استاد دانشگاه هاروارد: موفقیت نظامی روسیه کاملا محتمل است!
استاد دانشگاه هاروارد: موفقیت نظامی روسیه کاملا محتمل است!
مترجم: م. میرفخرائی
منبع هیل و راشا تودی
مجله هفته
برهما چلانی، تحلیلگر سیاسی هندی، که کنار دیگر مراکز آموزش عالی بین المللی همچنین در هاروارد تدریس می کند،در مقاله ای غافلگیرکننده در روز دوشنبه، نسبت به تحریم های اقتصادی بیشتر علیه روسیه هشدار داد. اگرچه اینها باعث «آزار» روسیه میشود، اما هزینه هایی را نیز بر کسانی که آنها را تحمیل کردند نیز تحمیل کردند.
هیل در واقع روزنامه خیلی بزرگی نیست. تنها در ۲۲۰۰۰ تیراژ چاپی دارد . اما مهمتر از همه، این نسخه ها به صورت رایگان در کل بوروکراسی واشنگتن توزیع می شود و این سایت یکی از بزرگترین سایت های خبری در ایالات متحده است. هیل همچنین ارگانی از نئوکان هاست که سیاست خارجی ایالات متحده را تعیین می کند.
در ۲ می، یک مقاله غیر مترقبه و خارج از انتظار در این سایت منتشر شد. نویسنده برهما چلانی، تحلیلگر سیاسی هندی است که در سندیکات پروجکت مطلب منتشر می کند، در میان دیگران در هاروارد تدریس میکند و از اعضای آکادمی رابرت بوش است. عنوان مقاله او «چرا تحریم ها علیه روسیه ممکن است کارساز نباشد» است.
او تحریم های غرب که به سلاح های اقتصادی کشتار جمعی تشبیه شده است، شمشیر دولبه خوانده است.
آنها درد و رنجی را بر روسیه تحمیل می کنند، اما هزینه هایی را نیز بر هر کسی که آنها را تحمیل کرده است، نیز تحمیل می کنند.
غرب در تله افتاده است. زیرا افزایش قیمت کالاها باعث افزایش درآمد روسیه شده است، اگرچه حجم صادرات کاهش یافته است. در دو ماه اول جنگ در اوکراین، درآمد حاصل از فروش سوخت تقریباً دو برابر شد و به ۶۲ میلیارد یورو رسید. و ارزش روبل نیز افزایش یافته است، اما ین ژاپن به شدت کاهش یافته است. در همین حال، افزایش تورم و اختلال در زنجیره تامین بدترین ماه از زمان سقوط کرونا در مارس ۲۰۲۰، است و حتی این تورم شامل وال استریت نیز میشود و روسیه از طریق ضد تحریم ها می تواند این تأثیر را برای غرب تشدید کند.
واقعیت این است که روسیه غنی ترین کشور جهان از نظر منابع طبیعی است. این کشور یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز طبیعی، اورانیوم، نیکل، نفت، زغال سنگ، آلومینیوم، مس، گندم، کود و فلزات گرانبها مانند پالادیوم است. که از طلا با ارزش تر است و عمدتاً در مبدل های کاتالیزوری استفاده می شود.
« غرب با تحریم های خود به دنبال استراتژی اقتصادی «شوک و ترس» بود. اما نتایج تحریمها مانند درگیریهای مسلحانه غیرقابل پیشبینی است و اغلب منجر به پیامدهای ناخواسته یا نامطلوب میشود.»
چلنی هشدار میدهد که روسیه در ضمن یک قدرت هسته ای هم هست و گفت این کار عاقلانه ای نیست که اوکراین را به سلاح های غربی یا اطلاعات نظامی حساس مسلح کنیم، همان کاری که ایالات متحده در حال حاضر انجام می دهد. وی قصد درگیر ساختن روسیه در جنگ فرسایشی را توهمی میداند و اظهارات بایدن مبنی بر قصد تغییر رژیم در روسیه را در تقابل این اظهارات میداند که باید از رویارویی مستقیم ناتو و روسیه اجتناب شود.
یک درگیری طولانی مدت می تواند دقیقاً به عکس آنچه مورد نظر است منجر شود.
«اگر ناسیونالیسم حاصله به جای یک روسیه تضعیف شده، یک روسیه قوی نظامی و نئو امپریالیستی ایجاد کند چه؟»
موفقیت نظامی روسیه کاملا محتمل است و تحریم های اعمال شده ممکن است سال ها طول بکشد تا به اقتصاد روسیه آسیب جدی وارد کند. با این حال، در همان زمان، آنها سیستم مالی جهانی تحت کنترل غرب را که برای محافظت از آن طراحی شده اند، تضعیف و آسیب خواهند رساند و برنده نهایی چین خواهد بود.
چلنی در پایان میگوید: «غرب چارهای جز مذاکره با پوتین برای پایان دادن به مناقشه نخواهد داشت، همانطور که خاویر سولانا، دبیرکل سابق ناتو که وزیر خارجه اسپانیا نیز بود، پیشبینی کرد. چنین مذاکراتی برای پایان دادن به ویرانی اوکراین و جلوگیری از پرداخت بهای نهایی اروپا حیاتی خواهد بود. ».
اقتصاددان آمریکایی دخالت واشنگتن در مناقشه اوکراین را اشتباهی وحشتناک خواند
جفری ساکس، استاد برجسته اقتصاد در دانشگاه کلمبیا شب گذشته در مصاحبهای اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا مرتکب یک اشتباه وحشتناک شده است: کاخ سفید مقامات اوکراینی را برای منافع ژئوپلیتیکی خود فریب داده است و امتناع طرف آمریکایی از حل و فصل مناقشه بر سر اوکراین از طریق مذاکرات بین مسکو و کییف، این مسئله را تأیید میکند.
این تحلیلگر آمریکایی گفت: «در شرایط کنونی ما نیاز به مذاکره داریم. مذاکره کنید، نه اینکه فقط حدس بزنید طرف مقابل در میز مذاکره چه خواهد کرد تا با آن مخالفت کنید. اگر مذاکره امکان پذیر نباشد، عواقب آن جدی و بسیار غم انگیز خواهد بود. البته تلاش آمریکا برای به شکست کشاندن مذاکرات صلح، یک اشتباه وحشتناک و فریب وحشتناک مقامات اوکراینی در راستای منافع سیاست خارجی آمریکا، صرفاً با هدف تضعیف روسیه است.»
ساکس همچنین ابراز عقیده کرد که سیاست تحریمی مقامات آمریکایی در واکنش به حمله روسیه به اوکراین، در واقع به اقتصاد جهانی آسیب رسانده و قیمت غذا، انرژی و سایر کالاها را افزایش داده است.
وی افزود: این مسئله میتواند باعث شورشهای جمعی در بسیاری از کشورها شود و این وضعیت تنها در صورتی تشدید خواهد شد که بحران اوکراین ادامه یابد، بنابراین تلاش آمریکا باید روی پایان مناقشه متمرکز باشد.
برای کسی که نان روسیه و چین را میخورد البته طبیعی است که چنین ترهاتی را هم سرهم کند. وقاحت…
ماتوش موراوسکی به راه مادرش ادامه میدهد. زمانی که نازیهای آلمان در سال ۱۹۳۹ لهستان را اشعال کردند و آن…
شگفتآور است که چرا مقامات غرب از شدت بیماری روسهراسی و چینهراسی دقمرگ نمیشوند! بیتردید، دلیل اصلی این است که…
با سلام خدمت شما دوست عزیز، از توجهی که به این مقاله نشان دادید ممنونم. همان طور که اشاره فرمودید،…
درودبر جنابعالی، امیدوارم همیشه خوب و سلامت باشید،مطلب چپ دروغین را از طریق مجله هفته دیدم وخواندم، به نظرم خیلی…