
رسانه حکومتی آلمانی دویچه وله روز چهارشنبه گزارش داد که مهمات ارتش اوکراین تمام شده است. اینها فقط برای یک هفته عملیات رزمی با حد و شدت متوسط دوام خواهند داشت. غرب در سال های اخیر مبلغ زیادی برای تسلیح مجدد اوکراین فراهم کرده بود. سوال اینجاست این پول کجا رفته؟
ماریا مولر
راشاتودی
در 2 مارس، رسانه حکومتی دویچه وله تحلیلی انتقادی از وضعیت فعلی اوکراین بر اساس مصاحبه ها و منابع متعدد منتشر کرد (نویسنده دویچه وله: رابرت ماج). بر این اساس یکی از مشکلات اصلی ارتش اوکراین تامین سلاح و مهمات است.
به گزارش رادیو تلویزیون حکومتی آلمان، پس از یک هفته درگیریهای کوچک تا متوسط، نیروهای مسلح اوکراین باید فقط برای یک هفته مهمات کافی داشته باشند. همین مقاله گزارش می دهد که کمک های نظامی ایالات متحده از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۲.۵ میلیارد دلار بوده است. این شامل مبلغی بالغ بر یک میلیارد است که ایالات متحده در طول سال ۲۰۲۱ تا به امروز به کیف منتقل کرده است.
صدای آلمان در ادامه می نویسد:
« اوکراینیها ممکن است برای پنج روز دیگر مهمات کافی برای سلاحهای سنگین خود داشته باشند. سپس میتوانند از سلاحهای روسی که به غنیمت گرفته اند استفاده کنند ولی مقدار آنها بسیار کم است و آنها نمیتوانند برای مدت طولانی با آنها مقاومت کنند.»

با توجه به این همه کمک مالی به اوکراین شده باید تعجب کرد که دلارهای آمریکائی برای خرید اسلحه واقعا کجا رفته است. در ضمن نباید کمک های اروپا را نیز فراموش کرد.
“اتحادیه اروپا ۴۵۰ میلیون یورو به عنوان کمک نظامی مستقیم به اوکراین اختصاص داده: برای سیستم های ضد هوایی، نارنجک های راکتی، مهمات و سایر تجهیزات نظامی. ۵۰ میلیون یورو دیگر برای موارد دیگر مانند سوخت و تجهیزات حفاظتی در نظر گرفته شده است.”
در مجموع، کیف تاکنون حدود سه میلیارد یورو پول دریافت کرده است.
آیا واقعاً این مبالغ هنگفت آنجا مصرف شده است که باید مصرف میشد؟ اوکراین به خاطر فساد گسترده نظام سیاسی خود بدنام است. این نیز یکی از موانع پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا است.
از شواهد رسمی این فساد، اظهارات جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ۲ سپتامبر ۲۰۲۰ در سفر به کیف است:
« غرب تنها در صورتی از اوکراین حمایت خواهد کرد که حاکمیت قانون را تقویت کند.»
وی آنزمان گفت: به همین مناسبت. جای سوال است که آیا در شرایط فعلی، ۲۰۰ هزار یورو کمک مالی به دلیل همهگیری کرونا – و مبلغ ۱.۲ میلیارد یورو وام اعطا میشود یا خیر.
امروز این نگرانی ها فراموش شده است.
مشکلات لجستیکی برای تحویل تسلیحات ناتو
گوستاو گرسل، دانشمند علوم سیاسی اتریشی، متخصص اروپای شرقی و سیاست دفاعی در «شورای روابط خارجی اروپا» در برلین است. او به مشکلات لجستیکی در انتقال تسلیحات ناتو به اوکراین اشاره می کند. تاکنون کمک های نظامی غرب بسته به نوع سلاح، از طریق زمین یا هوا ارسال شده است. اما در این بین هواپیماهای جنگنده روسی حریم هوایی را کنترل می کنند و آنها طبعا مسیرهای حمل و نقل احتمالی را در زمین یا هوا مسدود می کنند.
همانطور که مشخص است، روسیه هنوز از این گزینه استفاده نکرده است زیرا خطر تشدید بیشتر نظامی را در بر دارد. احتمالاً حمله به چنین کاروان های تسلیحاتی به عنوان یک اقدام مستقیم جنگی علیه کشورهای غربی تلقی می شود. مارک فینو میگوید: «دینامیک جنگ» میتواند خیلی سریع تغییر کند. او رئیس بخش تجارت تسلیحات بنیاد ژنو “مرکز سیاست امنیتی” است.
اد آرنولد، کارشناس بریتانیایی در زمینه سیاست امنیتی اروپا، به دویچه وله گفت که شگفت زده شده است. زیرا نیروهای مسلح فدراسیون روسیه هنوز دو مسیر احتمالی تحویل تسلیحات ناتو را قطع نکرده اند. آنها می توانند نسبتاً سریع تجهیزات نظامی را که از لهستان از جنوب غربی بلاروس می آید را مسدود کنند. در حال حاضر کل عرضه تسلیحات از غرب در مرز لهستان انباشته شده است.