
مترجم مهرداد صادقی
چین از آمریکا می خواهد روابط خود را با تایوان قطع کند و همزمان ارتش چین مانورهای نظامی را آغاز کرد
پکن بار دیگر به ایالات متحده هشدار داد که تماس های رسمی خود را با مقامات تایوانی قطع کند. همان زمان، جمهوری خلق چین مانورهای نظامی خود را در منطقه آغاز کرد – که بدیهی است هشداری است به آدرس واشنگتن.
پکن از ایالات متحده خواسته است که تمامی روابط رسمی خود را با تایوان قطع کند. به گزارش خبرگزاری چینی شینهوا، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه گفت. پکن این جزیره را بخشی جدایی ناپذیر از دولت چین می داند. این دیپلمات چینی به خبرنگاران گفت:
آمریکا باید مبادلات رسمی با تایوان را متوقف کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اقدامات آمریکا در تضاد با اصل چین واحد و اصول سه بیانیه مشترک دو کشور است که موضوع روابط اساسی بین آمریکا و جمهوری خلق چین به ویژه در مورد تایوان را تنظیم می کند.
به گفته وزارت دفاع چین، ارتش جمهوری خلق در واکنش به تحریکات آمریکا در نزدیکی تایوان تمرینات نظامی برگزار خواهد کرد. ارتش چین اعلام کرد:
« در ۱۵ آوریل، فرماندهی ارتش آزادیبخش خلق چین در منطقه شرقی کشتی های جنگی، بمب افکن ها، جت های جنگنده و سایر نیروها را برای سازماندهی گشت های رزمی چند منظوره و انجام تمرین های دریایی و هوایی در دریای چین شرقی و اطراف جزیره تایوان اعزام کرد.»
خبرگزاری تایوانی CNA گزارش داد که هیئتی متشکل از شش نماینده کنگره آمریکا به رهبری باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز پنجشنبه برای یک سفر از پیش اعلام نشده وارد جزیره تایوان (متعلق به چین) شد تا با تسای اینگ ون، به اصطلاح «رئیس جمهور» تایوان و چیو کو چنگ وزیر دفاع این جزیره چینی گفتگو کند.
پکن سپس اعلام کرد که چین به شدت هرگونه تماس رسمی بین ایالات متحده و تایوان را رد می کند.
«ژائو هشدار داد که ایالات متحده باید به اصل چین واحد و مفاد سه بیانیه مشترک چین و آمریکا پایبند باشد و “هر گونه تبادل رسمی با تایوان را متوقف کند و از دنبال کردن این مسیر خطرناک دست بردارد.”
پنتاگون پیشتر اعلام کرده بود که موافقت وزارت امور خارجه را برای قرارداد تسلیحاتی ۹۵ میلیون دلاری با تایوان دریافت کرده است. این قرارداد از جمله شامل آموزش، استقرار، استقرار، بهره برداری، نگهداری و پشتیبانی از سامانه موشکی پاتریوت و تجهیزات مربوطه است.
به عنوان بخشی از سیاست چین واحد، چین تایوان را به عنوان یک استان چین در نظر می گیرد. این دیدگاه غالب در حقوق بین الملل نیز هست. ایالات متحده آمریکا نیز به طور رسمی این اصل را در دهه ۱۹۷۰ تصدیق کرد – همانطور که خود رهبری تایوان در اوایل دهه ۱۹۹۰ نیز این اصل و حقیقت غیر قابل کتمان را پذیرفت. با این حال، در غرب مورد تفسیر دقیق این اصل چین واحد تفاوت هایی وجود دارد.
تایوان برای قرن ها بخشی از امپراتوری چین بود. پس از شکست حزب راستگرای گوینگ دان مورد حمایت غرب، در جنگ داخلی چین، ملی گرایان تحت فرمان چیانگ کای شک در سال ۱۹۴۹ به این مجمع الجزایر فرار کردند، جایی که آنها ادعا کردند که “جمهوری چین” قدیمی را تاسیس و به سیاست ضد کمونیستی خود و مبارزه با چین کمونیست در سرزمین اصلی ادامه می دهند. با این حال، حزب حاکم فعلی تایوان، DPP، ادعا میکند که تایوان اکنون به یک کشور کاملاً جدید تبدیل شده است.