
بر اساس حکم دادگاه، جولیان آسانژ به ایالات متحده مسترد می شود – وزیر کشور آخرین حرف را در این مورد می زند.
بر اساس حکم دادگاه، جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی لیکس، قرار است پس از یک مبارزه حقوقی طولانی، به ایالات متحده مسترد شود تا به اتهامات مختلف از جمله جاسوسی محاکمه شود. اکنون حکم استرداد رسمی صادر شده است. تصمیم نهایی توسط وزیر کشور بریتانیا گرفته می شود.
کشمکش قانونی بر سر استرداد احتمالی جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی لیکس به ایالات متحده، حدود است که ادامه دارد. دادگاه عالی بریتانیا اخیرا درخواست تجدید نظر علیه این خبرنگار استرالیائی الاصل را رد کرده بود.
امروز چهارشنبه، دادگاه وست مینستر در لندن حکم استرداد رسمی را صادر کرد که اکنون به پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا تحویل داده می شود. وکلای آسانژ چهار هفته فرصت دارند تا دلایل اعتراض خود را ارائه کنند. تصمیم نهایی اکنون بر عهده وزیر کشور پاتل است.
آسانژ قرار است در آمریکا به اتهام جاسوسی محاکمه شود. در صورت مجرم شناخته شدن، این مبارز ۵۰ ساله او با حکم با ۱۷۵ سال زندان مواجه است. آسانژ متهم است که به همراه چلسی منینگ، افشاگر، اطلاعات محرمانه عملیات نظامی ایالات متحده در عراق و افغانستان را ربوده و منتشر کرده است و از این طریق جان مخبران و نظامیان آمریکایی را به خطر انداخته است.
از سوی دیگر، حامیان او، او را به عنوان یک روزنامه نگار تحقیقی می بینند که جنایات جنگی آمریکا را فاش کرده و اکنون باید به عنوان نمونه ای نقره داغ شود تا دیگران جرات افشاگری علیه آمریکا وغرب را نداشته باشد. آسانژ حدود سه سال است که در زندان فوق امنیتی بلمارش در لندن نگهداری می شود. گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد شکنجه، نیلز ملزر، وضعیت آسانژ را مصداق بارز شکنجه میداند و بارها در مورد سلامت جسمی و روانی آسانژ ابراز نگرانی کرده است، که گفته می شود در نتیجه شرایط زندان به طور پیوسته رو به وخامت است.
آسانژ در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ پس از پناه بردن به سفارت اکوادور در لندن بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹ با توطئه دولت راستگرای اکوادور و آمریکا و بریتانیا دستگیر شد.
در پی حکم استرداد رسمی آسانژ به آمریکا مروری داریم به مهمترین افشاگری ویکیلیکس در سالهای اخیر که بعضی از مهمترین آنها در زیر آورده شده است:
-انتشار ویدئوی حملات هوایی ۲۰۰۷ نیروهای آمریکایی که در آن غیرنظامیان عراقی و خبرنگاران توسط نیروهای آمریکایی کشته میشدند.
-انتشار بیش از 9 هزار ایمیل هیلاری کلینتون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶.
ویکی لیکس , کشور آمریکا ,
-افشای تقلب در انتخابات درون حزبی دموکراتها به نفع هیلاری کلینتون در رقابت با برنی سندرز.
– انتشار اسناد فراوان درباره جنایات جنگی آمریکا در افغانستان در ژوئیه ۲۰۱۰.
ویکی لیکس , کشور آمریکا ,
-کمک به ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا که افشاگریهای بیسابقهای از جاسوسیهای آن سازمان کرده بود، برای خروج از هنگ کنگ.