پرش به محتوا

بره کشان لابی‌گران آمریکا در آلمان.



آینده خط لوله گاز نورد استریم ۲ بین روسیه و آلمان، با توجه به تشدید بحران در اوکراین نامشخص است. روز سه شنبه، دولت آلمان فدرال روند صدور مجوز راه اندازی خط لوله گاز طبیعی را متوقف کرد. زیگمار گابریل وزیر خارجه سابق، عضو رهبری حزب سوسیال دمکرات، لابی گر، حقوق بگیر آمریکا و رئیس انجمن فکری آمریکائی«پل آتلانتیک» آینده ای برای این خط لوله متصور نمی بیند.

دولت فدرال آلمان روز سه‌شنبه تصمیم گرفت تا روند تایید بهره‌برداری از خط لوله گاز طبیعی روسیه-آلمان نورد استریم ۲ را تا اطلاع ثانوی متوقف کند. اندکی بعد، صدراعظم اولاف شولز اعلام کرد که معتقد است این امکان وجود دارد که این خط لوله هرگز به بهره برداری نرسد. او روز سه شنبه در شبکه اول تلویزیون حکومتی آلمان(یکی از چندین شبکه سراسری رسانه های حکومتی در این کشور) گفت: «در هر صورت، وضعیت به گونه ای است که هیچ کس روی آن نباید شرط بندی کند.» این سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات افزود: «ما حتی با احتمال گرفتن مجوز فاصله بسیار زیادی داریم.».

زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه سابق و رئیس فعلی انجمن لابیگری ترانس آتلانتیکی« پل آتلانتیک،»، که هدف خود را «تعمیق همکاری بین آلمان، اروپا و آمریکا در همه سطوح» قرار داده است، آینده ای برای خط لوله گاز طبیعی نمی بیند. صبح چهارشنبه، سیاستمدار حزب سوسیال دمکرات در یکی دیگر از رسانه های حکومتی آلمان گفت:
« من همیشه حامی این پروژه بوده‌ام، زیرا به «سود بردن صلح آمیز» در سیاست‌های اقتصادی نیز اعتقاد داشتم. اما نمی‌توانم تصور کنم که این پروژه به واقعیت تبدیل شود مگر اینکه معجزه‌ای اتفاق بیفتد و با روسیه به تفاهم برسیم، اما به نظر نمی‌رسد چنین اتفاقی بیفتد.»

حتی اگر هنوز بتوان بر بحران غلبه کرد، گابریل فکر نمی کند که نورد استریم ۲ «شانسی» داشته باشد. آلمان و اروپا باید روابط تامین انرژی خود را سازماندهی مجدد کنند.

خط لوله بحث برانگیز گاز که بین روسیه و آلمان احداث شده از طریق دریای بالتیک به شمال آلمان میرسد، روند تصویب مجوز برای راه اندازی آن فعلا به بهانه شناسایی جمهوری های خلق توسط روسیه در روز سه شنبه متوقف شد.

دولت آلمان مدعی است این واکنشی در مورد به رسمیت شناختن جمهوری های خلق دونتسک و لوگانسک در شرق اوکراین از سوی روسیه بوده است در حالیکه بخش عمده ای از احزاب متحد و شرکت کننده در دولت فعلی آلمان مانند حزب سبزهای آلمان و حزب لیبرال از چند سال پیش مخالفت خود را با راه اندازی خط لوله گاز نورد استریم ۲ ابراز کرده بودند. لغو کردن روند راه‌اندازی نورد استریم ۲ به خاطر شناسایی جمهوری‌های خلق تنها یک بهانه می باشد، لابی گران آلمانی «پیش بردن سیاست های آمریکا در تمام سطوح» از سال پیش تاکنون مشغول سنگ اندازی برای جلوگیری از براه افتادند این پروژه میباشند، قصد آنان جایگزینی گاز گران قیمت آمریکایی با گاز روسی است، گاز آمریکایی نه تنها گرانتر است بلکه حمل و نقل و استخراج آن از اعماق زمین به طبیعت آسیب های جدی وارد میکند، جالب اینجاست که حزب سبزهای آلمان که خود را صاحب امتیاز «حمایت از محیط زیست» میداند از خرید گاز آمریکائی که بیشترین آسیب را به محیط زیست وارد میکند حمایت میکند.
به گفته شرکت گاز روسی گازپروم، این خط لوله در سپتامبر ۲۰۲۱ تکمیل شد و قرار است گاز را از روسیه به آلمان برساند.

رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد از زمانی که روسیه نیروهای خود را در مرز اوکراین مستقر کرد، آمریکا با متحدان و شرکای خود از نزدیک برای یک پاسخ قوی و یکپارچه همکاری کرده است.

بایدن افزود همانطور که در اوایل ماه جاری هنگام دیدار با اولاف شولتز صدراعظم آلمان گفتم، این کشور در این تلاش پیشرو بوده است و ما از نزدیک برای توقف پروژه خط لوله گاز نورد استریم ۲ در صورتی که روسیه حملات بیشتری به اوکراین انجام دهد، هماهنگ بوده ایم.

رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد روز گذشته، پس از مشورت های نزدیک بیشتر میان دولت های ما، آلمان اعلام کرد که صدور مجوز برای این پروژه را متوقف می کند.

بایدن اعلام کرد امروز، من به دولت خود دستور داده ام که تحریم هایی را علیه شرکت نورد استریم ۲ ای جی و مدیران آن اعمال کند.

رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد این گام ها بخشی دیگر از مجموعه اولیه تحریم های ما در پاسخ به اقدامات روسیه در اوکراین است. همانطور که من واضح اعلام کرده ام، اگر روسیه به تشدید تنش ادامه دهد، بدون شک اقدامات بیشتری انجام خواهیم داد.

روبرت هابک وزیر اقتصاد آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد پروژه خط لوله گاز نورد استریم ۲ ممکن است به طور کامل متوقف شود و برلین این مساله را با شرکای اروپایی و آمریکایی خود هماهنگ می کند.

شرکت انگلیسی شِل در گزارش چشم‌انداز خود از بازار گاز مایع جهان در سال جاری نوشت: صادرات LNG در سال ۲۰۲۱ و با وجود شماری از مسائل پیش‌بینی نشده در خصوص عدم دسترسی برای تحویل، با افزایش روبه‌رو بود. از آنجایی که آمریکا از سال گذشته برنامه خود برای افزایش سالانه ۲۴ میلیون تن صادرات گاز مایع را آغاز کرده، در سال جاری به بزرگترین صادرکننده گاز مایع جهان تبدیل خواهد شد.این شرکت اعلام کرد که تا سال ۲۰۴۰، تقاضای جهانی برای گاز مایع به ۷۰۰ میلیون تن خواهد رسید که ۹۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ است. آسیا مهم‌ترین بازار برای این گاز خواهد بود زیرا هم بدنبال جایگزینی منابع انرژی خود است و هم با معضل آلودگی هوا روبه‌روست.وائل سوان مدیر بخش انرژی‌های جدید شل در این خصوص گفت: همزمان با آنکه کشورها سیستم‌های با کربن پایین‌تر را دنبال کرده و بدنبال اهداف بدون کربن هستند، تمرکز بر فرم‌های گاز پاک‌تر به گاز مایع کمک خواهد کرد تا برای دهه‌های بعدی به منبع انرژی پایدار و قابل اعتمادی تبدیل شود.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: