«روز مردم»
نوشته توربن آستن، کوتزالتنانگو
منتشر شده در روزنامه دنیای جوان
حال و هوای استادیوم در روسیه با پایتخت تگوسیگالپا هندوراس مملو از شادی و شور بود. شیومارا کاسترو، رییسجمهور منتخب مردم هندوراس،روز پنجشنبه به وقت محلی بلافاصله پس از ادای سوگند به عنوان اولین زنی که توانسته به بالاترین مقام اجرایی کشور را در اختیار خود بگیرد در سخنانی ابراز داشت:«این روز به عنوان روزی که در آن نسلی تصمیم گرفت آزاد باشد در تاریخ ما ثبت خواهد شد»، «در چشم انداز و نگاه ما به جهان، انسانها بر بازار اولویت دارند، ای زنان هندوراس من برای حقوق شما مبارزه خواهد کرد».«پیش به سوی پیروزی ابدی»
دهها هزار نفر در طول روز در پایتخت در حالی که تمام مدت روی پاهای خود ایستاده بودند شاهد مراسم تحلیف خانم کاسترو بودند و آن را جشن گرفتند. از همان آغاز مراسم سه ساعته ادای سوگند که از تلویزیون و اینترنت بطور زنده پخش شد، ماموران امنیتی مجبور شدند از افرادی که رئیس جمهور را تشویق می کردند،دوستانه اما قاطعانه بخواهند که «در صندلی های خود بنشینند». هزاران نفر از هواداران دولت جدید در سکوهای استادیوم، جمع شده بودند، بسیاری از آنها تریکوهای سرخ رنگ حزب لیبره را به تن کرده بودند، و پرچم ها، بنرها و پرچم ملی هندوراس را با خود حمل می کردند.
هیئت های بین المللی متعددی که اکثراً توسط معاونان رئیس جمهور کشورهای مربوطه نمایندگی می کردند، نیز در مراسم تحلیف حضور داشتند. یک سخنران هندوراسی از نمایندگان کشورهای چپگرا آمریکای لاتین ونزوئلا، بولیوی، کوبا و جمهوری دومینیکن به خاطر همبستگی و کمکهایشان «در دوران سخت پس از کودتای ۲۰۰۹» تشکر کرد.
این سخنگو گفت: امروز «دموکراسی به هندوراس بازگشته است، امروز روز مردم است». علاوه بر هیئتهایی از ایالات متحده آمریکا، اسپانیا و سازمان کشورهای آمریکایی، نمایندگانی از تایوان نیز شرکت کردند – شرکت این هیئت تایوانی در مراسم تحلیف مغایر با اعلامیهای که در جریان مبارزات انتخاباتی توسط نزدیکان کاسترو منتشر شد بود، بر اساس اطلاعیه هایی که قبل از انتخابات از سوی خانم کاسترو و نزدیکانش منتشر شد سیاست آینده این کشور مبنی بر همکاری هرچه بیشتر و گسترده تر سیاسی و اقتصادی با جمهوری خلق چین می باشد.
مسئله درگیری اخیر ۱۸ نماینده منشعب از حزب کاسترو در مراسم تحلیف هیچ اهمیتی نداشت.
هفته گذشته، کج رو های لیبره برخلاف توافقاتی که قبلا با حزب سالوادور هندوراس حاصل شده بود، خورخه کالیکس را همکاری راست ها به عنوان رئیس پارلمان انتخاب کردند. اما مدت کوتاهی پس از این عمل، نمایندگان چپ به هم نوبه خود با توافق قبلی لوئیس ردوندو از حزب سالوادور هندوراس را به عنوان رئیس کنگره منصوب کردند.
در آستانه ادای سوگند، کاسترو با کالیکس ملاقات کرد و به او پست ریاست کابینه را پیشنهاد داد.
کاسترو در سخنرانی افتتاحیه خود در روز پنج شنبه از جنبش های اعتراضی به خاطر مقاومت ۱۲ ساله آنها در برابر دیکتاتوری تشکر کرد و به مهاجران بی شماری که از مجبور به زندگی در «ایالات متحده یا مکزیک» شده اند درود فرستاد. او سپس در سخنانش گفت: ,،۷۴ درصد از مردم ما یا در فقر و یا در فقر شدید زندگی میکنند دیکتاتوری کشورمان را به فقیرترین کشور آمریکای لاتین تبدیل کرد.کاسترو اعلام کرد که آلترناتیو آنها برای پایان دادن به این تراژدی اجتماعی برقراری یک دولت سوسیالیستی دموکراتیک است.
خانم کاسترو با شعف بسیار اعلام کرد که «از امروز یک میلیون نفر از شهروندان کم درآمد هندوراس که کمتر از ۱۵۰ کیلوات در ساعت مصرف برق میکنند از برق رایگان برخوردار خواهند شد»
تامین بودجه برق شهروندان کم درآمد طریق بالا بردن بهای مصرف کنندگان پر مصرف و بزرگ انرژی تامین خواهد شد.
از نظر سیاست اقتصادی و زیست محیطی، خانم کتیترو می خواهد «دستور کاهش نرخ بهره برای شرکت هائی را که در زمینه تولیدی سرمایه گذاری میکنند را صادر کند» و تمرکز بعدی خود را بر احیای جنگل ها، صنعتی سازی و ترویج گردشگری بگذارند.
کلسترول معتقد است که نباید امتیاز جدیدی به شرکت های استخراج معدنی اعطا شود و در عوض باید از ذخایر طبیعی و جنگل ها محافظت شود.
رئیس جمهور جدید در نظر دارد «زندانیان سیاسی» را از زندان ها آزاد کند و در مورد پرونده برتا کاسرس، فعال حقوق بشر و محیط زیست، که در سال ۲۰۱۶ به قتل رسید، دستور بازگشایی پرونده قضایی این قتل را خواهد داد.
کاسترو در ۲۸ نوامبر ۲۰۲۱ با اختلاف زیادی با رقبای خود به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد. حزب لیبره ریشه در مخالفت با کودتای سال ۲۰۰۹ دارد کودتایی که مانوئل زلایا، رئیس جمهور وقت چپگرا را از قدرت برکنار کرد.
خانم کاسترو در اکتبر ۲۰۲۱ با ائتلاف با حزب سالوادور ائتلاف کرد و متعهد شد در صورت پیروزی در انتخابات نامزد سابق ریاست جمهوری، سالوادور نصرلا را معاون به عنوان معاون خود منصوب کند.
برای کسی که نان روسیه و چین را میخورد البته طبیعی است که چنین ترهاتی را هم سرهم کند. وقاحت…
ماتوش موراوسکی به راه مادرش ادامه میدهد. زمانی که نازیهای آلمان در سال ۱۹۳۹ لهستان را اشعال کردند و آن…
شگفتآور است که چرا مقامات غرب از شدت بیماری روسهراسی و چینهراسی دقمرگ نمیشوند! بیتردید، دلیل اصلی این است که…
با سلام خدمت شما دوست عزیز، از توجهی که به این مقاله نشان دادید ممنونم. همان طور که اشاره فرمودید،…
درودبر جنابعالی، امیدوارم همیشه خوب و سلامت باشید،مطلب چپ دروغین را از طریق مجله هفته دیدم وخواندم، به نظرم خیلی…