می دهد
رودیون میروشنیک سفیر جمهوری خلق لوگانسک در روسیه به ریانووستی گفت: واحدهای نظامی جمهوری خلق لوگانسک شهرهای گورسکویه و زولوتویه را محاصره کرده اند. به گفته وی، این شهرک ها در هشت سال گذشته پایگاهی برای گلوله باران ارتش اوکراین در جمهوری بوده است.
میروشنیک گفت که قبلاً سیگنال هایی از ستیزه جویان اوکراینی محاصره شده دریافت شده است که برخی از آنها آماده هستند سلاح های خود را زمین بگذارند. به گفته وی، بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ پرسنل نظامی اوکراینی در این دو شهر حضور دارند.
سناتور روس: رهبران گروه ۷ تراژدی اوکراین را مقصر می دانند
بی مسئولیتی و خودخواهی ژئوپلیتیکی رهبران گروه هفت (G7) منجر به فاجعه در اوکراین شد. این نظر روز پنجشنبه توسط کنستانتین کوساچف، معاون رئیس شورای فدراسیون روسیه بیان شد. این سناتور در کانال تلگرامی خود نوشت:
«سران کشورها و دولت های کشورهای گروه ۷ مسئول مستقیم فاجعه اوکراین هستند یا بهتر است بگوییم بی مسئولیتی و خودخواهی ژئوپلیتیکی آنها».
وی در مورد بیانیه یک مقام ارشد آمریکایی که در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که رهبران گروه ۷ در ۲۶-۲۸ ژوئن در آلمان «می خواهند دیدگاهی از صلح را ترویج کنند که مبتنی بر اصول آزادی و صراحت باشد و نه بر زور، تجاوز و حوزه های نفوذ». گفت:
«اگر رهبران کیف که پس از مایدان به قدرت رسیدند، در کشور خود «دیدگاه صلح مبتنی بر اصول آزادی و گشاده رویی و نه بر اجبار، تجاوز و حوزه های نفوذ» را ترویج می کردند، صلح در اوکراین برقرار می شد. باقی می ماند و خود اوکراین به غرب و شرق تقسیم نمی شد.
بایدن اعتراف کرد که تحریمهای ضد روسیه به آمریکا آسیب میزند
آمریکا و اروپا می دانند که اعمال تحریم ها علیه روسیه به دلیل حوادث اوکراین نمی تواند بدون عواقب برای بازار انرژی باشد. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در یک سخنرانی ویژه خطاب به ملت این را گفت. او (در ابتدا) اظهار داشت:
روسیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان است. ما عرضه نفت به ایالات متحده را متوقف کردیم و شرکای ما در اروپا نیز همین کار را کردند زیرا می دانستند که ما باید با قیمت های بالاتر گاز روبرو شویم.
بایدن همچنین اذعان کرد که قیمت گاز در ایالات متحده از زمان آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین به طور متوسط 2 دلار و حتی در سایر کشورها بیشتر شده است.
روسها کنترل دو شهر دیگر در شرق اوکراین را به دست گرفتند
نیروهای روسیه در ادامه پیشرویهای خود کنترل دو شهر دیگر در شرق اوکراین را به دست گرفتند.
به گزارش ایرنا ازالجزیره، ستاد کل ارتش اوکراین اعلام کرد، نیروهای روسیه دو شهر در جنوب «لیسیچانسک» و «سورودوینسک» در شرق این کشور را به کنترل خود درآوردند.
ساعتی پیش، مقامات جدایی طلب لوگانسک اعلام کردند که نیروهای روسی کنترل تنها مسیر پشتیبانی نیروهای اوکراینی در شهر لیسیچانسک را به دست گرفتند.
صبح امروز – پنجشنبه – سازمان اطلاعات نظامی انگلیس اعلام کرده بود که نیروهای روسی تا ۵ کیلومتری جنوب دونباس پیشروی کرده اند.
امروز، تارنمای خبری هیل گزارش داد: در حالی که روسیه تمرکز خود را بر منطقه دونباس در شرق روسیه معطوف داشته و اوکراین با این بحث مواجه بوده که برای صلح بخش های از قلمرو خود را واگذار کند، خواستار دریافت تسلیحات سنگین و مهمات بیشتری شده است.
مقامات اوکراینی با وجود اعلام کمک یک میلیاردلاری از سوی دولت بایدن، این اقدام را برای عقب راندن قوای روسیه از خاک اوکراین کافی نمی دانند.
روسیه: نشست ناتو آوردهای برای سوئد و فنلاند ندارد
دیپلمات ارشد روسیه در اتحادیه اروپا احتمال پیشرفت در برنامه پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو در نشست آتی این ائتلاف را دور از ذهن دانست.
به گزارش خبرگزاری تاس، نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپا معتقد است نشست آتی ناتو دستاوردی از جهت همواره سازی الحاق فنلاند و سوئد به این ائتلاف نظامی در بر نخواهد داشت.
«ولادیمیر چیزوف» در خصوص نشست اواخر ژوئن اعضای ناتو، اعلام کرد که احتمال دستیابی به موفقیت در مورد الحاق فنلاند و سوئد به ناتو در نشست آتی این ائتلاف بسیار اندک است.
نماینده روسیه در بروکسل گفت: اکنون کاملاً آشکار و علناً تأیید شده است که شانس پیشرفت بر سر پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو در نشست آتی این ائتلاف بسیار کم است.
پیش از این فرمانده نیروهای مسلح فنلاند از آمادگی کشورش برای مقابله با حمله ادعایی روسیه علیه خود گفت. ژنرال «تیمو کیوینن» روز چهارشنبه در مصاحبهای گفت که فنلاند دهه هاست برای حمله روسیه آماده شده و در صورت وقوع چنین حملهای مقاومت سختی از خود نشان خواهد داد.
فنلاند با حدود هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه، از ۱۸ ماه مه به این سو به دستاویزی وقوع جنگ در اوکراین، راهبرد چند دهه بی طرفی خود را کنار گذاشت و عضویت در ائتلاف نظامی ناتو را علم کرده است.
در دهه ۱۹۴۰ میلادی دو بار درگیری نظامی میان روسیه و فنلاند رخ داده است که در نتیجه آن حدود ۱۰۰ هزار فنلاندی کشته شدند و فنلاند یک دهم خاک خود را نیز از دست داد.
نیروهای جمهوری خلق لوگانسک کنترل جاده Seversk-Lisichansk را به دست گرفتند
رودیون میروشنیک سفیر جمهوری خلق لوگانسک در روسیه در کانال تلگرامی خود گزارش داد که واحدهای جمهوری خلق لوهانسک اکنون تنها جاده ارتباطی بین شهرهای سورسک و لیسیچانسک را کنترل می کنند. او نوشت:
«شبه نظامیان مردمی جمهوری خلق لوگانسک کنترل تنها جاده Seversk به Lisichansk را در دست گرفته اند. یک گروه اوکراینی متشکل از 5000 تا 7000 جنگجوی اوکراینی در لیسیچانسک اکنون از دسترس خارج شده اند.»
وزیر خارجه مولداوی از حمایت کشورش از تحریمها علیه روسیه خودداری کرد
کیشیناو نمی تواند به طور کامل از تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه به دلیل ضعف اقتصاد مولداوی حمایت کند. این را نیکلای پوپسکو معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه در یک برنامه از تلویزیون مولداوی 1 اعلام کرد.
این دیپلمات خاطرنشان کرد که کشورش با این وجود اقدامات محدودکننده خاصی را علیه مسکو در بخش های مالی و بانکی اعمال کرد. او اضافه کرد:
«در عین حال، سطح پایداری و توانایی کشور ما برای حل همه مسائل، اجازه نمی دهد در حال حاضر بسته بزرگی از اقدامات محدودکننده اعمال کنیم.»
پیش از این، نخست وزیر ناتالیا گاوریلیسا گفته بود که مولداوی می خواهد وضعیت یک کشور بی طرف را حفظ کند. به گفته او، کیشیناو اقداماتی را انجام می دهد که با منابع کشور مطابقت دارد.
سرهنگ سابق ارتش آمریکا: زلنسکی اوکراین را به نابودی کشیده است
سرهنگ بازنشسته «داگلاس مک گریگور»، مشاور سابق وزیر دفاع ایالات متحده در مصاحبهای اعلام کرد که سیاست ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به این واقعیت منجر شده است که این کشور دیگر به عنوان یک کشور وجود نداشته باشد و اوکراین اکنون یک کشور فروپاشیده شده و شکست خورده است.
این مقام نظامی سابق یادآور شد که مقامات کییف نمی تواند در جنگ با روسیه برنده شوند. نیروهای اوکراینی حتی با حمایت ایالات متحده هم دیگر قادر به مقاومت در برابر نیروهای مسلح روسیه نیستند. مک گریگور گفت: به همین دلیل ساده، مقامات واشنگتن با اختصاص میلیاردها دلار برای حمایت از ارتش اوکراین، مرتکب اشتباه بزرگی میشوند.
چند روز قبل ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اعلام کرد که این ائتلاف به ارائه کمکهای نظامی به اوکراین ادامه خواهد داد. علاوه بر این، او رد نکرد که درگیری بر سر اوکراین «ممکن است سالها طول بکشد»، اما با وجود هزینه زیاد، پیمان آتلانتیک شمالی نباید کمک خود به کییف را متوقف کند.
پیش از این، جو بایدن، رهبر ایالات متحده به زلنسکی وعده داد که واشنگتن یک بسته کمک نظامی جدید به ارزش یک میلیارد دلار به کییف ارائه میکند که شامل قطعات توپخانه و دفاع ساحلی، و همچنین مهمات برای توپخانه و سیستمهای موشکی پیشرفته است.
استولتنبرگ: پیروزی روسیه در اوکراین برای ناتو بسیار گران تمام خواهد شد
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز چهارشنبه اعلام کرد که بهای پیامدهای پیروزی احتمالی روسیه در اوکراین برای ناتو بیشتر از حمایت طولانی مدت از کییف خواهد بود و به همین دلیل باید همچنان از اوکراین حمایت مالی و نظامی شود.
وی طی یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل یادآور شد: بهایی که اروپا در صورت دستیابی روسیه به تمام اهداف تعیین شده خود در جنگ با اوکراین باید بپردازد، بسیار بیشتر از قیمتی است که تا در حال حاضر برای حمایت از اوکراین پرداخت میکند.
دبیرکل ناتو همچنین هشدار داد که کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی «باید خود را برای کشیدن این تسمه برای مدت زمان طولانی آماده کنند.» وی در پایان گفت: «پیام سیاسی من این است: مهم نیست که چقدر طول بکشد، ما باید تا زمانی که برای برتری اوکراین به عنوان یک کشور مستقل طول میکشد، به حمایت اساسی خود از کییف ادامه دهیم.»
استولتنبرگ پیش از این نیز گفته بود که عرضه تسلیحات مدرن به کییف می تواند به اوکراین این فرصت را بدهد تا کنترل مناطق دونباس را دوباره به دست گیرد. البته وی تاکید کرد که ناتو با وجود ادامه کمکهای نظامی به اوکراین، بخشی از درگیری نظامی کنونی با روسیه نیست.
رسانه ها گزارش دادند که خلبانان اوکراینی از کارآمدی پهپادهایی که توسط ایالات متحده و ترکیه به ارتش اوکراین ارائه شده است، انتقاد کردند.
در جزییات، گزارشی که مجله «فارین پالیسی» منتشر کرده است، به نقل از منابعی گفته است که خلبانان اوکراینی معتقدند استفاده از پهپاد آمریکایی «MQ-1C Grey Eagle» خطرناک است و «TP-2 Bayraktar» ترکیه عملا بی فایده است.
این مجله به نقل از مقاماتی که نخواستند نامشان فاش شود، گفت که خلبانان خط مقدم و رئیس ستاد بر سر استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین اختلاف نظر دارند، در حالی که مقامات اوکراینی و ایالات متحده به طور فزاینده ای نگران هستند که سیستم های دفاع هوایی پیشرفته روسیه می توانند عقاب خاکستری را سرنگون کنند. خلبانان همچنین تردید دارند که پهپادهای ایالات متحده بتوانند بیش از یک یا دو ماموریت «دوام» بیاورند.
«این روزنامه به نقل از یکی از خلبانان اوکراینی نوشت: «استفاده از چنین پهپادهای گران قیمتی در مورد ما به دلیل دفاع هوایی حریف بسیار خطرناک است. اینجا افغانستان نیست. که طرف مقابل توانایی مقابله با پهپادها را نداشته باشد روسیه از توان دفاعی بسیار پرقدرت و مدرنی برخوردار است پهپادهای ترکیه و آمریکا به درد مناطقی میخورند که آن کشور توانایی مقابله با آنها را نداشته باشد برای اوکراین آنها بی فایده و وسایلی کاملاً مزاحم هستند»
این مجله همچنین خاطرنشان می کند که به دلیل تقویت نیروهای پدافند هوایی روسیه، خلبانان اوکراینی استفاده از پهپادهای ترکیه را که «تقریبا بی فایده» شده اند و اکنون در عملیات های ویژه نادر مورد استفاده قرار می گیرند، محدود کرده اند.
پدافند هوایی و نیروی هوایی این کشور اعلام کرد که استفاده از پهپادهای ترکیه مایع تمسخر نیروهای روسیه می باشد زیرا برای آنها هدفی بسیار آسان بوده و مانند مگس آنها را در آسمان آن را شکار میکنند.
منبع: ریانووستی
مقامات خرسون: ۱۲ کشتی خارجی به دلیل اقدامات طرف اوکراینی نمی توانند بندر را ترک کنند
کریل استریموسوف معاون اداره نظامی و مدنی منطقه خرسون گفت: ۱۲ کشتی خارجی در بندر خرسون وجود دارد که به دلیل بسته شدن گذرگاه توسط ارتش اوکراین نمی توانند وارد دریای سیاه شوند.
استریموسوف توضیح داد: کشتی های خارجی همچنان در بندر هستند که بیشتر آنها ترکیه ای هستند و همچنین یک کشتی سوریه و یک کشتی با پرچم سیشل وجود دارد.
به گفته وی، کشتی ها به دلیل اقدامات ارتش اوکراین که خروجی به دریای سیاه را از طریق دهانه Dnieper-Bug در نزدیکی شهر Ochakov در منطقه Mykolaiv مین گذاری کردند، نتوانستند بندر را ترک کنند.
در جریان عملیات ویژه روسیه، نیروهای مسلح کنترل منطقه خرسون و بخش آزوف در منطقه زاپوروژیه در جنوب اوکراین را به دست گرفتند.
منبع: ریانووستی
نشست سران گروه 7: مقامات ایالات متحده پیشنهادهایی برای افزایش فشار بر روسیه ارائه می کنند
مقامات ایالات متحده تعدادی پیشنهاد ملموس برای افزایش فشار بر روسیه و حمایت از اوکراین در نشست گروه هفت (G7) که در 26 تا 28 ژوئن در جنوب آلمان برگزار می شود، ارائه خواهند کرد. این را یکی از نمایندگان عالی رتبه دولت آمریکا روز چهارشنبه در یک نشست تلفنی ویژه درباره سفر آتی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به نشست سران کشورهای گروه هفت در آلمان و نشست سران ناتو در اسپانیا اعلام کرد.
وزارت خارجه روسیه: غرب می خواهد ارتباط پرواز روسیه و ترکیه را مختل کند
هدف تحریمهای کشورهای غربی جلوگیری از تردد هوایی بین روسیه و ترکیه است. این را یوری پیلیپسون، مدیر بخش چهارم اروپایی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری تاس اعلام کرد. او توضیح داد:
«شما باید به خاطر داشته باشید که هدف تحریم های غرب، از جمله، ایجاد اختلال در ترافیک هوایی روسیه و ترکیه است. بنابراین مقامات ذیربط هر دو کشور سخت در تلاش هستند تا هرگونه خطر و ناراحتی را برای گردشگران ما که به ترکیه سفر می کنند، از بین ببرند. »
پیلیپسون خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی بینالمللی که چندین کشور سیاستهای آشکار ضد روسیه را در پیش میگیرند و منجر به خصومت با روسها میشود، اهمیت حفظ حقوق و منافع هموطنان در دیپلماسی روزمره اهمیت دارد. کار چندین برابر افزایش می یابد. او اضافه کرد:
«وی افزود: علیرغم فشارهای خارجی سخت، همکاران ترکیه ای در راستای منافع ملی خود با روسیه مقاومت کرده و به همکاری خود ادامه می دهند. به طور کلی، ما از تعهدات آنکارا برای ایجاد تمامی شرایط برای تعطیلات بدون محدودیت و امن برای روس ها در ترکیه راضی هستیم. ما این موضوع را به عنوان یک اولویت زیر نظر داریم.»
ارتش اوکراین سیلوی غلات را در روبشنویه به آتش کشید
به گزارش خبرنگار ریانووستی، یک انبار غله به ظرفیت 30 هزار تن در شهر روبشنویه LPR پس از گلوله باران نیروهای اوکراینی آتش گرفت.
ویدئویی از این خبرگزاری نشان می دهد که سیلوها توسط گلوله ها تخریب شده اند. همانطور که از تصاویر مشخص است، گلوله ها از سمت لیسیچانسک شلیک شده است که همچنان تحت کنترل ارتش اوکراین است.
توده های عظیمی از محصولات کشاورزی از بین رفته اند، دود سیاه از محصولات بلند می شود، دانه ها تا حدی سیاه شده اند. ترکش ها، احتمالاً از نارنجک ها، در اطراف تأسیسات پراکنده شده و موجب آتش سوزی شده اند.
در همین حال، چندین نفر از مردم محلی برای جمع آوری غلات برای خانواده های خود به مجتمع سیلو می آیند. اکنون فقط چند مغازه در روبشنویه باز است و بسیاری از مردم به سختی می توانند امرار معاش کنند زیرا حساب های آنها در بانک های اوکراین مسدود شده است.
لاوروف: روسیه به قوانین ابداعی آمریکا تن نمیدهد
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد آمریکا با تامین سلاح به اوکراین نمی تواند مسکو را از حق ابراز نظر در امور بین الملل محروم کند و آن را به تبعیت از قوانین ابداعی واشنگتن وا دارد.
لاوروف روز یکشنبه در مصاحبه ای که کانال تلویزیونی روسیه ۱ با وی انجام داد و از او در مورد نیات آمریکا از ارسال محموله های مضاعف تسلیحاتی به اوکراین سوال شد، یادآوری کرد که واشنگتن این اهداف را برای مدت طولانی اعلام کرده بود.
وی افزود: آنها در حال دستیابی به چیزی هستند که مدت ها قبل اعلام کردند، اینکه روسیه باید جایگاه خود را به یاد آورد، روسیه حق ندارد در امور بین الملل صدایی داشته باشد و روسیه باید از قوانین ابداع شده آمریکا تبعیت کند.
وزیر امور خارجه روسیه در عین حال تاکید کرد که آنها به خوبی درک می کنند که موفق نخواهند شد.
پیشتر آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در اوکراین گفته بود که مسلح کردن دولت کی یف با تسلیحات ساخت آمریکا، مسیری منتهی به رویارویی نظامی مستقیم بین دو ابرقدرت هسته ای بزرگ جهان است که تبعات غیرقابل پیش بینی شده ای دارد.
ارزش روبل مقابل دلار به بالاترین میزان در ۷ سال گذشته رسید
ارزش روبل روسیه روز دوشنبه هم زمان با ادامه نظارت دولت بر بازار سرمایه و رونمایی از لایحه بودجه جدید، به بالاترین سطح در برابر دلار در بازار معاملات ارزی مسکو رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز؛ ارزش روبل در میانه روز (به وقت گرینویچ) با افزایش ۱.۲ درصدی به ۵۵.۷۵ در برابر دلار رسید که بالاترین جایگاه از اوایل ژوئیه ۲۰۱۵ به این سو به شمار می رود.
ارزش پول رایج روسیه در برابر یورو نیز با ۰.۶ درصد افزایش به ۵۸.۴۹ رسید و به بالاترین سطح در پنج سال گذشته نزدیک تر شد.
بالارفتن ارزش روبل به درآمدهای بالای دولت روسیه از صادرات کالاها و افت شدید واردات به همراه ممنوع شدن برداشت ارزهای پس انداز شده شهروندان در بانک ها ارتباط داده می شود.
پیش بینی می شود که افزایش ارزش روبل با توجه به فرارسیدن موعد پرداخت مالیات شرکت ها و وادار شدن شرکت های صادرات محور به تبدیل درآمدهای دلاری یا یورویی خود به روبل، در روزهای آتی ادامه یابد.
مسکو از آغاز پخش تلویزیون روسیه در اوکراین خبر داد
خبرگزاری فرانسه به نقل از ارتش روسیه گزارش داد که تلویزیون این کشور پخش برنامه های خود را از جنوب اوکراین آغاز کرده است.
ارتش روسیه روز سه شنبه اعلام کرد که برجهای تلویزیونی در منطقه خرسون در جنوب اوکراین برای پخش برنامه های تلویزیون روسیه بازتنظیم شدند.
در بیانیه ارتش این کشور آمده است: نیروهای مسلح روسیه هفت برج تلویزیونی در منطقه خرسون را برای پخش شبکههای تلویزیونی روسیه بازتنظیم کردند.
پوتین: ارتش روسیه در مرحله استقرار سامانه موشکی اس – ۵۰۰ قرار دارد
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز سهشنبه ضمن اعلام استفاده ارتش روسیه از موشک «سارمات» به عنوان جدیدترین موشک بالستیک قاره پیمای این کشور در اواخر سال ۲۰۲۲ گفت، ارتش در مرحله استقرار سامانه دفاع موشکی اس– ۵۰۰( پیشرفتهترین سامانه دفاع موشکی در روسیه) است.
به گزارش اسپوتنیک، پوتین در نشستی با فارغ التحصیلان موسسات آموزش عالی نظامی گفت: آزمایش موفقیت آمیز موشک بالستیک قاره پیمای سنگین سارمات انجام شده است.
وی افزود: برنامه ریزی شده است که پایان سال جاری اولین مجموعه از این نوع موشک در خدمت رزمی قرار گیرد.
پوتین همچنین گفت سامانه موشکی اس- ۵۰۰ که برای رهگیری هواپیماها و موشک ها طراحی شده و ممکن است از قابلیت ضدماهوارهای نیز برخوردار باشد، در دنیا همتا ندارد. وی تاکید کرد که سامانه های تسلیحاتی پیشرفته،توان رزمی ارتش و نیروی دریایی را برای سال ها و دهه های پیشرو تعیین خواهد کرد.
سازمان فضایی روسیه موسوم به روسکوسموس قصد دارد در مجموع ۴۶ موشک سارمات برای تامین نیاز ارتش روسیه بسازد.
براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، سارمات از قابلیت شلیک به اهدافی با برد بالا با استفاده از مسیرهای پروازی مختلف برخوردار بوده و تضمین شده است که بر هر گونه سیستم دفاع موشکی موجود و مربوط به آینده غلبه کند.
ارتش روسیه اولین آزمایش موشک سارمات را ۲۰ آوریل (۳۱ فروردین) انجام داد.
روسیه: غرب در مورد علل بحران جهانی غذا دروغپراکنی میکند
روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد غرب در مورد علل بحران جهانی غذا که به گفته مسکو تحریم های ضد روسی آمریکا و اتحادیه اروپا به آن دامن زده است، دروغ پراکنی می کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، علاوه بر مرگ و ویرانی های ناشی از حمله روسیه به اوکراین، این درگیری و تلاش غرب برای فلج کردن اقتصاد روسیه، قیمت غلات، روغن خوراکی، کود و انرژی را افزایش داده و به رشد جهانی لطمه زده است.
در همین حال، ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به خبرنگاران گفت که از بیانیه های مکرر غرب مبنی بر اینکه مسکو مسئول بحران جهانی غذاست، ناامید شده است.
وی افزود: اتهاماتی از این دست، کاملا دروغ است. چگونه است که غرب می تواند همه این تسلیحات را به اوکراین برساند، اما به دلایلی هیچ چیز را نمی توان از اوکراین خارج کرد؟
آمریکا و اتحادیه اروپا که سلاح در اختیار اوکراین قرار می دهند، روسیه را به دامن زدن به بحران غذایی با جلوگیری از صادرات غلات از اوکراین را که حدود یک دهم صادرات جهانی گندم را تشکیل می دهد، متهم کرده اند.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین چندی پیش هشدار داد که میلیون ها نفر ممکن است به دلیل محاصره بنادر دریای سیاه اوکراین توسط روسیه، گرسنگی را تجربه کنند.
اوکراین و روسیه دو تولیدکننده مهم اقلام کشاورزی در جهان هستند. روسیه پس از اتحادیه اروپا بزرگترین صادرکننده گندم جهان است و اوکراین نیز بزرگترین صادرکننده دانه آفتابگردان در جهان به شمار می رود.
زاخاروا در ادامه گفت که تحریم های غرب با ایجاد اختلال در سیستم های پرداخت، حمل و نقل و بیمه که مانع از صادرات بخش زیادی از مواد غذایی و کود از روسیه شده، بازارهای کشاورزی را به لبه پرتگاه سوق داده است.
براساس داده های سازمان ملل، اریتره، ارمنستان، مغولستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان، سومالی، بلاروس، ترکیه، ماداگاسکار، لبنا، مصر و پاکستان برای بیش از ۷۰ درصد از واردات گندم شان در سال ۲۰۲۱ به روسیه متکی بودند. همچنین مغولستان، قزاقستان، مولداوی، صربستان، هندوراس و غنا ۵۰ درصد از مایحتاج کود خود یا بیش از این رقم را در سال ۲۰۲۱ از روسیه وارد کردند.
پوتین: راهاندازی ارز ذخیره بینالمللی مبتنی بر سبد بریکس درحال بررسی است
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد موضوع ایجاد یک ارز ذخیره بین المللی براساس ارزهای کشورهای عضو بریکس در دست بررسی است.
به گزارش خبرگزاری تاس، پوتین طی سخنانی در مراسم استقبال از شرکت کنندگان مجمع تجاری بریکس،افزود: موضوع ایجاد ارز ذخیره بین المللی مبتنی بر ارزهای کشورهای ما درحال بررسی قرار دارد.
وی افزود: محافل تجاری روسیه در هماهنگی با جوامع تجاری بریکس در حال برداشتن گام هایی سریع در جهت توسعه زیرساخت های حمل و نقل، تنظیم مجدد مسیرهای لجستیکی و ایجاد زنجیره های تولید جدید هستند.
رئیس جمهوری روسیه با تاکید بر اینکه راهبرد روسیه تغییر نمی کند، ادامه داد:در ضمن تقویت پتانسیل های علمی، اقتصادی و فنی خود، آماده همکاری با همه شرکای منصف براساس اصول رعایت منافع متقابل، برتری بی قید و شرط قانون بین الملل و برابری کشورها و مردم هستیم.
پایان عصر جهان تک قطبی
سفیر روسیه در ایران : آمریکا باید جهان تک قطبی را فراموش کند.
لوان جاگاریان سفیر روسیه در ایران با تاکید بر اینکه جهان تک قطبی پایان یافته است، در خصوص زمان اتمام عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین گفت: برای مدتی طولانی ما درباره اینکه اوکراین یک کشور بی طرف باشد صحبت کردیم تا توازن قوا را در اروپا برهم نزند. ما معتقدیم امریکا و متحدانش به دنبال طرحی هستند که از اوکراین ضد روسیه استفاده کنند. آنها میخواهند به منافع و امنیت روسیه آسیب وارد کنند. به همین خاطر ما مخالف عضویت اوکراین در ناتو هستیم. ما میخواهیم اوکراین بی طرف باشد. اما متاسفانه کشورهای اروپایی و آمریکا به حق روسیه بی تفاوت هستند. معتقدم که این اقدامی تحریک آمیز از طرف آمریکا بود. آمریکا میخواست با موضوع اوکراین توجه جهانیان را از شکست شرم آور در افغانستان منحرف کند. وی افزود: میتوانید به تصاویر زمان عقب نشینی آمریکا از افغانستان نگاه کنید. آنها میخواستند عقب نشینی شرم آور خود را از افغانستان تکمیل و بحران اوکراین را ایجاد و توجهات را از این شکست منحرف کنند. ما ۵ هدف از عملیات ویژه نظامی خود در اوکراین داریم. غیرنظامی سازی یکی از این اقدامات است. ما میخواهیم جمهوریهای لوهانسک و دونتسک به رسمیت شناخته شوند. تعلق کریمه به روسیه که موضوعی تاریخی است به رسمیت شناخته شود. این منطقه در زمان شوروی در سال ۱۹۵۴ به عنوان یک هدیه به اوکراین داده شده بود. اما در همه پرسی که فدراسیون روسیه انجام داد مردم منطقه خواهان الحاق به روسیه شدند. ما مجبور شدیم به خاطر دفاع از منافع مردم روسیه این کار را انجام دهیم. مردم روسیه برای سالها در دونباس با هم زندگی کرده اند.
سفیر روسیه در تهران گفت: اوکراین تحت فشار غرب و نفوذ آمریکا است. آنها به دنبال دریافت دستورات خود از واشنگتن هستند. اروپاییها هم تحت فشار آمریکا قرار دارند. ما شاهد یک رهبر منطقی در اروپا نیستیم و نظاره گر ضعف رهبری در اروپا هستیم. جاگاریان ادامه داد:آمریکاییها نمیخواهند که ایران و روسیه مستقل باشند. شعار آمریکاییها این است که اگر شما موافق من نباشید پس مخالف من هستید و درباره دوستان خود هم این کار را انجام داده اند. آمریکاییها به دنبال دیکته کردن درخواستهای خود به دیگران هستند. وی افزود: ما شاهد یک سیاست عمل گرایانه از طرف دولت مجارستان برای منافع مردم آن هستیم. روسیه ضد سلطه طلبی آمریکا و متحدانش است. آنها به دنبال سلطه بر جهان هستند و ما در یک لحظه حساس هستیم. این تنها به اوکراین مربوط نمیشود و درباره اهداف ما است. کشورهای اروپایی نه تنها به روسیه بلکه به ایران و چین و دیگر کشورها تنها وعده میدهند. این وضعیت سبب شده است که تمایل سیاسی و اقتصادی ما به طرف شرق و جنوب باشد. کشورهای ایران، چین، هند و آفریقا از تحریمهای غرب ضد ما حمایت نکرده اند. کشورهای اروپایی با افزایش تورم بهای اقدامات خود را میپردازند و ما به آنها میگوییم که روسیه و پوتین را به خاطر مشکلات خود سرزنش نکنید، بلکه باید دولتهای خود و اشتباهات خود را سرزنش کنید. جاگاریان در رابطه با فنلاند و سوئد و پیوستن آنها به ناتو گفت: ما روابط خوبی با آنها داشته ایم. آنها کشورهای بی طرفی هستند و سیاست بی طرفانه فنلاند و سوئد قابل تمجید است. متاسفانه آنها تصمیم به ملحق شدن به ناتو گرفته اند، در حالیکه ما هیچ تهدیدی برای این دو کشور نیستیم و بسیاری از اقدامات کشورهای غربی تبلیغاتی است. وی افزود: آمریکا باید فراموش کند که میتواند یک جهان تک قطبی ایجاد کند. چین، روسیه و ایران کشورهای دوست هم هستند و میتوانند حداکثر مقاومت را داشته باشند، ما یک جهان چند قطبی ایجاد کرده ایم. این یک واقعیت است و این یک مسیر غیرقابل بازگشت است و گزینه دیگری در پیش نیست.
مجری شبکه تلویزیونی گفت: به اعتقاد برژینسکی، بدترین سناریو برای آمریکا اتحاد بین روسیه و چین و ایران است. ما شاهد فشاریهای آمریکا بر روسیه و دخالت آنها در قزاقستان بودیم. آنها در غرب آسیا این اقدامات را انجام میدهند و بر ایران فشار میآورند. در شرق آسیا از موضوع تایوان برای فشار برچین استفاده میکنند. اجازه بدهید درباره روابط راهبردی بین روسیه و ایران صحبت کنیم. ما در آغاز هستیم. روابط خوب بین دو کشور ایران و روسیه میتواند کمک کننده باشد. دیپلماتها و مقامات ارشد دو کشور در تلاشند که به مسائل رسیدگی کنند. ما شاهد فصل جدیدی از روابط بین ایران و روسیه هستیم. رئیس جمهور ایران بر گسترش روابط با کشورهای دیگر به ویژه گسترش روابط با کشورهای شرقی تاکید کرده است. ما اهداف مشابهی داریم. سال گذشته تبادلات تجاری ما ۴ میلیارد دلار بود که با توجه به تواناییهای دو کشور رقم ناچیزی است. ما باید دلار از تبادلات مالی خود حذف کنیم و تلاش نمائیم از ارزهای ملی خود استفاده نماییم و با تحریمهای غیرقانونی مبارزه کنیم.
زاخارووا : آمریکا و فرانسه به مذاکرات قره باغ آسیب جدی زدند
طی روزهای اخیر، مشارکت در روند مذاکرت صلح قره باغ، به موضوع جنگ لفظی دیپلمات های روسی و آمریکایی بدل شده است و ماریا زاخاروا گفت که آمریکا و فرانسه برای منزوی ساختن روسیه در صحنه بین المللی، کار گروه مینسک را متوقف کرده و به آن «خسارات جبران ناپذیر وارد کردند.
به گزارش پایگاه خبری ارمنی ماسیس پست، روسیه روز چهارشنبه تضمین های یک مقام ارشد آمریکایی را مبنی بر اینکه واشنگتن می خواهد به همکاری با مسکو برای تسهیل حل مناقشه قره باغ ادامه دهد، رد کرد.
کارن دونفرید، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا روز یک شنبه ادعاهای روسیه مبنی بر اینکه آمریکا و فرانسه این همکاری را پس از حمله روسیه به اوکراین متوقف کردند، تکذیب کرده بود.
او گفت که گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا به رهبری سه قدرت میانجی «در چارچوب بسیار مهم» خود برای میانجیگری در توافق صلح ارمنستان و آذربایجان همچنان فعال است.
دونفرید به سرویس ارمنی رادیو آر اف گفت: «فرانسه، آمریکا و روسیه در همین قالب به کار خود ادامه خواهند داد.»
در مقابل، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه بیان کرد: «من میخواهم به خودم اجازه بدهم در صداقت اظهارات کارن دونفرید شک کنم. اگر واشنگتن و پاریس واقعاً قالب میانجیگری منحصربهفرد گروه مینسک را مهم میدانستند، به خود اجازه نمیدادند از دستوری که توسط همه کشورهای شرکتکننده تأیید شده است غفلت کنند.»
او به خبرنگاران در مسکو گفت: «هیچ تضمینی وجود ندارد که چنین اقدامات غیرمسئولانه ای تکرار نشود. تظاهر به اینکه هیچ اتفاقی نیفتاده بی فایده است. واقعیت های جدید باید در نظر گرفته شود.»
زاخارووا در جریان کنفرانس خود گفت: روسیه به حمایت از تلاشهای آذربایجان و ارمنستان برای رفع انسداد ارتباطات اقتصادی و حملونقل در قفقاز جنوبی ادامه خواهد داد.
وی گفت: ما از تشدید فعالیت های کارگروه سه جانبه به ریاست مشترک معاونان نخست وزیر سه کشور (روسیه، آذربایجان و ارمنستان) برای تسهیل ارتباطات اقتصادی و حمل و نقل در این منطقه استقبال می کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد که روز ۱۳ خرداد، نشست منظم این گروه برگزار شد که طی آن «طرفین مواضع خود را در مورد تعدادی از موضوعات نزدیکتر کردند» و طی روزهای ۲۶ تا ۲۷ خرداد، گفتگوها در حاشیه نشست بین المللی مجمع اقتصادی سن پترزبورگ (SPIEF)ادامه یافت.
زاخارووا تاکید کرد: «طرف روسی به یاری رسانی تنگاتنگ و نزدیک به این روند ادامه خواهد داد. «
درخواست بایدن از کنگره برای تعلیق مالیات بنزین و اعتراف به آثار تحریمهای ضدروسی
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از کنگره خواست تا یک تعلیق سه ماهه مالیات بر بنزین را برای کمک به مقابله با افزایش بیسابقه قیمت بنزین در این کشور تصویب کند اما در عین حال اذعان کرد این اقدام به تنهایی مشکل گرانی بنزین را حل نمیکند و به آثار تحریمهای ضد روسی بر این گرانیها اعتراف کرد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی از کنگره این کشور خواست تا یک تعلیق سه ماهه مالیات بر بنزین را برای کمک به مقابله با قیمتهای بی سابقه بنزین و کاهش هزینه های خانواده های آمریکایی در طول فصل تابستان امسال تصویب کند.
بایدن در سخنرانی خود در کاخ سفید ادعا کرد: ما میتوانیم قیمت بنزین را پایین بیاوریم و به خانوادهها کمک کنیم.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین از ایالتهای این کشور خواست تا مالیات های ایالتی بر سوخت را که اغلب بالاتر از نرخ های دولت مرکزی است، به حالت تعلیق درآورند.
وی ادامه داد که از شرکت های نفتی بزرگ خواهد خواست تا در دیدار با وزیر انرژی آمریکا در روز پنجشنبه ایده هایی در مورد چگونگی احیای ظرفیت پالایشی را ارائه کنند.
بایدن همچنین از شرکت های نفتی خواست تا نفت خام بیشتری را برای کنترل تورم پالایش کنند.
رئیس جمهوری آمریکا در عین حال اعتراف کرد که تعلیق مالیاتی به تنهایی مشکل گرانی بنزین را حل نمی کند، اما مدعی شد که تا حل شدن این موضوع، این اقدام فشار را بر آمریکایی ها کاهش می دهد.
بایدن در ادامه از شرکت های مالک جایگاه های سوخت در آمریکا به دلیل عدم واکنش به کاهش اخیر قیمت نفت و در نتیجه عدم کاهش قیمت بنزین انتقاد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: پیام من برای شرکتهایی که پمپ بنزینها را اداره میکنند و قیمتها در جایگاه های سوخت را تعیین می کنند این است که ما در شرایط خطرناکی زندگی می کنیم، ما با جنگ در اوکراین مواجه هستیم. این یک زمان عادی نیست. هزینه ای را که در پمپ بنزین دریافت می کنید، پایین بیاورید تا منعکس کننده هزینه واقعی محصول باشد. همین امروز این کار را انجام دهید.
بایدن ادعا کرد که با ترکیب همه سیاست هایی که اخیراً آنها را معرفی کرده، دولت او می تواند قیمت هر گالن(۳.۸ لیتر) بنزین را کاهش دهد.
رئیس جمهوری آمریکا که بارها ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را مقصر افزایش هزینه سوخت و همچنین تورم در آمریکا دانسته است، درباره دلایل افزایش قیمت بنزین، اعتراف کرد که تصمیمات آمریکا و اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم ها علیه روسیه، به ویژه ممنوعیت خرید نفت، در این گرانی ها نقش داشته است.
وی گفت: روسیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان است. ما واردات نفت روسیه به آمریکا را قطع کردیم و شرکای ما در اروپا نیز اقدامات مشابهی انجام دادند، ما می دانستیم که شاهد افزایش قیمت بنزین خواهیم بود. ما میتوانستیم اقدامات پوتین را نادیده بگیریم و قیمت بنزین به این شکل بالا نمیرفت، اما این کار اشتباه بود.
جنیفر گرانهولم وزیر انرژی آمریکا نیز روز چهارشنبه به وقت محلی گفت: تعلیق مالیات دولت بر بنزین می تواند ۱۸ سنت در هر گالن(۳.۸ لیتر) در هزینه های مصرف کنندگان صرفه جویی کند و این علاوه بر اقداماتی است که ما هم اکنون برای کمک به کاهش قیمت بنزین برای آمریکاییها انجام می دهیم.
وی افزود: ما روزانه یک میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی آمریکا به مدت شش ماه آزاد می کنیم، شرکای بین المللی را متحد کرده ایم و دسترسی به سوخت های طبیعی و زیستی را گسترش می دهیم.
وزیر انرژی آمریکا ادامه داد تا زمانی که وابستگی زیادی به سوخت های فسیلی داشته باشیم، در صورت وقوع بحرانی دیگر دوباره شاهد این شوکهای قیمتی خواهیم بود.
وی اضافه کرد: ما به سختی در تلاش برای ایجاد بستر یک اقتصاد انرژی پاک هستیم تا انرژی ارزان و قابل اعتمادی را برای آمریکایی ها فراهم کنیم.
رئیسجمهوری آمریکا پیش از این در ۳۰ خرداد ماه به خبرنگاران گفته بود تا پایان هفته جاری در مورد توقف اخذ مالیات دولتی بر سوخت تصمیم گیری خواهد کرد.
بایدن در دلاور به خبرنگاران گفت: من درحال بررسی آن هستم. امیدوارم تا آخر هفته بر اساس دادههای موجود به یک تصمیمگیری برسم.
وی تصریح کرده بود باید پاسخ بیشتری از شرکت های انرژی آمریکایی بدست آورد که چرا نفت بیشتری پالایش نمیکنند.
بایدن در حالیکه با بحرانهای مختلف از جمله انرژی دست و پنجه نرم میکند، در نامهای به شرکتهای بزرگ نفتی کشور، از آنها خواسته است تولید بنزین، گازوئیل و سایر محصولات پالایشی را افزایش دهند تا بتواند با روند افزایشی قیمت سوخت مقابله کند.
وی در نامه خود به مدیران اجرایی این شرکتهای نفتی گفت که کسب سود بالای بیسابقه برای پالایش نفت به بنزین و گازوئیل در زمان جنگ «قابل قبول» نیست و از شرکتها خواست با دولت او برای رسیدگی به افزایش قیمتهای ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین همکاری کنند.
بر اساس گزارش رسانههای آمریکا، این نامه نشاندهنده آخرین تلاش بایدن برای رسیدگی به قیمتهای بیسابقه بنزین در آمریکا است که در آخر هفته گذشته بهطور میانگین در سطح ملی به بالای ۵ دلار در هر گالن (۳.۸ لیتر) رسیده و به تورم هزینه سوخت بیشتر در آمریکا دامن زده است.
وزارت انرژی آمریکا پیش از این اعلام کرد که به عنوان بخشی از طرح پیشین دولت بایدن ۴۵ میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی نفت را به فروش میرساند.
این وزارتخانه اعلام کرد که ارائه این مقدار نفت فروخته شده از ذخایر راهبردی، از ۱۶ ماه اوت آغاز شده و تا ۳۰ سپتامبر ادامه خواهد داشت.
بر اساس اعلام وزارت کار آمریکا، تورم در ماه می در این کشور به ۸.۶ درصد رسیده است و افزایش سرسام آور قیمت ها همچنان در بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته قرار دارد.
این نرخ تورم، فشار هزینه ها را به خانوارهای آمریکایی حفظ کرده و بحران سیاسی جو بایدن رئیس جمهوری دموکرات این کشور را بدتر می کند.
وزارت کار آمریکا، تورم در ماه آوریل (ماه گذشته میلادی) را ۸.۳ درصد اعلام کرد که همچنان در بالاترین سطح در ۴۰ سال گذشته است. تورم در ماه مارس نیز ۸.۵ درصد بود.
مشکلات در زنجیره تأمین، جنگ اوکراین و تقاضای بسیار از سوی مصرف کنندگان، قیمت کالاها را همچنان در آمریکا در بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته نگاه داشته است.
سازمان اطلاعات انرژی نیز تخمین زده است که در تابستان امسال قبض برق خانوارهای آمریکایی به طور متوسط ۳.۹ درصد افزایش خواهد یافت.
نقش گلدمن سکس در BRICS!https://www.goldmansachs.com/insights/archive/archive-pdfs/build-better-brics.pdf لاگارد: صندوق بین المللی پول از همکاری با چین در زمینه AIIB خوشحال استhttp://finance.yahoo.com/news/imf-happy-cooperate-china-aiib-075757066.html جیم…
نگاشته اید: ««در مبارزه با حقیقت تاریخی، Saeima جمهوری لتونی تصمیم گرفته است تا بنای یادبود آزادیکنندگان ریگا و سایر…
جای تعجب ندارد. زیرا، خود اتحادیه اروپا و ناتو منبع اصلی فاشیزم و پدرخوانده آن هستند.
.. وقتی پای چپ در لجنزار اپورتونیسم فرو رود بناچار باید بر پای „راست“ تکیه کند .. یکی از مشخصه…
آقای خادم اشرافی کی میخواهید بیدار شوید، تا کی میخواهید خوانندگان را نادان فرض کنید؟ بالاخره روزی باید شما هم…