پرش به محتوا

تشدید تنش میان بلاروس و ناتو اینبار با طعم هسته ای

الکساندر لوکاشنکو، رهبر بلاروس گفته است که اگر غرب به تلاش برای سرنگونی او ادامه دهد، او هرگز از قدرت کناره گیری نخواهد کرد. در این صورت او آماده است تا نه تنها از سلاح های هسته ای، بلکه از سلاح های «فوق هسته ای» برای بازدارندگی دشمنان خود استفاده کند.

 الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت که مورد حمله غرب قرار گرفته و تلاش‌هایی برای انجام کودتا در بلاروس وجود دارد.

 رئیس جمهور بلاروس که از سال ۹۴ بر مسند قدرت از طریق انتخابات تکیه زده است، درباره تغییر قدرت احتمالی در کشورش گفت:

 » اگر غرب و منظورم تمام کشورهای غربی است در امور بلاروس دخالت نکنند و دست از کودتا و براندازی بردارند و سعی نکند مانند سال ۲۰۲۰ همه چیز را در اینجا نابود کنند، انتقال قدرت به طور قانونی و کامل و زودتر از آنچه آنها انتظار دارند انجام خواهد شد. اما اگر آنها مانند سال ۲۰۲۰ دست از توابع بر ندارند و به ما حمله کنند، نتیجه این خواهد بود که من برای همیشه رئیس جمهور می مانم.»

 لوکاشنکو همچنین مدعی شد که کشورش آماده استفاده از سلاح‌های هسته‌ای و حتی سلاح‌های فوق هسته ای برای دفاع از خود  در برابر تهدیدات غرب است.

« در شرایط اضطراری، اگر دشمنان و مخالفان ما دست به چنین اقدامات بی‌معنا و احمقانه‌ای بزنند، ما نه تنها از سلاح‌های هسته‌ای، بلکه حتی از سلاح‌های ابر هسته‌ای در آینده برای دفاع از خاک خود استفاده خواهیم کرد.»

رئیس دولت بلاروس همچنین احتمال به رسمیت شناختن استقلال جمهوری های خلق دونتسک و لوگانسک توسط بلاروس را رد نکرد.  اینها کشورهای مستقل خودخوانده در منطقه دونباس در شرق اوکراین هستند که از سال ۲۰۱۴ با نیروهای کی یف درگیر بوده اند.  لوکاشنکو تاکید کرد: این تصمیم همراه با روسیه اتخاذ خواهد شد.

 ما با پوتین در مورد اینکه چگونه به نفع روسیه و بلاروس عمل کنیم به توافق خواهیم رسید. این یک تصمیم مشترک خواهد بود.

 در سال ۲۰۲۰، پس از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری که در آن لوکاشنکو با بیش از ۸۰ درصد آرا برنده اعلام شد، اعتراضات گسترده ای از سوی مخالفان با مهندسی آمریکا و اتحادیه اروپا در خیابان های بلاروس به راه افتاد.  چهره های مخالف و بسیاری از ناظران خارجی ادعا کردند که نتیجه انتخابات به نفع لوکاشنکو جعل شده است.  حریف اصلی او در این رقابت انتخاباتی، سوتلانا تیخانوفسکایا نامزد کشورهای غربی بود که پس از شکست به لهستان گریخت، مخالفان پس از شکست در انتخابات و ادعای جعل  نتایج توسط لوکاشنکو دست به اعتراضات گسترده ای زدند و بعد وارد فاز براندازی با حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا شدند که طرح های آنها با موفقیت روبرو نشد، پس از شکست پروژه براندازی غرب تحریم های گسترده ای را علیه بلاروس تصویب و به اجرا گذاشت.

 لوکاشنکو از سوی آمریکا و غرب به سرکوب معترضان غربگرا و براندازان  متهم شده است.  ادعا می شود که این امر منجر به بسته شدن تقریباً تمام رسانه های مخالف دولت شده، رسانه ها تعطیل شده عموما از طریق ان. جی. او‌های به سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی لهستان کشورهای بالتیک و بخش اروپایی سیا مربوط می‌شدند. برخلاف ادعای رسانه های غربی، سرکوب مخالفان بلاروس آنگونه که آنها منعکس کردند شدید نبود و مقاومت مخالفان نیز به طول نیانجامید بیشتر فعالیت سیاسی غربگرا سر از سازمانهای شبه نظامی فاشیستی اوکراین، و سازمان های اطلاعاتی غرب درآوردند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: