گزارش وال استریت ژورنال درباره سیستم بانکداری مخفی در ایران: روسیه چگونه می تواند تحریم های سخت را دور بزند

وال استریت ژورنال فاش ادعا کرد که چگونه ایران با یک سیستم مالی و بانکی مخفی، تحریم های آمریکا و غرب علیه این کشور را دور زد. این تجربه موفق نشان می دهد که روسیه چگونه می تواند اقتصاد خود را در برابر تحریم های غرب مصون نگه دارد.
به گزارش راشا تودی، در پی جنگ اوکراین، غرب تحریم های سختی را علیه روسیه وضع کرد. رهبران کرملین اکنون حتی از یک «جنگ اقتصادی کاملا بی سابقه علیه روسیه» صحبت می کنند. هدف غرب این بود که روسیه را با تحریمهای سخت به زانو درآورد، درست مانند ایران در سال ۲۰۱۸، زمانی که آمریکا تحریمهای اقتصادی گستردهای را علیه این کشور در زمان دولت ترامپ اعمال کرد. در حال حاضر هیچ کشوری در جهان به اندازه روسیه در معرض تحریم های شدید نیست. روسیه در زمینه تحریم ها از ایران پیشی گرفته است.
اکنون گزارشی از وال استریت ژورنال نشان می دهد که چگونه جمهوری اسلامی ایران با یک سیستم مالی و بانکی مخفی، تحریم ها علیه این کشور را دور زد. به گفته دیپلماتهای غربی، مقامات اطلاعاتی و اسناد داخلی، ایران یک سیستم مالی مخفی برای مدیریت دهها میلیارد دلار تجارت سالانه – که اساساً تحت تحریمها ممنوع است – راهاندازی کرد.
این سیستم بانکی مخفی به تهران اجازه می دهد تا از محاصره اقتصادی عبور کند و موقعیت خود را در مذاکرات چندجانبه هسته ای در وین تقویت کند. وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام دولت آمریکا گفت: این یک عملیات بی سابقه پولشویی دولتی است.
به گزارش روزنامه آمریکایی، سیستم محرمانه در ایران شامل حسابهایی در بانکهای تجاری خارجی، شرکتهای صندوق پست در خارج از کشور، شرکتهای هماهنگ کننده معاملات ممنوعه و یک اتاق پایاپای در داخل ایران است.
بانکهای ایرانی با شرکتهایی کار میکنند که به دلیل تحریمها علیه این کشور عملاً صادرات کالا به ایران یا واردات آنها از آنجا ممنوع است. بانکها با شرکتهای تابعه در ایران برای سازماندهی تجارت پیرامون تحریمها تماس برقرار کردند. این شرکت های تابعه نیز به نوبه خود شرکت هایی را در خارج از کشور راه اندازی کردند تا تحریم تهران را دور بزنند.
آنها نفت و سایر محصولات ایران را به مشتریان خارجی می فروختند یا کالاهایی را برای واردات به ایران می خریدند. تراکنش ها به دلار آمریکا یا یورو از طریق حساب هایی در بانک های خارجی انجام می شد. گفته می شود که بخشی از این پول در نهایت از طریق این شبکه به ایران بازگشته است. به گفته وال استریت ژورنال، حتی برخی از آن به صورت نقدی از مرز قاچاق می شود. با این حال، بخش عمده آن در حساب های بانکی باز شده توسط ایرانیان خارج از کشور باقی مانده و از آن استفاده می شود.
بر اساس تحقیقات این روزنامه، ۶۱ شرکت و ۲۸ بانک – از جمله در چین، هنگ کنگ، سنگاپور، ترکیه و امارات متحده عربی – در این شبکه مخفی ایران دخیل هستند. مقامات غربی توضیح دادند که سیستم مخفی آنقدر خوب کار می کرد که مقامات ایرانی قصد داشتند آن را به بخشی دائمی از اقتصاد تبدیل کنند. نه تنها برای محافظت از ایران در برابر کمپینهای احتمالی تحریمهای آتی، بلکه این سیستم پیچیده به این کشور اجازه تجارت بدون کنترل خارجی را میدهد.
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد به درخواست ها برای اظهار نظر در مورد سیستم مالی طبقه بندی شده پاسخی نداد. مقامات ایرانی علنا تلاش های خود را برای خنثی کردن سیستم تحریم های آمریکا از طریق توسعه «اقتصاد مقاومتی» توصیف کرده اند. در سالهای اخیر، ایران سعی کرده است با استفاده از مفهوم «اقتصاد مقاومتی» با تقویت تولید داخلی، اقتصاد ایران را از تحریمهای غرب مصون نگه دارد. بر این اساس، ایران از دیرباز به دنبال بازطراحی اقتصاد به گونهای است که به بیشترین استقلال ممکن از واردات دست یابد و از این طریق به ترپیج برنامههای مربوط به دوران پس از نفت بپردازد.
ما سالهاست خواننده و مبلغ مطالب هفته هستیم، تصور نبودن مجله هفته یک فاجعه است، هیچ سایتی با این تنوع…
سپاس از شما. من هم بر این امر اصرار دارم که چراغ مجلۀ هفته هیچوقت نباید خاموش شود!
من منحیث یکی از علاقمندان مجله هفته از افغانستان، از شنیدن این خبر خیلی متاسف شدم، چراغ مجله هفته در…
با تشکر از همه ی مقالات و زحمات شما، دوباره خواهش میکنم، لینک های مستقیم مقالات رو در انتهای اونها…
با درود، گمان دارم مستقیم و متمرکز باید به پدیده تحریم یا تحریم های آمریکا پرداخت و بدون عمیق شدن…