پرش به محتوا

پکن: تحریم های روسیه غیرقانونی است.



دولت چین بار دیگر، به وضوح خواسته های کشورهای غربی برای اعمال تحریم ها علیه روسیه را رد کرد. چنین تحریم هایی مانند تحریم های دیگر اعمال شده توسط غرب، مغایر با قوانین بین المللی است.

خبرگزاری رسمی چین، شین هوا گزارش داد، سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه از ایالات متحده خواست تا نگرانی های چین در مورد رسیدگی به مسئله اوکراین و روابط با روسیه را جدی بگیرد و حقوق و منافع مشروع چین را تضعیف نکند.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه در پکن، در یک کنفرانس مطبوعاتی روزانه در پاسخ به پرسشی درباره تحریم‌های آمریکا علیه روسیه صحبت می‌کرد. این دیپلمات چینی گفت تحریم ها راه موثری برای حل مشکلات نیست. دولت چین قاطعانه تحریم‌های یک‌جانبه را رد می‌کند و ادعا می‌کند که چنین تحریم‌هایی را حتی به صورت فراسرزمینی اجرا می‌کند، که هیچ مبنایی در حقوق بین‌الملل بدون دستور شورای امنیت سازمان ملل ندارد.

این موضع ثابت چین در جلسات علنی و غیرعلنی است.

وانگ گفت که بیش از ۱۴۰ کشور از بیش از ۱۹۰ کشور عضو سازمان ملل از اعمال تحریم‌ها علیه روسیه خودداری کرده‌اند و این نشان می‌دهد که اکثر کشورهای جهان با تعمق و مسئولانه با موضوع تحریم‌ها برخورد کرده‌اند. سخنگوی چین توضیح داد:

« امیدواریم همه طرف‌ها آرام شوند و به جای تشدید تحریم‌ها و تشدید اختلافات، بر پیشبرد گفتگوهای صلح تمرکز کنند.»

وانگ گفت که مشکل این نیست که چه کسی ممکن است بخواهد به روسیه برای دور زدن تحریم ها کمک کند یا نکند، مشکل این است که روابط تجاری و اقتصادی مابین چین و روسیه بدون هیچ دلیلی و ضرورتی تحت تاثیر این رفتارهای غیر قانونی کشورهای غربی قرار گرفته است.

ما از ایالات متحده می خواهیم که نگرانی های چین در مورد اوکراین و روابط با روسیه را جدی بگیرد و به هیچ وجه حقوق و منافع مشروع چین را تضعیف نکند.

وی در ادامه هشدار داد: چین تمام اقدامات لازم را برای حفظ حقوق و منافع مشروع شرکت ها و افراد چینی انجام خواهد داد.

ترجمه مقاله گلوبال تایمز جمهوری خلق چین را در اینجا ملاحظه کنید:

اگر آمریکا شرکت های چینی را به دلیل روسیه تهدید به تحریم کند، چین واکنش قاطعی نشان خواهد داد

به نظر می‌رسد که دولت ایالات متحده در کارزار فشار خود برای وادار کردن چین به جانبداری در مناقشه روسیه و اوکراین دچار سرگیجه شده است، زیرا مقامات آمریکایی آب و روغن تهدید خود را مبنی بر «عواقب اقتصادی» در صورتی که پکن از حمایت از تحریم‌های واشنگتن علیه روسیه خودداری کند را افزایش داده‌اند،
به گزارش رویترز، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز چهارشنبه گفت که کشورهای گروه ۷ به زودی واکنشی واحد را اعلام خواهند کرد تا اطمینان حاصل شود که روسیه نمی تواند تحریم های غرب را با کمک چین یا هر کشور دیگری دور بزند. آمریکا این تصمیم را به عنوان «خط قرمزی برای چین» ترسیم کرد.

جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، مشخص تر حرف زد و تهدید کرد که اگر شرکت های چینی نیمه هادی های ساخته شده با فناوری ایالات متحده را به روسیه ارسال کنند، ایالات متحده «قطعا» کنترل صادرات را اعمال خواهد کرد. رایموندو روز چهارشنبه گفت: «اگر متوجه شویم که آنها تراشه‌ها را به روسیه می‌فروشند، می‌توانیم اساساً با محروم کردن آنها از استفاده این سخت افزار آنها را از کار بیندازیم ما به شدت مایلیم دست به چنین کاری بزنیم.

این اولین بار نیست که مقامات ایالات متحده سعی در ترساندن چین آنهم با تهدید «پیامدهای اقتصادی» – به خاطر موضع این کشور در مورد وضعیت اوکراین – میکنند . مقامات آمریکایی از آنجا که محدودیت‌های تحریم های خود علیه روسیه را لمس میکنند، به دست و پا افتاده اند تا با تحت فشار قرار دادن چین دست به زورگیری علیه این کشور بزنند تا به خواسته های خود برسد.
اما به بیان ساده: چین این را نخواهد پذیرفت. چنین تهدیدهایی در طول جنگ تجاری ایالات متحده در سال های اخیر برای چین کارساز نبوده و مطمئناً اکنون نیز کارساز نیستند.

موضع عینی و بی‌طرفانه چین در مورد وضعیت اوکراین ثابت است و از سوی روسیه و اوکراین مورد قبول واقع شده و به آن احترام میگذارند، زیرا راه حلی صلح‌آمیز برای حل مناقشه را ترویج می‌کند. علاوه بر این، همکاری عادی اقتصادی و تجاری چین با روسیه معقول و مشروع است و ایالات متحده در موقعیتی نیست که انگشت اتهام را بسوی کشوری نشانه بگیرد.

البته، اگر واشنگتن آنقدر کله شق باشد که بخواهد به منافع چین لطمه بزند، چین برای حفظ حقوق و منافع مشروع شرکت ها و افراد چینی قاطعانه و مناسب پاسخ خواهد داد. این یک اشتباه بزرگ برای واشنگتن است که باور کند می تواند چین را مجبور کند و با اعمال کنترل های صادراتی بر روی تراشه ها، شرکت های چینی را به دردسر بیاندازد.

در سال‌های اخیر، ایالات متحده قبلاً با سرکوب شرکت‌های فناوری پیشرفته چینی به بهانه‌های ساختگی مختلف، از جمله نگرانی‌های امنیت ملی و نقض حقوق بشر، نشان داده است که «پیامدهای اقتصادی» آن چه می‌تواند باشد. چین قاطعانه واکنش نشان داده و در برابر چنین اقداماتی مقاومت کرده است و ثابت کرده است که تحریم های واشنگتن نه تنها غیرقانونی بلکه بیهوده است.

چنین تحریم‌هایی برای خود ایالات متحده نیز یک عقب‌گرد است. از آنجایی که همکاری های اقتصادی و فناوری بین کشورها در عصر جهانی شدن به شدت در هم تنیده شده است، هرگونه تلاش برای جلوگیری از دسترسی چین به محصولات یا فناوری های پیشرفته تنها منجر به اختلال جدید در زنجیره تامین صنعتی جهانی خواهد شد و بر منافع جهانی شرکت های مرتبط در ایالات متحده و سراسر جهان سایه خواهد افکند.
در حالی که ایالات متحده یک نیروی مسلط در فناوری نیمه هادی است، چین هم چندان ناآماده نیست. از زمانی که ایالات متحده عرضه تراشه را برای شرکت های چینی با فناوری پیشرفته قطع کرد، چین قاطعانه به دنبال توسعه فناوری نیمه هادی خود بوده است.

علاوه بر این، چین با سیستم کامل صنعت و تولید خود، بزرگترین بازار نیمه هادی در جهان است و قابلیت های تولید قابل توجهی برای کاربردهای تراشه دارد. چین ۳۴.۶ درصد از فروش جهانی نیمه هادی ها و حدود ۲۵ درصد از محموله های جهانی گوشی های هوشمند در سال ۲۰۲۱ را به خود اختصاص داده است.

چین در مواجهه با چنین تقاضای فوق العاده ای در بازار و قدرت تولید، ابتکار استراتژیک خود را در زنجیره تامین نیمه هادی ها دارد. اگر ایالات متحده بر استفاده از این تراشه به عنوان ابزاری برای چانه زنی علیه چین اصرار داشته باشد، خطر ایجاد انشعاب و تقابل در بخش نیمه هادی های جهانی را به دنبال دارد.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: