گزیده اخبار عملیات ویژه روسیه در اوکراین – ۹۳
خوانندگان محترم، اخبار و گزارش های جنگ ضد فاشیستی روسیه در اوکراین با سرعت تهیه و ترجمه میشود و احتمال دارد نقص و کمبودی در ترجمه آنها وجود داشته باشد، به این ترتیب از خوانندگان عذرخواهی میکنیم.
جمهوری خلق لوگانسک: کنترل کل قلمرو ملی خود را به دست آورد
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، شبه نظامیان خلق جمهوری خلق لوگانسک (LPR) اعلام کرده اند که کنترل کل قلمرو LPR را در اختیار دارند و نیروهای اوکراینی را مجبور کرده اند که سلاح های خود را زمین بگذارند، در غیر این صورت طبق قانون منحل خواهند شد. سخنگوی شبه نظامیان خلق جمهوری آندری ماروچکو توضیح داد:
ما تمام خطوط ارتباطی را که از طریق آنها می توانستند فرار کنند، قطع کردیم و کل قلمرو جمهوری لوگانسک را کنترل و نظارت می کنیم، همه تدارکات آنها را محاسبه می کنیم. پس بگذارید در مورد آن فکر کنند و اگر میخواهند پیش عزیزانشان برگردند، بگذارید تصمیم درستی بگیرند.»
به گفته ماروچکو، دو راه برای خروج نظامیان اوکراینی در محاصره وجود دارد. او گفت: «راه اول این است که اسلحه ها را زمین بگذاریم و زنده بمانیم، راه دوم این است که آنها را از بین ببریم. هیچ گزینه دیگری وجود ندارد.»
نیروهای جمهوری خلق لوهانسک مسیر فرار سربازان اوکراینی را از سورودونتسک قطع کردند
آندره ماروچکو، سخنگوی وزارت دفاع لوهانسک به ریانووستی گفت، به گزارش ریانووستی، نیروهای شبه نظامی خلق جمهوری خلق لوهانسک (LPR) نیروهای اوکراینی را در Severodonetsk محاصره کردند. او توضیح داد:
«در شهر سورودونتسک، بهطور دقیقتر در خود شهر، راههای عقبنشینی سربازان اوکراینی در حال حاضر قطع شده است، زیرا سه پل وجود دارد که میتوانند از طریق آنها فرار کنند. یک پل ویران شده است، پل دوم به دلیل فرسوده بودن نمی تواند هیچ خودروی نظامی را تحمل کند و پل پرولتارسکی تحت کنترل نیروهای مسلح ما است. هر کسی که بخواهد شهرک را ترک کند، نابود خواهد شد.»
بیش از ۱۰۰۰ پرونده جنایی برای جنایات ارتکابی توسط ارتش اوکراین باز شده است
سرویس مطبوعاتی کمیته تحقیقات روسیه اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰ پرونده جنایی برای جنایات ارتکابی توسط پرسنل نظامی اوکراینی باز شده است. از جمله، اعضای تشکیلات ملیگرا که قبلاً دستگیر شدهاند و متهم به ایجاد مواضع جنگی در اماکن غیرنظامی و جنایت علیه مردم غیرنظامی خود هستند، در حال تحقیق هستند. به گزارش تاس، در بیانیه مطبوعاتی این کمیته آمده است:
«بازجویی از ملیگرایان تسلیم شده اوکراینی تأیید کرد که از آغاز عملیات ویژه نظامی، ارتش اوکراین مواضع شلیک را بر روی اشیاء زیرساخت غیرنظامی گرفته است. […] باید توجه داشت که جنایاتی که ملی گراها علیه مردم غیرنظامی مرتکب می شوند اغلب با مصرف داروهای شیمیایی تقویت کننده روحیه مرتبط است.»
این کمیته همچنین خاطرنشان کرد که اسامی روسای مراکز بازداشت در شهرهای کیف، پولتاوا، نیکولایف، خارکف، وینیتسا، دنپروپتروفسک و سومی، جایی که اسیران جنگی روسی در آنها شکنجه شده اند، در اختیار دارد.
نفوذ روسها به رایانامههای رئیس ام آی ۶
تازهترین افشاگریها در انگلیس نشان میدهد روسها در سال ۲۰۱۸ به درون رایانامههای رئیس سازمان جاسوسی خارجی بریتانیا رخنه کردند.
تازهترین افشاگریها در انگلیس نشان میدهد روسها در سال ۲۰۱۸ و زمانی که طرحهای دولت بریتانیا درباره خروج از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت در حال تهیه بود، با رخنه به درون رایانامههای رئیس سازمان جاسوسی خارجی بریتانیا، به نام ام آی ۶، اطلاعات در این باره را در دست داشتند.
روزنامه گاردین نوشت رخنه گران روسی در سال ۲۰۱۸ توانستند با رخنه در رایانامههای مقامات بریتانیایی خواهان خروج کامل، موسوم به برگزیت سخت، از طرحهای این دولت آگاه شوند.
در آن دوران ریچارد دیرلاو، رئیس وقت سازمان جاسوسی خارجی بریتانیا، به همراه شماری از مقامات این کشور، از عملکرد ترزا می، نخست وزیر وقت ناراضی بودند و راهبرد خروج سخت را مناسب میدانستند.
براساس گزارش رخنه گران روسی، در فاصله ماه اوت ۲۰۱۸ تا ژوئیه ۲۰۱۹، گروهی از هواداران سرسخت جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا، از این موضوع که نخست وزیر وقت در صدد بود تا با اتحادیه اروپا، بر سر شرایط برگزیت به توافق برسد، مخالف بودند.
به نوشته گاردین، شین هانتلی، مدیر گروه تحلیل تهدیدها در گوگل میگوید رخنه گران روسی با نام کلدریور، پیش از این نیز تلاش کرده بودند تا اطلاعات و رمز ورود کاربران را به رایانامههای این موتور جستجو، به دست آورند.
رخنه گران روسی در عملیاتی با نام «عملیات شگفتانه» توانسته بودند از جمله یارانامهها میان رئیس سازمان جاسوسی خارجی بریتانیا و یکی از نمایندگان حزب کارگر انگلیس به نام گیسلا استیوارت که حامی جدایی از اتحادیه اروپا بود، به دست آورند.
نخست وزیر میشوستین: تورم در روسیه به پایین ترین سطح از سال 1999 رسیده است
میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه روز جمعه در جریان سخنرانی خود در جمع سوپرفینالیست های مسابقه چهارم «رهبر روسیه» در مسکو گفت بر اساس آخرین آمار، نرخ تورم در روسیه از ابتدای ماه مه عملا متوقف شده است. به گفته آنها، در 20 روز اول ماه به پایین ترین سطح خود از سال 1999 رسیده است. به گفته میشوستین، تحلیلگران حتی هفته گذشته کاهش تورم را ثبت کردند.
نخست وزیر تاکید کرد که علیرغم نوسانات اقتصادی ناشی از تحریم های غرب علیه روسیه، هیچ سقوطی در تولید و انفجاری در بیکاری رخ نداده است. همچنین امکان جلوگیری از کمبود کالا وجود داشت. میشوستین در عین حال بر لزوم تطبیق تجارت و صنعت با شرایط جدید لجستیکی و مالی در شرایط کنونی اشاره کرد.
پوتین: روسیه از تمدید قرارداد تجارت آزاد اوراسیا با ایران حمایت میکند
رئیس جمهور روسیه در نشست شورای عالی اقتصادی اوراسیا گفت که مسکو از تصمیم برای تمدید قرارداد تجارت آزاد با جمهوری اسلامی ایران حمایت میکند.
به گزارش روسیاالیوم، «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه گفت که مذاکرات در خصوص انعقاد قرارداد تجارت آزاد با ایران به شکل فعالانه در حال اجرا است.
پوتین که امروز جمعه در نشست شورای عالی اقتصادی اوراسیا سخنرانی می کرد، گفت که «این قرارداد به دنبال جایگزینی قرارداد موقت فعلی با قرداد سال 2018 است که تاثیرات اجرای آن به شکل گسترده بر میزان تجارت بین اتحادیه اوراسیا و جمهوری اسلامی انعکاس یافت.»
بنا به گفته رئیس جمهور روسیه، تجارت بین این اتحادیه و ایران در سال میلادی گذشته، 73.5 درصد رشد داشته و به 5 میلیارد دلار رسیده است و صادرات اتحادیه مذکور به ایران نیز بیش از دو برابر بوده و به 3.4 میلیارد دلار افزایش یافته است.
پوتین گفت: «به منظور حفظ نظام تجارت ترجیحی فعلی با ایران و تا انعقاد قرارداد تجاری آزاد جدید، ما از تصمیم تمدید قرارداد موقت حمایت میکنیم. کما اینکه معتقدیم فشرده شدن مذاکرات حول محور توافق تجارت آزاد با مصر و آغاز مذاکرات مشابه با اندونزی و برری مسئله انعقاد قرارداد تجاری ترجیحی با امارات را مناسب میدانیم.»
گفتنی است که اتحادیه اوراسیا شامل کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان میشود.
لاوروف : به جدیترین شکل ممکن به غرب هشدار میدهیم
وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه دنیای غرب در حال جنگ نیابتی با روسیه است گفت: آنها با گستاخی میگویند روسیه باید در این جنگ شکست بخورد.
سرگئی لاوروف در گفتگوی تلویزیونی گفت: کشورهای غربی جنگ نیابتی علیه روسیه به راه انداخته و با گستاخی میگویند، خواستار شکست روسیه در میدان جنگ هستند.
لاوروف با اشاره به اینکه غربیها برای دستیابی به اهداف خود، طولانی کردن جنگ را در دستور کار قرار دادهاند، افرود: آنها با سرازیر کردن تسلیحات خطرناک و مسلح کردن نئونازیهای اوکراینی به انواع سلاحها به دنبال طولانی کردن جنگ هستند.
لاوروف گفت: آنها سلاحهایی در اختیار نئونازیها قرار دادهاند که می تواند به فدراسیون روسیه ضربههای سهمگینی وارد کند.
وی افزود: این همان سلاحهایی است که ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین علناً خواستار دستیابی به آن است.
وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: به جدیترین شکل ممکن به غرب هشدار میدهیم از ارسال تسلیحات به اوکراین خودداری کنند.
لاوروف افزود: ما همچنین به غرب هشدار دادیم که آنها در حال حاضر جنگ نیابتی با روسیه را با دست ها، بدنها و مغزهای نئونازیهای اوکراینی به راه انداخته اند، اما این گامی جدی به سوی تشدید غیرقابل قبول تنش خواهد بود.
لاوروف درباره اتحاد آنگلوساکسونها در برابر روسیه گفت: گستاخی اتحاد آنگلوساکسون حد و مرزی نمیشناسد و این برای ما محرز شده است.
غرب به جای پیروی از تعهدات خود براساس منشور سازمان ملل مبنی بر احترام به حق حاکمیت کشورها و امتناع از مداخله در امور داخلی آنها، به طور روزانه از طریق سفیران خود، به پایتختهای جهان پیغام میفرستند و کشورهای دنیا را تهدید میکنند که اگر با روسیه همراهی کنید، چنین و چنان خواهیم کرد.
لاوروف اینگونه اقدامات را باجگیری آشکار عنوان کرد و گفت: آنها بطور مستقیم کشورها را تهدید میکنند که اگر به تحریمهای ضد روسی نپیوندند پشیمان و مجازات خواهند شد.
رئیس دستگاه سیاست خارجی روسیه گفت: این برخورد وقیحانه، بی احترامی آشکار به دولتهای مستقل است.
وی با تمجید از کشورهایی که در برابر این زیادهخواهی و باجگیری تسلیم نشدهاند گفت: این نشان میدهد که این کشورها نمیخواهند با دویدن مانند نوکران و انجام وظایف «رفقای ارشد»، عزت ملی خود را قربانی کنند.
وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: این وضعیت بار دیگر بیانگر تفکر استعماری دنیای غرب است و نشان میدهد که آنها عادتهای بیشرمانه و استعماری خود را رها نکردهاند.
لاوروف گفت: ظاهرا آمریکا و اروپا، به سبک تاریخی خود، هنوز در شرایط استعماری به سر میبرند و فکر میکنند که میتوانند اراده خود را به دیگران دیکته کنند.
لاوروف گفت: این امر بسیار بد و غم انگیز است و در تضاد با روند تاریخی است که به طور عینی شامل این واقعیت است که جهان چند قطبی اکنون در حال شکل گیری است.
سرگئی لاوروف گفت: شکی نیست که جهان چندقطبی اکنون در حال شکل گیری است و دیگر نمیتوان اراده خود را بر دیگر کشورها تحمیل کرد.
جنگنده میگ -۲۹ اوکراین در اودسا سرنگون شد
وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای از ساقط کردن یک فروند جنگنده میگ -۲۹ اوکراین در اودسا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ریانوستی، «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز جمعه اعلام کرد: نیروهای راکتی و توپخانه ای روسیه طی عملیات شبانه روز گذشته ۴۱۲ منطقه تمرکز نیروی انسانی و تجهیزات و ۷۷ پُست فرماندهی متعلق به اوکراین را هدف قرار دادند.
در بیانیه صادره از سوی سخنگوی وزارت دفاع روسیه در این خصوص آمده است: بیش از ۲۵۰ ملی گرای اوکراینی از پای درآمدند؛ ۱۰ دستگاه تانک و ۵ سکوی پرتاب راکت انداز چندگانه از نوع گراد هم منهدم شده اند.
وزارت دفاع روسیه در این خصوص اضافه کرد: سامانه های پدافند هوایی روسیه یک فروند جنگنده میگ -۲۹ اوکراین را هم در منطقه اودسا سرنگون کردند.
کوناشنکوف همچنین تأکید کرد که نیروهای پدافند هوایی روسیه ۸ پهپاد را بر فراز چندین منطقه در استان خارکیف و دونتسک سرنگون کردند و یک موشک بالستیک «توچکا-او» را هم در منطقه «سواتوو» در لوهانسک رهگیری کرده اند.
به گفته کوناشنکوف، نیروی هوایی روسیه همچنین موفق شده است ۱۰ دستگاه تانک و ۵ فروند موشک انداز گراد را منهدم کرده و ۴۱۲ مرکز پرسنل و تجهیزات نظامی اوکراین و ۷۷ مرکز فرماندهی را منهدم کند.
بر اساس بیانیه صادره از سوی سخنگوی وزارت دفاع روسیه، از ۲۴ فوریه سال جاری میلادی تا کنون عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین ادامه دارد و مسکو اهداف خود را برای از بین بردن نظامی سازی اوکراین و تمایلات نازیسم در این کشور آشکارا رسانه ای کرده است.
این اقدام روسیه در حالی صورت گرفته است که به گفته مقامات این کشور چاره دیگری در برابر مسکو در مقابله با سیاست های خصمانه غرب و ائتلاف نظامی ناتو نمانده بود.
سی ان ان: ایالات متحده در حال بررسی تامین سیستم های موشکی دوربرد به اوکراین است.
بر اساس یک گزارش رسانه ای، دولت آمریکا در حال بررسی ارسال سامانه های موشکی پیشرفته دوربرد به اوکراین است.
سی ان ان روز پنجشنبه به نقل از چندین مقام گزارش داد که سیستم های تسلیحاتی ساخت آمریکا می توانند موشک هایی را به صدها کیلومتر دورتر از محل خود شلیک کنند.
بسته جدید کمک نظامی ممکن است در اوایل هفته آینده اعلام شود.
او گفت که اوکراین این نوع تسلیحات را درخواست کرده است.
با این حال، دولت ایالات متحده به دلیل ترس از اینکه اوکراین می تواند از سیستم های موشکی برای حملات به خاک روسیه استفاده کند، مردد بوده است.
به گفته سی ان ان، سوال این است که آیا این می تواند واکنش روسیه را به دنبال داشته باشد یا خیر.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، بسته کمکی دیگری را به ارزش تقریباً ۴۰ میلیارد دلار آمریکا (۳۸ میلیارد یورو) در آخر هفته تصویب کرد.
حدود نیمی از کل مبلغ بسته به دفاع اختصاص می یابد.
از این مبلغ ۶ میلیارد دلار برای کمک نظامی مستقیم به اوکراین در نظر گرفته شده است.
قرار است میلیاردها دلار دیگر از جمله برای تکمیل ذخایر تجهیزات نظامی ایالات متحده که به اوکراین ارسال شده است استفاده شود.
دولت آمریکا پیش از این چندین بسته برای حمایت از اوکراین ارائه کرده بود.
آسیا تایمز: کشورهای گروه ۷ جامعه جهانی را در مورد بحران غذایی در آینده گمراه می کنند.
در مقالهای که توسط روزنامه آسیا تایمز منتشر شد، جان راس، اقتصاددان، گروه ۷ را متهم کرد که عمداً بحران جهانی غذا و علل آن را نادرست معرفی میکند.
راس خاطرنشان کرد که تعداد افراد در معرض خطر گرسنگی در سراسر جهان از ۲۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ به ۴۴ میلیون نفر افزایش یافته است.
در بیانیه گروه ۷ آمده است که روسیه با مسدود کردن مسیرهای صادرات غلات اوکراین، مسئولیت اصلی بحران را بر عهده دارد.
این دانشمند تاکید کرد که روسیه بزرگترین صادرکننده گندم و کود است و بنابراین تحریمهای ضد روسیه است که بیشترین تهدید را برای امنیت غذایی جهان به همراه دارد.
«کشورهای گروه ۷ نمیخواهند بپذیرند که تحریمها علیه روسیه تأثیر منفی بسیار بیشتری دارد. تبلیغات آنها در درک و جلوگیری از فاجعه غذایی جهانی به جهان آسیب زیادی وارد میکند.»
پوشیلین، رئیس جمهوری خلق دونتسک، ملی شدن شرکتهایی را که به ملیگرایان اوکراینی کمک مالی میکردند، اعلام کرد
شرکتهای تحت مالکیت سرمایهگذاران اوکراینی در مناطق آزاد شده جمهوری خلق دونتسک که از گردانهای فاشیست حمایت مالی میکنند، باید ملی شوند. این را دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری خلق چین در مصاحبه با ریانووستی اعلام کرد.
پوشیلین، توضیح داد که یک تجزیه و تحلیل موردی برای هر شرکت انجام می شود. اصولاً سرمایهگذارانی که با وجود تحریمها میخواهند در یک شرکت سرمایهگذاری کنند، باید همچنان از این گزینه برخوردار باشند. با این وجود، سرمایه گذاران خارجی و به ویژه اوکراینی توسط قوه قضاییه جمهوری برای تامین مالی احتمالی سازمان های نئونازی اوکراینی بررسی می شوند. پوشیلین، توضیح داد که اگر سوء ظن مربوطه تأیید شود، شرکت ملی خواهد شد:
«اگر بودجه مستقیمی برای گردان های فاشیست وجود داشته، اساساً این مشارکت مستقیم در نسل کشی شهروندان ما است. و سرنوشت چنین شرکت هایی کاملاً متفاوت خواهد بود. اگر مشارکت در تامین مالی سازمان های فاشیست پیدا شود، این گونه شرکت ها دولتی خواهند شد.»
رئیس جمهور دونتسک: جنایات ارتش اوکراین کمتر از جنایات نئونازی ها نیست.
دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری خلق دونتسک، گفت که ارتش اوکراین در جنایات فجیع و شکنجه دست داشته است که کمتر از جنایات ملی گرایان نیست.
متأسفانه، ما شواهدی داریم که نشان میدهد برخی از عناصر نیروهای مسلح اوکراین مرتکب جنایاتی در رابطه با شکنجه، تجاوز جنسی، قتلهای سادیستی و غیره شدهاند که کمتر از آنچه که ناسیونالیستهای افراطی «Zov» مرتکب شدهاند، شنیع و وحشیانه نیست. .
به گفته وی، دادگاه این اطلاعات را فاش خواهد کرد و هر جنایتی را که مرتکب شده است ارزیابی خواهد کرد.
او گفت: «همه چیزهایی که با جنایات، جنایات جنگی، از جمله توسط ملی گراها، تیپ های آزوف مرتبط است، تکان دهنده است و با منطق عقل سلیم جور در نمی آید.
منبع: ریانووستی
مقام زاپوروژیه خواستار تحویل پایگاه های نظامی اوکراین به روسیه شد
ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای شورای اصلی اداره نظامی و مدنی منطقه زاپوروژیه، گفت که انتقال پایگاه های نظامی اوکراین مستقر در این منطقه را به مقامات روسیه مناسب می داند.
این مقام افزود: «من کاملاً متقاعد هستم که حضور دائمی ارتش روسیه باید تضمینی برای امنیت منطقه زاپوروژیه باشد. این به ما درک، آرامش و تضمین های امنیتی می دهد. پایگاه نیروی دریایی سابق اوکراین وستوک، واقع در شهر آزاد شده بردیانسک در سواحل دریای آزوف، باید محل پایگاه نظامی روسیه باشد.» با توجه به اینکه پایگاه هوایی در Melitopol مفیدتر خواهد بود.
در جریان عملیات ویژه ارتش روسیه در اوکراین، ارتش روسیه کنترل منطقه خرسون و بخش هایی از استان زاپوروژیه در جنوب اوکراین را به دست گرفت. ادارات غیرنظامی-نظامی در آن مناطق تشکیل شد، شبکه های تلویزیونی و ایستگاه های رادیویی روسیه شروع به پخش کردند و روابط تجاری بین این مناطق و کریمه روسیه احیا شد.
منبع: ریانووستی
لوگانسک: افشای طرح حمله شبه نظامیان در منطقه ترویتسکویه
منابع در جمهوری خلق لوگانسک یک طرح حمله را در منطقه ترویتسکویه فاش کردند که قبل از پاکسازی کامل منطقه از آنها توسط شبه نظامیان آماده می شده است.
این منابع گفتند: «اینجا تمرکز مقر سابق نیروهای اوکراینی است. آنها طرح های تهاجمی را تدوین کردند که شواهد روشنی از نقشه ها و نیات تهاجمی کیف است.»
منطقه ترویتسکوی که در نزدیکی مرزهای اداری جمهوری خلق لوگانسک و دونتسک قرار دارد که اخیراً تحت کنترل جمهوری خلق لوهانسک قرار گرفته است، به مدت هشت سال مرکز تمرکز نیروهای امنیتی و شبه نظامیان اوکراینی بوده است.
این تصاویر مکان ستیزه جویان سابق، سنگرها و استحکامات مورد استفاده این ستیزه جویان را به اضافه تجهیزات نظامی، سلاح و خودروهای زرهی نشان می دهد.
روسیه از خواستههای فلسطینیها برای تحقیقات جامع درباره قتل شیرین ابوعاقله حمایت میکند.
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم فدراسیون روسیه در شورای امنیت، حمایت کشورش از خواستههای فلسطینیها برای تحقیقات جامع درباره قتل شیرین ابوعاقله روزنامهنگار را اعلام کرد.
نبنزیا روز پنجشنبه در جریان نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه گفت: «مقامات اسرائیل در حال انجام اقدامات و عملیات نظامی در کرانه باختری رود اردن و مجاورت نوار غزه هستند که آخرین آن با مرگ غمانگیز روزنامهنگار فلسطینی شیرین ابوعاقله به پایان رسید. او خاطرنشان کرد: در این راستا از درخواست رهبری کشور فلسطین برای انجام تحقیقات جامع و عینی در مورد شرایط مرگ وی حمایت میکنیم.
این دیپلمات همچنین تاکید کرد که هرگونه تلاش برای کنار گذاشتن روسیه از مذاکرات برای حل بحران های خاورمیانه نتیجه معکوس دارد.
و پیشتر شبکه آمریکایی سی ان ان گزارش داده بود که تحقیقاتش و شواهد جمع آوری شده تایید می کند که شیرین ابوعاقله روزنامه نگار فلسطینی که در ۱۱ مه کشته شد توسط ارتش اسرائیل هدف قرار گرفته است.
این شبکه آمریکایی اعلام کرد که تحقیقاتش شواهد جدیدی از جمله دو فیلم از صحنه تیراندازی ارائه میکند و تأیید میکند که در لحظات قبل از مرگ ابوعقیله هیچ فرد مسلح فلسطینی در نزدیکی ابوعاقله وجود نداشته و تبادل آتش نیز صورت نگرفته است.
منبع: تاس
لاوروف: آمریکا در ارمنستان، قزاقستان و آسیای مرکزی آزمایشگاههای بیولوژیکی دارد
سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه گفت، ارمنستان، قزاقستان و کشورهای آسیای مرکزی آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا را در خود جای دادهاند و مسکو در حال گفتوگو با همسایگان خود در این زمینه است.
به گزارش خبرگزاری «تاس»، لاوروف در مصاحبه با شبکه «راشا تودی عربی» که روز پنجشنبه منتشر شد ادامه داد: این آزمایشگاهها در ارمنستان، قزاقستان و کشورهای آسیای مرکزی وجود دارد. ما درحال گفت وگو با همسایگان خود در خصوص این آزمایشگاهها هستیم.
وی افزود: ما تفاهم نامههایی امضا کردهایم یا در حال آمادهسازی تفاهم نامههای همکاری در زمینه ایمنی بیولوژیکی هستیم. در این تفاهم نامهها مشخص میشود که چگونه برنامههای بیولوژیکی در هر یک از کشورهای ما در حال توسعه هستند.
لاوروف در ادامه هشدار داد، ارسال سلاح به اوکراین با قابلیت حمله به خاک روسیه «گامی جدی به سوی تشدید تنش خواهد بود.»
وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از اظهارات خود به سیاستهای غرب اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۰۰ سال است که غرب نظر خود را به کرسی نشانده، مستعمره و قوانین خود را ایجاد کرده است.
لاوروف ادامه داد: اگر به مرزهای ترسیم شده در کشورهای آفریقایی توجه کنیم، غرب با استفاده از خطکش و مداد مرزها را ترسیم کرد. غرب میخواهد به این وضعیت ادامه دهد اما شکست خواهد خورد.
به گزارش ایرنا، پیش از این سرگئی ریابکوف معاون وزیر امورخارجه روسیه در نشست کمیسیون شورای فدراسیون این کشور اعلام کرده بود که آزمایشگاههای بیولوژیک اوکراین بخشی از برنامه گسترده واشنگتن در سراسر جهان است.
واسیلی نبنزیا، سفیر سازمان ملل در سازمان ملل نیز ماه گذشته در شورای امنیت سازمان ملل گفت، آمریکا «پاتوژن (عوامل بیماری زا) خطرناک» جمع آوری کرده است.
سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل همچنین گفت که آمریکا در پی گسترش «آئروسلهای (ذرات بیولوژیکی هوا-برد) سمی» از طریق استفاده از پهپادها است و این آزمایشها مستقیماً اوکراینیها را به خطر میاندازد.
نبنزیا اضافه کرد که پنتاگون «پیمانکاران فرعی» در زمینه سلاحهای بیولژیکی به خدمت گرفته است.
روسیه اعلام کرد شواهد جدیدی از فعالیتهای بیولوژیک نظامی آمریکا در اوکراین را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است.
اما نماینده عالی امور خلع سلاح سازمان ملل تاکید کرده است که این سازمان از هیچ گونه برنامه تسلیحات بیولوژیکی در اوکراین آگاهی ندارد.
لاوروف به غرب نسبت به تامین سلاحهایی که میتواند روسیه را هدف قرار دهد به کیف هشدار داد
تامین تسلیحات به کی یف با قابلیت ضربه زدن به روسیه منجر به تشدید غیرقابل قبولی خواهد شد. این را سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد. لاوروف ادامه داد: مسکو قبلاً به کشورهای غربی در مورد عواقب آن هشدار داده است.
غرب خواستار شکست روسیه در میدان نبرد شده است و برای ادامه جنگ، باید تسلیحاتی در اختیار نازیهای اوکراین و رژیم اوکراین قرار دهد – از جمله سلاحهایی که میتواند به خاک روسیه برسد. این دقیقاً همان نوع سلاح هایی است که زلنسکی علناً خواستار آن است. و ما شدیدترین هشدار را در این باره به غرب دادیم.»
وزیر امور خارجه ابراز امیدواری کرد که «ذهن های معقول» در غرب که «هنوز عده ای از آنها هستند» درک کنند.
گفتگوی واشنگتن با کی یف درباره خطر تشدید تنش با روسیه
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، خبر گزاری رویترز به نقل از مقامات آمریکایی نوشت: واشنگتن با کی یف درباره خطر تشدید تنش در صورت حمله کی یف به عمق خاک روسیه گفتگو کرد.
یک مقام آمریکایی در این باره گفت: ما نگران حمله کی یف به عمق خاک روسیه هستیم، اما با این حال نمیخواهیم کی یف را در استفاده از سلاحهایش محدود کنیم.
روسیه و چین پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره کره شمالی را وتو کردند.
در جریان رای گیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد در روز پنجشنبه، روسیه و چین پیش نویس قطعنامه آمریکا در مورد گسترش تحریم ها علیه کره شمالی را وتو کردند.
13 کشور باقی مانده در شورا به پیش نویس قطعنامه رای مثبت دادند.
پیش نویس قطعنامه حاوی محکومیت پرتاب موشک بالستیک قاره پیما توسط کره شمالی که در 24 مارس انجام شد و سایر آزمایش های موشکی اخیر توسط پیونگ یانگ انجام شد.
در پیش نویس قطعنامه پیشنهاد شده بود که حجم نفت خام عرضه شده به کره شمالی مطابق با قطعنامه های بین المللی قبلی از 4 میلیون بشکه به 3 میلیون بشکه در سال کاهش یابد و همچنین عرضه مشتقات نفتی نیز کاهش یابد.
این پروژه شامل تعدادی محدودیت های دیگر در تجارت با کره شمالی، علاوه بر تحریم های شخصی یک مقام عالی رتبه کره شمالی، که کارش با نظارت بر توسعه موشک های بالستیک مرتبط است، و مسدود کردن دارایی های 3 نهاد در کره شمالی بود. جمهوری.
منبع: ریانووستی
پوتین خطاب به دراگی: روسیه آماده صادرات غلات و کود در صورت لغو تحریم ها است
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در گفتوگوی تلفنی با ماریو دراگی، نخستوزیر ایتالیا، تأیید کرد که روسیه آماده صادرات غلات و کود در صورت لغو تحریمها است.
همانطور که سرویس مطبوعاتی کرملین روز پنجشنبه گزارش داد،ولادیمیر پوتین تاکید کرد که فدراسیون روسیه آماده است تا در غلبه بر بحران غذایی از طریق صادرات غلات و کود کمک قابل توجهی داشته باشد، مشروط بر اینکه محدودیتهای با انگیزه سیاسی غرب برداشته شود.
به گزارش سرویس مطبوعاتی، در این گفتگو که به ابتکار طرف ایتالیایی انجام شد، «وضعیت در زمینه امنیت غذایی جهانی» به تفصیل مورد بحث قرار گرفت. ولادیمیر پوتین با اشاره به نادرست بودن اتهامات روسیه مبنی بر مشکل در عرضه محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی، به این نکته توجه کرد که مشکلات پیش آمده از جمله به اختلال در عملکرد زنجیره های تولید و لجستیک مربوط می شود. به عنوان سیاست مالی کشورهای غربی در دوران اپیدمی ویروس کرونا.
دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که «وضعیت در نتیجه محدودیت های ضد روسی اعمال شده توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا بدتر شده است.»
پوتین با دراگی در مورد وضعیت اوکراین گفتگو کرد و در مورد بازگشت زندگی صلح آمیز در شهرهای آزاد شده دونباس صحبت کرد و به توقف مذاکرات توسط کیف اشاره کرد.
رهبر روسیه همچنین اقدامات انجام شده برای اطمینان از ایمنی ناوبری، از جمله باز کردن دالان های بشردوستانه روزانه برای خروج کشتی های غیرنظامی از بنادر آزوف و دریای سیاه را که توسط طرف اوکراینی با مشکل مواجه می شود، تشریح کرد. کرملین اضافه کرد که «ارزیابی های اصلی از روند مذاکرات متوقف شده توسط کیف نیز ارائه شده است.»
رئیس جمهور روسیه به نخست وزیر ایتالیا از قصد مسکو برای ادامه تامین گاز به کشورش اطمینان داد.
سرویس مطبوعاتی اعلام کرد: در جریان بحث در مورد مسائل امنیت انرژی، قصد طرف روسی برای ادامه تضمین تداوم عرضه گاز طبیعی به ایتالیا با قیمت های مشخص شده در قراردادها تایید شد.
پوتین در 31 مارس فرمانی را امضا کرد که از اول آوریل رویه جدیدی را برای پرداخت هزینه گاز روسیه توسط خریداران کشورهای غیردوست ایجاد می کند. این کشورها باید وجوه ارزی را به بانک گازپروم منتقل کنند، بانک گازپروم روبل را در بورس خریداری کرده و به حساب های روبلی برای واردکنندگان منتقل می کند. در عین حال، روسیه به عرضه گاز به مقدار و قیمت ثابت در دهه های گذشته ادامه خواهد داد.
پیش از این، شرکت انرژی ایتالیایی انی اعلام کرده بود که بر اساس طرح جدید پیشنهادی، حسابی به روبل در «گازپروم بانک» افتتاح کرده است تا هزینه عرضه گاز را به روبل پرداخت کند.
منبع: RT
کاخ سفید: آمریکا قصد لغو تحریمها علیه روسیه در ازای صادرات غلات از اوکراین را ندارد
کارین ژان-پیر، سخنگوی جدید کاخ سفید، بامداد امروز، جمعه، در یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده قصد ندارد موضوع کمک به صادرات غلات از اوکراین در ازای لغو تحریمهای ضد روسی را بررسی کند.
وی در پاسخ به این سئوال خبرنگاران که آیا کاخ سفید در خصوص لغو تحریمها علیه روسیه در صورت کمک به انتقال غلات از اوکراین، مذاکره میکند یا خیر، پاسخ منفی داد و گفت: «نه. هیچ یک از این مطالب صحت ندارد.»
به گفته سخنگوی کاخ سفید، مشکلات صادرات مواد غذایی از اوکراین به دلیل اقدامات روسیه به وجود آمده است و مقصر آن تنها مسکو است.
وی افزود: «تحریمهای ایالات متحده، متحدان و شرکای آنها مانع از صادرات محصولات کشاورزی اوکراین یا روسیه نشده است. محدودیتهای اعمال شده هیچ تداخلی در معاملات عادی مورد نیاز برای این قبیل صادرات، از جمله امور بانکی یا کشتیرانی ایجاد نکرده است.»
سخنگوی کاخ سفید در خاتمه از روسیه خواست تا از امکان صادرات غلات از اوکراین از طریق بنادر دریای سیاه اطمینان حاصل کند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین روز پنجشنبه به اتهامات کشورهای غربی علیه روسیه مبنی بر مسدود کردن انتقال غلات اوکراین پاسخ داده و گفته بود که خود غرب اقداماتی را انجام داده که منجر به مسدود شدن عرضه غلات از اوکراین به قاره آفریقا شده و اکنون مسکو را متهم میکند.
زاخارووا در مورد زلنسکی: «هیولا کوچولو سازندگانش را مسخره می کند»
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، از اظهارات زلنسکی درباره اظهارات اخیر هنری کیسینجر، وزیر خارجه سابق آمریکا درباره درگیری در اوکراین «قدردانی» کرد.
زاخارووا در مورد انتقاد تند زلنسکی از هنری کیسینجر گفت: اینجا هیولای کوچک است و شروع به تمسخر سازندگانش کرده است.
هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه سابق آمریکا (1973-1977) و مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا (1969-1975)، طی سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، روز سه شنبه، 24 می، گفت: این که غرب باید بر اوکراین تأثیر بگذارد تا مذاکرات صلح با مسکو را از سر بگیرد، حتی اگر کیف مجبور شود تعدادی امتیاز به مسکو بدهد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، با انتقاد از این سیاستمدار کهنه کار آمریکایی، اظهار داشت: به عنوان مثال، آقای کیسینجر از گذشته عمیق بیرون می آید و به ما می گوید که باید بخشی از اوکراین را به روسیه داد تا گسستی بین روسیه ایجاد نشود. و به نظر می رسد که آقای کیسینجر فراموش کرده است که در سال 2022 زندگی می کند، نه در سال 1938. او فراموش کرده است که سالنی که با آن صحبت می کند در مونیخ نیست بلکه در داووس است.
منبع: تجارت آنلاین
ستیزه جویان اوکراینی در پوشش پناهجویان سعی می کنند وارد روسیه شوند
سرویس مرزی روسیه فاش کرد که نئونازی های اوکراینی، از جمله آنهایی که در درگیریهای جنوب شرقی اوکراین شرکت داشتند، سعی میکنند تحت پوشش پناهجویان وارد روسیه شوند.
ژنرال ولادیمیر معاون سرویس گارد مرزی سرویس امنیت فدرال روسیه گفت: «در پوشش پناهجویان، عناصر فاشیست و ناسیونالیست تلاش می کنند به کشور ما نفوذ کنند، از جمله کسانی که در درگیری ها در جنوب شرقی اوکراین شرکت کردند. کولشوف.
وی افزود: در شرایط خروج مردم از اوکراین، مرزبانان، کارمندان آژانسهای امنیتی منطقهای و بخشهای گارد ملی از حدود 250 شبهنظامی که به بهانه پناهجویان قصد ورود به خاک روسیه را داشتند، مطلع شدند.
رئیس گارد مرزی روسیه ولادیمیر کولیشوف در مصاحبه ای با روزنامه روسیسکایا گازتا اظهار داشت که در میان پناهجویان اوکراینی که به روسیه می آیند ملی گراها و جنگجویان سابق نیز وجود دارند.
از اواسط فوریه، بیش از 1.2 میلیون شهروند روسی و اوکراینی از اوکراین وارد روسیه شده اند. عناصر راست افراطی و ناسیونالیست، از جمله جنگجویان سابق که خود را پناهنده نشان می دهند، نیز تلاش می کنند به کشور ما حمله کنند.»
به گفته کولیشوف، نیروهای مرزی روسیه تاکنون حدود 250 نفر از این افراد را در میان پناهجویان شناسایی کرده اند.
منبع: ریانووستی
مقادیر زیادی اورانیوم و پلوتونیوم در جنوب اوکراین یافت شده است
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در نشست اقتصادی داووس درباره ذخایر عظیم سوخت هستهای در نیروگاه هستهای (زاپوروژیه) در جنوب اوکراین خبر داد.
این را لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال در حساب توییتر خود گزارش کرده است. به گفته گروسی، منطقه نیروگاه اتمی حدود 30 تن پلوتونیوم و 40 تن اورانیوم غنی شده دارد، در حالی که وی به درصد غنی سازی اورانیوم این نیروگاه اشاره ای نکرد.
گروسی همچنین اعلام کرد که میخواهد اطمینان داشته باشد که این ذخایر ناپدید نمیشوند. وی ابراز امیدواری کرد که نمایندگان آژانس بتوانند از نیروگاه هسته ای در جنوب اوکراین بازدید کنند تا در این مورد متقاعد شوند.
در همین حال، سرگئی کندراتیف، معاون مؤسسه انرژی و دارایی روسیه در مصاحبه با Lenta.ru اشاره کرد که 30 تن پلوتونیوم و 40 تن اورانیوم غنی شده مقادیر بسیار زیادی هستند. این متخصص با بیان اینکه باید درصد غنی سازی اورانیوم و پلوتونیوم را تایید کرد، گفت: غنی سازی 80 درصدی اورانیوم برای تولید سلاح هسته ای کافی است. در مورد راکتورهای هستهای در ایستگاههای اتمی، معمولاً از اورانیوم معمولی غنیشده 2 تا 5 درصد استفاده میکنند.
این متخصص خاطرنشان کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای تلاش کرد و اکنون مشخص شد که اروپای مرکزی شاهد اتفاقاتی بود که عدم اشاعه سلاحهای هستهای را زیر سوال برد.
قابل توجه است که یک منبع در یکی از دولت های روسیه در مارس گذشته اعلام کرد که پنجمین رئیس جمهور اوکراین، پیوتر پوروشنکو، در سال 2014 در آماده سازی برای ساخت سلاح های هسته ای اوکراین مشارکت داشته است. به گفته این منبع، کیف از سال 1994 حتی پس از امضای معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، شروع به ایجاد پایگاه فناوری هسته ای کرد.
با این حال، سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه، پیشتر اشاره کرده بود که اوکراین، به گفته دفاع روسیه، ظرفیت فنی لازم برای تولید تسلیحات هستهای را حفظ کرده است که فراتر از تواناییهای ایران و کره شمالی است.
منبع: linta.ru
درخواست روسیه از آمریکا برای بازگشت به مذاکرات درباره عدم گسترش تسلیحات
سفارت فدراسیون روسیه در آمریکا صبح امروز، جمعه در تفسیر سخنان «بانی جنکینز» معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی اعلام کرد که مسکو از واشنگتن میخواهد تا به گفتوگوی حرفهای و متقابلاً سودمند در زمینه عدم گسترش سلاحهای کشتار جمعی بازگردد.
در بیانیه منتشره از سوی سفارت روسیه، آمده است: «ما اظهارات معاون ارشد وزیر امور خارجه بانی جنکینز را مورد توجه قرار دادیم. متاسفانه بار دیگر کشور ما به طور غیرمنطقی تهدیدی برای امنیت بین المللی معرفی شده است. در حالی که ما همواره از طرف آمریکایی خواسته و بار دیگر میخواهیم که به گفتوگوی حرفهای در زمینه منع گسترش سلاحهای کشتار جمعی بازگردد. مقامات واشنگتن باید ترویج تمایلات روسهراسی را کنار گذاشته و به واقعیات موجود توجه کنند. این در حالی است که این ایالات متحده است که با اقدامات مخرب خود سیستم جهانی عدم گسترش را تضعیف کرده است.»
سفارت روسیه یادآور شد که وزارت دفاع روسیه شواهد انکارناپذیری بدست آورده، مبنی بر اینکه واشنگتن شبکهای از آزمایشگاه های بیولوژیکی نظامی در خاک اوکراین ایجاد کرده و این اقدامات آمریکا نه تنها برای منطقه، بلکه به طور کلی برای امنیت جهانی نیز میتواند پیامدهای فاجعه باری به دنبال داشته باشد.
یک زن بر اثر گلوله باران ارتش اوکراین در منطقه بلگورود زخمی شد
زنی که روز پنجشنبه در اثر گلوله باران روستای ژوراولیوفکا در منطقه بلگورود روسیه زخمی شده بود، جان باخت. همانطور که ویاچسلاو گلادکوف فرماندار منطقه به خبرگزاری تاس گفت، با وجود کمک های پزشکی، نجات جان او ممکن نشد. به گزارش گلادکو، روز گذشته یک مرد دیگر زخمی شد.
فرماندار توصیه می کند از بازدید از روستاهای مرزی از جمله ژوراولوکا خودداری کنید. وی خاطرنشان کرد: از 23 مارس وضعیت اضطراری برقرار است و ساکنان به شهر بلگورود منتقل شدند. با این وجود، برخی از ساکنان برای کار در مزرعه باز می گردند و جان خود را در این روند به خطر می اندازند.
روسیه: کییف قصد داشت در اوایل ماه مارس حمله به دونباس را آغاز کند
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه یادآور شد که دادههای کشف شده در جریان جنگ ثابت کرده که کییف قصد داشته در تاریخ 8 ماه مارس (اواسط اسفند ماه) حمله گسترده به منطقه دونباس را آغاز کند و این مناطق را تصرف کند، ولی مسکو با اقدام بهموقع از این حمله جلوگیری کرد.
وی گفت: «ما قبلاً توضیح دادهایم که چرا دیگر نمیتوانستیم دست روی دست بگذاریم. اسناد بدست آمده در مواضع ارتش اوکراین در جریان عملیات نظامی ویژه حفاظت از دونباس تأیید میکند که ما به سختی بهموقع دست به کار شدیم، برای اینکه «طرح بی» برای 8 مارس برنامهریزی شده بود و گروه بزرگی از نیروهای مسلح اوکراین که تا اواسط ماه فوریه در خط تماس در منطقه دونباس مستقر شده و قصد داشتند این مناطق را به زور و با نقض فاحش توافقنامههای مینسک و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، تصرف کنند.»
لاوروف افزود: «رئیس جمهوری اوکراین اهمیتی برای تعهدات بین المللی و قانون اساسی اوکراین که مستقیماً حقوق جمعیت روس زبان این کشور را تضمین می کند، قائل نیست و کل کشورهای غربی هم این تخلفات آشکار را نادیده میگیرند، همانطور که با بیاعتنایی کامل، چشمان خود را به روی نقض توافقات قبلی در طول هشت سال گذشته از سوی کییف بسته بودند.»
روسیه از طریق رسانهها از طرح پیشنهادی ایتالیا برای حل بحران اوکراین آگاه شده است
وزیر امور خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که مقامات مسکو تنها از طریق رسانهها از ابتکارعمل ایتالیا برای حل و فصل اوضاع اوکراین مطلع شده است.
سرگئی لاوروف در مصاحبه با بخش عربی شبکه تلویزیونی راشا تودی توضیح داد: «آقای لوئیجی دی مایو [وزیر امور خارجه ایتالیا] در فضای رسانهای بسیار فعال است و ابتکار چهار مادهای ایتالیا را مطرح کرده است. ما فقط در خصوص آن خواندیم و متوجه شدیم که هدف از این ابتکار آن است که صلح را طرفهای درگیر به ارمغان بیاورد. البته هیچ کس به ما چیزی ارائه نداده است. ولی اگر پیشنهادات توصیف شده در رسانههای غربی، با سند رسمی ایتالیا مطابقت داشته باشد، «باعث تاسف شدید از درک نویسندگان این ابتکار از آنچه در حال وقوع است و آگاهی آنها از موضوع و تاریخچه اوضاع است.»
پیش از این، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز گفته بود که روسیه طرحی از ایتالیا برای حل و فصل اوضاع اوکراین دریافت نکرده و طرف روسی طبق گزارش رسانهها با پیشنهادات رم آشنا شده است.
وزارت دفاع روسیه کریدور خروج کشتیهای خارجی از بنادر دریای سیاه اوکراین را تغییر داد
سرهنگ میخائیل میزینتسیف، رئیس ستاد هماهنگی بین وزارتخانهای روسیه برای واکنش انسان دوستانه شب گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که کریدور بشردوستانهای که از طریق آن کشتیهای خارجی میتوانند بنادر اوکراین در سواحل دریای آزوف و دریای سیاه را ترک کنند، تنظیم شده است و اکنون این کریدور به طول 139 مایل دریایی با عرض 3 مایل امتداد دارد.
به گفته این مقام نظامی، به منظور اطمینان از خروج ایمن کشتیهای خارجی از بنادر اودسا، نیکولایف، چرنومورسک، خرسون، اوچاکوف و یوژنی به دریاهایی آزاد، نیروهای مسلح روسیه تنظیمات جدیدی را در مسیر کریدور بشردوستانه انجام داده و از تاریخ 27 ماه مه 2022 (جمعه/6 خرداد ماه) کریدور بشردوستانه دریایی یک مسیر کشتیرانی به طول 139 مایل دریایی با عرض 3 مایلی ایجاد شده است. این کریدور همه روزه از ساعت 08:00 تا 19:00 به وقت مسکو، فعال خواهد بود.
میزینتسف تاکید کرد که طرف اوکراینی مسئول تامین امنیت کشتیهایی است که از بنادر خارج خواهند شد و باید در این زمینه همکاری کند.
مجارستان به چهار سال نیاز دارد تا از وابستگی به نفت خام روسیه رها شود
به گزارش خبرگزاری رویترز، دستیار ارشد نخست وزیر مجارستان روز پنجشنبه گفت، مجارستان به ۳.۵ تا ۴ سال نیاز دارد تا از وابستگی به نفت خام روسیه رها شود و سرمایه گذاریهای عظیمی برای تطبیق اقتصاد خود صورت دهد و تا زمانی که توافقی در مورد همه مسائل حاصل نشود، نمیتواند از تحریم نفتی پیشنهادی اتحادیه اروپا حمایت کند.
گرگلی گولیاس، رئیس دفتر ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، در گفتگو با رویترز گفت این دوره انتقال نیست که بزرگترین مشکل بر سر راه توافق است.
کمیسیون اروپا در ماه جاری تحریمهای جدیدی علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین پیشنهاد کرد، اما این تحریمها به حمایت یکپارچه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا نیاز دارد و مجارستان محصور در خشکی، که به شدت به واردات نفت روسیه از طریق خط لوله وابسته است، مانع این تحریمها میشود.
گولیاس در مصاحبهای گفت: «اگر همه شرایط دیگر فراهم باشد، ۳.۵ تا ۴ سال کافی است، اما تا زمانی که در مورد همه چیز توافق صورت نگیرد، توافق کاملی وجود ندارد. «
مجارستان همچنین اعلام کرد رهایی بلند مدت اقتصاد این کشور از نفت روسیه ممکن است تا ۱۸ میلیارد یورو هزینه داشته باشد.
شارل میشل رئیس شورای اروپا روز چهارشنبه گفت، اتحادیه اروپا همچنان امیدوار است بتواند قبل از نشست بعدی شورای اروپا که در هفته آینده برگزار میشود، درباره تحریمهای نفتی روسیه به اجماع برسد.
نگاشته اید: ««در مبارزه با حقیقت تاریخی، Saeima جمهوری لتونی تصمیم گرفته است تا بنای یادبود آزادیکنندگان ریگا و سایر…
جای تعجب ندارد. زیرا، خود اتحادیه اروپا و ناتو منبع اصلی فاشیزم و پدرخوانده آن هستند.
.. وقتی پای چپ در لجنزار اپورتونیسم فرو رود بناچار باید بر پای „راست“ تکیه کند .. یکی از مشخصه…
آقای خادم اشرافی کی میخواهید بیدار شوید، تا کی میخواهید خوانندگان را نادان فرض کنید؟ بالاخره روزی باید شما هم…
در این که رژیم آخوندی ایران شیطان صفت است شکی وجود ندارد.