سنت دیرینه آمریکا در شانه خالی کردن
با بیشتر شدن اقدام سیاستمداران آمریکایی در شانه خالی کردن از مسوولیت ها طی سالهای اخیر، این افسانه که آمریکا «چراغ آزادی و دموکراسی» است در حال فروپاشیست و اعتبار این تنها ابرقدرت جهان از بین رفته است.
سیاستمداران آمریکایی برای مقصر جلوه دادن دیگران، سنگ تمام گذاشته و بیشرمی را به کمال رسانده اند.
زمانی که ایالات متحده به شکل فاجعهباری در مبارزه با همهگیری کووید-19 شکست خورد، (سیاستمداران این کشور) چین را لکهدار کرده و تئوری بیاساس نشت آزمایشگاهی را مطرح کردند. هنگامی که اقتصاد ایالات متحده با مشکلاتی رو به رو شد، آن ها دیگران را به اقدامات تجاری «ناعادلانه» متهم ساختند. هنگامی که چنین سیاستمدارانی با این واقعیت رو به رو میشوند که ایالات متحده بالاترین سرانه انتشار کربن در جهان را دارد، باز هم در مورد تخریب محیط زیست در جایی دیگر ناله میکنند و حتی زمانی که خود آمریکاییها در مورد شنود و هک دیگران گناهکارند، همچنان سعی بر آن دارند که دیگران را به عنوان تهدید امنیت سایبری معرفی کنند.
به نظر میرسد که شانه خالی کردن به یک باور عمیق در سیاست آمریکا تبدیل شده است. سیاستمداران، رسانه ها و اتاق های فکر این کشور برای فرار از مسوولیت اغلب در یک کمپین توهین آمیز مشترک با یکدیگر همکاری میکنند.
در واقع، پدیده شانه خالی کردن در ایالات متحده یک سنت دیرینه است. در زمان همه گیری تب زرد به آمریکاییهای آفریقایی تبار انگ زده شد. وقتی همهگیری آبله شروع شد، مردم چینی تبار قربانی شدند. مهاجران اهل هاییتی در این کشور به عنوان «گروه های پرخطر» برای انتقال ایدز برچسب خورد.
شانه خالی کردن آمریکا تنها شامل کشورهای خارجی یا گروه های قومی نمی شود بلکه در داخل کشور نیز گروه های نخبه مختلف از همین تاکتیک علیه یکدیگر استفاده می کنند. دولتهای در قدرت، پیشینیان خود را مقصر می دانند. دموکرات ها و جمهوری خواهان نیز از یکدیگر انتقاد می کنند. کاخ سفید و کنگره نیز انگشت اشاره به سوی یکدیگر دارند. به یک معنا، سیاستهای ایالات متحده تماما درباره سرزنش دیگران است.
چرا؟ یکی از دلایلش سیاستهای انتخاباتیست. به منظور پیروزی در انتخابات، سیاستمداران ایالات متحده تمایلی به اعتراف به اشتباهات خود ندارند، چرا که از این واهمه دارند که انجام این کار به قیمت از دست دادن رای برای آن ها تمام شود. نژادپرستی ریشهدار و اشتهای سیری ناپذیر آمریکا برای سلطه بر جهان نیز به عادت شانه خالی کردن کمک میکند.
اما مقصر دانستن دیگران مشکلات آمریکا را حل نمی کند. همان طور که فرانسیس فوکویاما، محقق ارشد موسسه مطالعات بینالمللی فریمن اسپوگلی در دانشگاه استنفورد، اشاره کرد، منابع بلندمدت ضعف و افول آمریکا بیشتر داخلی است تا بینالمللی.
اما مقصر دانستن دیگران مشکلات آمریکا را حل نمی کند. همان طور که فرانسیس فوکویاما، محقق ارشد موسسه مطالعات بینالمللی فریمن اسپوگلی در دانشگاه استنفورد اشاره کرد، منابع بلندمدت ضعف و افول آمریکا بیشتر داخلی است تا بینالمللی.
آن دسته از سیاستمداران آمریکایی که انگشت اشاره به سمت یکدیگر نشان می دهند، باید به بررسی دقیق خود بپردازند و مسوولیت هایی بر عهده گیرند، به این ترتیب آن ها می توانند ایالات متحده را به کشوری بهتر و جهان را به مکانی زیباتر تبدیل کنند.
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved
16A Shijingshan Road, Beijing, China. 100040
افزایش جان باختگان کرونا در آمریکا نسبت به سال ۲۰۲۰ به رغم واکسیناسیون
آمارها نشان می دهد که به رغم واکسیناسیون گسترده در آمریکا، افراد بیشتری در این کشور به دلیل ابتلا به کرونا طی سال جاری میلادی در مقایسه با سال گذشته جان خود را از دست دادهاند.
روزنامه نیویورک تایمز طی گزارشی در این رابطه عنوان کرد: قرار بود امسال واکسیناسیون باعث شود تا همه گیری کرونا در آمریکا تحت کنترل درآید اما برعکس افراد بیشتری نسبت به سال گذشته به دلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند.
براساس آمارهای مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در آمریکا تا روز سهشنبه، ۳۸۶ هزار و ۲۳۳ نفر در سال جاری میلادی به دلیل کرونا فوت کرده اند که این آمار در کل سال ۲۰۲۰، ۳۸۵ هزار و ۳۴۳ نفر بود. این در حالی است که آمار نهایی سال جاری با توجه به اینکه هنوز ۲۰۲۱ به پایان نرسیده، بیشتر نیز خواهد شد.
کارشناسان اعلام کرده اند که مرگومیر بالاتر ناشی از کرونا در نتیجه یکسری عوامل بوده که عبارتند از میزان واکسیناسیون مورد نیاز کمتر، کاهش یکسری محدودیت ها و پروتکل های بهداشتی از جمله ماسک نزدنها و عدم فاصلهگذاریهای اجتماعی و در نهایت گونه جدید کرونا دلتا.
کارشناسان حوزه بهداشت و درمان می گویند، بسیاری از آمریکایی به گونه ای رفتار می کنند گویی بیماری کووید-۱۹ در حال حاضر یک بیماری قابل مهار و محدود شده است تا یک بحران؛ رویدادی که در نهایت رخ می دهد اما هنوز رخ نداده است.
در این میان هنوز بسیاری در آمریکا از واکسینه شدن امتناع می کنند که در افزایش آمارها نیز تاثیرگذار بوده است.
«جنیفر نوزو» یک متخصص بیماری های واگیردار در مرکز جان هاپکینز برای امنیت بهداشتی گفت: شرایط بسیار نامناسبی وجود دارد که شاهد سطح بالای پوششی واکسیناسیون نیستیم و در کنار آن در بیشتر مناطق رفتارها و اقدامات افراد به حالت عادی بازگشته که این مسئله وضعیت جسمانی افراد را بیشتر در معرض خطر قرار می دهد.
وی افزود: اگر شما هیچ یک از تدابیر محافظتی را در پیش نگیرید، با ویروسی روبرو هستید که می تواند سریعتر انتقال یابد و شاهد شکاف خطرناکی در روند ایمن سازی خواهید بود.
ین در حالی است که کاخ سفید اخیرا اعلام کرده که برنامه ای برای بازگشت به دوران قرنطینه و تعطیلی اقتصاد به منظور جلوگیری از شیوع موج جدید کرونا را ندارد؛ تصمیمی که به نظر می رسد دولت بایدن به دلیل بروز اعتراضات در آمریکا به دنبال ناارامی ها در چند پایتخت اروپایی اتخاذ شده است.
جهش های ویروس کرونا در اروپا نشان می دهد که آمریکا باید منتظر ورود ویروس جدید باشد. شیوع ویروس در ایتالیا و اسپانیا در اغاز همه گیری باعث افزایش موارد ابتلا در شهر نیویورک شد و گونه آلفای ویروس قبل از ورود آمریکا و سراسر جهان، انگلیس را در نوردید.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با مقاومت هایی در مقابل واکسیناسیون اجباری در محل کار مواجه است اما از صحبت درباره محدودیت های اجرا شده به سبک سال ۲۰۲۰ خودداری کرده و در مقابل در زمینه واکسن تبلیغ می کند و میلیون ها دوز از قرص های درمانی کووید را پیش خرید کرده است.
از اینکه مجددا آستین ها را بالا زده و اخبار جنگ ناتو جهت گسترش بی حد و مرزش را تهیه…
با تشکر از لطف و حمایت شما رفیق گرامی متاسفانه این امکان که ما دائماً اخبار درگیری در اوکراین را…
…آمریکا جنگ اوکراین رو یک نعمت استراتژیک میداند تا قدرت روانی مردم روسیه را با ادامه اقدامهای پهبادی به مراکز…
۱- هرتزوک در سفر آذربایجان غلط خیلی بزرگتر از دهان خودش کرد. او گفت: پرچم اسرائیل، پرچم آذربایجان است و…
جناب محترم مددوف میفرمایید: «امروز بریتانیا به عنوان متحد اوکراین عمل می کند و به این کشور کمک های نظامی…