به گزارش روزنامه لبنانی «الاخبار»، مداخله سری و محرمانه اسرائیل در جنگ یمن با ایجاد روابط دیپلماتیک با یکی از کشورهای متجاوز در یمن، امارات، در اواسط سپتامبر تا حدودی آشکار شده بود. همچنین اسرائیل از ترس تنش آفرینی در عربستان مداخله خود را به صورت علنی آشکار نکرد تا اینکه بیانیه سخنگوی این کشوذ از خلال رسانهی عربستان نشان داد که نقش این کشور در تجاوز به یمن از شکل محرمانه خارج و علنی شده است.
جنگ ائتلاف عربی در یمن در دورههای اخیر ابعاد منطقهای خطرناکتر و متفاوتتری نسبت به گذشته پیدا کرده است. این امر را میتوان در افزایش تهدیدات امنیت دریایی در خلیج فارس و دریای سرخ و همچنین توسعه سیستمهای موشکی و هوایی برای یمنیها به وضوح دید. اگرچه گسترش فناوری نظامی انصارالله در یمن تاکنون منجر به هیچ عملیاتی علیه کشتیهای عربستان سعودی نشده ؛ اما این امر کابوسی برای آل سعود تبدیل شده است. مسئولان اسرائیلی مدعی شدهاند که وضعیت منطقه را از نزدیک کنترل میکنند و دلیل دخالت در جنگ یمن را دفاع از منافع خود در دریای سرخ میدانند.
بعد از آنکه عربستان در جنگ علیه یمن با شکست مواجه شده، اسرائیل به دلیل الزامات امنیتی برای مداخله و مشارکت علنی در جنگ یمن آماده میشود؛ درحالی که شگفتی آفرینیهای انصارالله در عرصه موشکی، پهپادی و پدافندی در رسانهها شنیده میشود و همین امر موجب تنش در اسرائیل و همپیمانانش شده است.
اسرائیل متوجه اتحاد و قدرت محور مقاومت شده است و میداند که محور مقاومت در برابر آمریکا و همپیمانانش ایستاده و با آنها میجنگد. بر این اساس به نظر میرسد که مداخله علنی رژیم اسرائیل در یمن در روزهای آینده آغاز شود و ممکن است عوامل دیگری این رژیم را به مشارکت در جنگ یمن تشویق کند که از بارزترین آنها اطمینان بخشی به کشورهای سازشکار و تشویق کشورهای دیگر برای ایجاد روابط دیپلماتیک با اسرائیل است. بر این اساس، بیانیه سخنگوی رژیم اسرائیل از خلال رسانه عربستان سعودی موضع خصمانهای نسبت به محور مقاومت و به طور کلی یمن و عراق نشان میدهد.
روز شنبه «هیدای زیلبرمان» ، سخنگوی دولت اسرائیل در مصاحبهای با وب سایت عربستانی «ایلاف» مدعی شد که اسرائیل تمامی اقدامات ایران در منطقه را رصد و پیش بینی میکند که ایران از طریق یمن و عراق، اسرائیل را مورد هدف قرار دهد. وی در ادامه ادعاهای بی سند و و مدرکش گفت :ما اطلاعاتی در دست داریم که نشان می دهد ایران پهپادها و موشکهای هوشمندی ساخته است که می تواند به اسرائیل برسد. زیلبرمان خاطرنشان کرد: زمانی که« آویو کوخاوی»، رئیس ستاد ارتش اسرائیل نسبت به حمله از خاک «کشورهای حلقه دوم» به اسرائیل هشدار دارد منظورش از کشورهای حلقه دوم عراق و یمن است و «کشورهای حلقه اول» همان لبنان و سوریه هستند.
سخنگوی ارتش اسرائیل مدعی شد که ایران در سال ۲۰۱۹ از یمن و عراق و همچنین از خاک خود پالایشگاه آرامکو عربستان را با دهها پهپاد و موشک هدایت شونده هدف قرار داد بدون اینکه یکی از آنها شناسایی شود و این نشان دهنده قدرت بسیار ایران در این زمینه است.
گفتههای سخنگوی دولت اسرائیل نشاندهنده برجستهترین مراحل عملیات نظامی و تواناییهای نظامی محور مقاومت به ویژه در یمن است که توانسته اسرائیل و آمریکا را غافلگیر کند که به ادعای خودشان کل منطقه را رصد میکنند. همچنین دقت و مدیریت و توانایی نفوذ این محور به سیستمهای دفاعی مدرن که توسط آمریکا مدیریت میشود، موجب شگفتزدگی و هراس رژیم اسرائیل شده است.
مسئولان اسرائیلی کاملا میدانند که خصومت ملت یمن و نیروهای یمنی نسبت به اسرائیل سیاسی یا موقتی نیست؛ بلکه این خصومت ریشههای تاریخی و عقیدتی دارد که ملت یمن و مقاومت نابود کردن رژیم اسرائیل و بازگرداندن فلسطین اشغالی به ملت آن یک وظیفه ملی میدانند.
این ملت شعارهایی علیه اسرائیل و آمریکا و هم پیمانان آنها سر میدهند که ناشی از پایبندی و تعهداتشان نسبت به وطن شان است. با این وجود موضع ملت یمن ،علی رغم اهمیت آن، خطری اصلی برای حاکمیت رژیم اسرائیل نیست؛ بلکه گسترش تجربیات عملیاتی و تواناییهای نظامی در میان یمنیها و ادامه داشتن این تواناییها میتواند به بازدارندگی استراتژیک با دشمن بیافزاید.
از زمان آغاز تجاوزات عربستان سعودی به یمن در مارس ۲۰۱۵ ، هیچ اقدام علنی از سوی اسرائیل به جز همکاری اطلاعاتی با کشورهای متجاوز در جنگ یمن مشاهده نشده است، درحالیکه رژیم اسرائیل در دریای سرخ حضور دارد و به طور کلی پایگاههای نظامی در «اریتریا» ، «جیبوتی» و« شاخ آفریقا» دارد.
به احتمال زیاد مداخله محرمانه رژیم اسرائیل در جنگ یمن برای ممانعت از تنشآفرینی در عربستان و کشورهای متجاوز در این جنگ و همچنین آمریکا و همپیمانان غربی ،که به گونهای فعالانهای در این جنگ مشارکت داشته اند، بوده است.
با این وجود، تغییر استراتژی یمن از حالت دفاعی به حالت هجومی از یک سال گذشته باعث ایجاد تغییرات چشمگیری در زمینه انهدام زرادخانه نظامی عربستان شده است .بدینترتیب همپیمانان عربستان از یک سو نتوانستند در برابر حملات انصارالله و اقدامات آنها در برابر آزاد سازی مناطق اشغالی یمن مقاومت کنند و از سوی دیگر حمله به تاسیسات نفتی « آرامکو» در اواسط 2019 باعث عجز و ناتوانی سعودیها شد و این حمله در محافل سیاسی و اطلاعاتی رژیم اسرائیل مورد بحث قرار گرفت و هشداری خطرناک برای این رژیم تلقی شد.
در همین راستا بسیاری از رسانههای اسرائیلی از روی هراس اعلام کردند که چنین عملیاتی میتواند علیه اسرائیل و «بندر حیفاء» تکرار شود. همانطور که سخنگوی دولت این کشور مدعی دست داشتن ایران در حملات موشکی سپتامبر ۲۰۱۹ به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان شد و گفت این حادثه ممکن است علیه اسرائیل از طریق یمن و عراق تکرار شود.
صنعا: هرگونه بی احتیاطی از سوی اسرائیل با پاسخی دردناک روبرو خواهد شد
یک مقام مسئول وزارتخارجه دولت نجات ملی یمن به اظهارات سخنگوی دولت اسرائیل که گفته بود اسرائیل وضعیت یمن را زیر نظر گرفته واکنش نشان داد و گفت که اسرائیل دنبال بهانه برای اقدامات خصمانه است و از طریق آنها سعی میکند تجاوزات مستمر خود علیه ملت فلسطین را بپوشاند و به عادیسازی روابط کشورهای بیشتر با این کشور تشویق کند و هشدار داد که در صورتی که اسرائیل دست به هرگونه تحرک یا اقدام سبکسرانهای علیه یمن بزند، «منافع اسرائیل» یا همپیمانان آن در دریای سرخ هدف مشروع صنعاء خواهد بود.
همچنین «جلال الرویشان» معاون امور امنیتی دفاعی نخست وزیر دولت نجات ملی یمن در صنعا اظهارات سخنگوی رژیم اسرائیل پیرامون یمن را کم اهمیت و در راستای اطمینان بخشی به کشورهای سازشکار توصیف کرد و تاکید کرد که اظهارات دشمن اسرائیلی پیرامون یمن با هدف اطمینان بخشی به کشورهایی که با این رژیم عادی سازی روابط انجام دادهاند صورت میگیرد نه چیز بیشتری. وی هرگونه حماقت ائتلاف سعودی در دریای سرخ را موجب شعله ور شدن آتش جنگی بزرگ دانست.
«محمد صالح النعیمی» عضو شورای عالی سیاسی یمن نیز به نوبه خود اعلام کرد که آمریکا و اسرائیل از همان روز اول تجاوز به یمن برای این کشور نقشه داشتند و صحبتهای سخنگوی ارتش رژیم اسرائیل درباره یمن نشان میدهد که نقش این کشور در تجاوز به یمن از شکل محرمانه خارج و علنی شده است.