
منبع: راشیاتودی
برگردان: خ. طهوری
وفای به عهد: چین توانست در سطح کشور بر فقر مطلق غلبه کند
دليل برای شادمانی: چین به رهبری ريیسجمهور «شی جینپینگ» فقر مطلق را در اين کشور از بين برد
ريیسجمهور چین «شی جینپینگ» ۷ سال پیش اعلام کرد که تا پایان سال ۲۰۲۰ فقر مطلق در چین نابود خواهد شد. ظاهراً چین توانست به این وعده وفا کند. این کشور اکنون میخواهد برای ابعاد نوینی از تکامل تلاش کند.
آژانس خبری «شینهوآو» به نقل از دولت محلی ایالت «گوییژو» در چین، روز دوشنبه نوشت فقر مطلق در ۹ ناحیه آخر این ایالت از میان برداشته شده است و از این طریق چین توانسته کلیه نواحی کشور را از فقر مطلق آزاد سازد.
«لی ییان» ريیس دفتر «مبارزه با فقر، برای رشد و توسعه» ایالت «گوییژو» طی یک مصاحبه مطبوعاتی گفت
بر اساس تحقیقات آژانسهای مستقل، درجه کل فقر مطلق اکنون به صفر رسیده و نرخ رضایت در بین شهروندان به بیش از ۹۹ درصد ارتقاء یافته است.
حد متوسط درآمد سالانه بخش فقیر جامعه در ۹ ناحیه به ۱۱.۴۸۷ یوآن (معادل تقریباً ۱۷۴۰ دلار) رسیده است که به گفته «لی» به مراتب بالاتر از خط فقر ملی معادل با ۴۰۰۰ یوآن میباشد.
چین در سال ۲۰۱۵ تصمیم گرفت که تا پایان سال ۲۰۲۰ بر فقر مطلق در کشور پیروز گردد. در آن زمان بیش از ۷۰ میلیون شهروند چینی در مناطق روستایی زیر خط فقر مطلق به سر میبردند. برای رسیدن به این هدف چین مجبور بود ماهانه به طور متوسط ۱ میلیون نفر و یا روزانه ۳۰ هزار نفر را از ورطه فقر مطلق بیرون کشد. در پایان سال گذشته ۵۲ ناحیه کشور هنوز در لیست فقر دولت مرکزی قرار داشت.
«گائوگانگ» محقق آکادمی علوم اجتماعی «گوییژو» در مقابل آژانس خبری «شینهوآ» گفت: «پیروزی بر فقر مطلق در کلیه نواحی کشور نشان میدهد که «چین بر معضل کهنۀ هزاران سالۀ فقر شدید فایق آمده است و علاوه برآن این دستآورد نشان میدهد که چین وارد «فاز جدیدی از تکامل» شده است.» اکنون نوبت آن رسیده که ابتکارات بیشتری در زمینه توسعه و تکامل در مناطق روستایی آغاز شود تا موفقیت به دست آمده در مبارزه با فقر به طور درازمدت تثبیت گردد.
در مبارزه علیه فقر چین از فرایافت «آزادسازی هدفمند» ريیسجمهور چین و دبیراول حزب کمونیست این کشور «شی جینپینگ» پیروی کرد. «شی» این فرایافت را برای اولین بار در پایان سال ۲۰۱۳ در اولین سال حکومتش در هنگام دیدار از منطقه فقرزده ایالت «هونان» پیشنهاد کرد. «شی» به دولت محلی دستور داد «هر خانوار و فردفرد افراد فقیر را زیر نظر قرار داده تا تضمین شود که اقدامات انجام گرفته تأثیر مطلوب و مورد نظر را به جای میگذارد.»