گزیده اخبار عملیات ویژه روسیه در اوکراین – ۱۱۵
مدودف تردید دارد که در مذاکرات اوت با اوکراین «چیزی برای گفتگو و کسی برای گفتگو» وجود داشته باشد
دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه تردید دارد که وقتی مذاکرات بین هیئتهای روسیه و اوکراین در ماه اوت از سر گرفته شود، «چیزی برای گفتوگو و کسی برای گفتگو وجود خواهد داشته باشد».
به گزارش خبرگزاری تاس، دیوید آراخامیه، رئیس هیئت اوکراینی پیشتر از احتمال از سرگیری مذاکرات خبر داده بود.
مدودف روز شنبه در کانال تلگرامی خود نوشت: «مذاکره کننده ارشد اوکراینی معتقد است که مذاکرات با روسیه می تواند از اواخر ماه اوت از سر گرفته شود. این امکان پذیر است. سوال این است که آیا چیزی برای گفتگو و با چه کسی وجود خواهد داشت.»
به گفته اراخامیه، کیف می تواند تا پایان ماه اوت به مذاکرات با مسکو بازگردد، پس از اینکه طرف اوکراینی احتمالاً در برخی مناطق حمله متقابل انجام خواهد داد. این سیاستمدار همچنین تاکید کرد که اوکراین «از دست دادن قلمرو را نمی پذیرد، این از نظر قانونی غیرممکن است». با این حال، وی افزود که میتوان «معاملهای سیاسی» مشابه آنچه در استانبول پیشنهاد شد در نظر گرفت.
وزارت دفاع روسیه از تخریب انبارهای سوخت اوکراین در کرمنچوگ و لیسیچانسک خبر داد
همانطور که خبرگزاری روسی اینترفاکس گزارش می دهد، ارتش روسیه حملاتی را با سلاح های بسیار دقیق به انبارهای نفت و سوخت اوکراین در نزدیکی کرمنچوگ (منطقه پولتاوا) و لیسیچانسک (منطقه لوگانسک / جمهوری خلق لوگانسک) انجام داده است.
ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت که این تاسیسات در تدارکات ارتش اوکراین در دونباس ادغام شده است.
وزارت دفاع روسیه در آوریل و می 2022 به پالایشگاه های نفت در کرمنچوگ حمله موشکی کرد.
قدیروف تصرف متیولکینو در جمهوری خلق لوگانسک را اعلام کرد.
خبرگزاری روسی ریانووستی گزارش داد که رمضان قدیروف رهبر چچن از تصرف شهرک متولکینو در نزدیکی سورودونتسک خبر داده است.
واحد ویژه او «آچمات»، همراه با شبه نظامیان خلق جمهوری خلق لوگانسک (LVR)، کنترل روستای متجولکینو در نزدیکی سورودونتسک را به دست گرفتند. این را رمضان قدیروف رئیس جمهوری چچن در کانال تلگرامی خود اعلام کرد.
وی همچنین گفت که در درگیری های هفته گذشته در این منطقه بین 600 تا 700 جنگجو از طرف اوکراینی کشته و زخمی شده اند.
وی افزود: در حال حاضر مین ها و سیم کشی ها از این شهرک خارج می شوند.
وزارت دفاع روسیه: نیروهای توپخانه 180 انبار نیرو و تجهیزات را هدف قرار دادند
ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز شنبه گفت که نیروهای موشکی و توپخانه روسیه بیش از 310 ملی گرا، 10 تانک و سه خودروی Grad MLRS را در روز گذشته منهدم کردند.
وی تصریح کرد: نیروهای راکت و توپخانه 180 انبار نیرو و تجهیزات، 16 پست فرماندهی و 32 موضع توپخانه و خمپاره نیروهای مسلح اوکراین را مورد اصابت قرار دادند.
کوناشنکوف گفت: «در نتیجه این حملات، بیش از 310 ملیگرا، ده تانک و دیگر خودروهای زرهی جنگی، سه خودروی جنگی سامانه موشکانداز چندگانه گراد، 9 قبضه توپ صحرایی و 14 خودروی ویژه منهدم شدند».
آیا لهستان در حال برنامه ریزی برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز غرب اوکراین است؟
کانال تلگرامی Ukraina.ru گزارشی مبنی بر اینکه ورشو میتواند حریم هوایی غرب اوکراین را برای جلوگیری از حملات موشکی روسیه ببندد، «اظهارات بسیار خطرناک لهستان» توصیف کرد. سرتیپ استانیسلاو کوزیج، رئیس سابق سرویس ویژه لهستانی BNB، چنین گفت.
به گفته این ژنرال، ناتو باید از تجهیزات نظامی موجود در اختیار اوکراین حتی در خود اوکراین محافظت کند، اگر به مرزهای ناتو نزدیک باشد.
قابل توجه است که ناتو بارها تاکید کرده است که ائتلاف آسمان اوکراین را برای جلوگیری از رویارویی مستقیم با روسیه نخواهد بست.
در این گزارش آمده است که ورشو بار دیگر به عنوان «سگ زنجیری» واشنگتن عمل می کند، اما می توان فرض کرد که لهستان تاکنون از اقداماتی که برای بلوک غرب انتحاری است منصرف شده است.
وزارت دفاع روسیه از انهدام چهار قطار با هویتزرهای ام ۷۷۷ آمریکا خبر داد.
ژنرال ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت که نیروهای روسی چهار قطار اوکراینی حامل هویتزرهای ام۷۷۷ آمریکا و چهار قطار حامل موشکاندازهای چندگانه ,گراد را با موشکهای هدایتدقیق دوربرد منهدم کردند.
به گفته این وزارت، در مجموع ۱۲ مرکز آتشباری مورد حمله قرار گرفته است. تجهیزات نظامی ساخت ایالات متحده در نزدیکی شهرک های لاستوچکینو، اوچرتینو، وودیانجه و ژلانوئه در قلمرو تحت کنترل اوکراین در جمهوری خلق دونتسک قرار داشت. سامانه های گراد در نزدیکی آودیوکا، و شهرک های کرامیک و ژلانووه مستقر بودند.
گزارش رسانه ها: حمله به رئیس سیستم کیفری در خرسون
خبرگزاری روسی ریانووستی به نقل از یک منبع در مقامات امنیتی روسیه گزارش داد که رئیس سازمان ندامتگاه اوکراین در منطقه خرسون اوکراین در یک حمله مجروح و به بیمارستان منتقل شده است. جان یوگنی سوبولف در خطر است. تروریست های اوکراینی مسئول این حمله هستند.
بر اساس گزارش رسانه ها، این ماده انفجاری به درختی در نزدیکی پارکینگ خودروی سوبولف متصل شده بود. این انفجار نه تنها راننده، بلکه یک دوچرخه سوار در حال عبور را نیز مجروح کرد. پنجره های خانه های همسایه شکسته بود.
ویدئویی در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود که قرار است عواقب حمله ادعایی را نشان دهد.
سرنگونی هواپیماهای سوخو-۲۵ و یک بالگرد میل-۲۵ اوکراین
وزارت دفاع روسیه امروز در بیانیه ای اعلام کرد: هواپیماهای سوخو-۲۵ و یک فروند بالگرد میل-۲۵ اوکراین را نزدیک آرخانگلسک سرنگون کردیم.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه امروز شنبه در خصوص عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین در بیانیه ای اعلام کرد: نیروهای راکتی و توپخانه ای روسیه ۱۸۰ منطقه تمرکز نیروهای اوکراینی را مورد اصابت قرار داده که در نتیجه آن بیش از ۳۱۰ نازی کشته شده اند.
در بیانیه صادره از سوی وزارت دفاع روسیه در این خصوص آمده است: پدافند هوایی روسیه هواپیماهای سوخ و-۲۵ اوکراین و یک فروند بالگرد میل -۲۵ را در نزدیکی آرخانگلسک سرنگون کردند.
وزارت دفاع روسیه ویدئویی از انهدام استحکامات نیروهای مسلح اوکراین توسط بالگردهای کا -۵۲ را نیز نشان داد.
به گزارش اسپوتنیک، بالگرد کا -۵۲ روسیه به پایگاه های نیروهای مسلح اوکراین (AFU) حمله کردند.
بالگردهای شناسایی و تهاجمی از فاصله بیش از ۵ کیلومتری به مواضع ارتش اوکراین حمله کردند. در نتیجه استفاده از موشک، سنگرها و خودروهای زرهی نیروهای مسلح اوکراین منهدم شدند.
در ۱۷ ژوئن، نماینده رسمی وزارت دفاع روسیه، ژنرال ایگور کوناشنکوف، گفته بود که هوانوردی روسیه در یک روز ۵۸ منطقه را با نیروی انسانی و تجهیزات ارتش اوکراین مورد هدف قرار داده است.
کوناشنکوف پیشتر در این باره گفته بود: در مجموع و از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین، ۲۰۲ فروند جنگنده، ۱۳۱ فروند بالگرد، یک هزار و ۲۰۵ فروند پهپاد، ۳۳۸ سامانه ضدهوایی، ۳ هزار و ۵۴۸ دستگاه تانک و دیگر خودروهای زرهی، ۵۲۱ سامانه پرتاب چندگانه راکت، یک هزار ۹۴۷ قبضه توپ و خمپاره به همراه ۳ هزار و ۶۰۵ دستگاه خودروی نظامی ویژه اوکراین منهدم شده اند.
موسسات تحقیقاتی روسیه در حال مطالعه سلاح های غربی هستند که در اوکراین دستگیر شده اند
یوری بوریسوف معاون نخست وزیر روسیه در حاشیه مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ (SPIEF) به خبرگزاری اینترفکس گفت که موسسات تحقیقاتی روسیه در حال مطالعه سلاح های غربی هستند که ارتش روسیه در اوکراین مصادره کرده است.
«اگر سلاحی به دست ما برسد، معمولا به موسسات خبره تحویل داده می شود تا آنها را بررسی و تجزیه و تحلیل کنند. ما تنها کسانی نیستیم که این کار را انجام می دهیم.»
در همان زمان، این عضو بلندپایه دولت گفت که هیچ خطری برای افتادن فناوریهای پیشرفته روسی، مانند موشکهای مافوق صوت از نوع Kinzhal، به دست دشمن نمیبیند. به گفته بوریسوف، چنین سلاح هایی یک محصول فوق العاده پیچیده هستند. حتی اگر یک سلاح پیشرفته را به قطعات جداگانه تقسیم کنید و سعی کنید آن را تکرار کنید، مطمئن نیستید که ماکت همان مشخصات فنی را داشته باشد.
گازپروم به طور موقت عرضه گاز از طریق ترک استریم را متوقف کرد
شرکت انرژی روسیه گازپروم از 21 تا 28 ژوئن صادرات گاز از طریق دو ساحل خط لوله ترک استریم را تضمین نخواهد کرد. این مرحله با کار تعمیر و نگهداری فنی برنامه ریزی شده توجیه می شود. قطع گاز از قبل با همه طرف ها توافق شده بود.
روسیه از طریق ترک استریم به ترکیه گاز می رساند. تحویل ترانزیت به اروپای جنوبی و جنوب شرقی نیز از طریق این خط لوله انجام می شود.
لوگانسک: تخلیه غیرنظامیان از نیروگاه آزوت تنها پس از انهدام مواضع اوکراین در اطراف لیسیچانسک امکان پذیر است.
سفارت جمهوری خلق لوگانسک در فدراسیون روسیه، رودیون میروشنیک، معتقد است که تخلیه کامل غیرنظامیان از کارخانه شیمیایی آزوت در سورودونسک تنها پس از تخریب مواضع شلیک اوکراین در اطراف لیسیچانسک امکان پذیر خواهد بود. زیرا بزرگترین خطر از محل شرکت نیست، بلکه از ارتفاعات غالب اطراف شهر همسایه است. از آنجا سورودونتسک با توپ و خمپاره گلوله باران خواهد شد. ارتش روسیه و شبه نظامیان خلق لوگانسک در حال از بین بردن این تهدید هستند.
به گفته میروشنیک، هنوز هیچ توافقی در مورد افتتاح یک کریدور بشردوستانه از منطقه صنعتی و تسلیم شبه نظامیان اوکراینی وجود ندارد.
«مهمترین دلیل این است که اوکراین از تضمین آتش بس که بدون آن امکان تخلیه وجود ندارد، امتناع می ورزد.»
کارخانه شیمیایی آزوت در شهر سورودونتسک در جمهوری خلق لوگانسک واقع شده است. این شهر تحت کنترل ارتش روسیه و شبه نظامیان خلق لوگانسک است. با این حال، تعدادی از سربازان اوکراینی در محوطه شرکت پنهان شده اند. به گفته وزارت دفاع روسیه، آنها چندین غیرنظامی را نگه داشته و از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند.
اوکراین خواهان از سرگیری مذاکرات با روسیه اما در ماه اوت است
دیوید آراخامیه، مذاکره کننده ارشد اوکراینی، پس از انجام ضدحمله ها، نمی خواهد مذاکرات صلح با روسیه را تا پایان ماه اوت از سر بگیرد. او در مصاحبه ای با صدای آمریکا که روز شنبه منتشر شد، گفت: تا پایان ماه اوت، اوکراین موقعیت بهتری در مذاکره خواهد داشت.
«فکر می کنم عملیاتی را با ضدحمله در جاهای مختلف انجام خواهیم داد.»
آراچامیجا هیچ جزئیاتی ارائه نکرد.
مذاکرات برای حل و فصل صلح اندکی پس از شروع جنگ آغاز شد. در پایان ماه مارس، در جریان مذاکرات در استانبول، کیف، از جمله، پیشنهاد کرد که در صورت دریافت تضمین های امنیتی بین المللی، به ناتو نپیوندد. مذاکرات بعداً به بن بست رسید. در پایان فقط درباره سوالات مفصلی مانند تبادل زندانیان مذاکره شد، اما راه حل اساسی تری وجود نداشت.
اوکراین: تلفات 50 درصدی تجهیزات نظامی
کانال تلگرام گیلسا امروز آماری از تلفات اوکراین در خودروهای نظامی و اسلحه منتشر کرد. برای اولین بار از زمان آغاز خصومت ها در فوریه 2022، طرف اوکراینی خسارات مادی خود را اندازه گیری کرده است.
ولادیمیر کارپنکو معاون وزیر دفاع اوکراین در مصاحبه با دفاع ملی ادعا کرد: «ما حدود 50 درصد از دست دادیم. این حدود 1300 خودروی جنگی پیاده نظام، 400 تانک و 700 سیستم توپخانه است.»وی افزود که «کمک» بین المللی تنها 10 تا 15 درصد از نیازهای ارتش اوکراین را پوشش می دهد
گزارش رسانهها: دولت آمریکا فروش پهپاد به اوکراین را فعلاً متوقف کرده است
رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش می دهد که دولت آمریکا طرح خود را برای تامین چهار پهپاد تسلیحاتی MQ-1C Gray Eagle به ارزش 40 میلیون دلار به اوکراین متوقف کرده است. این حرکت با ترس از افتادن تجهیزات نظارتی پیشرفته به دست دشمن توجیه می شود. این خبرگزاری به نقل از سو گوگ، سخنگوی پنتاگون می گوید:
«بررسی های امنیتی فن آوری یک روش استاندارد برای انتقال اقلام دفاعی ایالات متحده به تمام شرکای بین المللی است. از طریق فرآیند ایجاد شده، نگرانی های امنیت ملی به مرجع صدور مجوز مناسب افزایش می یابد.»
تصمیم در مورد ادامه یا عدم ادامه توافق اکنون در سطح بالاتری در پنتاگون بررسی می شود. رویترز به نقل از یک مقام ناشناس آمریکایی گزارش می دهد که زمان تصمیم گیری نامشخص است.
جمهوری خلق دونتسک از 63 حمله اوکراینی در 24 ساعت و کشته شدن سه غیرنظامی خبر داد.
مقامات دونتسک 63 حمله توسط ارتش اوکراین در 24 ساعت گذشته را ثبت کرده اند. بر این اساس، حداقل 420 راکت به خاک جمهوری خلق شلیک شد. در نتیجه سه غیرنظامی جان باختند. آنها سه نفر از ساکنان روستاهای Gorlovka و Verkhnetorezkoye بودند. یازده تن دیگر از ساکنان دونتسک، گورلووکا، یاسینواتایا و ماکیفکا زخمی شدند. حملات اوکراین به 51 خانه و هشت زیرساخت مدنی در سه منطقه دونتسک، الکساندروفکا، گورلووکا و ماکیفکا آسیب رساند.
آلمان: گفت وگوی مستقیم با پوتین برای پایان دادن به جنگ اوکراین ضروری است
به گزارش «الجزیره»، شولتس در مصاحبه با خبرگزاری دی پی ای آلمان، گفت: گفت وگو با پوتین کاملا ضروری است و من به این کار ادامه خواهم داد، همانطور که رئیس جمهور فرانسه نیز همین کار را انجام خواهد داد.
صدر اعظم آلمان که به همراه رئیسجمهور فرانسه و نخست وزیر ایتالیا به اوکراین سفر کرده بود، روز پنجشنبه به روزنامه بیلد آلمان گفت که کشورش به اوکراین وعده حمایت پایدار را میدهد.
وی خاطر نشان کرد: تا زمانی که لازم باشد، از اوکراین در جنگ علیه روسیه حمایت میکنیم.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از روزنامه لارپوبلیکا ایتالیا گزارش داد که این مقامها با یک قطار شبانه در کنار یکدیگر این سفر را انجام دادند.
پیش از این، اوکراین از آلمان و فرانسه و تا حدودی ایتالیا انتقاد کرده و آنها را متهم کرده بود که در ارسال تسلیحات به کییف کُند عمل میکنند.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد که روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تغییر کرد.
جنگ اوکراین وارد چهارمین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینههای سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.
پیروزی اقتصاد روسیه بر تحریم ها
رئیس جمهور روسیه گفت کشورهای غربی مسئول افزایش تورم جهانی و تشدید بحران غذایی هستند.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، اقتصاد روسیه بر تحریم ها پیروز می شود. این گزارش می افزاید ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، روز جمعه در همایش سرمایه گذاری روسیه گفت: اقتصاد این کشور بر تحریمهای «بی ملاحظه و دیوانه وار» فائق میآید. پوتین در آغاز سخنرانی خود در نشست اقتصاد بین الملل سن پترزبورگ، کشورهایی نظیر آمریکا را که خواهان تضعیف روسیه هستند، محکوم کرد.
او گفت: آمریکا «در جنگ سرد اعلام پیروزی کرد و در ادامه خودشان را به عنوان پیام رسانان خداوند بر روی زمین تلقی کردند.» پوتین در این زمینه گفت: «تحریمها کارساز نشدند. شرکتهای روسیه و ادارات دولتی به شکلی حرفهای عمل کردند. ما شرایط اقتصادی را عادی خواهیم کرد و بازارهای مالی، نظام بانکی و تجاری را تثبیت میکنیم.» بر اساس این گزارش، روسیه پس از اعزام نیروهایش به اوکراین در ماه فوریه، با طیف گستردهای از تحریمها روبرو شد و صدها شرکت خارجی فعالیت خود را در روسیه تعلیق کردند یا به طور کامل از این کشور خارج شدند. رئیس جمهور روسیه، کشورهای غربی را مسئول افزایش تورم جهانی و تشدید بحران غذایی دانست.
کرملین امکان ادامه مذاکرات بین روسیه و اوکراین را ممکن دانست
دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی رئیسجمهوری روسیه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مذاکرات روسیه و اوکراین ممکن است همچنان ادامه یابد. بهگفته وی، البته هنوز هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است.
سخنگوی کرملین این مسئله را در تفسیر این مسئله بیان کرد که اطلاعاتی در برخی رسانهها منتشر شد مبنی بر اینکه لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته امور بینالمللی دومای دولتی روسیه که در مذاکرات قبلی بین هیئتهای روسیه و اوکراین شرکت داشت، از ادامه احتمالی گفتگوها صحبت کرده است.
در این رابطه، دیمیترو کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز اعلام کرد که هنوز زمان دیپلماسی برای حلوفصل اوضاع در اوکراین و دونباس فرا نرسیده است. پیش از این و پس از سفر رهبران کشورهای اروپایی به کییف، اطلاعاتی نیز در خصوص نزدیک شدن به مذاکرات با طرف روسی در اوکراین منتشر شده است.
ارسال سلاح به اوکراین منجر به رویارویی روسیه با آمریکا می شود
سفیر روسیه در آمریکا گفت که مقامات آمریکایی که درصدد تحمیل شکست به مسکو هستند تلاش می کنند تا تسلیحاتی بیشتر به اوکراین ارسال کنند که این مسئله پیامدهایی غیر قابل پیش بینی در پی خواهد داشت.
به گزارش ریانووستی، «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در واشنگتن در مقالهای که در نشریه «نیوزویک» منتشر شده است، نسبت به این مسئله هشدار داد که سرازیر کردن سیل تسلیحات به اوکراین راهی است که منجر به رویارویی روسیه با آمریکا میشود.
آنتونوف در بیانیهای در همین رابطه گفت: کوته فکری آمریکاییها در شرایط کنونی نیز مشهود است. نخبگان محلی که تحت تأثیر تمایل و تفکر جهت تحمیل شکستی راهبردی به روسیه قرار گرفته اند، در حال تشدید تنشها هستند و تسلیحات به رژیم کی یف ارسال میکنند. آیا واقعاً واضح نیست که این مسیری است برای رویارویی نظامی مستقیم بین بزرگترین قدرتهای هستهای، مملو از پیامدهای غیرقابل پیش بینی؟
سفیر روسیه در واشنگتن تاکید کرد که برنامههای آمریکا برای خفه کردن روسیه با تحریمها نیز کارساز نیست. وی در این باره گفت: ارائه بدون فکر محدودیتها فقط وضعیت اقتصاد ایالات متحده را بدتر میکند. یعنی معلوم میشود که در جنون ضد روسیه، واشنگتن آماده است به پای خود شلیک کند و همزمان برقصد. این مسئله پوچ به نظر میرسد.
آنتونوف در عین حال خاطرنشان کرد که تلاشهای ایالات متحده به هیچ وجه بر عزم نیروهای مسلح روسیه برای انجام وظایف تعیین شده در طول عملیات ویژه نظامی برای محافظت از ساکنان «دونباس» و همچنین برای دستیابی به غیر نازی و غیرنظامی کردن اوکراین تأثیر نخواهد گذاشت.
وی با تاکید بر عدم وجود جایگزینی برای روابط عملگرایانه با روسیه، از آمریکا خواست که توهمات سرگرم کننده درباره شکست روسیه را متوقف کند.
آنتونوف گفت: در مورد خود اوکراین، روند تحولات این کشور یک «آزمایش تورنوسل» است که آمادگی کشورهای غربی را برای در نظر گرفتن نگرانیهای روسیه نشان میدهد. پیشرفت بیشتر در جهت تثبیت امنیت اروپا به نتیجه روند حل و فصل بحران در اوکراین بستگی دارد.
وی همچنین در پایان تاکید کرد که روسیه پروژههای خود در زمینه تضمینهای امنیتی را روی میز مذاکره گذاشته است. آنتونوف افزود: البته پس از اتمام عملیات ویژه نظامی، لازم است محتوای آنها با واقعیتها تطبیق داده شود.
تکذیب شایعات درباره تلاش رهبران غربی برای سوقدادن زلنسکی به مذاکره با مسکو
سرگئی نیکیفوروف، دبیر مطبوعاتی رئیسجمهوری اوکراین شب گذشته اعلام کرد که اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه و ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا، در جریان سفرشان به کییف و «پشت درهای بسته»، هیچ تلاشی برای متقاعد کردن ولادیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین برای نشستن بر سر میز مذاکره با روسیه انجام ندادند.
بهگفته وی، رهبران اروپایی بهعکس، روز پنجشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک تأکید کردند که تنها اوکراین میتواند بهطور مستقل تعیین کند که چهزمانی و تحت چه شرایطی بر سر میز مذاکره با روسیه بنشیند، علاوه بر این، شرکای غربی علاقهمند هستند که اوکراین در سودمندترین موقعیت مذاکره قرار بگیرد و در این راستا به حمایت همهجانبه خود از اوکراین ادامه خواهند داد.
نمایندگان کشورهای آسیایی و آفریقایی به اوکراین پیشنهاد توقف مقاومت را دادند
دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین در مقالهای که برای مجله «فارین افرز» (Foreign Affairs) نوشته است، با اعلام اینکه برخی کشورهای آسیایی و آفریقایی مؤدبانه به کییف پیشنهاد دادهاند که از مقاومت در برابر روسیه دست بردارد، یادآور شد که درخواستهای اخیر برای سازش با مسکو، محصول جانبی خستگی فزاینده از بحران کنونی است، ولی اوکراین مردم، سرزمین و حاکمیت خود را بهازای صلح اسمی قربانی خواهد کرد.
وی افزود: «این یک پیشنهاد غیرقابل تصور است، البته استدلال آنها ساده است؛ آنها میخواهند غلاتی که بهدلیل محاصره دریایی روسیه در بنادر ما به دام افتاده است آزاد شود و به دست آنها برسد، ولی این کشورها مایلند اوکراین استقلال خود را برای به دست آوردن غلات قربانی کند.»
بهعقیده کولهبا، سازش با روسیه به مقامات مسکو شجاعت خواهد داد تا «روسیه به سایر نقاط جهان نیز حمله کند و قوانین مربوط به نظم جهانی را بازنویسی کند». وی در عین حال یادآور شد که در نهایت هر درگیری دیر یا زود از راه دیپلماسی خاتمه مییابد.
سفیر روسیه: سقوط نظم آمریکایی منشأ درگیری بر سر اوکراین است
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده آمریکا معتقد است که منشأ بحران کنونی در جهان که پیرامون روند اوضاع اوکراین بهوجود آمده است، در افول الگوی نظم جهانی آمریکاییمحور است.
این دیپلمات در مقالهای در نیوزویک نوشت: «ماهیت جهانی آنچه در حال رخدادن است نشان میدهد که ریشههای درگیری کنونی در اوکراین نیست. این افول نظم جهانی آمریکامحور است و بهطور دقیقتر شکست تلاش ایالات متحده برای حفظ نقش سلطهگری خود و ادعای آمریکا بهعنوان «ستاره راهنما» برای همه کشورهاست.»
بهگفته این دیپلمات، طبقه حاکم آمریکا نباید روسیه را بهعنوان یک عامل نظامساز در نظم جهانی و منافع این کشور نادیده میگرفت. آنتونوف گفت که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده خود را به پیروزی در جنگ سرد متقاعد کرد، ولی یک سری اشتباهات محاسباتی جدی از سوی نخبگان آمریکایی، باعث این برداشت اشتباه شده و وضعیت کنونی در جهان را رقم زده است.
زاخارووا: اوکراین دیگر قادر نخواهد بود مرزهای قدیمی خود را حفظ کند
ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با اسکای نیوز عربی اعلام کرد که اوکراین دیگر در مرزهای سابق خود وجود نخواهد داشت. وی گفت: «اوکراینی که شما و ما آن را با مرزهای قبلیاش میشناختیم، در آینده دیگر وجود نخواهد داشت، این مسئله امکان ندارد و این یک واقعیت آشکار است.»
زاخارووا همچنین تأکید کرد که مسکو تا رسیدن به اهداف تعیینشده به عملیات ویژه در اوکراین ادامه خواهد داد و مقامات کییف را متهم کرد که مذاکرات صلح را به بنبست رساندهاند.
اعلام آمادگی باکو برای تامین گاز اروپا
حکمت حاجی اف معاون رئیس جمهور آذربایجان روز جمعه در حاشیه نشست مجمع جهانی باکو در خصوص جنگ روسیه و اوکراین و بحران انرژی که دنیا با آن دست به گریبان است گفت: به عنوان جمهوری آذربایجان آماده جایگزینی و رفع این بحران جهانی انرژی هستیم.
وی افزود: دنیا در حوزه انرژی یک مشکل بسیار جدی دارد. همچنین مشکلات غذایی نیز ممکن است آغاز شود. گرد آمدن همه کشورهای دنیا برای بررسی این مسائل بسیار مهم است. به عنوان جمهوری آذربایجان نیز در حوزه انرژی بصورت دو جانبه در این موضوعات درگیر است.
معاون رئیس جمهور آذربایجان ادامه داد: جمهوری آذربایجان برای افزایش امنیت اروپا در حوزه انرژی هر اقدامی که از دستش برآید را انجام خواهد داد.
با افزایش نگرانی اروپایی ها در حوزه انرژی، برخی کشورها برای تامین گاز آنها اعلام آمادگی کرده اند.
پس از گرانی سرسام آور سوخت در جهان به خاطر تحریم های روسیه: بحران کمبود سوخت، سریلانکاییها را خانهنشین کرد
دولت سریلانکا به دلیل کمبود سوخت و مواجهه با بدترین اوضاع آشفتگی اقتصادی طی هفت دهه گذشته، به کارمندان بخش عمومی دستور داد از خانه دورکاری انجام دهند. همزمان با بحران سوخت در سریلانکا، خطر کمبود مواد غذایی میلیون ها نفر از مردم این کشور را تهدید می کند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، سریلانکا که در تقلا برای یافتن ارز جهت پرداخت وجه برای واردات سوخت به این کشور است، با آشفتهترین اوضاع مالی طی هفت دهه گذشته دست و پنجه نرم می کند. به نظر می رسد ذخایر بنزین و گازوئیل در چند روز آینده در این کشور رو به اتمام است.
به گزارش رویترز، برخی مشکلات مربوط مدیریت دولت و نیز برخی مشکلات حاصل از همه گیری کرونا، این کشور ۲۲ میلیون نفری را به سوی عمیقترین بحران اقتصادی سوق داد که از زمان استقلال از انگلیس در سال ۱۹۴۸ به خود ندیده بود.
وزارت امور داخلی و مدیریت دولتی سریلانکا در ارتباط با این موضوع گفت: «با درنظر گرفتن محدودیتهای جدی در ذخایر سوخت، سیستم ضعیف حمل و نقل عمومی و دشواری استفاده از خودروهای شخصی، تنها تعداد بسیار محدودی از کارمندان از روز دوشنبه می توانند به صورت حضوری در محل کار خود حاضر شوند.
براساس این دستور تقریبا یک میلیون کارمند دولت که خدمات ضروری مانند بخش بهداشت و سلامت را تامین می کنند، به کار در محل به شکل حضوری ادامه خواهند داد.
در روزهای اخیر، دولت سریلانکا موضوع ۴ روز کاری در هفته برای کارمندان بخش عمومی را پذیرفت تا به آنها کمک کند با مشکلات کمبود سوخت سازگار شوند. این هفته صفهای طولانی چند کیلومتری در پمپ بنزینها شکل گرفت و برخی بیش از ۱۰ ساعت در انتظار ماندند.
این کشور در حال مذاکره با صندوق بین الملل پول برای دریافت بسته کمک مالی است. قرار است روز دوشنبه هیاتی در این رابطه در پایتخت این کشور مذاکرات را انجام دهند.
از سوی دیگر سازمان ملل متحد طرحی را ارائه کرده تا ۴۷ میلیون دلار برای کمک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار سریلانکایی که از این بحران اقتصادی بیشترین آسیب را دیدند در ۴ ماه آینده در اختیار دولت قرار دهد.
در بیانیهای که روز گذشته از سوی دفتر «رانیل ویکریمسینگ» نخست وزیر این کشور منتشر شد حدود ۵ میلیون سریلانکایی ممکن است مسقیما در ماههای آینده با مشکلات کمبود مواد غذایی مواجه شوند.
سریلانکا از هفتهها قبل دچار بحران اقتصادی ناشی از کمبود ارز است که به کمبود مایحتاج ضروری همچون سوخت، غذا و دارو منجر شده است.
صادرات نفت ونزوئلا به اروپا از سر گرفته شد
نخستین صادرات نفت خام ونزوئلا که پیشتر تحت تحریمهای آمریکا بود، به اروپا برای نخستین بار در دو سال اخیر آغاز شده است.
به گزارش نشریه ال اکونومیستا، بر اساس دادههای تارنمای ردیابی کشتیها «رفینیتیو ایکون» (Refinitiv Eikon)، این محموله ۶۵۰ هزار بشکهای نفت از ونزوئلا برای نخستین بار در دو سال اخیر توسط شرکت ایتالیایی «اِنی» (Eni) به اروپا صادر میشود.
وزارت امور خارجه آمریکا در ماه می با ارسال نامههایی به شرکت انی ایتالیا و رپسول اسپانیا اجازه داد تا خرید نفت خام از ونزوئلا را به عنوان راهکاری برای پرداخت میلیاردها دلار بدهی و سود سهام این کشور عضو اوپک از سر بگیرند.
بر اساس دادههای ارائه شده، نفتکش دوم به نام «پانتاناسا» که توسط شرکت انی اجاره شده است نیز به سمت ونزوئلا در حرکت بوده و انتظار میرود دو میلیون بشکه نفت خام رقیق شده نیز توسط این نفتکش به اروپا منتقل شود.
انتظار میرود این محموله دوم تا اواخر ماه جاری میلادی توسط شرکت دولتی ونزوئلا (PDVSA) به اِنی تحویل داده شود و بر اساس اسناد ارائه شده، بخشی از این محموله به شرکت رپسول اسپانیا فروخته شده و به پالایشگاههای کارتاخِنا و بیلبائو تحویل داده خواهد شد.
نفتکش پانتاناسا با پرچم مالت قرار است نفت ونزوئلا را از طریق انتقال کشتی به کشتی در بندر آموا دریافت کند.
صادرات نفت ونزوئلا در ماه مه به پایینترین میزان در ۱۹ ماه گذشته رسید.
اوج تولیدات صنعت نفت این کشور که در سال ۱۹۷۰ میلادی به تولید روزانه سه میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه میرسید، همچنین در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۰ (تیر- مرداد) تحت تاثیر اقدامات آمریکا برای قطع کامل صادرات نفت این کشور با حجم تولیدی سال ۱۹۳۴ میلادی برابری کرد (۳۳۹ هزار بشکه در روز)؛ زمانی که جمعیت ونزوئلا، یک دهم جمعیت فعلی بود.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا در ۱۷ می (۲۷ اردیبهشت)، لغو بخشی از تحریمها علیه ونزوئلا را اعلام کرد و به شرکتهای نفتی آمریکا و اروپا اجازه داد مذاکرات و فعالیتهای خود در ونزوئلا را از سر بگیرند.
با این حال، دولت ونزوئلا خواستار لغو همه اقدامات قهری یکجانبه اعمال شده توسط واشنگتن علیه کاراکاس است.
روسیه: سال آینده سخت ترین سال برای بازار جهانی غذا خواهد بود
معاون نخست وزیر روسیه با بیان اینکه هنوز برای صحبت در مورد کاهش قیمت ها زود است، گفت: از نظر شرایط بازار جهانی مواد غذایی، سال ۲۰۲۳ سخت ترین سال برای بازار جهانی غذا خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری روسی تاس، ویکتوریا آبرامچنکو تصریح کرد: سال ۲۰۲۳ سخت ترین سال برای بازار جهانی مواد غذایی خواهد بود و هنوز خیلی زود است که در مورد کاهش قیمت ها صحبت کنیم.
وی در مصاحبه با تلویزیون «آر بی سی» روسیه در حاشیه اجلاس اقتصادی سنت پترزبورگ خاطرنشان کرد: تهدید قحطی جهانی ناشی از عدم دسترسی اقتصادی و فیزیکی به غذا یک واقعیت عینی است. وضعیت فقط بدتر خواهد شد. این شرایط، همه طرف ها را در بازار تحت تاثیر قرار خواهد داد اما در فقیرترین کشورها بسیار شدید خواهد بود.
این مقام روس با بیان اینکه هیچ کس به جز سازمان ملل و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) نمی تواند این مشکل را حل کند، گفت: حل این مشکل نیازمند واکنش فوری جامعه بین الملل است.
آبرامچنکو گفت: باید از تاثیرگذاری مسائل سیاسی بر کل زنجیره تامین مواد غذایی جلوگیری شود، به ویژه زمانی که این مداخله نابخردانه سیاسی منجر به عواقب فاجعه باری می شود که کل جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.
معاون نخست وزیر روسیه درباره تبعات تحریم کود و دیگر محصولات روسی بر کشاورزی جهان هشدار داد و گفت: برخی کشورها نتوانستند کود مورد نیاز برای کشاورزان خود را تهیه کنند که این موضوع می تواند فرایند کاشت محصول در این مناطق را مختل کند و تولید محصولات کشاورزی را کاهش دهد.
آبرامچنکو در عین حال، تحریم ها را بر روسیه تاثیرگذار ندانست و افزود: بعید است که این تحولات بر روسیه تأثیر بگذارد، زیرا این کشور قبلاً بر روش های مهار تورم در بازار داخلی تسلط یافته است.
روسیه و اوکراین از تامین کنندگان اصلی غلات، کود، نهاده های دامی و دانه های روغنی جهان هستند و بسته شدن بنادر اوکراین در کنار تحریم های غرب علیه روسیه بعد از شروع عملیات ویژه روسیه، مانع دسترسی کشورهای فقیر به این محصولات شده است.
پایان همکاری هسته ای روسیه و اروپا
مشارکت دانشمندان سازمان پژوهشهای هستهای اروپا در کلیه موسسات مستقر در روسیه و بلاروس به حالت تعلیق درآمد.
اروپا همکاری هسته ای خود با روسیه و بلاروس را قطع می کند. این گزارش می افزاید سازمان پژوهشهای هستهای اروپا، سرن (CERN)، روز جمعه اعلام کرد به علت تجاوز روسیه به خاک اوکراین به همه همکاریهای هستهای خود با روسیه و بلاروس پایان میدهد. این سازمان که آزمایشگاه معتبر علمی اروپا در زمینه هسته ای به شمار می آید، تصریح کرد بدین منظور همه قراردادهای همکاری با روسیه و بلاروس پس از انقضای آنها در سال ۲۰۲۴ پایان مییابد. شورای سازمان پژوهشهای هستهای اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد که قصد دارد به توافقنامههای همکاری بین المللی با فدراسیون روسیه و جمهوری بلاروس در تاریخ انقضای آنها در سال ۲۰۲۴ خاتمه دهد و در عین حال آماده تصمیم گیریهای جدید با توجه به تحولات اوکراین است.
این سازمان که میزبان بزرگترین شتابدهنده ذرات در ژنو است، در بیانیهای مطبوعاتی اضافه کرد: اوضاع و شرایط را به دقت رصد خواهد کرد و شورا آماده اتخاذ هر تصمیم جدید با توجه به تحولات اوضاع در اوکراین است. فابیولا جیانوتی، رئیس سازمان پژوهشهای هستهای اروپا در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت: تصمیم سرن، محکومیت قاطعانه تهاجم روسیه به اوکراین با کمک بلاروس را تایید میکند، اما همچنان در صورتی که اوضاع و شرایط در آینده تغییر کند، درها را برای ادامه همکاری علمی با این دو کشور باز میگذارد. سرن در بیانیه خود خاطر نشان کرده است که این سازمان در پی جنگ جهانی دوم برای گردهم آوردن ملتها و مردمان در جهت دستیابی صلح آمیز به علم ایجاد شد. این نهاد تاکید کرد تجاوز یک کشور به کشور دیگر در تضاد با این ارزشها است.
کشورهای عضو سرن همچنین مشارکت دانشمندان و پژوهشگران این نهاد در کلیه کمیتههای علمی موسسات مستقر در فدراسیون روسیه و جمهوری بلاروس و بالعکس را به حالت تعلیق درآورده اند. همه نشستها و رویدادهایی نیز که قرار بود به طور مشترک توسط سرن و موسسات مستقر در روسیه و بلاروس برگزار شوند، تعلیق یا لغو شده اند. قراردادهای همکاری که سرن با کشورها امضا میکند معمولا پنج سال طول میکشد و عموما به طور خودکار برای مدت مشابه تمدید میشود. قرارداد با بلاروس در ژوئن ۲۰۲۴ و قرارداد با روسیه در دسامبر همان سال به پایان میرسد.
نقش گلدمن سکس در BRICS!https://www.goldmansachs.com/insights/archive/archive-pdfs/build-better-brics.pdf لاگارد: صندوق بین المللی پول از همکاری با چین در زمینه AIIB خوشحال استhttp://finance.yahoo.com/news/imf-happy-cooperate-china-aiib-075757066.html جیم…
نگاشته اید: ««در مبارزه با حقیقت تاریخی، Saeima جمهوری لتونی تصمیم گرفته است تا بنای یادبود آزادیکنندگان ریگا و سایر…
جای تعجب ندارد. زیرا، خود اتحادیه اروپا و ناتو منبع اصلی فاشیزم و پدرخوانده آن هستند.
.. وقتی پای چپ در لجنزار اپورتونیسم فرو رود بناچار باید بر پای „راست“ تکیه کند .. یکی از مشخصه…
آقای خادم اشرافی کی میخواهید بیدار شوید، تا کی میخواهید خوانندگان را نادان فرض کنید؟ بالاخره روزی باید شما هم…