روسیه نسبت به حمله ترکیه به سوریه هشدار داد.

منتشر شده در روسیا الیوم
ترجمه از مجله هفته


گفتگوهای جدید صلح در مورد سوریه که توسط روسیه، ترکیه و ایران سازماندهی شد روز چهارشنبه در پایتخت قزاقستان آغاز شد. نماینده روسیه پیش از این دیدار تاکید کرد که صرف نظر از عملیات نظامی در اوکراین، حل مناقشه در سوریه در اولویت روسیه است.

مذاکرات جدید صلح سوریه که توسط روسیه، ترکیه و ایران سازماندهی شده بود، روز چهارشنبه در نورسلطان پایتخت قزاقستان آغاز شد. هیئت روسی را الکساندر لاورنتیف، فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور سوریه رهبری می کند.

لاورنتیف پیش از این مذاکرات گفت که بدون در نظر گرفتن عملیات نظامی در اوکراین، حل و فصل مناقشه در سوریه اولویت روسیه است. اگر کسی در غرب امیدوار است که روسیه در سوریه ضعف نشان دهد، وقتش را تلف میکند.

«ادعا می‌شود با توجه به عملیات نظامی ویژه در اوکراین، توجه روسیه به سوریه کاهش یافته است. خب، می‌خواهم در اینجا تاکید کنم که حل و فصل مناقشه سوریه همچنان یکی از اولویت‌های سیاست خارجی روسیه است.»

این دیپلمات روسی درباره حمله احتمالی ترکیه به سوریه هشدار داد: از دیدگاه کرملین، این اقدام غیرمنطقی است که می تواند به بی ثباتی اوضاع در سوریه و مارپیچ جدیدی از رویارویی نظامی در منطقه منجر شود.

به گفته لاورنتیف، روسیه بر این باور است که اکنون زمان آن فرا رسیده است که مکانیسم کمک های فرامرزی در سوریه را رسما پایان یافته اعلام کنیم. او گفت:

«در حال حاضر بسیاری نگران عملکرد آینده سازوکار فرامرزی هستند. همانطور که می دانید، قطعنامه ۲۵۸۶ در ۱۰ جولای منقضی می شود.»

روسیه سعی کرده است از کمک های فرامرزی به سوریه به عنوان ابزاری برای کاهش تحریم ها علیه سوریه یا کمک به بازسازی این کشور استفاده کند.

وی پیش از اجلاس بین المللی سوریه در قالب فرمت آستانه گفت: «این سازوکار به عنوان یک اقدام موقت طراحی شده است و به نظر می رسد زمان آن فرا رسیده است که کمک های جامعه جهانی از طریق دولت قانونی در دمشق و به دلایل مشروع انجام شود. »

اخیراً ایالات متحده بارها در شورای امنیت سازمان ملل متحد از روسیه خواسته است که تحت عنوان کمک های بشردوستانه، مجوز گذرگاه مرزی باب الحوا در مرز ترکیه را تمدید کند. از سوی دیگر، روسیه می‌خواهد کمک‌ها از طریق دمشق، پایتخت سوریه ارسال شود تا سوریه بتواند کنترل تمام مرزهای خود را دوباره به دست گیرد.

سه قدرت روسیه، ایران و ترکیه از سال ۲۰۱۷ مذاکراتی را درباره درگیری سوریه در قالب آستانه سازماندهی کرده اند. هیئتی از سازمان ملل به رهبری رابرت دان، افسر ارشد امور سیاسی فرستاده ویژه سوریه، یک هیئت اردنی، نمایندگان کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز به عنوان ناظر در این نشست حضور دارند. درگیر جلسه جدید در دور جدید فرمت آستانه، طرف‌های شرکت‌کننده از جمله درباره شرایط بازگشت امن آوارگان سوری و مذاکره درباره قانون اساسی جدید سوریه مذاکره خواهند کرد.