نگرانی اردن از خروج روسیه از سوریه!

پادشاه اردن نسبت به خروج احتمالی نیروهای روسیه از سوریه هشدار داد.
ایران و نیروهای نیابتیاش میتوانند از این وضعیت برای پر کردن خلاء قدرت در جنوب کشور که در نتیجه عقبنشینی روسیه حاصل میشود، استفاده کنند.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه اخیرا در یک سفر دولتی به ایران مورد استقبال مقامات این کشور قرار گرفت.
ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن روز چهارشنبه گفت که ایران و نیروهای نیابتیاش میتوانند خلاء قدرت در جنوب سوریه را پر کنند که پس از عقبنشینی روسیه ایجاد شده است.
او هشدار داد که تغییر قدرت جدید در سوریه می تواند منجر به تنش در امتداد مرز با اردن شود.
ملک عبدالله دوم به طور غیرمستقیم ایران را متهم کرد که در پس ناآرامیها در مرزهای اردن قرار دارد: «ما با چالشهایی برای امنیت خود مواجه هستیم. ما مرتبا شاهد نقض مرزها هستیم و میدانیم چه کسی پشت آن است.»
پادشاه با تاکید بر اینکه حضور روسیه در جنوب این کشور آرامش و امنیت را تضمین کرده است، ابراز نگرانی کرد که ایران و نیروهای وابسته به آن بتوانند از موقعیت جدید ژئوپلیتیکی در منطقه به نفع پیشبرد اهداف خود استفاده کنند زیرا مسکو در حال حاضر روی اوکراین متمرکز است.
شبکه تلویزیونی عربی زبان العالم ایران در واکنش به این اظهارات اظهار داشت که سوریه باید نگرانی اصلی در مورد تشدید تنش های جدید در امتداد مرزهای خود باشد و نه اردن.
امان نقشی منفی و فرصت طلبانه ای در درگیری سوریه ایفا کرده است، از پناه دادن به شخصیت های مخالف علیه دولت قانونی سوریه تا حمایت از جهادی ها و ترویج کلاه سفیدها.
استان درعا سوریه در نزدیکی مرز اردن یکی از مهمترین مکانهای شبکهسازی متحدان ایران در منطقه است.
از آنجا، تهران می تواند با استقرار نیروهای زبده خود و ارسال تسلیحات به حزب الله لبنان، اسرائیل را تحت محاصره خود قرار دهد و به این کشور فشار وارد آورد.
از دیدگاه اسرائیل، حضور روسیه در مرزهای سوریه تاکنون مانع اصلی اجرای پروژه ایران بوده است.
مسکو تایمز مستقر در هلند اخیرا گزارش داد که گفته می شود روسیه پیش از این خروج برخی از نیروهای خود از سوریه را برای تقویت نیروهای خود در اوکراین آغاز کرده است.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه اخیراً به ایران سفر کرده است.
این دومین دیدار رئیس جمهور بشار اسد از زمان آغاز درگیری های سوریه در سال ۲۰۱۱ از ایران است. اگر اوضاع اوکراین همچنان رو به وخامت باشد، سوریه می تواند بیشتر بر مشارکت خود با ایران تکیه کند.
در صورت خروج روسیه از سوریه، رویارویی مستقیم ایران و اسرائیل در خاک سوریه قابل انتظار است.
در ذیل مقاله العالم را دا مشاهده میکنید:
وقتی ایران مهم ترین دغدغه پادشاه اردن میشود!
در حالی پادشاه اردن نسبت به حضور احتمالی نیروهای ایرانی و البته محور مقاومت در نزدیکی مرزهای کشورش با سوریه ابراز نگرانی میکند که اولا جایگزینی نیروهای محور مقاومت به جای نیروهای روسی در سوریه فعلا در سطح تحلیل و نه خبر تایید شده رسمی است ثانیاً اساسا در روابط ایران و اردن هیچگاه تنش فیزیکی یا برخورد گزارش نشده است و بالاخره سخن گفتن از احتمال بروز تنش در مناطق مرزی اردن با سوریه آنهم با نیروهای ایرانی بیش از هر چیز زاییده القائات خارجی و نه واقعیتهای میدانی است.
– به نظر میرسد نشست ماه آینده بایدن با سران برخی کشورهای منطقه در اسرائیل، برخی از مسئولان کشورها را بر آن داشته است تا در قالب سناریویی مشترک آتش تهیهای مناسب این نشست را تدارک ببینند تا به این شیوه موفق شوند موضوع ایران را که در دستور کار این نشست قرار دارد به مهم ترین و اصلی ترین دستور نشست تبدیل کنند.
– پادشاه اردن درحالی یک تحلیل را محملی برای ابراز نگرانی خود قرارداده است که طی ماههای اخیر به شکلی ویژه رسمیت حضور تاریخیش در اداره اوقاف اماکن مقدسه در قدس شریف از سوی اسرائیل به چالش کشیده شده است. بنظر میرسد انتظار مسلمانان منطقه از شاه اردن آن باشد که با پرهیز از تمرکز برحاشیههای موهوم، مساله دشمنیهای مبرهن و آشکار رژیم را درصدر توجهات سیاست خارجی و البته مملکتداریش قرار دهد.
– تاریخ چند دهه اخیر نشان داده است که نه قرادادی چون «وادی عربه» و نه تجارت انرژی و آب با رژیم صهیونیستی نتوانسته است حاشیه ای امن برای حکمرانان اردنی ایجاد کند و به همین خاطر هم هست که در اخیرترین اقدامات رژیم میکوشد تا دست اردن را برای همیشه ازحق مسلم اردنیها دراداره اوقاف اماکن مقدسه کوتاه کند. شاید اگر شاه اردن اندکی بر رفتار صهیونیستها تامل بیشتر میکرد، قدری شجاعانهتر در ریشه خارجی فتنه اخیراً دفع شده در کشورش تامل میکرد و چنانچه به ندای جمعیت چند میلیونی فلسطینی که اغلبیت جمعیت این کشور را تشکیل میدهند توجه مینمود و بالاخره از میزان تاثیرپذیریها از آمریکا و سعودی میکاست میتوانست در هدف گذاری کلامش موفقتر عمل کند.
-کلام پایانی آنکه در خصوص مرزهای سوریه و اردن بنظر کسی که بایستی بیش از دیگری نگران باشد و از بروز تنش نگران باشد سوریه است و نه اردن. نقش آفرینی اردن در بحران سوریه از استقبال او پناه دادن به معارضین و مخالفین دولت قانونی سوریه گرفته تا کمک به ورود تکفیریها به این کشور از طریق مرز اردن و بالاخره پناه دادن به عناصر جاسوس موسوم به «کلاه سفید ها» بعد از فرار از سوریه در اردن میتواند ابعاد این مساله را نشان دهد.
نقش گلدمن سکس در BRICS!https://www.goldmansachs.com/insights/archive/archive-pdfs/build-better-brics.pdf لاگارد: صندوق بین المللی پول از همکاری با چین در زمینه AIIB خوشحال استhttp://finance.yahoo.com/news/imf-happy-cooperate-china-aiib-075757066.html جیم…
نگاشته اید: ««در مبارزه با حقیقت تاریخی، Saeima جمهوری لتونی تصمیم گرفته است تا بنای یادبود آزادیکنندگان ریگا و سایر…
جای تعجب ندارد. زیرا، خود اتحادیه اروپا و ناتو منبع اصلی فاشیزم و پدرخوانده آن هستند.
.. وقتی پای چپ در لجنزار اپورتونیسم فرو رود بناچار باید بر پای „راست“ تکیه کند .. یکی از مشخصه…
آقای خادم اشرافی کی میخواهید بیدار شوید، تا کی میخواهید خوانندگان را نادان فرض کنید؟ بالاخره روزی باید شما هم…