پرش به محتوا

آیا ارتش روسیه در اوکراین گیر افتاده؟

اختلاف نظر بین وزیر امور خارجه آمریکا و وزیر دفاع بر سر اوکراین

به گزارش وب‌سایت تحقیقی کنسرسیوم نیوز، از وزارت دفاع ایالات متحده دو گزارش را به مطبوعات درز کرد که نشان دهنده تصویر کاملا متفاوتی در مورد جنگ روسیه در اوکراین میباشد. بر اساس گزارشات منتشر شده از وزارت دفاع آمریکا حمله روسیه و اوکراین دچار سستی نشده و با موفقیت به پیش می رود.
به گزارش وب سایت تحقیقی کنسرسیوم نیوز، پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا هر کدام در تلاش هستند تا از اهرم فشار خود بر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا علیه یکدیگر در چارچوب جنگ در اوکراین استفاده کنند. همانطور که این وب سایت گزارش می دهد، دو گزارش لو رفته از پنتاگون «دروغ های رسانه های جریان اصلی» را در مورد نحوه اجرای جنگ روسیه در اوکراین «رد کرد«.
به گزارش کنسرسیوم نیوز، پنتاگون در تلاش است تا با تبلیغاتی که احتمالا توسط وزارت امورخارجه برای کشاندن ناتو به مناقشه در نظر گرفته شده است مقابله کند.
همانطور که این وب سایت در ادامه می نویسد، پنتاگون برای جلوگیری از رویارویی مستقیم نظامی با روسیه در یک درگیری مهم با وزارت خارجه و کنگره آمریکا قرار دارد. جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در میانه این درگیری قرار گرفته است. بر اساس گزارش کنسرسیوم نیوز، تاکنون، بایدن در کنار وزارت دفاع قرار گرفته و اعلام کرده است که منطقه پرواز ممنوع ناتو بر فراز اوکراین وجود نخواهد داشت.

بایدن در جریان حضور در جمع دوستان حزب خود از حزب دموکرات در ایالت پنسیلوانیا آمریکا، درباره بحث در مورد احتمال تحویل هواپیماهای جنگنده به اوکراین در هفته گذشته نیز اظهار نظر کرد. بایدن گفت: هیچ وضعیتی نباید بوجود آید که ایالات متحده هواپیماها یا تانک های خدمه آمریکایی را به اوکراین بفرستد. رئیس جمهور گفت: «شما باید این را درک کنید، مهم نیست که همه چه می گویند، نمی توانید خود را گول بزنید – این به معنای جنگ جهانی سوم است.»

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا نیز با بایدن همسو است. در اوایل ماه مارس، آستین گفته بود:

« پرزیدنت بایدن به صراحت گفته است که نیروهای آمریکایی در اوکراین با روسیه جنگ نخواهند کرد و اگر شما یک منطقه پرواز ممنوع ایجاد کنید، به منظور اجرای آن منطقه پرواز ممنوع، باید به هواپیماهای روسی حمله کنید. و این وضعیت ما را در جنگ مستقیم با روسیه قرار خواهد داد.»

با این وجود، طبق گزارش کنسرسیوم نیوز، فشار کنگره و رسانه ها بر کاخ سفید در حال افزایش است. این شامل پوشش خبری است که بسیاری از رسانه‌های غربی انجام میدهند که این دروغ را تبلیغ میکنند که روسیه در حال شکست در جنگ است، حمله نظامی آن به بن‌بست رسیده است و عمداً به غیرنظامیان حمله می‌کند و از سرخوردگی شهرها را با خاک یکسان می‌کند.


اما روز سه‌شنبه، طبق اخبار کنسرسیوم پنتاگون، روزنامه‌نگاران دو گزارش دریافت کردند که ظاهراً با این روایت در تضاد است. مجله نیوزویک در مقاله ای با عنوان «بمب افکن های پوتین می توانند اوکراین را ویران کنند، اما او خودداری می کند. و در اینجا میتوانید دلیل آن را مشاهده کنید» نوشت:

«آنچه که به عنوان رفتار روسیه در یک جنگ وحشیانه در رسانه ها انعکاس شده است با واقعیت کاملاً متفاوت است، در داستان رسمی رسانه ها ولادیمیر پوتین در صدد نابودی اوکراین و وارد کردن حداکثر آسیب به غیرنظامیان است – و ظاهرا این سیاست استراتژیک رهبر روسیه را آشکار می کند.

این مقاله به نقل از یک تحلیلگر ناشناس در آژانس اطلاعات دفاعی پنتاگون (DIA) می گوید:

«قلب شهر کیف به تقریبا دست نخورده مانده. و تقریباً تمام حملات دوربرد فقط اهداف نظامی را هدف قرار دادند.»

یک افسر بازنشسته نیروی هوایی ایالات متحده اکنون به عنوان تحلیلگر برای یک پیمانکار پنتاگون کار می کند در این مقاله افزود:

«ما باید رفتار واقعی روسیه را درک کنیم. اگر فقط به خود بگوییم که روسیه بی‌رویه بمباران می‌کند یا نمی تواند به اوکراین آسیب بیشتری وارد کند زیرا پرسنلش وظایفشان را درست انجام نمی دهند یا از نظر فنی دست و پا چلفتی هستند، آن وقت چشم خود را بر واقعیت های این درگیری می‌بندیم .»

در ادامه مقاله نیوزویک آمده است:

از آخر هفته گذشته، در ۲۴ روز درگیری، روسیه با جنگنده های خود حدود ۱۴۰۰ پرواز و [نزدیک به ۱۰۰۰ موشک پرتاب کرده است…] برخی از این حملات به تأسیسات غیرنظامی آسیب رسانده و ویران کرده و غیرنظامیان بی گناه را کشته و زخمی کرده است، اما میزان مرگ و میر و تخریب در مقایسه با ظرفیت حملاتی که روسیه انجام داده، کم است.»

نیوزویک در ادامه به نقل از تحلیلگر DIA می‌گوید:

« می دانم که باورش سخت است که کشتار و ویرانی می تواند بسیار بدتر از آنچه هست باشد […] اما این یک واقعیت و حقایق این را نشان میدهد. حداقل برای من این راه کار نشان می دهد که پوتین عمدا به غیرنظامیان حمله نکرده است. شاید او سعی دارد خسارات ناشی از جنگ را کوچک نگه دارد تا اگر راهی برای مذاکره پیدا شود.»

دومین افسر بازنشسته ایالات متحده نیروی هوایی گفت:

« من از این روایت رسمی که روسیه عمداً به غیرنظامیان حمله می کند، شهرها را ویران می کند و پوتین اهمیتی نمی دهد، حالم بهم میخورد. چنین دیدگاه تحریف شده ای مانع از پایان یافتن جنگ قبل از وقوع فاجعه واقعی یا گسترش جنگ به بقیه اروپا می شود. می دانم که اخبار مدام می گویند که پوتین غیرنظامیان را هدف قرار می دهد، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد روسیه عمدا این کار را انجام می دهد. در واقع، من می گویم روسیه اگر بخواهد می تواند هزاران غیرنظامی دیگر را بکشد.»

دومین مقاله منتشر شده در تضاد کامل با هشدار چشمگیر بایدن در مورد حمله شیمیایی روسیه به اوکراین تحت عنوان «پرچم دروغین» است. خبرگزاری رویترز در این مقاله نوشت:

یک مقام ارشد دفاعی آمریکا گفت: «ایالات متحده هنوز هیچ مدرک مشخصی مبنی بر حمله قریب الوقوع روسیه با استفاده از سلاح های شیمیایی یا بیولوژیکی در اوکراین ندیده است، اما از نزدیک جریان اطلاعات را زیر نظر دارد.»

رویترز به نقل از یک مقام پنتاگون در این پست نوشت:

« هیچ نشانه ای مبنی بر قریب الوقوع بودن چیزی در این زمینه در حال حاضر وجود ندارد.»

اما نه نیویورک تایمز و نه واشنگتن پست حاضر نشدند مقاله رویترز را منتشر کنند، که در نهایت در پلتفرم خبری کمتر شناخته شده «یو. اس. اخبار و گزارش جهانی» ظاهر شد.

منتشر شده در راشاتودی

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: