
منبع راشا تودی
مترجم مینا صابری
مجله هفته
علیرغم فشارهای سیاسی کشورهای غربی بر هند برای خودداری از واردات سوخت های فسیلی از روسیه، دهلی نو واردات خود از روسیه را در ۱۲ ماه گذشته به طرز چشمگیری افزایش داده است.
روزنامه فایننشال اکسپرس گزارش داد که از زمان آغاز جنگ اوکراین، صادرات روسیه به هند علیرغم فشارهای کشورهای غربی سه برابر شده است.
در یک سال گذشته واردات از روسیه به هند به ۴.۶۷ میلیارد دلار افزایش یافت.
این روزنامه دلیل افزایش تلاش های دولت هند برای بستن قرارداد معاملات ارزان با تامین کنندگان روسی برای مقابله با کمبود عرضه جهانی کالاهای مختلف مانند زغال سنگ و کود است.
از سوی دیگر، صادرات هند با ۵۷ درصد کاهش به ۲۶۶ میلیون دلار آمریکا (۲۵۲ میلیون یورو) در مدت مشابه رسیده است. منابع ناشناس به فایننشال اکسپرس گفتند که کاهش صادرات هند را می توان با مشکلات لجستیکی و مشکلات پرداخت ناشی از تاثیر تحریم های غرب توضیح داد.
خرید نفت خام از روسیه به تنهایی بین ۲۴ فوریه تا ۸ مه ۳۹۳ درصد افزایش یافت و به ۱.۸۶ میلیارد دلار (۱.۷۶ میلیارد یورو) رسید.
یک منبع به روزنامه ی هندی با استناد به داده های اولیه گفت که واردات فرآورده های نفتی پالایش شده نیز با ۱۷۵ درصد افزایش به ۵۶۰ میلیون دلار رسیده است. واردات انواع محصولات زغال سنگ با ۲۷۷ درصد افزایش به ۶۳۰ میلیون دلار آمریکا (۵۹۸ میلیون یورو) رسید.
خرید کودهای روسی نیز چندین برابر شده است، از ۴۳ میلیون دلار آمریکا (۴۰.۸ میلیون یورو) در سال گذشته به ۳۷۵ میلیون دلار آمریکا (۳۵۶.۶ میلیون یورو).
این منبع گفت حتی قبل از شروع جنگ در فوریه، تعدادی از قراردادهای خرید کلیدی با روسیه امضا شد.
با توجه به تولید ناکافی برق در هند، واردات بالای ذغال سنگ از روسیه در طول تابستان ادامه خواهد داشت. برق هند ۷۵ درصد از نیروگاه های زغال سنگ تامین می شود، این در حالی است که هند می تواند تنها یک چهارم نیاز زغال سنگ خود را از منابع داخلی تامین کند.
از آنجایی که اوکراین که یکی از مهمترین صادرکنندگان کود در جهان کنار روسیه است، در صادرات خود به دلیل جنگ با مشکل مواجه است، واردات کود بر عکس از روسیه به هند افزایش یافته است.
روزنامه هندی درباره این تحولات چنین توضیح می دهد:
« افزایش واردات از مسکو نشان میدهد که دهلی نو، به عنوان واردکننده خالص کالاها، علیرغم افزایش فشار غرب برای اجتناب از خرید نفت «ارزان» روسیه، در حال برنامهریزی برای ادامه مسیر خود است، بهویژه که منتقدان واردات نفتی هند از روسیه خود از خریداران بزرگ سوختهای فسیلی روسیه هستند.»
وزیر دارایی هند، نیرمالا سیتارامان، اخیراً بر عزم کشورش برای مرعوب نشدن ,در مقابل تهدیدات غرب تأکید کرد:
« من منافع کشورم و امنیت انرژی را در اولویت قرار خواهم داد. اگر نفت در دسترس و ارزان است، چرا آن را نخریم؟»
سوبرهمانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند نیز به نوبه خود از «کمپین» علیه واردات نفت هند از روسیه انتقاد کرد و گفت که خرید نفت هند در یک ماه احتمالا کمتر از واردات اروپا از روسیه در یک بعد از ظهر است.