چین بهجای قربانی کردن قشر آسیبپذیر به مبارزه قاطعانه با کرونا ادامه میدهد

چین در رویارویی با تهدید مداوم پاندمی کرونا به سیاست «صفر پویای کووید» خود برای غلبه بر خیز جدید آن به منظور حفاظت از جان و سلامت مردم پایبند مانده است؛ این در حالی است که پکن میتوانست مانند برخی کشورها سیاست «همزیستی با ویروس» را نیز انتخاب کند.
بر اساس اعلام دانشگاه «جانز هاپکینز» شمار مبتلایان جهانی به کووید-19 از 500 میلیون نفر عبور کرده و تا کنون 6.18 میلیون نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. و البته این آمار و ارقام سرسام آور پیوسته در حال افزایش است.
چین با مهار موفق شماری از عفونتهای خوشهای کرونا در شهرهای مختلف طی دو سال گذشته، اکنون در حال تلاش برای سرکوب موج جدید سویه اومیکرون با اقدامات کنترلیِ سریع، سرسختانه و هدفمند است. شانگهایِ 25 میلیون نفری طی 9 روز گذشته روزانه 10 هزار مورد ابتلای جدید را گزارش داده است.
به رغم دشواریهای روزافزون برای مهار این سویه از کرونا سرعت انتقال بیشتری دارد و پنهانکار نیز هست، چین باید با عملگرایی و قاطعیت خود آن را از بین ببرد. چین هیچگاه حفاظت از جان شهروندان خود را رها نخواهد کرد. اتخاذ رویکرد «همزیستی با ویروس» یا «هیچ کاری انجام ندادن» که صرفا متکی بر واکسیناسیون است تا انجام دیگر اقدامات پیشگیرانه، گزینهای نیست که انتخاب چین باشد.
اما آیا این روش به طور واقعی موفقیت آمیز خواهد بود؟ پاسخ این سوال از دل این حقیقت بیرون میآید که آمار جهانی فوتیهای کرونا به ما میگوید این یک آنفلوآنزای معمولی نیست و تهدید آن برای قشر سالمند و کسانی که بیماریهای مزمن دارند، پیچیده و خطرناک است.
بنا بر این رویکرد «هیچ کاری نکردن» به معنای انتخاب این گزینه است که قشر آسیب پذیر را قربانی ویروس کنیم. به بیان دیگر این رویکرد در واقع تغییر نام قانون جنگل است یعنی جایی که فقط قویترها میتوانند زنده بمانند.
چین این روش مایوسانه و داروینی را نمیتواند بپذیرد و قبول نخواهد کرد. به جای این رویکرد، این کشور سرسختانه در حال اجرای سیاست صفر پویای کووید خود است که بهترین گزینه است چرا که بر کنترل شیوع داخلی اپیدمی متکی است.
رویکرد چین هزینههای پاندمی را به حداقل میرساند و از مردم تا سرحدامکان حفاظت میکند به جای آنکه قشر حساس و آسیب پذیر را رها کند تا سرنوشتی نگون بختانه داشته باشند.
البته باید گفت این سیاست صفر پویای کووید بازتابی از فلسفه توسعه مردممحور دولت چین است.
تمام 1.4 میلیارد شهروند چینی از جمله 267 میلیون سالمند بالای 60 سال و 250 میلیون کودک به خوبی میدانند که حفاظت از جان آنها همواره در بالاترین سطح اولویت قرار دارد.
چین اطمینان دارد که در این نبرد نیز پیروز خواهد شد؛ نبردی که رزمندگان آن طی دو سال گذشته به شکل موفقیت آمیزی سویههای مختلف ویروس را یکی پس از دیگری مغلوب کرده و هیچگاه شکست را نپذیرفتهاند.
اقدامات کنترلی چین در راستای رویکرد صفر پویای کووید و با لحاظ مشخصات جدید سویه جدید ویروس و واکسیناسیون مداوم جمعیت سالمند آن اتخاذ شده و به همین دلیل قطعا موفقیت جدید را تضمین خواهد کرد.
رویکرد «هیچ کاری نکردن» به رشد چشمگیر شمار مبتلایان و فوتیها در برخی کشورها منتهی شده و پیامدهای آن به وضوح به چشم آمده است. اما وقتی نوبت کووید-19 میرسد گزینه پیش رو بسیار روشن و واضح است و بنا بر این چین به مبارزه خود ادامه میدهد.
.China Radio International.CRI. All Rights Reserved ©
16A Shijingshan Road, Beijing, China. 100040
برای کسی که نان روسیه و چین را میخورد البته طبیعی است که چنین ترهاتی را هم سرهم کند. وقاحت…
ماتوش موراوسکی به راه مادرش ادامه میدهد. زمانی که نازیهای آلمان در سال ۱۹۳۹ لهستان را اشعال کردند و آن…
شگفتآور است که چرا مقامات غرب از شدت بیماری روسهراسی و چینهراسی دقمرگ نمیشوند! بیتردید، دلیل اصلی این است که…
با سلام خدمت شما دوست عزیز، از توجهی که به این مقاله نشان دادید ممنونم. همان طور که اشاره فرمودید،…
درودبر جنابعالی، امیدوارم همیشه خوب و سلامت باشید،مطلب چپ دروغین را از طریق مجله هفته دیدم وخواندم، به نظرم خیلی…