
جولیان آسانژ، بنیانگذار، روزنامهنگار و افشاگر ویکی لیکس، علیرغم اینکه سازمان ملل رسما اعلام کرده که او در زندان بلمارش لندن تحت شکنجه قرار دارد، همچنان در بازداشت برای استرداد بسر میبرد.
سازمان ملل از پاییز ۲۰۱۹، رسما اعلام کرده که بریتانیا جولیان آسانژ را در شرایطی که به مصداق بارز شکنجه است، نگه داری میکند. این موضوع هیچ دولت غربی – حتی دولت آلمان – را که ظاهراً از حقوق بشر دفاع می کند، نگران و ناراحت نکرده است.
در غرب، هیچ دولتی احساس مسئولیت نمی کند که آسانژ فقط به دلیل افشای جنایات جنگی آمریکا در عراق بازداشت شده است. در غرب، کسانی که جنایات دولت های غربی را افشا می کنند، محاکمه و زندانی می شوند، اما جنایتکاران جنگی بدون مجازات می مانند. اینها ارزش های واقعی غربی هستند، همانطور که هر روز اضافی که جولیان آسانژ در زندان می گذراند ثابت می کند.
حالا همسر آسانژ به سراغ مطبوعات رفته و از وخامت حال جولیان خبر داده است. از آنجایی که «رسانههای باکیفیت» آلمان در این مورد گزارش نمیدهند، گزارش خبرگزاری روسی تاس را در این باره ترجمه کردم.
شروع ترجمه:
صحبت های همسر آسانژ در مورد وخامت حال بنیانگذار ویکی لیکس در زندان لندن
استلا آسانژ اعلام کرد که وضعیت روانی روزنامه نگار به طور فزاینده ای نگران کننده شده است
“سلامتی او همچنان رو به وخامت است. روز دوشنبه سه سال می شود که او در زندان بلمارش به سر می برد. او هر روز ساعت های زیادی در فضایی کوچک تنها زندگی می کند. شما میتوانید تأثیری را که روی یک شخص میگذارد تصور کنید.»
وی گفت: «وضعیت جسمانی او در زمان دستگیری بسیار بد بود، زیرا در هفت سال گذشته در یک اتاق کوچک [در سفارت اکوادور در لندن] زندگی میکرد. اما از زمانی که در لندن زندانی شدن است در محاصره افراد بسیار خطرناکی قرار دارد، و به همین دلیل فعالیت او بیش از پیش کاهش یافته است. این زندان نمی تواند شرایط لازم [برای زنده ماندن] را برای او فراهم کند. در ماه اکتبر، او یک میکروسکته کرد. استلا آسانژ تاکید کرد: این نشانه آشکاری است که سلامت او به شدت رو به وخامت گذاشته است.»
وی در عین حال خاطرنشان کرد که وضعیت روحی این روزنامه نگار نگران کننده تر شده است. «جولیان در تمام زندگی خود از افسردگی بالینی رنج می برد. ما خیلی نگران او هستیم.» استلا آسانژ افزود که اما بنیانگذار ویکی لیکس همچنان آماده است تا به مبارزه خود ادامه دهد.
استلا آسانژ همچنین خاطرنشان کرد که استرداد روزنامهنگار به ایالات متحده نقض توافقهای موجود بین بریتانیا و ایالات متحده است که «اخراج هر فرد را به دلیل جرایم سیاسی ممنوع میکند”.
پرونده آسانژ
در ایالات متحده، موسس ویکی لیکس در ارتباط با بزرگترین پرونده افشای اطلاعات طبقه بندی شده در تاریخ آمریکا متهم شده است. آسانژ با مجموع تمامی اتهامات با ۱۷۶ سال زندان مواجه است.
دادگاه وست مینستر در لندن ژانویه گذشته رای داد که استرداد بنیانگذار ویکی لیکس غیرقانونی است، زیرا آسانژ که از اوتیسم و افسردگی بالینی رنج می برد، آسانژ حتی حاضر بود در صورت تحویل دادن وی به زندان در ایالات متحده دست به خودکشی بزند.
این مبنایی برای امتناع از استرداد آسانژ به ایالات متحده بود، جایی که ۱۸ اتهام جنایی علیه او مطرح شد، اما این تصمیم توسط وزارت دادگستری ایالات متحده مورد اعتراض قرار گرفت و آمریکا در آن موفق بود.
وکلای این استرالیایی در دسامبر گذشته برای درخواست تجدید نظر علیه این حکم به دادگاه عالی لندن مراجعه کردند. در ۲۴ ژانویه، دادگاه حکم داد که این حکم می تواند در دادگاه عالی بریتانیا تجدید نظر شود. در ۱۵ مارس، بالاترین دادگاه این حق را از روزنامه نگار سلب کرد.
دادگاه وست مینستر در ۲۰ آوریل درباره پرونده آسانژ رای خواهد داد. پس از آن، تصمیم نهایی در مورد استرداد باید توسط پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا اتخاذ شود.
پایان ترجمه”