گزیده اخبار عملیات ویژه روسیه در اوکراین – ۱۰۳
مقام روسی : آمریکا عامل بی ثباتی در قره باغ و بسیاری از کشورها است
یک مقام شورای امنیت روسیه با بیان این که آمریکا عامل اصلی بیثباتی در منطقه قرهباغ و بسیاری از کشورها است، گفت : ایالات متحده هرگز علاقه ای به حل و فصل مناقشه در قره باغ نداشته و از بیثباتی در کشورها استقبال میکند.
به گزارش خبرگزاری تاس، رشید نورگلیف در مصاحبه با روزنامه روسیسکایا گازتا افزود: درگیریها در قرهباغ بین آذربایجان و ارمنستان از زمان فروپاشی شوروی شکل گرفته است که از همان موقع آمریکا همواره بر ایجاد اختلاف دو کشور دامن زده است.
وی گفت: آمریکا همواره از درگیری و جنگ در سراسر جهان سود برده است و هیچ وقت تلاشی برای صلح در کشورها نکرده است.
نورگلیف افزود: در درگیریهای قرهباغ هیچ کشوری به اندازه روسیه برا حل و فصل مناقشات تلاش نکرد و در واقع با میانجیگری روسیه دو کشور آذربایجان و ارمنستان آتش بس کامل اعلام کرده و به تبادل اسرا و کشته شدگان پرداختند.
این مقام دولت روسیه گفت: مسکو پس از میانجیگری بین ارمنستان و آذربایجان، حضور نیروهای حافظ صلح خود را در قفقاز جنوبی تقویت کرده است و در زمان کنونی هم تلاشهای مضاعفی برای ایجاد ثبات در منطقه کرده است.
مسکو حق دارد مراکز استفاده از تسلیحات دوربرد اوکراین را هدف بگیرد
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد امروز اعلام کرد: حق هدف قرار دادن مراکز تصمیم گیری استفاده از تسلیحات دوربرد توسط کی یف را برای خود محفوظ می دانیم.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد امروز دوشنبه در سخنانی اعلام کرد: ابراز اطمینان ایالات متحده مبنی بر عدم استفاده کی یف از تسلیحات دوربرد علیه خاک روسیه قانع کننده نیست.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در این ارتباط اضافه کرد: روسیه حق هدف قرار دادن مراکز تصمیم گیری استفاده از تسلیحات دوربرد توسط کی یف را برای خود محفوظ می داند.
«واسیلی نبنزیا» این سخنان را در واکنش به اظهارات پیشین جو بایدن رسانه ای کرد که گفته بود: واشنگتن سامانه های موشکی را که توانایی هدف گیری اهداف در خاک روسیه را داشته باشند، به اوکراین نخواهد داد؛ اما از سوی دیگر، اسپانیا در جهت بسط حمایت نظامی خود از اوکراین، محموله های متشکل از موشک های ضد هوایی و تانکهای جنگی لئوپارد را در اختیار کی یف قرار می دهد.
انگلیس هم در روزهای اخیر اعلام کرد که با هدف کمک به کی یف در هدف قرار دادن توپخانه روسیه در شرق اوکراین تعدادی سامانه موشکی پرتاب چندگانه «ام۲۷۰» (M۲۷۰) را به اوکراین ارسال خواهد کرد که این موشک ها می توانند اهدافی را تا فاصله ۸۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهند.
در همین رابطه، «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس در توجیح اقدام لندن در ارسال این موشک اندازها به کی یف اعلام کرد که «به این دلیل که تاکتیک های روسیه تغییر می کند، حمایت ما از اوکراین نیز باید تغییر کند».
روسیه بارها از ارسال تسلیحات غربی ها به اوکراین انتقاد کرده و از آن مانند ریختن بنزین به روی آتش درگیری ها یاد کرده است.
دستاوردهای مسکو در عملیات نظامی خود در اوکراین و به ویژه در شرق این کشور، غربی ها را به این صرافت انداخته با ارسال تسلیحات پیشرفته تر سعی کنند تا موازنه و تعادل در این زمینه به نفع مسکو بر هم نخورد.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نشست شورای امنیت را ترک کرد
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همزمان با سخنرانی رئیس شورای اروپا در جلسه شورای امنیت، این جلسه را ترک کرد.
به گزارش خبرگزاری تاس، «واسیلی نبنزیا»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همزمان با سخنرانی «چارلز میشل»، رئیس شورای اروپا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره اوکراین این جلسه را ترک کرد.
نمایندگی دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل نیز این اقدام «واسیلی نبنزیا» را بدون جزئیات بیشتر تأیید کرد.
رئیس شورای اروپا در این جلسه اقدامات نظامیان روسی در اوکراین را محکوم و از شورای امنیت خواست تا برای توقف عملیات نظامی روسیه در اوکراین اقدام کند.
پیش از سخنان رئیس شورای اروپا، «واسیلی نبنزیا»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در سخنانی اعلام کرده بود که ابراز اطمینان ایالات متحده مبنی بر عدم استفاده کی یف از تسلیحات دوربرد علیه خاک روسیه قانع کننده نیست.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در این ارتباط اضافه کرد: روسیه حق هدف قرار دادن مراکز تصمیم گیری استفاده از تسلیحات دوربرد توسط کی یف را برای خود محفوظ میداند.
«واسیلی نبنزیا» این سخنان را در واکنش به اظهارات پیشین جو بایدن رسانهای کرد که گفته بود: واشنگتن سامانههای موشکی را که توانایی هدف گیری اهداف در خاک روسیه را داشته باشند، به اوکراین نخواهد داد؛ اما از سوی دیگر، اسپانیا در جهت بسط حمایت نظامی خود از اوکراین، محمولههای متشکل از موشکهای ضد هوایی و تانکهای جنگی لئوپارد را در اختیار کی یف قرار میدهد.
انگلیس هم در روزهای اخیر اعلام کرد که با هدف کمک به کی یف در هدف قرار دادن توپخانه روسیه در شرق اوکراین تعدادی سامانه موشکی پرتاب چندگانه «ام ۲۷۰» (M۲۷۰) را به اوکراین ارسال خواهد کرد که این موشکها میتوانند اهدافی را تا فاصله ۸۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهند.
در همین رابطه، «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس در توجیه اقدام لندن در ارسال این موشک اندازها به کی یف اعلام کرد که «به این دلیل که تاکتیکهای روسیه تغییر میکند، حمایت ما از اوکراین نیز باید تغییر کند.»
روسیه بارها از ارسال تسلیحات غربیها به اوکراین انتقاد کرده و از آن مانند ریختن بنزین به روی آتش درگیریها یاد کرده است.
دستاوردهای مسکو در عملیات نظامی خود در اوکراین و به ویژه در شرق این کشور، غربیها را به این صرافت انداخته با ارسال تسلیحات پیشرفتهتر سعی کنند تا موازنه و تعادل در این زمینه به نفع مسکو بر هم نخورد.
دیپلمات روس: با ورود سلاح های جدید به اوکراین،مسکو عملیات نظامی خود را گسترده تر می کند
ولادیمیر چخوف سفیر روسیه در اتحادیه اروپا دوشنبه شب گفت که مسکو با ورود سلاح های جدید به اوکراین دایره عملیات نظامی خود را گسترده تر می کند.
چخوف در گفت وگوی اختصاصی با شبکه الجزیره قطر تصریح کرد: اگر سلاحهای جدید به اوکراین برسد، ما مجبور هستیم دایره عملیات نظامی را در این کشور گستردهتر کنیم.
هشدار این دیپلمات روس بعد از آن بیان شد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی آنلاین درباره مسائل بینالمللی گفت: هرچه برد تسلیحاتی که کشورهای غربی به اوکراین عرضه میکنند بیشتر باشد، مسکو به همان اندازه از خاک خود دفاع خواهد کرد و سلاحهای قدرتمندتری را استفاده خواهد کرد.
لاوروف به سخنان ولادیمیر پوتین درباره این مسئله اشاره کرد و گفت: در صورتی که غرب بخواهد به اوکراین سلاح هایی دوربرد ارسال کند، روسیه خط دفاعی خود را از مرزهایش فراتر خواهد برد.
سفیر روسیه در اتحادیه اروپا در ادامه گفت وگوی خود با شبکه الجزیره همچنین گفت که کشورش هیچ گونه مانعی در راه صادرات غلات اوکراین قرار نداده است.
دیپلمات روس درعین حال تصریح کرد که آنچه مانع صادرات محصولات اوکراین از بنادر آن به خارج می شود، مین های کارگذاشته شده این کشور در دریاست.
چخوف با اشاره به تحریم های اتحادیه اروپا علیه کشورش اظهار داشت که این اتحادیه با تحریم روسیه به اقتصاد خود آسیب وارد می کند.
اتحادیه اروپا که به علت وارد کردن بیشتر نفت خام مصرفی خود از روسیه پیش از جنگ اوکراین، به کندی در جلوگیری از تامین مالی مسکو متهم شده بود، روز جمعه اجرای ششمین موج تحریم ها را با اعلام رسمی ممنوعیت بخش بزرگی از واردات نفت از روسیه، آغاز کرد.
این اتحادیه در نشریه رسمی خود اعلام کرد که سخت ترین تحریم های ۲۷ عضو این نهاد از هنگام آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفندماه)، شامل قطع ارتباط سبربانک، بزرگ ترین بانک روسیه، با سازوکار جهانی سوئیفت است.
سران اتحادیه اروپا در نشست دوشنبه گذشته خود با ممنوعیت صادرات نفت روسیه که برای این کشور حیاتی است، پس از چند هفته مخالفت مجارستان، موافقت کردند و در برابر درخواست ویکتور اوربان نخست وزیر این کشور شرق اروپا برای معافیت نفت صادراتی روسیه که از طریق خط لوله به مجارستان فرستاده می شود، تسلیم شدند.
این تحریم ها که شامل دو سوم صادرات کل روسیه می شود و هم اکنون با کشتی صادر می شود، در مهلت ۶ ماهه برای نفت خام و هشت ماهه برای فرآورده های پالایش شده نفتی، به اجرا گذاشته خواهد شد.
متعهد شدن بیشتر آلمان و لهستان به توقف دریافت محموله های نفتی از طریق خط لوله از روسیه، به معنای توقف نزدیک به ۹۰ درصد واردات اتحادیه اروپاست که انتظار می رود تا پایان سال اعمال شود.
این نهاد اروپایی به منظور بازداشتن مجارستان و دیگر کشورهای معاف که هنوز می توانند از روسیه نفت بخرند، از سودجویی، فروش دوباره این محموله ها را به کشورهای دیگر ممنوع اعلان کرده است.
اتحادیه اروپا همچنین برای متوقف کردن توانایی مسکو برای فروش نفت در خارج از محدوده کشورهای این نهاد، قصد دارد نهادهای مالی را از بیمه کردن و تامین مالی کشتی های نفتکش حامل نفت روسیه به مقصد کشورهای ثالت دیگر، بازدارد.
اتحادیه اروپا پیش از جنگ اوکراین بیش از یک چهارم نفت خود را از روسیه وارد می کرد.
وزارت دفاع روسیه: تصرف سویاتوگورسک تقریباً کامل شد
ژنرال ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه در گزارش مطبوعاتی روزانه خود گفت که تصرف شهر سویاتوگورسک تقریباً کامل شده است.
نیروهای روسی عملیات آزادسازی شهر سویاتوگورسک جمهوری خلق دونتسک و مناطق اطراف آن را تکمیل کردند.
به گفته کوناشنکوف، یگانهای ملیگرای اوکراینی قبلاً پل را بر روی رودخانه Seversky Donets منفجر کردند تا از عقبنشینی نیروهای اوکراینی از Svyatogorsk جلوگیری کنند.
این باعث شد که تیپهای 81 و 95 حمله هوایی اوکراین تجهیزات خود را رها کرده و در امتداد ساحل رودخانه پراکنده شوند. ژنرال گفت که حدود 80 سرباز اوکراینی در عرض رودخانه شنا کردند و نیروهای روسی به آنها شلیک نکردند.
کوناشنکوف از نیروهای اوکراینی خواست که تسلیم شوند. وی با اشاره به رفتار انسانی روسیه با اسیران جنگی گفت:
ما امتناع پرسنل نظامی اوکراین از دفاع از رژیم کییف را که خیر هبچ کس حتی مردم خود را نمی خواهد، نه بزدلی، بلکه تنها تصمیم درست میدانیم.»
وزیر امور خارجه جمهوری خلق دونتسک در مورد چشم انداز آینده منطقه صحبت می کند
آینده سیاسی جمهوری خلق دونتسک پس از تحت کنترل قرار گرفتن کل قلمرو جمهوری توسط خود مردم تعیین خواهد شد. این را ناتالیا نیکونوروف وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین بیان کرد. خبرگزاری ریانووستی به نقل از این دیپلمات نوشت:
«من آینده جمهوری خلق دونتسک را صلح آمیز و مرفه می بینم. تا آنجا که به مولفه سیاسی مربوط می شود، مردم خودشان تصمیم خواهند گرفت. ما امیدواریم که به زودی کل قلمرو جمهوری آزاد شود و پس از آن مردم بتوانند در مورد آینده خود انتخاب کنند: یا یک کشور مستقل یا پیوستن به فدراسیون روسیه، به تبعیت از برادران ما در کریمه.»
در حال حاضر، مناطق شمالی و شمال غربی قلمرو مورد ادعای DPR، از جمله شهرهای اسلاویانسک، کراماتورسک و آودیوکا، همچنان تحت کنترل اوکراین هستند.
جمهوری خلق دونتسک «تریبونال موقت» را در ماریوپول برنامه ریزی می کند
دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری خلق دونتسک در برنامه ای از شبکه تلویزیونی روسیه 1 گفت که اولین دادگاه موقت علیه نظامیان اوکراینی متهم به جنایات در ماریوپل آماده می شود. او گفت:
آماده سازی دادگاه های بدوی یا موقت در حال حاضر در حال انجام است. یکی از آنها در ماریوپل برگزار خواهد شد.
پوشیلین افزود: پیش بینی می شود حکم دادگاه عالی جمهوری خلق علیه مزدوران انگلیسی تا 6 ژوئن صادر شود.
دبیر شورای امنیت اوکراین: از دست دادن موقت اراضی یک تراژدی نیست
الکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز گفت که عقب نشینی نیروهای مسلح اوکراین را از چند جهت مهم نیست:
«از دست دادن موقت قلمرو یک تراژدی نیست. از دست دادن دولت یک تراژدی خواهد بود.»
دانیلوف همچنین اذعان کرد که نیروهای روسیه از نظر توپخانه بسیار قوی تر از نیروهای اوکراینی هستند و پیشنهاد کرد که ارتش اوکراین باید به عقب نشینی ادامه دهد. او فکر می کرد که بازپس گیری سرزمین های از دست رفته امکان پذیر است، اما تصور می کرد که غرب می تواند سریعتر تسلیحات را تحویل دهد.
هشدار لاوروف نسبت به اقدامات متقابل مسکو پس از تحویل سامانههای موشکی دوربرد غرب به کیف
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی از تحویل سامانه های موشکی دوربردی که قبلاً توسط آمریکا و انگلیس به کیف وعده داده شده بود، انتقاد کرد. وی بیانیه اخیر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مورد این تحول را یادآور شد و مجددا وعده اقدامات متقابل از سوی مسکو را داد.
پوتین قبلاً در مورد وضعیتی که در ارتباط با ورود تسلیحات جدید ایجاد خواهد شد، اظهار نظر کرده است. فقط میتوانم اضافه کنم: «هر چه برد سلاحهایی که شما به رژیم کییف میدهید بیشتر باشد، ما خطی را که نئونازیها در پشت آن میتوانند فدراسیون روسیه را تهدید کنند، از قلمرو خود دورتر میکنیم.»
بستن حریم هوایی ۳ کشور اروپایی به روی هواپیمای لاوروف خصمانه است
سخنگوی کرملین امروز با اشاره به سفر وزیر خارجه روسیه به ترکیه و گفتگو درباره عملیات نظامی آنکارا در سوریه گفت: بستن حریم هوایی ۳ کشور اروپایی به روی هواپیمای «لاوروف» خصمانه تلقی می شود.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه (کرملین) امروز دوشنبه در سخنانی پیرامون بستن حریم هوایی از سوی ۳ کشور بلغارستان، مقدونیه شمالی و مونته نگرو به روی هواپیمای حامل سرگی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور اعلام کرد: چنین اقداماتی تنبیه هائی به همراه دارد؛ اما مانع کار دیپلماسی مسکو نمی شود.
سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در این خصوص اضافه کرد که مسکو اینگونه اقدامات را خصمانه تلقی می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه در سفر لاوروف به ترکیه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. قرار است آنکارا و مسکو در این باره رایزنی هایی داشه باشند.
سخنگوی کرملین در خصوص درخواست ارائه شده از سوی دو کشور سوئد و فنلاند بر ای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی نیز تأکید کرد: مسکو هرگز برای فنلاند و سوئد تهدید نبوده و نیست؛ آنها نیز برای روسیه تهدیدی به شمار نمی آیند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پیشتر از اقدام 3 کشور اروپایی در جلوگیری از عبور هواپیمای سرگی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور از حریم هوایی آنها خبر داده بود.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در این خصوص گفته بود که 3 کشور همسایه صربستان شامل بلغارستان، مقدونیه شمالی و مونته نگرو حریم هوایی خود را به روی هواپیمای حامل سرگی لاوروف بستند و مانع سفر وی به بلگراد پایتخت صربستان شدند.
زاخارووا افزود: هیأت روسی قرار بود به بلگراد سفر کند اما کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو حریم هوایی خود را بستند و یک کانال ارتباطی دیگر با روسیه را مسدود کردند.
لازم به ذکر است که روسیه در ۲۴ فوریه سال جاری میلادی (۵ اسفند سال گذشته) عملیات ویژه نظامی خود در اوکراین را با هدف غیرنظامی و نازی زدایی کردن این کشور آغاز کرد. این اقدام روسیه در حالی صورت گرفته است که به گفته مقامات این کشور چاره دیگری در برابر مسکو در مقابله با سیاستهای خصمانه غرب و ائتلاف نظامی ناتو نمانده بود.
مقامات روسیه بارها اعلام کرده اند که اگر اوکراین تمایل خود را برای بازگشت به میز مذاکره اعلام کند، مسکو نیز به این مسئله پاسخی مثبت خواهد داد و این فقدان اراده اوکراین است که مذاکرات را به بن بست کشانده است.
وزارت دفاع روسیه گزارش داد تانکهای T-72 اتحادیه اروپا در نزدیکی کیف منهدم شدند
ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه گفت که تانک های تی-72 و سایر خودروهای زرهی «تامین شده توسط کشورهای اروپای شرقی» در حومه کیف منهدم شدند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه افزود: این حمله با موشکهای دوربرد و با دقت بالا که توسط نیروهای هوافضای روسیه انجام میشود، انجام شد. الکساندر کامیشین، رئیس هیئت مدیره راه آهن اوکراین، روز یکشنبه گفت که چهار موشک شلیک شده توسط نیروهای روسی «به کارخانه تعمیر واگن دارنیتسا در ساحل چپ کیف اصابت کرد».
سازمان ملل متحد بازرسانی را برای بررسی موارد سوء استفاده احتمالی به اوکراین می فرستد
پرامیلا پاتن، نماینده ویژه سازمان ملل در امور خشونت جنسی در درگیری ها، به روزنامه ایتالیایی لا استامپا گفت که سازمان ملل تیم های تحقیقاتی را برای تحقیق در مورد گزارش های خشونت جنسی به اوکراین اعزام کرده است. او ادعا کرد که چنین حوادثی «تنها توسط یک طرف درگیری ثبت نشده است»:
ما گزارشهایی مبنی بر خشونت جنسی در نیروهای مسلح اوکراین دریافت کردهایم. من زمانی که آنجا بودم این موارد را به اطلاع مقامات دولتی در کیف رساندم و باید بگویم که هیچ انکار یا واکنشی از طرف آنها وجود نداشت.»
وی همچنین از برنامه های خود برای دیدار با نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، واسیلی نبنسیا، در هفته جاری خبر داد.
نمایندگان چندین کشور غربی در سازمان ملل متحد، از جمله ایالات متحده و بریتانیا، مرتباً ارتش روسیه را به آزار جنسی زنان و دختران در اوکراین متهم می کنند. اما هیچ مدرک مشخصی برای حمایت از این ادعاها وجود ندارد. روسیه همواره این اتهامات را بی اساس می داند.
ترجمه آزادی بیان در کشورهای بالتیک: لتونی تمام کانال های تلویزیونی روسیه را بدون استثنا مسدود می کند
شورای ملی رسانه های الکترونیکی لتونی (NEPLP) پخش تمام ۸۰ کانال تلویزیونی روسیه باقی مانده در این کشور را که هنوز در دسترس بینندگان لتونی بودند، ممنوع کرد.
همانطور که رئیس Ivars Āboliņš به آژانس ملی اطلاعات LETA گفت، این تصمیم بر اساس یک هنجار قانونی جدید گرفته شده است. بر این اساس، برنامه های ثبت شده در کشوری که استقلال و تمامیت ارضی کشور دیگر را تهدید می کند، اجازه فعالیت در لتونی را ندارند. این تصمیم از ۹ ژوئن اجرایی خواهد شد و تا زمانی که روسیه به جنگ پایان دهد و کریمه [به اوکراین] را بازگرداند، به قوت خود باقی خواهد ماند.
ی را تهدید می کنند.
NEPLP نیز به نوبه خود از این تصمیم به دادگاهی بالاتر شکایت کرد. با این حال، در همان دوره، در 26در 11 مه، Saeima لتونی (پارلمان جمهوری لتونی) اصلاحیههایی را در قانون رسانههای الکترونیکی در قرائت نهایی تصویب کرد: این اصلاحیهها به NEPLP اختیار میدهد که پخش کانالهای خارجی را در صورتی که در کشورهایی تولید میشوند محدود کند. راحاکمیت کشورهای دیگر را تهدید می کند».
یک فروند «میگ-۲۹» اوکراین سرنگون شد
سخنگوی وزارت دفاع روسیه از سرنگونی ۱۹۰ فروند جنگنده و یک هزار و ۱۲۷ فروند پهپاد اوکراینی از زمان آغاز عملیات نظامی مسکو در این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که پدافند هوایی ارتش این کشور در ۲۴ ساعت گذشته تعداد یک فروند جنگنده «میگ-۲۹» و ۱۳ فروند پهپاد اوکراینی را ساقط کرده است.
کوناشنکوف در این باره گفت: پدافند هوایی ارتش روسیه در منطقه «اسلاویانسک» در جمهوری خلق دونتسک یک فروند جنگنده میگ-۲۹ نیروی هوایی اوکراین را سرنگون کرد.
وی در ادامه افزود که همچنین ۱۳ پهپاد اوکراینی نیز در مناطقی در جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک و دیگر مناطق از جمله «خارکیف» و «زاپروژیا» سرنگون شدند.
کوناشنکوف گفت که طی روز گذشته، هوانوردی روسیه اهدافی از جمله یک سامانه راداری پدافندی AN / TPQ-۵۰ را که توسط آمریکا به اوکراین ارسال شده بود، در نزدیکی «سورسک» (Seversk) در جمهوری خلق دونتسک منهدم کرد.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنین گفت که نیروهای موشکی و توپخانه ای ارتش این کشور موفق به نابود کردن بیش از ۳۳۰ ملی گرای اوکراینی، ۱۰ دستگاه تانک و دو سامانه پرتاب چندگانه راکت «گراد» ارتش اوکراین شده اند.
کوناشنکوف افزود که ۴۳۱ نقطه تجمع تجهیزات نظامی و نیروی انسانی ارتش اوکراین، ۷ مقر فرماندهی و ۳۴ نقطه آتش واحدهای توپخانه نیز منهدم شدند.
وی در پایان گفت: در مجموع و از زمان آغاز عملیات ویژه نظامی در اوکراین تعداد ۱۹۰ فروند جنگنده، ۱۲۹ فروند بالگرد، یک هزار و ۱۲۷ فروند پهپاد، ۳۳۰ سامانه ضدهوایی، ۳ هزار و ۴۲۴ دستگاه تانک و دیگر خودروهای زرهی، ۴۷۳ سامانه پرتاب چندگانه راکت، یک هزار و ۷۹۵ عراده توپخانه صحرایی و ۳ هزار و ۴۴۶ واحد خودروهای نظامی ویژه منهدم شده اند.
ساختمان های مسکونی و زیرساخت های غیرنظامی در جمهوری خلق دونتسک ۴۵۷ بار در یک روز گلوله باران شدند – یک کشته و شش زخمی.
نمایندگی جمهوری خلق دونتسک در مرکز هماهنگی و کنترل مشترک (JCCC) ترازنامه موقت ظالمانه 24 ساعته از 5 ژوئن در ساعت 3 بامداد را منتشر کرد. توپخانه راکتی، خمپارهای، نارنجکهای راکتی – و ۴۵۷ گلوله از انواع مختلف شلیک شد. دوازده شهر در جمهوری خلق دونتسک خود را زیر آتش گرفتند. یک مرد متولد سال ۱۹۵۲ در گورلووکا کشته شد و چهار مرد و دو زن دیگر در مناطق کیفسکی، کویبیشفسکی و پتروفسکی شهر دونتسک و در گورلوفکا مجروح شدند.
اکثر نیروهای وفادار به کی یف از کالیبرهای سنگین علیه دونتسک استفاده کردند: چندین موشک گراد (۱۲۲ میلی متر)، هویتزر در کالیبر ۱۵۵ میلی متری ناتو که اخیراً در اوکراین استاندارد شده است، و توپخانه ۱۵۲ میلی متری و ۱۲۲ میلی متری. اصابت گلولههای هویتزر ۱۲۲ میلیمتری، خمپارههای ۱۲۰ و ۸۲ میلیمتری، نارنجکهای راکتی در حومه دونتسک گورلووکا گزارش شده است.
علاوه بر دونتسک و گورلوفکا، ده شهر دیگر در جمهوری مورد حمله قرار گرفتند: دولومیتنویه، گلمووکا، زایتسوو (جنوب)، ژلزنایا بالکا، پانتلیمونوفکا، میخایلوفکا، ماکیفکا، یاسینواتایا، مینرالنویه و النووکا.
در مورد شهر دونتسک و شهرک اطراف آن آن گورلووکا، نماینده جمهوری خلق در JCCC از خسارت به ۷۸ ساختمان مسکونی در پنج منطقه و به ۸ تأسیسات زیربنایی غیرنظامی خبر داد.
نظرسنجی: نیمی از آمریکایی ها اقدامات بایدن در قبال روسیه و اوکراین را تایید نمی کنند
بسیاری از آمریکایی ها از اقدامات جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در رابطه با روسیه و اوکراین و اقداماتی که وی در حوزه اقتصادی انجام داده است، ناراضی هستند. این را نتایج یک نظرسنجی انجام شده توسط شرکت تحقیقات بازار Ipsos و کانال تلویزیونی ABC نشان می دهد.
از پاسخ دهندگان پرسیده شد که چه احساسی نسبت به مدیریت بایدن در مورد «وضعیت روسیه و اوکراین» دارند. حدود 46 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که از مسیری که کاخ سفید در پیش گرفته حمایت می کنند، در حالی که 52 درصد مخالف این مسیر هستند.
سیاست بایدن در مورد «بازیابی اقتصادی» توسط 37 درصد از پاسخ دهندگان مثبت و توسط 61 درصد منفی ارزیابی شد.
مقامات منطقه خرسون: خطر نفوذ گروه های خرابکار همچنان وجود دارد
در خرسون هنوز این خطر وجود دارد که گروه های خرابکار و شناسایی ارتش اوکراین بتوانند به منطقه نفوذ کنند. این را ولادیمیر سالدو، رئیس اداره غیر نظامی-نظامی منطقه خرسون در مصاحبه با خبرگزاری تاس اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین خطر نفوذ گروه های خرابکار و شناسایی در حاشیه رودخانه ها است که به سرعت می توانند به منطقه خرسون و خود شهر نفوذ کنند.
آلمان نگران استفاده از تانکهای خود علیه روسیه است
مجله اشپیگل به نقل از منابع دولتی آلمان ادعا کرد که برلین به دلیل ترس از این که تانکها و خودروهای جنگی آلمانی بار دیگر در جنگ اوکراین و روسیه استفاده شوند از تامین تانک های کیف خود خودداری می کند.
این منابع اظهار داشتند که برلین معتقد است که رهبری اوکراین می تواند از سازوکارهای آلمان برای حمله به خاک روسیه استفاده کند که یادآور اقدامات آلمان نازی در طول جنگ بزرگ میهنی خواهد بود و در این زمینه خاطرنشان کردند که «به این معنی است که تانک های آلمانی دوباره در خاک روسیه وارد شوند.»
این منابع به نقل از این مجله که دولت آلمان نمی تواند در این مورد به کیف اعتماد کند، افزود: «این ترس نشان دهنده بی اعتمادی برلین به ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین است. به همین دلیل است که صنایع دفاعی آلمان مجوز تامین نبرد کیف را دریافت نکرده است. تانک ها.»
آندری ملنیک، سفیر اوکراین در برلین، قبلاً امتناع مقامات آلمانی از تامین تانکهای لئوپارد 1 و خودروهای زرهی ماردیر به کیف را به عنوان «ننگی که در تاریخ خواهد ماند» توصیف کرده بود.
منبع: ریانووستی
اسناد گردان آزوف: 70 درصد از ساکنان ماریوپل از روسیه حمایت می کنند.
اسناد محرمانه گردان «آزوف» اوکراین که در ماریوپل پیدا شد، نشان می دهد که 70 درصد از جمعیت ساکن در مناطق جمهوری دونتسک تحت کی یف به روسیه وفادار بودند.
در بند چهارم صفحه پنجم طرح آمادگی برای درگیری در ماریوپل و حومه آن که پیدا شد آمده است: «جمعیت محلی در 70 درصد موارد طرفدار روسیه هستند».
این اسناد در پایگاه گردان «آزوف» واقع در نزدیکی مدرسه شماره 61 شهر ماریوپل قرار داشت.
این اسناد طرح عملیات مخفی گردان به شماره 1/16 است و «طوفان» نام دارد. این طرح الگوریتم دقیق طراحی شده عملیات نظامی اوکراین علیه جمهوری خلق دونتسک را روشن می کند.
منبع: ریانووستی
دونتسک: نیروهای اوکراینی چندین تن غلات را در بندر ماریوپل سوزاندند.
مشاور نخست وزیر جمهوری خلق دونتسک، یان گاگین، از سوزاندن تن ها غله در انبارهای بندر ماریوپل توسط نیروهای اوکراینی خبر داد و افزود که تلاش برای نجات غلات ناموفق بوده است.
وی ادامه داد: در قلمرو بندر ماریوپل مقدار زیادی غلات از جمله گندم و ذرت وجود دارد که غیرقابل استفاده است و دلیل آن این است که دشمن هنگام عقب نشینی از بندر، انبارهای غله را به آتش کشید تا این غله به جمهوری خلق دونتسک نرسد، به طوری که استفاده از آن به هیچ وجه غیرممکن بود. چندین روز طول کشید تا آن را خاموش کنیم، اما فایده ای نداشت.
وی افزود: بعید است که حتی به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد.
به نوبه خود، خبرنگاران خبرگزاری روسی «نووستی» با انتشار کلیپی، انبارهای تخریب شده را نشان می دهد که به گفته مقامات جمهوری دونتسک، توسط طرف اوکراینی به عمد آسیب دیده است. همچنین فیلم نشان می دهد که غلات به مقدار زیاد در منطقه وجود داشته است و در بسیاری از نقاط محل سوختن آن مشهود است و بوی کپک و سوختن در هوا به مشام می رسد.
اطلاعات وبسایت «elevatorist.com» اوکراین (منتشر شده در ژوئن 2019) نشان میدهد که انبارهای بندر میتوانند 57 هزار تن غلات را در خود جای دهند.
سازمان ملل متحد بیش از یک بار خطر بحران غذایی را به دلیل کمبود غلات اعلام کرده است. غرب روسیه را به ممانعت از صادرات غلات اوکراین به بازارهای جهانی متهم می کند که مسکو کاملاً آن را رد می کند.
مقامات اوکراینی موانع زیادی برای صادرات غلات خود ایجاد کردند، زیرا نیروهای اوکراینی در دریای سیاه مین کار کردند که مانع از حمل و نقل غلات از طریق دریا به بازارهای جهانی می شود.
منبع: ریانووستی
قدیروف با انتشار صحنه های جدیدی از سورودونتسک کنترل نیروهای روسی بر آن را تایید می کند.
رمضان قدیروف، رئیس جمهوری روسیه چچن، ویدئوهای جدیدی را منتشر کرد که کنترل نیروهای روسی بر کل منطقه مسکونی در شهر استراتژیک سورودونتسک در لوگانسک در شرق اوکراین را تایید کرد.
قدیروف در توضیح ویدئوی خود گفت: «من بارها از طریق ویدئوها واقعیت تسخیر کل منطقه مسکونی شهر سورودونتسک را تایید کرده ام.»
وی افزود: «اما نازی ها سرسختانه به فریب اوکراینی ها و جامعه بین المللی ادامه می دهند و می گویند که سورودونتسک تحت کنترل نیروهای اوکراینی است».
این فیلم نشان می دهد که چگونه آپتی علاالدینوف، دستیار قدیروف با ماشین در شهر از جمله در خیابان اصلی و ساختمان اداره امنیت دولتی در آنجا سفر می کند.
منبع: «نووستی» + آر تی
قدیروف ویدئویی از نابودی تشکیلات مسلح نازی در لوهانسک منتشر کرد – ویدئو
رمضان قدیروف، رئیس جمهوری روسیه چچن، ویدئویی را منتشر کرد که نشان میدهد یک گروه نظامی چچنی در نزدیکی روستای کامیشواخا در جمهوری خلق لوگانسک در شرق اوکراین کشته شدهاند.
وی در تلگرام نوشت: رزمندگان ما موفق شدند یک گروه دشمن را در منطقه روستای مهم استراتژیک کامیشواخا در جمهوری خلق لوگانسک منهدم کنند.
او افزود: «شما می توانید نازی های اوکراین را در وحشت کامل ببینید که سعی می کنند جان خود را از بمباران نجات دهند و آنها دائماً به نقاط مختلف در حال حرکت هستند، اما این کمکی به آنها نمی کند… مجازات شدید بر حرکات آنها غلبه می کند.»
وی افزود: ارتش روسیه برنامه اقدام جدیدی دارد که کارایی خود را در اولین روزهای اجرای آن ثابت کرده است.
قدیروف در پایان گفت: بنابراین ما هیچ شکی نداریم که پیروزی از آن ما خواهد بود.
پیش از این قدیروف ویدئویی از انهدام 5 فروند «هویتزر» 155 میلی متری آمریکایی با مهمات آنها در لیسیچانسک در شرق اوکراین منتشر کرده بود.
منبع: RT
پولیتیکو: واشنگتن در ازای ازسرگیری صادرات غلات از اوکراین، تحریمهای خود علیه مسکو را کاهش نخواهد داد.
روزنامه «پولیتیکو» گزارش داد که آمریکا تحریم های خود علیه روسیه را لغو نخواهد کرد تا صادرات غلات از اوکراین به بازار جهانی را از سر بگیرد.
این روزنامه نوشت که واشنگتن مذاکرات سازمان ملل و ترکیه با روسیه را دنبال می کند، اما نتایج احتمالی آن را با تردید ارزیابی می کند.
وی افزود: «یک مقام آمریکایی درخواست مسکو را «دیپلماسی باج خواهی» توصیف کرد و اعلام کرد که ایالات متحده با توافقی که هرگونه فشار اقتصادی بر کرملین را کاهش دهد، موافقت نخواهد کرد.
این روزنامه به نقل از یکی از کارمندان سازمان ملل گفت که ارتباط دادن عرضه غلات به لغو اقدامات محدودکننده ضد روسیه، روند مذاکرات از قبل «شکننده» را «پیچیده» تر می کند.
ایالات متحده و متحدانش مسکو را به محاصره سواحل اوکراین در دریای سیاه و ممانعت از عرضه غلات به بازارهای جهانی متهم می کنند. پیش از این ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به شبکه «روسیه 24» اعلام کرده بود که موضوع صادرات غلات از اوکراین وجود ندارد و روسیه مانع آن نمی شود.
او توضیح داد که اگر کیف مینها را در بنادر خود حذف کند، کشتیهایش بدون هیچ مشکلی از آنها خارج میشوند و تأیید میکند که غلات اوکراینی از طریق رودخانه دانوب و لهستان نیز قابل حمل است و ارزانترین راه از بلاروس میگذرد. ، اما مستلزم لغو تحریم هایی است که قبلاً علیه آن اعمال شده بود.
پوتین هفته گذشته در تماس تلفنی خود با نخست وزیر ایتالیا، ماریو دراگی، آمادگی مسکو را برای کمک به سهم خود در غلبه بر بحران غذایی به لطف صادرات غلات و کود در ازای لغو تحریم های سیاسی اعمال شده توسط غرب، تایید کرد. وی تاکید کرد که وضعیت غذایی به دلیل محدودیت های اعمال شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا بدتر شده است.
منبع: ریانووستی
معاون سابق اوکراین: زلنسکی می ترسد توسط اطلاعات غربی ترور شود
ایلیا کیوا، نماینده سابق اوکراین تایید کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور، اقدامات حفاظتی خود را از ترس ترور توسط اطلاعات غربی یا رهبری ارتش اوکراین تشدید کرده است.
وی در تلگرام نوشت: دیروز زلنسکی به دلیل ترس از سوء قصد ارتش اوکراین وظیفه تقویت امنیت شخصی خود را تعیین و آنرا تشدید کرد و خاطرنشان کرد: «رهبری نیروهای اوکراینی از مدیریت ناکارآمد او راضی نیستند. زیرا تصمیمات وی منجر به خسارات سنگین و شکست نیروهای اوکراینی در میدان نبرد شده است.»
وی افزود: کشورهای غربی نیز فهرستی از خواسته های زلنسکی دارند.
وی ادامه داد: کشورهای غربی به این نتیجه رسیدند که پایان دادن به رویارویی مسلحانه به نفع آنهاست و انحلال فیزیکی زلنسکی سریعترین راه برای چنین تحولی خواهد بود.
مدیر شورای امور بین الملل روسیه: بایدن در ترغیب کشورهای آمریکای لاتین به مخالفت با روسیه ناکام خواهد بود.
آندری کورتونوف، رئیس شورای امور بینالملل روسیه، گفت که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در ترغیب کشورهای آمریکای لاتین برای پیوستن به سیاست ضد روسی کاخ سفید ناکام خواهد بود.
کورتونوف در مقاله ای که در روزنامه چینی «گلوبال تایمز» نوشت، گفت: «بیشتر کشورهای آمریکای لاتین قرار نیست درگیری روسیه و اوکراین را در اولویت سیاست خارجی خود قرار دهند.»
وی توضیح داد: اکثر شرکت کنندگان در نهمین اجلاس سران قاره آمریکا، از جمله قدرت های بزرگی مانند برزیل، مکزیک و آرژانتین، خواهان اعمال تحریم های اقتصادی علیه مسکو نیستند.
او افزود: «برعکس، آنها اغلب تحریمهای غرب علیه روسیه را فرصتی برای پر کردن خلأ و به دست آوردن جای پای قویتری در بازارهای روسیه میدانند».
منبع: نووستی
سوئیس تاثیر تحریمهای ضد روسیه را منفی ارزیابی کرد
گای پارملین، وزیر اقتصاد سوئیس شب گذشته، یکشنبه، در مصاحبهای اعلام کرد که اهداف تعیین شده برای تحریمهای غرب علیه روسیه محقق نشده است. پارملین اثربخشی تحریمها را ارزیابی مورد ارزیابی قرار داده و گفت که در نهایت، محدودیتهای ضدروسی به پایان دادن به خصومتها در اوکراین و دونباس منجر نشده است.
وی گفت: سئوال اصلی این است که آیا تحریمها موثر هستند؟ در این مورد خاص، اگر هدف تحریمها پایان دادن سریع به «جنگ روسیه علیه اوکراین» باشد، در همینجا اعلام میکنم که این هدف تا به امروز محقق نشده است.
وی همچنین افزود: پاسخ به این سئوال که تحریمها چقدر موثر است، دشوار است. علیرغم محدودیت در صادرات نفت روسیه به غرب، روسیه بخشی از نفت خود را با قیمت حتی بالاتر به کشورهای دیگر می فروشد.
وزیر اقتصاد اطمینان داد که دولت سوئیس دریافت مواد غذایی کافی را تضمین خواهد شد که مواد غذایی دریافت کند، برای اینکه محصولات زیادی از روسیه یا اوکراین خریداری نمیکند. این در حالی است که افزایش قیمت جهانی به دلیل افزایش قیمت غلات به طور غیرمستقیم این کشور را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
۳ کشور اروپایی مانع عبور هواپیمای لاوروف از حریم هوایی خود شدند
۳ کشور اروپایی مانع عبور هواپیمای لاوروف از حریم هوایی خود شدند
سه کشور بلغارستان، مقدونیه شمالی و مونته نگرو با بستن حریم هوایی خود به روی هواپیمای حامل وزیر خارجه روسیه مانع سفر وی به بلگراد پایتخت صربستان شدند.
به گزارش روسیا الیوم، سخنگوی وزارت امور سرگی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور از حریم هوایی آنها خبر داد.
بر اساس این گزارش، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که سه کشور همسایه صربستان شامل بلغارستان، مقدونیه شمالی و مونته نگرو حریم هوایی خود را به روی هواپیمای حامل سرگی لاوروف بستند و مانع سفر وی به بلگراد پایتخت صربستان شدند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اقدام این سه کشور در بستن حریم هوایی خود به روی هواپیمای حامل لاوروف را قطع یک کانال ارتباطی دیگر با روسیه برشمرد.
زاخارووا افزود: هیأت روسی قرار بود به بلگراد سفر کند اما کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو حریم هوایی خود را بستند و یک کانال ارتباطی دیگر با روسیه را مسدود کردند.
این در حالی است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا پس از مدتها کش و قوس، اخیراً بر سر وضع بسته ششم تحریمی روسیه که به طور خاص درآمد صادراتی نفت مسکو را هدف قرار میدهد، به اجماع نظر رسیدند. آمریکا و متحدان اروپایی آن بر این باورند میتوانند از کانال تحریم، روسیه را وادار به توقف جنگ در اوکراین کنند.
سناتور روس: کاهش سیاست تحریمها اجتناب ناپذیر خواهد بود
آلکسی پوشکوف، سناتور بلندپایه روسیه شب گذشته در کانال تلگرامی خود در این مورد نوشت که هر چه میگذرد، رسانههای غربی به طور فزایندهای از تحریمها علیه روسیه و پیامدهای منفی آن برای بازار جهانی و اقتصادهای غربی انتقاد میکنند و این مسئله نشان دهنده ناکارآمدی این سیاست است.
وی یادآور شد: با وجود تمام شواهدی که ثابت کرده تحریمها به خود کشورهای غربی آسیب میزند، ولی تا زمانی که غرب مجبور به بازنگری یا تعدیل در این سیاست نشود، اعمال محدودیتها علیه روسیه لغو نخواهد شد. این سناتور افزود: استدلالهای عقلانی به تنهایی در اینجا کافی نیستند: آنها ارزیابی واقع بینانه هستند، ولی هنوز توسط مقامات حاکم کشورهای غربی به عنوان عاملی برای تجدید نظر در سیاست انتخاب شده آنها تلقی نمیشوند.
به عقیده پوشکوف، غرب نمیتواند به سرعت تصمیم بگیرد که مضرات جدی تحریمها را به رسمیت بشناسد، زیرا این مسئله مغایر با سیاست در پیش گرفته آنها در قبال روسیه است. البته دیر یا زود عوامل منفی انباشته شده به ناچار شروع به تضعیف کردن این سیاست خواهند کرد، که در اصل مغایر با منطق و نیازهای واقع جهان است.
دیپلمات روس: آمریکا در جنگ اقتصادی علیه روسیه «اصولگرایی» را کنار گذاشته است
الکساندر شتینین، مدیر بخش آمریکای لاتین وزارت امور خارجه روسیه ابراز عقیده کرد که ایالات متحده در نتیجه برخورد با نتایج جنگ اقتصادی که خود این کشور علیه روسیه به راه انداخته بود، «اصولگرایی» خود را نیز کنار گذاشته و به همین دلیل برخورد خود با ونزوئلا را تغییر داد.
این دیپلمات همچنین توضیح داد: «تغییر در لفاظی آمریکا منعکس کننده رویکرد جدید واشنگتن با مسائل منطقه آمریکای لاتین است و این واقعیت که آمریکاییها در شرایط کنونی مستقیماً با مقامات کاراکاس تماس گرفتند، به وضوح فرصت طلبی سیاست خارجی آنها را نشان می دهد. به محض اینکه جنگ اقتصادی که واشنگتن علیه روسیه به راه انداخته بود، بر خود اقتصاد ایالات متحده تاثیر گذاشت، واشنگتن از لغو همه محدودیتهای یکجانبه علیه ونزوئلا و عادیسازی روابط بین دو کشور بر اساس برابری حمایت کرد.»
به گفته وی، این تنها یک نمونه از اقدامات واشنگتن است که منجر به عدم تعادل در بازار جهانی انرژی شده است.
آمریکا با فشار بر متحدانش یک طرح ضد روسی را کلید می زند
دولت آمریکا تلاش می کند با فشار بر سازمان امنیت و همکاری اروپا، یک طرح ضد روسیه را اجرایی کند.
به گزارش راشاتودی، آمریکا با تشدید فشار بر اعضای سازمان امنیت و همکاری اروپا در تلاش است تا مأموریت حقیقت یاب دیگری را برای کشف جنایات جنگی ادعایی علیه روسیه کلید بزند.
«مایکل کارپنتر» سفیر آمریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا در مصاحبه با پایگاه «دفنس وان» اعلام کرد ما در حال آماده شدن برای اعزام یک مأموریت حقیقت یاب برای بررسی شواهد جنایات جنگی و جنایات احتمالی علیه بشریت هستیم.
با این حال، روسیه میگوید آنچه که بنا بود یک مأموریت حقیقت یاب باشد و وظیفه ثبت نقض توافقنامه مینسک در منطقه دونباس را بر عهده داشته باشد، به یک عملیات جمع آوری اطلاعاتی تبدیل شد که در راستای منافع اوکراین و حامیان ناتو آن عمل میکند. بنا به گفته مقامات روسی سازمان امنیت و همکاری اروپا در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر جنایات اوکراین است.
واشنگتن در حالی تلاش میکند تا تحقیقاتی را در جهت کشف جنایات جنگی در اوکراین آغاز کند، که خود از همکاری با دیوان کیفری بینالمللی امتناع میکند. دو سال پیش نیز آمریکا اعضای این نهاد بین المللی را به دلیل مشارکت در تحقیقات جنایات بشری ارتش این کشور در افغانستان در فهرست تحریمی خود قرار داد.
اتحادیه اروپا از تصمیمات احساسی درباره عضویت اوکراین بپرهیزد
صدر اعظم اتریش میگوید اتحادیه اروپا باید شرایط پیوستن تدریجی و نه شتاب زده اوکراین به این اتحادیه را فراهم کند.
صدراعظم اتریش معتقد است اتحادیه اروپا باید برای عضویت اوکراین در این اتحادیه یک مرحله انتقالی قائل شود.
کارل نهامر روز یکشنبه ازاتحادیه اروپا خواست یک مرحله میانی بین همکاری و عضویت کامل در اتحادیه اروپا برای کشورهایی همانند اوکراین و مولداوی در نظر بگیرد.
صدر اعظم اتریش تاکید کرد بستر مقدماتی به این کشورها اجازه میدهد تا بتوانند خود را به استانداردهای اتحادیه اروپا، مشابه منطقه اقتصادی اروپا یا توافقنامه تجارت آزاد اروپا برسانند.
در بیانیه دفتر صدراعظم اتریش به نقل از نهامر آمده است ما در یک هدف متحد هستیم، همه ما خواهان اوکراین قوی، مستقل و موفق از نظر اقتصادی هستیم. صدراعظم اتریش با غیر واقع بینانه خواندن عضویت سریع اوکراین در اتحادیه اروپا گفت که بروکسل باید از تصمیمات احساسی در این باره پرهیز کند.
نهامر تاکید کرد باید با ایجاد یک فضای مقدماتی، همکاری گام به گام این کشورها با اتحادیه اروپا را تقویت کرده و تا بتوانند بهتر با استانداردهای اروپایی سازگار شوند.
«دیمیترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین، ماه گذشته اعلام کرد کی یف از راه حلهای ویژه و مدلهای جداگانه برای پیوستن خود به اتحادیه اروپا خسته شده و خواهان عضویت کامل در این نهاد است.
زمزمههای عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا با درگیری نظامی میان این کشور و روسیه قوت گرفته است.
سفیر آمریکا از احتمال بسته شدن سفارت های واشنگتن و مسکو خبر داد
سفیر آمریکا در روسیه با اشاره به اینکه واشنگتن و مسکو نمی توانند هیچ رابطه ای با هم نداشته و تعامل و گفتگو را کنار بگذارند، احتمال بسته شدن سفارت های دو طرف را دور از ذهن ندانست.
«جان سالیوان» سفیر آمریکا در روسیه در گفتگویی با خبرگزاری تاس از احتمال بسته شدن سفارتهای دو کشور خبر داد و افزود که البته کسی در واشنگتن پیشنهاد انجام چنین کاری را نداده است.
سالیوان در پاسخ به این شوال که آیا سفارتهای دو کشور بسته خواهد شد یا خیر، گفت: این احتمال هست، اگرچه به گمانم اشتباهی بزرگ خواهد بود.
وی افزود: چنانچه شرایط برای ادامه فعالیت ایمن نباشد، مجبور خواهیم بود که سفارت را تعطیل کنیم.
سفیر واشنگتن در روسیه همچنین با اشاره به اینکه دو کشور نمیتوانند به طور کامل از یکدیگر جدا شوند، گفت: همچنین ما هرگز به طور کامل از یکدیگر جدا نمیشویم. نمیتوانیم روابط دیپلماتیک را قطع کنیم و با یکدیگر حرف نزنیم. دست کم، ما هر روز در شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک نزدیک همدیگر مینشینیم.
سالیوان ادامه داد: مهم نیست که چه بشود، بهتر است در سازمان ملل و در شورای امنیت با یکدیگر صحبت کنیم. و ما باید سفارت داشته باشیم. این مسئلهای حداقلی و اساسی است.
وی همچنین به مواضع تند دولت روسیه در رابطه با روابط دیپلماتیک اشاره کرد و گفت که مسکو گفته است که دو طرف ممکن است به نقطهای برسند که روابط به طور کامل قطع شود، اما از نظر وی چنین اظهاراتی لفاظی بیش از حد است.
سفیر واشنگتن در مسکو در پایان گفت: من میتوانم به شما اطمینان دهم که این هدف رئیس جمهور «جو بایدن» یا دولت ایالات متحده نیست. با این حال، در این مرحله چیز بیشتری برای صحبت کردن وجود ندارد. ما سه ماه است که در رابطهای هستیم که از دیدگاه من، یک رابطه کاملاً تغییر یافته است.
انگلیس موشک اندازهای برد بلند به اوکراین می فرستد
وزیر دفاع انگلیس اعلام کرد که تصمیم لندن در ارسال سامانه های موشکی برد بلند به اوکراین به این دلیل است که روسیه تاکتیک های خود را تغییر داده است و باید اقدامی متقابل در این زمینه صورت گیرد.
به گزارش روزنامه گاردین، انگلیس اعلام کرد که جهت کمک به دولت کی یف در هدف قرار دادن توپخانه روسیه در شرق اوکراین تعدادی سامانه موشکی پرتاب چندگانه «ام۲۷۰» (M۲۷۰) را به اوکراین ارسال خواهد کرد که این موشک ها می توانند اهدافی را تا فاصله ۸۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهند.
در همین رابطه، «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس در توجیح اقدام لندن در ارسال این موشک اندازها به کی یف اعلام کرد که «به این دلیل که تاکتیک های روسیه تغییر می کند، حمایت ما از اوکراین نیز باید تغییر کند».
تصمیم فوق در حالی اتخاذ می شود که می تواند خطر بروز تنش بیشتر را در پی داشته باشد چرا که کرملین بارها نسبت به ارسال هرگونه سلاح به اوکراین هشدار داده است.
پیشتر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در واکنش به تلاش واشنگتن در ارسال موشک های دوربرد به اوکراین گفته بود که این مسئله تغییری در واقعیت جنگ ایجاد نکرده و تنها مدت بحران را طولانیتر خواهد کرد.
پوتین افزوده بود: اگر غربیها اوکراین را به موشکهای دوربرد مجهز کنند، روسیه نیز مکان هایی را که قبلاً مورد هدف قرار نداده و خارج از دایره حملاتش بوده، هدف قرار خواهد داد.
وی پیشتر نیز گفته بود که مسکو به راحتی آب خوردن می تواند تسلیحات آمریکایی و غربی در اوکراین را از بین ببرد.
چین و روسیه بارها از ارسال تسلیحات غربی ها به اوکراین انتقاد کرده و از آن مانند ریختن بنزین به روی آتش درگیری ها یاد کرده است.
دستاوردهای مسکو در عملیات نظامی خود در اوکراین و به ویژه در شرق این کشور، غربی ها را به این صرافت انداخته با ارسال تسلیحات پیشرفته تر سعی کنند تا موازنه و تعادل در این زمینه به نفع مسکو بر هم نخورد.
دست نیاز اروپا بهسمت ونزوئلا؛ تحریم نفت روسیه کار دست بروکسل داد
وزارت خارجه آمریکا با ارسال نامهای به دو شرکت اعلام کرده است که میتوانند از ماه آینده واردات نفت ونزوئلا را از سر بگیرند؛ وارداتی که از دو سال پیش و تحت فشار سنگین تحریمهای نفتی واشنگتن علیه کاراکاس متوقف شده بود.
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه بهنقل از پنج مقام آگاه خبر داد که شرکتهای نفتی ایتالیایی اِنی و اسپانیایی رسپول مجوز واردات نفت ونزوئلا را بهمنظور جبران کمبود حاصل از اجرای برنامه کاهش وابستگی اروپا به نفت روسیه، دریافت کردند.
وزارت خارجه آمریکا با ارسال نامهای به این دو شرکت اعلام کرده است که میتوانند از ماه آینده واردات نفت ونزوئلا را از سر بگیرند؛ وارداتی که از دو سال پیش و تحت فشار سنگین تحریمهای نفتی واشنگتن علیه کاراکاس متوقف شده بود.
البته یک مقام آگاه به خبرنگار رویترز گفته است که حجم نفت دریافتی شرکتهای انی و رسپول بهمیزانی نخواهد بود که بر قیمت جهانی نفت تأثیرگذار باشد، همچنین برخی منابع آگاه دیگر نیز اشاره کردهاند که با توجه به سرمایهگذاری مشترک این دو شرکت اروپایی و شرکت ملی نفت ونزوئلا، صدور نفت این کشور در چارچوب تسویه بدهیها و دیرکرد سود مطالبات شرکتهای انی و رسپول انجام خواهد شد.
در عین حال، یک مقام آگاه دیگر خاطرنشان کرده است که اعطای مجوز صدور این محمولههای نفتی با این شرط انجام شده است که تنها در اروپا مصرف شود و در هیچ بازار دیگری عرضه نشود.
دولت جو بایدن ماه گذشته نیز به شرکت شورون، بزرگترین شرکت نفتی ایالات متحده که همچنان در ونزوئلا فعال است، اجازه داد با دولت نیکلاس مادورو و شرکت ملی نفت ونزوئلا در مورد آینده سرمایهگذاری و عملیات استخراج نفت در این کشور مذاکره کند.
هرچند صدور این مجوزها میتواند چراغ سبز واشنگتن برای لغو تدریجی تحریمهای نفتی ونزوئلا باشد و عاملی برای تقویت قدرت آقای مادورو بهنظر بیاید ولی بهباور دو مقام آگاهی که با رویترز گفتگو کردهاند، پابرجا ماندن آنها مشروط به ازسرگیری مذاکرات سیاسی آقای مادورو و مخالفان سیاسی اوست.
فرستادگان دولت آمریکا در ماه مارس بالاترین سطح مذاکرات خود را طی سالهای اخیر با طرف ونزوئلایی انجام دادند و کاراکاس نیز پس از این مذاکرات، دو شهروند آمریکایی زندانی در این کشور را آزاد کرد و قول داد که بر سر میز مذاکره با مخالفان خود بازگردد، هرچند هنوز تاریخ مشخصی برای آن اعلام نکرده است.
البته دولت آمریکا در عین حال امیدوار است ازسرگیری صدور نفت خام ونزوئلا بتواند به اروپا کمک کند تا وابستگی خود را به روسیه کاهش دهد و همزمان از ارسال برخی محمولههای ونزوئلا به چین کاسته شود.
واشنگتن از افزایش عرضه نفت ایران چشم پوشی میکند
رسانه آمریکایی بلومبرگ نوشت: یک شرکت عمده و مستقل معامله گر نفت خام اعلام کرده است که احتمالا واشنگتن برای عرضه بیشتر نفت خام به بازارهای جهانی و پائین آوردن بهای سوخت در آمریکا از افزایش عرضه نفت ایران چشم پوشی کرده و اجازه میدهد ایران به رغم ادامه تحریمها نفت بیشتری صادر کند.
به گزارش تارنمای بلومبرگ؛ ویتول بزرگ ترین شرکت مستقل خرید و فروش نفت در هلند افزوده است که معامله گران بازار نفت به صورت فرایندهای درباره دستیابی مذاکرات وین به توافقی برای از سرگیری اجرای برجام و لغو تحریمها، ابراز بدبینی میکنند.
معلق ماندن مذاکرات تهران با دیگر اعضای برجام شامل روسیه، چین، آلمان، فرانسه و انگلیس از ماه مارس، احتمال دستیابی به توافقی تازه و کاهش تحریمها برای صادرات انرژی ایران را کاهش داده است.
این تارنمای اقتصادی میافزاید: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با توجه به در پیش بودن انتخابات میان دورهای کنگره در نوامبر، شاید منافع کاهش بهای سوخت را که به میزان بیسابقه ای در این کشور بالا رفته است، بیشتر از اجرای سفت و سخت تحریمها ارزیابی کند که شامل توقیف و مصادره کشتیهای نفتکش حامل نفت ایران است.
وزیر دارایی فرانسه نیز گفته است که پاریس با امارات متحده عربی برای جایگزینی نفت روسیه مذاکره میکند.
مایک مولر رئیس بخش آسیای گروه ویتول عصر یکشنبه گفت: در صورتی که انتخابات میان دورهای در سایه نیاز به کاهش بیشتر بهای سوخت در ایالات متحده قرار داشته باشد، باید انتظار داشته باشید که کاخ سفید به گونهای بیشتر از گذشته عرضه نفت تحریم شده ایران را نادیده بگیرد، هر چند تاکنون نیز مداخلههای واشنگتن برای جلوگیری از عرضه نفت ایران، پراکنده و گاه به گاه بوده است.
به گفته مولر، بعید است مصادره ماه گذشته نفت از کشتی دارای پرچم ایران در سواحل یونان توسط آمریکا و در پی آن توقیف ۲ تانکر یونانی در خلیج فارس، نشانه آغاز اقدامهای گسترده تر واشنگتن برای توقیف نفتکشهای ایران باشد.
مولر تصمیم روز پنجشنبه اوپک پلاس شامل ۲۳ کشور تولید کننده نفت را برای افزایش بیشتر عرضه، دارای تاثیر اندکی بر بازار انرژی دانست. بسیاری از اعضا برای عرضه بیشتر با دشواری روبرو هستند و احتمال افت صادرات مسکو در پی اعمال تحریمها وجود دارد.
به گفته رئیس بخش آسیای گروه ویتول، گونهای ناهمگونی میان کشورهای دارا و ندار پدید میآید. با اینکه برخی کشورهای آسیایی مانند مالزی و سنگاپور از سرگیری تقاضا را با کاهش محدودیتهای همه گیری تجربه میکنند، دیگر کشورها مانند پاکستان و سریلانکا به علت دشواری در پرداخت بهای سوخت وارداتی، تقاضای خود را کاهش میدهند.
بهای نفت خام در سال جاری با افزایش بیش از ۵۰ درصدی به نزدیک ۱۲۰ دلار برای هر بشکه رسیده که بیشتر پیامد آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) است.
با وجود مخالفت بسیاری از جمهوری خواهان و برخی دمکراتها با هرگونه لغو تحریمهای ایران، بایدن زیر فشار زیادی برای کاهش دادن بهای بنزین در ایالات متحده قرار دارد که با افزایش ناگهانی به میانگین بیش از چهار دلار و ۸۰ سنت برای هر گالن رسیده است.
بر اساس ارزیابی ویتول که در سال ۲۰۲۱ روزانه هفت میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام و فرآورده های پالایشی معامله کرده است، توافق نظر اندکی درباره سمت و سوی دراز مدت بهای نفت خام وجود دارد.
با وجود عرضه نزدیک به تقاضا در بازار، رهاسازی ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا به ایجاد توازن کمک میکند.
اسپانیا، اوکراین را به موشکهای ضد هوایی مجهز میکند
دولت اسپانیا همسو با متحدان غربی خود، با ارسال محمولههای تسلیحاتی جدید به اوکراین به تشدید تنشها در این کشور کمک میکند.
به گزارش شبکه فرانس ۲۴، اسپانیا در جهت بسط حمایت نظامی خود از اوکراین، محمولههای متشکل از موشکهای ضد هوایی و تانکهای جنگی لئوپارد را در اختیار کی یف قرار میدهد.
روزنامه اسپانیایی ال پایس روز یکشنبه به استناد منابع دولتی نوشت دولت مادرید در نظر دارد اوکراین را به موشکهای ضد تانک و تانکهای جدید مجهز کند. اقداماتی که تنها به شعله ور ماندن آتش جنگ در اوکراین کمک میکند.
آنگونه که در گزارش ال پایس آمده، اسپانیا همچنین آموزشهای ضروری درخصوص نحوه استفاده از تانکها را به ارتش اوکراین ارائه خواهد کرد. این آموزشها در کشور لتونی، جایی که ارتش اسپانیا ۵۰۰ سرباز را در چارچوب عملیات حضور پیشرفته ناتو مستقر کرده، برگزار میشود.
منابع مطلع به این روزنامه اسپانیایی گفتند که مرحله دوم آموزش نیروهای اوکراینی برای بکارگیری این تجهیزات ممکن است در اسپانیا برگزار شود.
در همین راستا «ولادیمیر پوتین» امروز هشدار داد در صورتیکه غرب سلاحهای دوربرد را در اختیار اوکراین قرار دهد، حملات روسیه تشدید خواهد شد.
زاخارووا: اروپا «پرده آهنین» به دور روسیه کشیده است
سخنگوی وزارت خارجه روسیه طی گفتگویی تلویزیونی تاکید کرد که اروپا حق ندارد به دیگر کشورها امر و نهی کند و با اقداماتی از این قبیل در حال ایجاد پرده ای آهنین پیرامون روسیه است.
به گزارش اسپوتنیک، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی ایتالیایی اعلام کرد که مسکو هیچ تصمیمی در ایجاد «پرده آهنین» ندارد و این اتحادیه اروپاست که در حال انجام چنین کاری است.
زاخارووا در این باره گفت: مطمئن باشید که حداقل از طرف ما، هیچ پرده آهنینی وجود نخواهد داشت و این اتحادیه اروپا است که به دور روسیه پردهای کشیده است. اشتباه شما در این است که شما بیش از حد خودخواه هستید و فکر میکنید که در مرکز و کانون جهان قرار دارید.
وی همچنین تاکید کرد که اروپا هیچ گونه حق اخلاقی در دیکته کردن چیزی به دیگر ملل ندارد.
پیشتر «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه گفته بود که مسکو از هیچ گونه پرده آهنین جدید که غرب در حال ایجاد است، واهمهای ندارد و علیرغم این مسئله، روسیه به توسعه و پیشرفت خود ادامه خواهد داد.
اصطلاح «پرده آهنین» را برای اولین بار «یوزف گوبلز» وزیر تبلیغات آلمان نازی در یادداشتهای روزانه اش در اواخر جنگ جهانی دوم در قبال شوروی سابق به کار برد. بعد از پایان جنگ جهانی دوم نیز «وینستون چرچیل» نخست وزیر وقت انگلستان، همین عبارت را مجدداً در قبال شوروی سابق و تلاشش برای قطع ارتباط کشورهای بلوک شرق با غرب و جلوگیری از گسترش غرب گرایی به کار برد.
این در حالی است که اکنون آمریکا و اروپا در حال به کارگیری چنین مسئلهای در قبال روسیه به بهانه عملیات نظامی اش در اوکراین هستند. از ابتدای شروع درگیریها در اوکراین، غربیها تحریمهای متعدد و بی سابقهای را بر مسکو اعمال کرده اند و در تلاشند تا ارتباط روسیه و هر گونه تعامل اقتصادی این کشور با دیگر کشورها را به طور کامل قطع نمایند.
نگاشته اید: ««در مبارزه با حقیقت تاریخی، Saeima جمهوری لتونی تصمیم گرفته است تا بنای یادبود آزادیکنندگان ریگا و سایر…
جای تعجب ندارد. زیرا، خود اتحادیه اروپا و ناتو منبع اصلی فاشیزم و پدرخوانده آن هستند.
.. وقتی پای چپ در لجنزار اپورتونیسم فرو رود بناچار باید بر پای „راست“ تکیه کند .. یکی از مشخصه…
آقای خادم اشرافی کی میخواهید بیدار شوید، تا کی میخواهید خوانندگان را نادان فرض کنید؟ بالاخره روزی باید شما هم…
در این که رژیم آخوندی ایران شیطان صفت است شکی وجود ندارد.