پرش به محتوا

روابط روسیه و چین وارد «عصر جدیدی» شده است

منتشر شده در روزنامه دنیای جوان

به دعوت رئیس جمهوری خلق چین، شی جین پینگ، رئیس جمهور فدراسیون روسیه، ولادیمیر پوتین، در چهارم فوریه ۲۰۲۲ از چین بازدید کرد. در بیانیه مشترک تحت عنوان «روابط بین‌الملل در حال ورود به عصر جدید و توسعه پایدار جهانی» از جمله چنین آمده است:

جهان امروز دستخوش تغییرات عمیق است و بشریت در حال ورود به عصر جدیدی از توسعه سریع و دگرگونی های عمیق است. این بیانیه نشانه های توسعه چنین فرآیندها و پدیده هایی را مانند چند قطبی بودن، جهانی شدن اقتصادی، ظهور جامعه اطلاعاتی، تنوع فرهنگی، دگرگونی معماری حاکمیت جهانی و نظم جهانی می داند.
در هم تنیده‌گی روابط متقابل و وابستگی متقابل بین دولت ها رو به افزایش است. گرایشی به سوی توزیع مجدد قدرت در جهان پدیدار شده است. جامعه بین المللی تقاضای فزاینده ای برای رهبری با هدف توسعه صلح آمیز و پیگیر نشان می دهد. در عین حال، با ادامه همه گیری ویروس کرونا، وضعیت امنیتی بین المللی و منطقه ای پیچیده تر می شود و تعداد چالش ها و تهدیدهای جهانی روز به روز در حال افزایش است.
برخی از بازیگران که نماینده یک اقلیت در سطح بین المللی هستند، همچنان از رویکردهای یکجانبه برای حل مسائل بین المللی دفاع می کنند و به خشونت متوسل می شوند. در امور داخلی سایر کشورها دخالت می کنند، حقوق و منافع مشروع آنها را زیر پا می گذارند و تضادها، اختلافات و تقابل ها را دامن می زنند و از این طریق مانع توسعه و پیشرفت بشر در برابر مقاومت جامعه جهانی می شوند.

طرفین (روسیه و چین، م) از همه دولت‌ها می‌خواهند که برای رفاه همه انسان‌ها تلاش کنند و برای این منظور دست به گفت‌وگو زده و اعتماد متقابل ایجاد کنند و درک متقابل را تقویت کنند، برای ارزش‌های انسانی جهانی مانند صلح، توسعه، برابری، عدالت، دموکراسی و آزادی، حقوق مردم برای تعیین مسیر توسعه کشورهای خود ارزش قایل شده و آنان را محترم شمارند و همچنین احترام به حاکمیت و امنیت و منافع توسعه دولت ها، برای حفاظت از معماری بین المللی تحت هدایت سازمان ملل متحد و نظم جهانی را سرلوحه خود قرار دهند.
تلاش خود را بر اساس حقوق بین الملل، کوشش برای ایجاد و حفظ چندقطبی واقعی در جهان با ایفای نقش مرکزی و هماهنگ کننده سازمان ملل و شورای امنیت آن، با هدف ارتقای روابط بین المللی دموکراتیک تر و تضمین صلح، ثبات و توسعه پایدار در سراسر جهان بیفزایند (…)

طرفین این نظر را دارند که دموکراسی یک ارزش انسانی جهانی است و امتیاز تعداد محدودی از دولت ها نیست و ترویج و حفاظت از آن مسئولیت مشترک کل جامعه جهانی است. (…)

هر دو طرف بر این باورند که صلح، توسعه و همکاری هسته مرکزی نظام بین المللی مدرن است. توسعه یک محرک مهم برای تضمین رفاه ملت ها است. همه‌گیری ویروس کرونا جدید چالشی جدی برای تحقق برنامه ۲۰۳۰ سازمان ملل برای توسعه پایدار ایجاد می‌کند. تقویت روابط مشارکتی در راستای منافع توسعه جهانی و اطمینان از اینکه مرحله جدید توسعه جهانی متعادل، هماهنگ و فراگیر است، بسیار مهم است. (…)

طرفین به شدت نگران چالش های امنیتی بین المللی جدی هستند و معتقدند که سرنوشت همه کشورها به هم مرتبط است. (…)



توضیح کامل متن: http://en.kremlin.ru/supplement/5770″

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: