طالبان افغانستان و میانجیگری آنها میان طالبان پاکستان و اسلام آباد. – احمد مزارعی

طالبان افغانستان و میانجیگری آنها میان طالبان پاکستان و اسلام آباد برای آتش بس موقت
سایت المیادین لبنان
ترجمه و توضیحات : احمد مزارعی،بیستم ماه می 2022
ذبیح الله مجاهد ، سخنگوی دولت افغانستان ، در این مورد اظهار داشت که پیشرفتهای قابل توجهی در مذاکرات میان مسئولین پاکستانی و»طالبان پاکستان»انجام گرفته است ، وی تاکید کرد که کابل می کوشد تا این مذاکرات به نتیجه برسد
سخنگوی رسمی حکومت افغانستان آقای ذبیح الله مجاهد ، امروز چهارشنبه در صفحه توییتر خود نوشت ، کابل میهمان مذاکره کنندگان صلح میان «طالبان پاکستان» و مسئولین دولتی پاکستانی ، زیر نظر رسمی دولت افغانستان میباشد.
وی اضافه نمود » کابل کوشش زیادی به عمل خواهد آورد تا این مذاکرات به نتیجه برسد وی اظهار کرد که از دو طرف مذاکره کننده توقع دارد که از خود انعطاف ، تسامح و حوصله به خرج بدهند » اما وی این را نیز اظهار کرد که آتش بس فعلی موقت است.
قبلا دولت افغانستان اعلام داشته بود که مذاکراتی میان نمایندگان عالیرتبه پاکستانی و جنبش طالبان پاکستان با میانجیگری دولت افغانستان در جریان است.
پس از به قدرت رسیدن طالبان افغانستان در ماه اوت سال گذشته ، پاکستان اینبار شاهد ظهور مجدد «طالبان پاکستان» در هفته های گذشته بود (1)
قابل ذکر است که طالبان افغانستان از نظر ایدئولوژی و همچنین تاریخ طولانی خود با طالبان پاکستان شریک بوده و دارای وحدت نظر عقیده واحدی می باشد، تنها از نظر سازماندهی و تشکیلات از یکدیگرجدا میباشند ، دولت پاکستان ، جنبش طالبان حاکم در افغانستان را متهم میکند که اجازه میدهد تا طالبان پاکستان از داخل سرزمین افغانستان تهاجمات خود را علیه دولت پاکستان سازماندهی کنند (2)، اتهاماتی که سخنگویان دولت افغانستان در کابل شدیدا ان را انکار کرده اند.
سخنگوی «طالبان پاکستان» تاکید نمود که مذاکرات صلح در کابل زیر نظر جنبش طالبان افغانستان جریان دارد ، این سخنگو اعلام داشت که آتش بس میان ما یعنی «جنبش طالبان پاکستان»، و دولت پاکستان تا روز 30 ،ام ماه می فعلی تمدید گردیده است.
یک منبع اطلاعاتی طالبان پاکستان در مورد فضای عمومی حاکم بر مذاکرات اظهار خوشبینی کرد ولی تاکید کرد که هنوز زود است که در مورد نتایج حاصله از مذاکرات به نتیجه گیری قطعی بپردازیم.
«جنبش طالبان پاکستان»در گذشته یعنی میان سالهای 2007، و 2014،به عملیات خشونت آمیز متعددی در پاکستان دست زد، اما عکس العمل فشرده و متعدد ارتش پاکستان بر علیه «طالبان پاکستان»انها را تا حدی ضعیف نموده و آنها از منطقه شرق افغانستان به جبهه های دیگری در پاکستان نقل مکان کردند و هم اینکه از تهاجمات خود بر علیه ارتش پاکستان کاهش دادند.
پس از بازگشت حرکت طالبان افغانستان در دست گرفتن قدرت در درون کشورشان ، طالبان پاکستانی نیز مجددا قدرت خود را بازیافته و تقویت شدند ، امری که موجب شد اسلام آباد مجبور شود دوباره و برای اولین بار ، پس از سال 2014، بر سر میز مذاکره برگردد.
توضیح زیرنویس از مترجم است:
یکم – در سال 1893 میلادی جنرال «مورتیمر دیوراند»نماینده استعمار انگلیس در منطقه هند و پاکستان، برای حفظ منافع دراز مدت استعماری خود با ترسیم خطی که بنام وی یعنی «خط دیورانت»معروف شد بخش عظیمی از سرزمین اصلی افغانستان را به پاکستان ملحق نمود و از همان زمان این سیاست استعماری انگلستان مورد مخالفت میهن پرستان افغانی قرار گرفت و درگیری میان آنها آغاز گردید، سرانجام امان الله خان پادشاه مترقی و میهندوست افغانستان برای مبارزه با استعمار انگلستان مکاتباتی را با دولت انقلابی و کارگری شوروی به رهبری لنین آغاز و درخواست کمک نمود، و کمکهای بسیار مهمی را دریافت داشت ، برای آگاهی از کم وکیف مبارزه ضد استعماری ملت افغانستان و نقش ضد استعماری شوروی سوسیالیستی به «مکاتبات میان امان الله خان ولنین» مراجعه کنید.
دوم – علیرغم اینکه در دوره ای طولانی پاکستان و طالبان با یکدیگر همکاری می کردند ، اما افغانها هیچگاه از مطالبه برای استرداد بخشی از سرزمین خود که در دایره استعماری «خط دیورانت»قرارداشت کوتاه نیامده و مطالبه خود را به مسئولان پاکستانی یادآوری می کردند، اکنون که دولت مستقل طالبان تشکیل شده و مورد حمایت ایران ، روسیه وچین قرار دارد و زمینه مبادلات دیپلماتیک و حل و فصل اختلافات از راههای مسالمت آمیز فراهم شده است.
ایران باید از این فرصت استفاده کرده وبا همکاریهای گسترده با طالبان افغانستان ، بر پاکستان فشار بیاورد و مانع ورود تروریستهای «جیش محمد» ، «القاعده» وابسته به عربستان و سایر تروریستهای آمریکایی و اسرائیلی به مرزهای ایران گردد.
همین چندی پیش بود که میان ایران و باکو اختلاف بروز کرد ، پاکستان اولین کشوری بود که وقیحانه افراد و امکانات نظامی خود را بر علیه ایران و به کمک باکو فرستاد. قابل ذکر است که غالب روسای جمهور پاکستان بجز محمد علی بوتو ودخترش از وابستگان به آمریکا، عربستان و امارات بودند.
ما سالهاست خواننده و مبلغ مطالب هفته هستیم، تصور نبودن مجله هفته یک فاجعه است، هیچ سایتی با این تنوع…
سپاس از شما. من هم بر این امر اصرار دارم که چراغ مجلۀ هفته هیچوقت نباید خاموش شود!
من منحیث یکی از علاقمندان مجله هفته از افغانستان، از شنیدن این خبر خیلی متاسف شدم، چراغ مجله هفته در…
با تشکر از همه ی مقالات و زحمات شما، دوباره خواهش میکنم، لینک های مستقیم مقالات رو در انتهای اونها…
با درود، گمان دارم مستقیم و متمرکز باید به پدیده تحریم یا تحریم های آمریکا پرداخت و بدون عمیق شدن…