پرش به محتوا

ناتو بر سر اقدام استراتژیک علیه روسیه اختلاف دارد



بر اساس گزارش رسانه ها، ناتو درباره اینکه کدام استراتژی باید علیه مسکو دنبال شود، دچار اختلاف نظر شده است. با این حال، تا اینجای ماجرای همه به توافق رسیده اند که اوکراین به کمک های بیشتری نیاز دارد.

در حالی که وزرای خارجه ناتو این هفته در بروکسل برای تصمیم گیری درباره ادامه کمک به اوکراین در درگیری با روسیه تشکیل می دهند، اعضای بلوک نظامی به رهبری ایالات متحده بر سر اینکه چه استراتژی را در قبال مسکو دنبال کنند، اختلاف نظر دارند. نیویورک تایمز روز چهارشنبه به نقل از مقامات غربی به این موضوع اشاره کرد.

به نوشته این روزنامه، لهستان و کشورهای حوزه بالتیک خواستار قطع کامل روابط با مسکو «به منظور به زانو درآوردن روسیه» هستند. از سوی دیگر، کشورهایی مانند آلمان، فرانسه و ترکیه استدلال کرده اند که روسیه را نمی توان مجبور به صلح کرد. بنابراین، آنها می خواهند گفت وگو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را ادامه دهند.

همه کشورهای ناتو موافق هستند که درگیری اوکراین وارد مرحله نامشخصی شده است و احتمالاً در آینده نزدیک حل نخواهد شد. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو مدعی شده است که نیروهای روسیه در حال تجدید سازماندهی برای انجام یک حمله گسترده جدید هستند. وی پیش بینی کرد:

« این مرحله حیاتی از جنگ است، در هفته‌های آتی، ما انتظار داریم یک فشار دیگر روسیه در شرق و جنوب اوکراین در تلاش برای تصرف کل دونباس و ایجاد یک پل زمینی به کریمه اشغالی باشد.»

کریمه از سال ۲۰۱۴ پس از آن که مردم منطقه زمانی اوکراین در یک همه پرسی به اتحاد مجدد با روسیه در واکنش به سرنگونی دولت کی یف با حمایت غرب رای دادند، بخشی از فدراسیون روسیه است. کیف مدعی است که این منطقه توسط مسکو ضمیمه شده است و هنوز هم شبه جزیره را بخشی از قلمرو خود می داند.

هفته گذشته، هیئت های روسیه و اوکراین برای دور دیگری از مذاکرات در ترکیه دیدار کردند. پس از این مذاکرات، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای خود را از کی یف و چرنیهف خارج می کند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین درباره این تصمیم اظهار نظر کرد و گفت که این یک دستور شخصی از رئیس جمهور پوتین و یک «پیام حسن نیت برای ایجاد شرایط مطلوب برای مذاکرات بیشتر» است.

اختلافات بین اعضای ناتو اخیرا زمانی که ماتئوس موراویسکی، نخست وزیر لهستان از امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه به دلیل تلاش هایش برای مذاکره با مسکو انتقاد کرد، به اوج رسید. او توضیح داد:

«شما نباید با جنایتکاران مذاکره کنید، باید با آنها بجنگید. هیچکس با هیتلر مذاکره نکرد.»

اظهارات موراویسکی، که خواستار تحریم‌های شدیدتر علیه مسکو و افزایش فروش تسلیحات به اوکراین است، در حالی است که کی یف ارتش روسیه را به جنایات جنگی در شهر بوچا متهم می‌کند. مسکو این اتهامات را رد کرده و خواستار تحقیقات در این زمینه شده است. پسکوف تاکید کرد که فیلم ها و عکس های ارائه شده توسط اوکراین به عنوان مدرک چیزی بیش از یک «جعل آشکار صحنه سازی شده» نیست.

ماکرون رئیس جمهور فرانسه نیز در پاسخ به همتای لهستانی خود از رویکرد دیپلماتیک خود دفاع کرد. وی اظهارات موراویسکی را «رسوایی» توصیف کرد و تاکید کرد:

« من مسئولیت کامل صحبت با رئیس جمهور روسیه را به نمایندگی از فرانسه برای جلوگیری از جنگ و ساختن یک معماری جدید برای صلح در اروپا بر عهده می گیرم.»

نیروهای روسی در پایان فوریه به عنوان بخشی از یک عملیات نظامی ویژه برای غیرنظامی کردن و نازی زدائی اوکراین و حفاظت از جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک و منافع امنیت ملی روسیه به کشور همسایه روسیه فرستاده شدند. کیف مسکو را به یک حمله غیرقانونی متهم کرده است.

اتحادیه اروپا، ایالات متحده و سایر کشورها با تحریم‌های بی‌سابقه‌ای که تجارت و مقامات ارشد منتخب روسیه را هدف قرار داده است، پاسخ داده‌اند. اکثریت مجمع عمومی سازمان ملل متحد عملیات نظامی ویژه روسیه را محکوم کردند.

منتشر شده در راشاتودی

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: