
آیا با ارسال تسلیحات بیشتر آمریکا به اوکراین شانسی برای صلح وجود خواهد داشت؟
به گزارش گلوبال تایمز، خبرگزاری رویترز روز سه شنبه 19 آوریل (30 فروردین) اعلام کرد پیش بینی میشود «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در روزهای آتی دور دیگری از حمایت نظامی برای اوکراین به ارزش 800 میلیون دلار را اعلام کند. این بسته حمایتی رقم کلی کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین را از اواخر فوریه به بیش از 3 میلیارد دلار خواهد رساند.
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه در واکنش به این خبر گفت که آمریکا و کشورهای غربی تحت کنترل آن هر اقدامی انجام میدهند تا عملیات روسیه را هر چه بیشتر طولانی کنند با این هدف که رژیم کییف را تحریک کنند تا آخرین اوکراینی بجنگد.
همچنین شبکه خبری «سی ان ان» روز سه شنبه به نقل از مقامات دفاعی آمریکا و منابع آگاه اطلاعاتی گزارش داد ایالات متحده واقعا نمیداند چه اتفاقی برای تسلیحات ارسالی به اوکراین میافتد؛آیا این تسلیحات همانطور که آمریکا انتظار دارد به دست اوکراینیها میرسد یا نهایتا به مکانهای دیگری ارسال میشوند!
این موضوعی است که هنوز مشخص نیست و با این وجود آمریکا همچنان در حال تلاش برای افزایش کمک نظامی به اوکراین است.
این همچنین نشان دهنده تمایل واشنگتن برای طولانی کردن جنگ به منظور اطمینان یافتن از تخریب کافیِ روسیه است. آمریکا میخواهد نیروهای اوکراینی آنقدر تسلیحات داشته باشند تا مقابل روسیه مقاومت کنند و بنا بر این هیچ فرصتی برای مذاکرات صلح وجود نداشته باشد. ناظران معتقدند به همین خاطر است که دولت بایدن قصد دارد بسته جدیدی از کمکهای نظامی را در مدت زمانی کوتاه اعلام کند.
ارائه یک بسته نظامی بزرگ میتواند به شرکتهای نظامی-صنعتی کمک کند تا پول هنگفتی به جیب بزنند، پولی که از بودجه دفاعی ایالات متحده تامین خواهد شد.
ارسال کمک نظامی بیشتر به اوکراین همچنین میتواند ژست تعهد سفت و محکم به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین را نشان دهد و در عین حال متحدان آمریکا را تحت فشار بگذارد تا آنها هم به شعله جنگ بدمند. در این راستا انگلیس و کانادا قول دادهاند کمکهای نظامی بیشتری به اوکراین ارسال کنند.
بیش از 50 روز از جنگ اوکراین میگذرد. ایالات متحده اعلام کرده هیچ قصدی برای اعزام نیرو به منظور جنگ با روسیه ندارد. بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه، تا روز یکشنبه جمعا 23 هزار و 367 سربار اوکراینی کشته شدهاند. درگیری روسیه-اوکراین در حال حاضر به یک جنگ نیابتی تبدیل شده است.
وزیر دفاع روسیه در همین زمینه قصد داشت تا حدی به مردم اوکراین یادآوری کند تا چهره واقعی آمریکا و متحدان غربی آن را بشناسند و اینکه آنها باید حد مشخصی از خودمختاری را در انتخاب سیاستهای خارجی و امنیتی خود داشته باشند به ویژه وقتی پای سرنوشت کشورشان به میان میآید.
آمریکا که در واقع عامل پشت پرده بحران اوکراین محسوب میشود باید به یاد داشته باشد که چه آسیبهایی به اوکراین وارد شده است: پنج میلیون نفر از اوکراین گریختهاند در حالی که حدود 12 میلیون نفر سرگردان هستند و قادر نیستند مناطق آسیبدیده را ترک کنند. این ارقام نزدیک به 40 درصد جمعیت اوکراین را تشکیل میدهد.
در پایان باید گفت هدف آمریکا از دمیدن به آتش جنگ اوکراین، کنترل بهتر اروپا، مهار روسیه و سیاه نمایی چین است. بدون گفتگوهای صلح آمیز، درگیری نظامی کنونی قطعا ادامه خواهد یافت. تمام این عوامل بار دیگر تایید میکنند که ایالات متحده یک فتنهانگیز و آغازکننده جنگها و هرج و مرجهاست.