مشاور پنتاگون: کار اوکراین تمام است، روسیه عراق نیست!
«روسیه عراق نیست» – نظر مشاور نظامی آمریکا در مورد منطقه پرواز ممنوع احتمالی در اوکراین

برای داگ مک گرگور، مشاور پنتاگون، جنگ اوکراین از قبل به نفع روسیه تمام شده است. واحدهای اوکراینی که در حال حاضر هنوز در عملیات هستند، به طور کامل توسط نیروهای روسی محاصره شده اند. مک گرگور همچنین توضیحی درباره اینکه چرا عملیات روسیه در اوکراین نسبتا کند است، دارد.
داگلاس مک گرگور، مشاور سابق وزیر دفاع ایالات متحده، به طور مجازی با مکس بلومنتال، روزنامهنگار آمریکایی و آرون ماته، روزنامهنگار کانادایی برای گفتگوی زنده در مورد جنگ اوکراین ملاقات کرد. مک گرگور یک سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده و کارشناس نظامی است. در جولای ۲۰۲۰، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده، مک گرگور را به عنوان جانشین ریچارد گرنل به عنوان سفیر ایالات متحده در آلمان معرفی کرد. با این حال، سنای آمریکا این انتخاب را تایید نکرد.
با توجه به روایت غالب در ایالات متحده، که بر اساس آن جنگ اوکراین تاکنون یک فاجعه نظامی برای روسیه بوده است، زیرا اوکراین مقاومت شدیدی از خود نشان داده است، مکگرگور توضیح داد که یگانهای اوکراینی که در حال حاضر هنوز توانائی اجرای عملیات نظامی را دارند، اما آنها بریده و منزوی در شهرها و شهرستان های مختلف به طور کامل توسط ارتش روسیه محاصره شدهاند. از این نظر، « کار جنگ اساساً به نفع روسیه تمام شده است». مک گرگور اظهار داشت:
این سوال از همان ابتدا برای روسها مطرح بود که چگونه بدون آنکه نظامیان زیادی کشته شوند و یا خسارات مالی فراوان به اوکراین وارد شود به کار خود ادامه دهند.
مشکل این استراتژی این است که سرعت عملیات به حدی کاهش یافت که به اوکراینی ها امید کاذب نسبت به روند جنگ داد. به گفته مک گرگور، اوکراینی ها از قبل در این جنگ شکست خورده اند.
در واشنگتن، برخی از مقامات استدلال می کنند که اگر سلاح های بیشتری به اوکراین ارسال شود، جریان به نفع اوکراین تغییر خواهد کرد. به گفته مک گرگور، با این حال، چنین چرخشی وجود نخواهد داشت. مقامات در واشنگتن در برابر کسانی که نها را تامین مالی میکنند پاسخگو هستند. و لابیگران کنگره ایالات متحده میخواستند جنگ را تشدید کنند، با این فرضیات که روسیه یک کشور ضعیف است، یا رئیسجمهور پوتین «روی یک تخت متزلزل جلوس کرده است». اما این فرضیات درست نیست، مک گرگور معتقد است:
«اگر ما به هر طریقی علیه نیروهای روسیه در مناطق شرقی اوکراین مداخله کنیم، بی شک در جنگ با روسیه درگیر خواهیم شد. سپس جنگ هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی تشدید خواهد شد، از جمله استفاده احتمالی از سلاح های هسته ای.»
با این حال، سلاحهای هستهای در دنیای مدرن تنها در رابطه با پتانسیل آنها برای حفاظت از تمامیت ارضی، برای بازدارندگی هستهای ارزش دارند. این بدان معناست که استفاده احتمالی از یک سلاح هستهای در هر زمینه دیگری کاملاً مخرب است، زیرا عواقب وحشتناکی خواهد داشت.
بمب افکن های بی – ۵۲ اخیرا چندین بار در امتداد مرز روسیه پرواز کرده و به حریم هوایی روسیه نزدیک شده اند. ایالات متحده زیردریایی های خود را به مناطق تحت حاکمیت روسیه نزدیک کرد و روس ها حضور ایالات متحده در مرز خود را شناسایی کردند و در موارد متعدد جت های آمریکایی را رهگیری کردند. مک گرگور تأکید کرد در پس زمینه این تحریکات، که خطر درگیری هسته ای هنوز وجود دارد. روس ها هیچ اطلاعاتی در مورد اینکه هواپیماها یا زیردریایی های آمریکایی حامل سلاح های هسته ای یا متعارف هستند، نداشتند. و به همین دلیل پوتین نیروهای هسته ای خود را در حالت آماده باش قرار داد که به گفته مشاور ترامپ بسیار خطرناک است. اگر قرار بود از تسلیحات غیر متعارف استفاده شود، جنگ اوکراین به آمریکای شمالی یعنی ایالات متحده آمریکا سرایت می کرد.
لهستان اخیرا با تحویل جنگنده های میگ ۲۹ خود به ایالات متحده موافقت کرده است. این جت ها قرار است در پایگاه نیروی هوایی رامشتاین مستقر شوند. بر اساس گزارش ها، قرار بود جنگنده ها سپس به اوکراین تحویل داده شوند که خلبانان آنها برای این نوع جنگنده ها هم آموزش دیده اند. ظاهراً برخی از قانونگذاران آمریکایی به دولت بایدن فشار آورده بودند تا تحویل هواپیماها از لهستان به آمریکا را تسهیل کند. در همین رابطه، گفته می شود که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اخیراً به تمایل خود برای تحویل میگ – ۲۹ از لهستان برای عقب راندن کاروان های روسیه در اوکراین اشاره کرده است.
مک گرگور گفت، اما رئیس جمهور ایالات متحده تصمیمات بسیار خوبی گرفت. دولت بایدن که متعهد شده است از درگیری مستقیم ایالات متحده با نیروهای روسیه جلوگیری کند، هفته گذشته پیشنهاد تامین جنگنده های میگ ۲۹ را رد کرد. بایدن همچنین به صراحت گفت: «ما نیروی زمینی به اوکراین نمیفرستیم» و چرا که این کار جان آمریکاییها را به خطر میاندازد. زیرا اگر منطقه پرواز ممنوع در اوکراین ایجاد می شد و غرب هواپیماهای ناتو را به حریم هوایی اوکراین می فرستاد، کاملاً مشخص بود که روس ها آنها را ساقط خواهند کرد. این ما را در جنگ با روسیه قرار می دهد. مک گرگور افزود، به همین دلیل است که بایدن چنین اقدامات احتمالی را رد مطلق داده است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، که در مورد او گفته میشود از کشورهای غربی میخواهد که در جنگ اوکراین وارد سیاست تهاجمی شوند، این فرض نادرست را مطرح میکند که روسیه به اقدامات غرب واکنشی نشان نخواهد داد.
مک گرگور توضیح می دهد که هنوز اعضای منطقی سنای ایالات متحده وجود دارند که می دانند روسیه عراق نیست: «ما نمی توانیم منطقه پرواز ممنوع در اوکراین ایجاد کنیم.» مشاور سابق وزیر دفاع آمریکا می گوید، سوال اصلی این است که آیا بایدن می تواند «حضور ذهن» خود را حفظ کند و به «نه» گفتن به چنین ایده های احمقانه ای ادامه دهد؟
به گفته مک گرگور، مشکل در این واقعیت است که حامیان مالی نمایندگان (منظور تراست های تسلیحاتی آمریکائی هستند – مترجم) و لابیگران در واشنگتن تصمیم گیرنده هستند: «نمایندگان مجلس به رأیدهندگانی که آنها را به سمت منصب انتخاب کردهاند اهمیت نمیدهند، آنها به تأمینکنندگان مالی خود اهمیت میدهند و لابیها میخواهند به درگیری دامن بزنند. «
به گفته بلومنتال، روزنامه نگار آمریکایی، به نظر می رسد جناح خاصی در دولت بایدن وجود دارد که می خواهد این جنگ را تشدید کند. این حزب «حزب جنگ واقعی» است و در وزارت خارجه ایالات متحده مستقر است. گفته می شود تنش های داخلی بین وزارت امور خارجه و پنتاگون وجود دارد که به نظر می رسد با ایده تحویل میگ-۲۹ در تناقض است. مک گرگور در مورد این اختلاف داخلی احتمالی میگوید:
«وزارت دفاع تحت تسلط افرادی است که در اکثر موارد نمی خواهند در جنگ واقعی علیه دشمن واقعی که قادر است از خودش در برابر آمریکا دفاع کند بجنگند. آنها (وزارت دفاع آمریکا) بخوبی می دانند که ما (ارتش آمریکا) برای این جنگ آماده نیستیم.»
مک گرگور توضیح داد که با این حال، این موضوع نباید به سطح نهادها و ادارات دولتی کاهش یابد. همچنین تضاد بین دموکرات ها و جمهوری خواهان نیست که تعیین کننده گرفتن چنین تصمیماتی باشد. این عوامل کاملا گمراه کننده اند. این مهم است که بدانیم همه احزاب بر اساس کمک های کلان مالی یک مشت کل خراب عمل میکنند. و این تامین کنندگان مالی احزاب و لابی گران خواستار درگیری نظامی هستند چر که این جنگافروزان از تشدید تنش سود میبردند، زیرا جیب آنها با راه انداختن جنگ پر میشود.
منبع راشا تودی آلمانی متاسفانه در اتحادیه اروپا مسدود و فیلتر شده است
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…
مجله هفته حتی به اردوغان عضو ناتو هم نه نمی گوید! حتی به امارات هم نه نمی گوید! فقط کافی…
سلام، مقاله بسیار خوبی است، پیشرفت ها و دستاوردهای شوروی را بیان کرده است. اما مانند بیشتر مقاله هایی از…
مقاله بسیار خواندنی و جالبی بود. ای کاش بسیاری از افراد ناآگاه که از خدمات انقلاب اکتبر و اتحاد شوروی…