از روسیه شیطان بساز، اسلحه بفروش!

پنتاگون اعلام کرد که فروش موشک‌های ضد تانک “جاولین” به لیتوانی را تحت توافقنامه‌ای به ارزش بیش از ۱۲۵ میلیون دلار تایید کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آمریکا در حالی این تسلیحات را به لیتوانی می فروشد که تنش‌ها در شرق اروپا میان کشورهای این منطقه با روسیه بسیار داغ کرده و با ساختن شیطان و دروغ‌پردازی بسیار بر این آتش روغن می‌ریزد. غرب ادعا میکند تنش روسیه- اوکراین در مرزهای دو کشور، کشورهای شرق اروپا را به شدت نگران کرده است و روسیه میخواهد به این کشور حمله کند، روسیه تمامی این اتهامات را رد کرده و اعلام کرده این غرب است که تلاش دارد کشورهای همسایه روسیه را مسلح و عضو ناتو کند.

دولت آمریکا پیشتر و در ماه اکتبر موشک های جاولین را به اوکراین فروخته بود.

آژانس همکاری امنیتی پنتاگون نیز کنگره را در جریان فروش این تسلیحات به لیتوانی گذاشته است.

وزارت دفاع آمریکا در تشریح فروش این موشک های ضد تانک به لیتوانی مدعی شد که این تسلیحات توانمندی‌های لیتوانی را در بخش دفاع دور برد افزایش خواهد داد.

مقامات وزارت دفاع آمریکا تصریح کرده اند که شرکت لاکهیدمارتین و تکنولوژی‌های ریتون مقاطعه‌کاران اصلی این پروژه فروش تسلیحات به لیتوانی هستند.

آمریکا در حالی فروش سلاح به لیتوانی را تایید کرده است که کشورهای شرق اروپا طی سالهای اخیر خواستار خرید های نظامی از واشنگتن هستند آنهم به دلیل نگرانی از اقدامات روسیه اند کدام اقدامات اما کسی به آن اشاره نمی‌کند.

با این حال طرح های آمریکا برای فروش تسلیحات به کشورهای شرق اروپا نه تنها اوضاع را آرام نخواهد کرد بلکه تنش ها را در این منطقه تشدید و روسیه را تحریک می کند و این اصلا قصد آمریکا از این سیاست است آشوب را بینداز لولو بساز و اسلحه بفروش!

آمریکا و متحدانش مدعی هستند که حضور نیروهای روسیه در مرز اوکراین تهدیدی برای این کشور محسوب می‌شود و پوتین درصدد حمله به کی‌یف است. چیزی که در این میان از افکار عمومی و از سوی امریکا و متحدانش و رسانه‌های آنها که در خدمت جلو بردن اهداف امپریالیست هافعالیت می کنند مانند بی‌بی‌سی فارسی و یا صدای آمریکا و رادیو فردا پنهان می ماند که اولاً نیروهای روسیه در داخل خاک روسیه مستقر هستند و هر کشوری حق دارد در داخل خاک خود به هر نوع رزمایش نظامی و یا استقرار نیرو آن طور که خود تشخیص میدهد دست بزند. دوماً فاصله نیروهای نظامی روسیه تا مرز اوکراین از نقطه‌ای که آنها استقرار یافته اند حداقل ۳۰۰ کیلومتر است و آنها در منطقه مرزی با اوکراین مستقر نیستند اما این واقعیت دائماً از انظار عمومی پنهان نگاه داشته می شود. این در حالیست که مسکو بارها عنوان کرده اقدامات نظامی‌اش در نزدیکی مرز با اوکراین عادی است اما آمریکا و متحدانش همچنان قصد دارند شرایط مرز روسیه با اوکراین را پرتنش جلوه دهند.

واشنگتن و کی ‌یف اخیرا به متحدان اروپایی‌ خود اعلام کرده‌اند تحرکات نیروها در مرز با اوکراین نشان‌دهنده آمادگی جدید مسکو برای حمله به اوکراین است. اوکراین از آمریکا خواسته تا حمایت‌های امنیتی فوری از جمله تبادل اطلاعاتی را در دستورکارش قرار دهد.

در این میان دولت بایدن نگران است که اهداف روسیه در قبال اوکراین ممکن است مذاکرات واشنگتن- مسکو در مورد حملات سایبری و کنترل تسلیحات را از مسیر اصلی منحرف کند.

منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال ۲۰۱۴ میلادی روس‌های این منطقه دو جمهوری دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولت‌های محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده‌اند.

روسیه بارها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است اما کی یف مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم می‌کند و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد می‌کند.


معاون وزیر خارجه آمریکا در مسائل اروپا و اورآسیا وعده داد که ارائه کمک‌های نظامی (فروش) لازم برای تقویت توان بالقوه دفاعی اوکراین متوقف نخواهد شد و واشنگتن در حال بررسی حجم کمک‌های نظامی مضاعف به این کشور است.

به گزارش خبرگزاری «نووستی»، “کارن دانفرید” معاون وزیر امور خارجه آمریکا در مسائل اروپا و اورآسیا شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که ایالات متحده به ارائه کمک‌های نظامی به کی‌یف در جهت تقویت توان بالقوه دفاعی اوکراین ادامه خواهد داد و قصد ندارد حمایت نظامی خود از این کشور را متوقف کند.

این مقام وزارت خارجه آمریکا یادآور شد که همین هفته گذشته یک محموله از کمک‌های نظامی ایالات متحده به ارتش اوکراین تحویل داده شد. به گفته وی، مقامات واشنگتن دائماً در حال تجزیه و تحلیل اوضاع پیرامون اوکراین و بررسی حجم کمک‌های نظامی مضاعف به این کشور هستند.

دافرید تأکید کرد: «ما به ارسال تجهیزات و سلاح‌های مورد نیاز اوکراین طی هفته‌ها و ماه‌های آینده از طریق مکانیزم‌های مختلف ادامه خواهیم داد و در حال حاضر نمایندگانی از سوی وزارت دفاع آمریکا به اوکراین سفر کرده تا نیازهای این کشور در عرصه دفاع ضدهوایی را مورد ارزیابی قرار دهند.»

چند روز قبل، یک مقام بلندپایه نظامی اوکراینی از قصد این کشور برای خرید موشک‌های “گارپن” و سامانه‌های موشکی ساحلی “نپتون” از آمریکا خبر داد و گفت که این تسلیحات در بهار سال 2022 در ارتش اوکراین مورد استفاده قرار خواهند گرفت.