راشا تودی- ترجمه رضا نافعی
آینده ما
رئیس ستاد دفاع بریتانیا، که فرمانده نظامی نیروهای مسلح بریتانیا نیز هست، نسبت به خطر وقوع ناخواسته جنگ با روسیه در نتیجه تشدید خارج از کنترل تنش موکدا هشدار داده است. این ژنرال برجسته انگلیسی که “سِر نیک کارتر” نام دارد، اعلام کرد که بریتانیا و متحدانش اکنون، بیش از هر زمان دیگر در معرض خطر درگیری نظامی با مسکو هستند .
پیدایش «جهان چند قطبی» از خاکستر نظام بین المللی دوقطبیِ جنگ سرد، منجر به افزایش رقابت بین کشورها شده است. روز شنبه، ژنرال نیک کارتر، به رادیو تایمز گفت: در این رقابت، انگلیس و سایر دولت های غربی و روسیه به آسانی می توانند در مقابل یکدیگر قرار گیرند. ما در جهانی هستیم که رقابت در آن، نسبت به ده یا 15 سال پیش ، بسیار بیشترشده است. ماهیت جنگ طلبانه برخی از سیاست ها می تواند وضعیتی به بار آورد که نتیجه آن خلاف محاسبات است”. وی در عین حال دولت روسیه را متهم کرد به این که گویا آماده است برای تضعیف کشورهای اروپای غربی و ایالات متحده دست به هر کاری بزند.
از اظهارات ژنرال کارتر 62 ساله که گفت: “بسیاری از ابزارها و مکانیسم های دیپلماتیک سنتی که من و شما در طول جنگ سرد با آن بزرگ شدیم، دیگر وجود ندارند” این سخنان آلوده به حسرت است.” ( دریغا از آن روزگاری که رفت. م. ).
وی وضعیت فعلی را “چالشی واقعی توصیف کرد که ما با آن روبرو هستیم” و افزود که ما بدون مکانیسم های دوران جنگ سرد با “خطر بزرگتری” مواجه هستیم.
ژنرال انگلیسی گفت که معتقد است خطر جنگ با روسیه امروز بیش از هر لحظه دیگری از دوران خدمت 44 ساله اوست و از بریتانیا خواست تا “مراقب ” باشد. وزارت دفاع انگلستان تأیید کرد که تیمی از سربازان انگلیسی به لهستان اعزام شده اند تا بررسی کنند که در جریان بحران مهاجران در مرز شرقی لهستان با بلاروس چگونه می توانند به ورشو “کمک فنی” ارائه کنند.
ماریوش بلاشاک، وزیر دفاع لهستان، پیشتر تایید کرده بود که کشورهای ناتو از جمله بریتانیا به کشورش کمک خواهند کرد تا از رسیدن مهاجران به خاک لهستان جلوگیری کنند. انتظار می رود که نیروهای بریتانیایی دیوار مرزی مستحکمی در آنجا ایجاد کنند.
اتحادیه اروپا بلاروس را متهم کرد به این که مهاجران را تشویق می کند تا برای رسیدن به اروپا مسیر دیگری را انتخاب کنند و علت این بحران را «جنگ هیبریدی» دانست که گویا توسط مینسک به راه انداخته شده است. با این حال، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، این اتهامات را رد می کند و می گوید که دولت وی دیگر تمایلی به کمک به اتحادیه اروپا برای جلوگیری از ورود مهاجران به لهستان ندارد. برخی از مقامات غربی نیز از فرصت استفاده کردند تا روسیه را مسئول این وضعیت وانمود کنند. متعاقب این سخن مسکو اعلام کرد که هیچ ارتباطی با این بحران ندارد.