گلوبال تایمز
ترجمه حمید علوی
مجله هفته
کدام کشور ماشین جنگی جهان است؟ اتفاقاتی که در روز دوشنبه در جهان افتاد میتواند سرنخهایی برای پاسخ به این سوال را ارائه دهد.
اگرچه روسیه در حال جنگ با اوکراین است، اما رئیس جمهور ولادیمیر پوتین حتی یک بار هم در سخنرانی خود در جشن روز پیروزی در مسکو نامی از اوکراین نبرد.
او بر نگرانی های امنیتی روسیه انگشت گذاشت اما از اظهارات تحریک آمیز که می تواند به تشدید و خطرناکتر شدن اوضاع کمک کند، اجتناب کرد.
در مقابل، دولت جو بایدن روز دوشنبه قصد خود را برای شعلهور کردن آتش و طولانیتر کردن درگیری پنهان نکرد.
جو بایدن در بیانیه ای از کنگره خواست تا هفته سوم ماه مه، قبل از بستن بودجه پنتاگون به سرعت لایحه کمک ۳۳ میلیارد دلاری به اوکراین را تصویب کند تا راه برای ارسال تسلیحات بیشتر از انبارهای آمریکا به این کشور جنگ زده هموار شود ، همزمان رئیس جمهور جو بایدن. قانون اعطای وام به اوکراین را امضا کرد قانونی که روند ارسال کمک های نظامی به اوکراین را تسریع می کند.
هنوز مشخص نیست که کنگره با آن موافقت کند یا خیر، اما ۳۳ میلیارد دلاری که بایدن از کنگره درخواست می کند بسیار بیشتر از ۲۲.۵ میلیارد دلاری است که او از کنگره برای مبارزه با کووید-۱۹ می خواهد. با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ در ایالات متحده و پیش بینی افزایش مبتلایان به این بیماری در ماه های سرد تا ۱۰۰ میلیون نفر، با وجود این بایدن در بیانیه ای روز دوشنبه از کنگره خواست ابتدا به بودجه اوکراین رسیدگی شود و سپس در مورد بودجه اضافی برای مبارزه با کووید-۱۹ تصمیم گیری شود.
ایالات متحده نه به جان آمریکایی ها اهمیت می دهد و نه جان اوکراینی ها برایش پزشیزی ارزش دارد. دولت بایدن کمک های نظامی به اوکراین را در اولویت قرار داده است، زیرا واشنگتن با ارائه کمک های نظامی به اوکراین در حال جنگیدن در یک جنگ نیابتی علیه روسیه است.
ایالات متحده امیدوار است از درگیری روسیه و اوکراین برای تضعیف روسیه استفاده کند. به همین منظور، محموله های اسلحه، مهمات و سایر تجهیزات خود را به اوکراین برای طولانی کردن درگیری افزایش داده است.
کسی قرار نیست ناهار مفت و مجانی به اوکراینی ها بدهد. تسلیحات بیشتر ایالات متحده باعث کشته شدن اوکراینی های بیشتری شده است. بدتر از آن، قانون دفاع از دموکراسی اوکراین است که در سال ۲۰۲۲ که توسط بایدن به تصویب رسید، اوکراین را به دام بدهی عظیمی می کشاند و این کشور جنگ زده را به مستعمره جدید ایالات متحده تبدیل می کند.
این قانون به ایالات متحده اجازه می دهد تا از برنامه «اجاره نظامی» برای تسریع انتقال سلاح، تجهیزات نظامی، دارو و غذا به اوکراین استفاده کند. پیش بینی می شود که اوکراین به عنوان دریافت کننده این کمک ها باید بعداً تمامی این هزینه ها را با بهره آن بپردازد.
این به یک مشکل جدی برای اوکراین تبدیل خواهد شد. اوکراین باید هم اصل و هم سود تسلیحات و تجهیزات مختلفی را که قرار است در آینده از ایالات متحده دریافت کند، باز پرداخت کند. ایالات متحده یک تاجر است. سونگ ژونگ پینگ، کارشناس نظامی، اظهار داشت: این کشور کاری نخواهد کرد که ضرر و زیانی برای آمریکا به همراه داشته باشد.
برنامه «اجاره وام» ارزان نیست و نیت شیطانی آمریکا آشکار است. از اوکراین برای جنگیدن تا آخرین قطره خون اوکراینی ها با ارائه کمک های نظامی به آنها حمایت مبکند، سپس از نسل های آینده اوکراینی ها بخواهید که هزینه تمام مهمات، تجهیزات و مواد غذایی را که ایالات متحده برای گوشت دم توپ شدنشان ارائه داده است را با سودش بپردازند.
قانون اجاره وام، قانون است که آمریکا در سال ۱۹۴۱ برای کمک به متحدان خود در طول جنگ جهانی دوم استفاده می کرد، و به این طریق دوباره سر از قبر بر میدارد. بر اساس قرارداد اجاره، بریتانیا در طول جنگ جهانی دوم از ایالات متحده تسلیحات دریافت کرد. باز پرداخت های این وام تا سال ۲۰۰۶ یعنی ۶۱ سال پس از پایان جنگ جهانی دوم ادامه داشت.
تصور کنید چگونه برنامه اجاره وام، اوکراین را در دهه های آینده اسیر چنگال های ایالات متحده خواهد کرد.
ایالات متحده بزرگترین ذینفع از جنگ طولانی در اوکراین است. مجتمع نظامی-صنعتی کشور از درگیری ها پول قابل توجهی به دست آورده است. سونگ گفت: «بزرگترین بازنده اوکراین و مردم آن خواهند بود.» سونگ با تاکید بر اینکه اوکراین بیشتر از هم پاشیده خواهد شد، به باتلاق فقر، عقب ماندگی و بدهی کشیده خواهد شد و ایالات متحده برای رسیدن به این هدف به طور مداوم تسلیحات بیشتری بداخل این کشور می ریزد و تلاش ها برای حل مسالمت آمیز این درگیری را خنثی می کند.
ایالات متحده خون آشامی است که از هرج و مرج و جنگ پول در می آورد. خون اوکراینی ها توسط آمریکا نه تنها در حال حاضر بلکه پس از پایان جنگ نیز مکیده خواهد شد.