درآمد کم نظیر تولید کنندگان تسلیحاتی آمریکا و سناتورهای آمریکائی از جنگ اوکراین.

صنعت تسلیحات ایالات متحده منافع بلند مدت خود را در جنگ اوکراین می بیند: سناتورهای آمریکایی درآمد کسب می کنند
در حالی که مردم اوکراین از پیامدهای جنگ اوکراین رنج می برند، صنعت دفاعی انتظار سودهای کلانی را دارد. سناتورهای آمریکایی از اطلاعات امنیتی خود در مجلس استفاده کردند و به سرعت دست به سرمایه گذاری در زمینه تسلیحاتی زدند.
با توجه به جنگ در اوکراین، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که هزینه های دفاعی آمریکا در سال آینده 9.8 درصد افزایش خواهد یافت. حدود 773 میلیارد دلار آمریکا (704 میلیارد یورو) در پیش نویس بودجه دولت برای این منظور در نظر گرفته شده است.
به گفته بایدن، بخش بزرگی از «بزرگترین سرمایه گذاری» در تاریخ ایالات متحده «در امنیت ملی» باید به سرمایه گذاری در بازدارندگی نظامی روسیه در اروپا سرازیر شود. او گفت که ارتش ایالات متحده باید به «بهترین آماده، آموزش دیده و مجهزترین ارتش در جهان» ادامه دهد.
رئیس جمهور ایالات متحده با اعلام خود بار دیگر به انتظارات سود بالای صنعت دفاعی ایالات متحده دامن زد. از زمان آغاز جنگ اوکراین، این روند در درازمدت روند صعودی را در قیمت های مربوطه خود در بورس ثبت کرده است.
مانند سایر کشورهای غربی، ایالات متحده نیز از ذخایر خود استفاده کرد تا به عنوان مثال، موشک های از شانه پرتابگر استینگر و جاولین را از پیمانکاران دفاعی لاکهید-مارتین و رایتون تکنولوژی تامین کند. با این حال، به دلیل عجله ای که برای ارسال آنها به نیروهای مسلح اوکراین وجود داشت ایالات متحده از ذخایر تسلیحاتی خود برداشت کرد و به این ترتیب، اکنون باید به سرعت ذخایر تسلیحاتی ارتش آمریکا دوباره تکمیل شوند.
سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده به خبرگزاری فرانسه گفت که پنتاگون به طور مشخص در حال برنامه ریزی برای استفاده ۳.۵ میلیارد دلار از لایحه بودجه ای است که هفته گذشته تصویب شد.
موشک جاولین که به طور مشترک توسط رایتون و لاکهید-مارتین ساخته شده است، به عنوان «بهترین سیستم ضد تانک شانه پرتاب جهان» شناخته می شود که می تواند تانک های را در صحنه نبرد منهدم کند.
موشک های استینگر ریتون برای سرنگونی هلیکوپترها و سایر هواپیماهای کوتاه پرواز طراحی شده است و چندین بار توسط ایالات متحده و سایر متحدان ناتو در طول جنگ اوکراین به این کشور اروپای شرقی عرضه شده است.
سخنگوی پنتاگون گفت: «ما در حال بررسی گزینهها برای تکمیل هر چه سریعتر موجودیهای تسلیحاتی ارتش آمریکا و تکمیل مجدد تسلیحاتی متحدان و شرکای ضعیفترمان هستیم». وی با اشاره به قراردادهای بلندمدت تدارکاتی با این دو تامین کننده اسلحه، افزود: «مدت زمانی طول خواهد کشید تا بازیابی پایه صنعتی هر دو تامین کننده اصلی و فرعی کامل شود تا تولید از سر گرفته شود .»
کالین اسکارولا معاون شرکت تحلیل سرمایه گذاری CFRA، به خبرگزاری فرانسه گفت:
«اگر برای سال آینده ۱۰۰۰ استینگر و ۱۰۰۰ جاولین هر ماه به اروپای شرقی ارسال شود که با توجه به سرعت فعلی بعید نیست، ما معتقدیم درآمد این دو تولید کننده تسلیحات ۱ تا دو میلیارد دلار خواهد بود که این مبلغ قابل توجهی نیست»
اما لاکهید مارتین و ریتون از قبل از مداخله روسیه در اوکراین در پایان فوریه، وضعیت مالی خوبی داشتند. به ویژه، وضعیت ناپایدار امنیتی در خاورمیانه رقم فروش دو غول تسلیحاتی را به ترتیب به ۶۴ و ۶۷ میلیارد دلار رساند. جردن کوهن، متخصص فروش تسلیحات در مؤسسه کاتو، یک اندیشکده فراآتلانتیک، گفت: «ریتون احتمالاً با فروش یک سامانه موشکی پاتریوت به عربستان سعودی بیشتر از ساخت موشکهای استینگر درآمد کسب کرده است».
هنگام انتشار آخرین نتایج سه ماهه خود در پایان ژانویه، برخی از مدیران تولیدکنندگان اسلحه نشان دادند که وضعیت جهان، به ویژه در اوکراین، به نفع آنها خواهد بود. افزایش تنش در آسیا، خاورمیانه و اروپای شرقی منجر به فروش بالاتر در آینده خواهد شد. گرگ هیز، مدیرعامل رایتون هنگام ارائه آخرین نتایج سه ماهه تولید کنندگان تسلیخاتی گفت: «نه بلافاصله، اما بعداً در سال ۲۰۲۲ و بعد از آن.» جیمز تایکلت، مدیر عامل لاکهید مارتین، به نوبه خود تاکید کرد که او شاهد «رقابت مجدد قدرت های بزرگ» است که می تواند باعث افزایش هزینه های نظامی ایالات متحده شود.
برکت هیوی از مورنینگ استار، یک شرکت خدمات مالی ایالات متحده، به خبرگزاری فرانسه گفت: «جنگ در اوکراین نظم ژئوپلیتیکی را به گونهای متزلزل میکند که در ۳۰ سال گذشته دیده نشده است.
مردم در حال درک این موضوع هستند که جهان دیگر آنقدر امن نیست و احتمالاً نیاز به سرمایه گذاری بیشتری در تجهیزات دفاعی وجود دارد که به نفع پیمانکاران است.»
اریک هگین بوتهام، محقق مرکز مطالعات بین المللی میت. نگران تحولات غرب است. به گفته هگین بوتهام، دولت های غربی، برخلاف آسیا، اشتهای کمتری برای کاهش هزینه های نظامی دارند. این محقق به خبرگزاری فرانسه توضیح داد: «کشورها تلاش خواهند کرد تا قابلیت همکاری با ایالات متحده را که به اصطلاح ستون مرکزی ناتو است، بهبود بخشند.»
در اواسط ماه مارس، آلمان و سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز اعلام کردند که برخی از ناوگان جنگنده فعلی خود را با جت های جنگنده F-35 لاکهید-مارتین جایگزین خواهند کرد. بمب افکن رادارگریز که می تواند به سلاح هسته ای مجهز شود، قرار است در آینده به استاندارد نظامی جدید در آسمان اتحادیه اروپا تبدیل شود. اریک گومز، کارشناس سیاست دفاعی در مؤسسه کاتو، گفت: «افزایش F-35 ارتش های اروپایی تجارت خوبی برای شرکت های نظامی ایالات متحده است. به ویژه ارتش ایالات متحده به دلیل پلت فرم های عملیاتی مشترک بسیار خوشحال است.»
از سوی دیگر، در حالی که دولت بایدن مدام تاکید می کند که چین در کانون توجه قرار دارد، بررسی خروج از اروپا برای ایالات متحده سخت تر می شود.
جنگ اوکراین منجر به معاملات داخلی بازار سهام توسط اعضای سنای ایالات متحده شد
اما سناتورهای مختلف آمریکایی نیز از جنگ در اوکراین سود می برند. در طول سال، حداقل ۱۹ نماینده کنگره ایالات متحده بلوک هایی از سهام شرکت های دفاعی ایالات متحده را خریداری کردند که بعداً در پی جنگ اوکراین قراردادهای عمده ای از دولت ایالات متحده دریافت کردند: فناوری های رایتون و لاکهید مارتین
همانطور که مجله خبری بیزنس اینسایدار با استناد به اسناد مالی مقامات آمریکایی گزارش داد، برخی از نمایندگان مجلس آمریکا مظنون هستند که از اطلاعات داخلی مربوط به مسائل امنیتی و نظامی برای منافع خود سواستفاده کرده اند.
بر اساس آن، جان رادرفورد، نماینده جمهوری خواه فلوریدا، بین ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰۰ دلار سهام ریتون را در ۲۴ فوریه، روز آغاز جنگ اوکراین، خرید. رادرفورد یکی از اعضای کمیته تخصیص بودجه مجلس نمایندگان آمریکا است که بر مخارج دولت آمریکا نظارت دارد. در این سمت، او در کمیته فرعی امنیت داخلی و کمیته فرعی ساخت و ساز نظامی، امور کهنه سربازان و مسائل مرتبط کار می کند.
رادرفورد در ۲۴ فوریه در توییتر خود نوشت: «آنچه در اوکراین شاهد آن هستیم، پیامد غم انگیز یک دیکتاتوری شیطانی و تهاجمی است. پوتین بدون هیچ دلیل قانونی به یک کشور مستقل حمله کرده است و باید در قبال آن پاسخگو باشد. آمریکا و متحدان ما باید حداکثر تحریم های ممکن را اعمال کنند و نباید چیزی را از میز خارج کنند.
خریداران اولیه عبارتند از مارجوری تیلور گرین نماینده جورجیا. او در ۲۲ فوریه بین ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰۰ دلار در سهام لاکهید مارتین خریداری کرد. دو روز پس از خرید، گرین در توییتر نوشت:
«جنگ برای رهبران ما تجارت بزرگی است.»
بر اساس گزارش های بیزینس اینسایدر دایانا هارشبرگر نماینده جمهوری خواه از تنسی و همسرش سه معامله جداگانه در سهام رایتون به ارزش ۱۵۰۰۰ دلار انجام دادند. لوئیس فرانکل، سناتور دموکرات ایالات متحده از فلوریدا، سهام لاکهید مارتین را به ارزش ۱۵۰۰۰ دلار فروخت، اما همچنان در این شرکت مشارکت دارد.
بر اساس اسناد مالی به دست آمده توسط بیزینس اینسایدر، سناتور آمریکایی جان هیکنلوپر، دموکرات کلرادو، بین ۱۰۰۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰۰ دلار سهام ریتون را در اختیار دارد. توماس دافرون، رئیس سابق ستاد و همسر سناتور جمهوریخواه سوزان کالینز از مین، بین ۱۵۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ دلار سهام شرکت یونایتد تکنولوژی در اختیار دارد. این شرکت بخشی از گروه رایتون است.
در مجموع 15 سناتور آمریکایی از جنگ اوکراین درآمد کسب کردند. هدتلر- گاودت، مدیر پروژه نظارتی دولت دو حزبی (POGO)، به بیزینس اینسایدر گفت: «این یک مطالعه موردی است که نشان میدهد چرا تجارت سهام توسط نمایندگان کنگره یک نگرانی عمده است.»
«سرمایه گذاری ها نشان می دهد که جنگ نه تنها برای شرکت های دفاعی، بلکه برای اعضای کنگره که سرمایه گذاری می کنند نیز سودآور است.»
ما سالهاست خواننده و مبلغ مطالب هفته هستیم، تصور نبودن مجله هفته یک فاجعه است، هیچ سایتی با این تنوع…
سپاس از شما. من هم بر این امر اصرار دارم که چراغ مجلۀ هفته هیچوقت نباید خاموش شود!
من منحیث یکی از علاقمندان مجله هفته از افغانستان، از شنیدن این خبر خیلی متاسف شدم، چراغ مجله هفته در…
با تشکر از همه ی مقالات و زحمات شما، دوباره خواهش میکنم، لینک های مستقیم مقالات رو در انتهای اونها…
با درود، گمان دارم مستقیم و متمرکز باید به پدیده تحریم یا تحریم های آمریکا پرداخت و بدون عمیق شدن…