پرش به محتوا

بولیوی، مقدمه چینی برای تقلب در انتخابات و سرکوب اعتراضات مردمی پس از آن.

لاپاز / سانتا کروز. انتشار هزینه های جاری بودجه دولت کودتا در بولیوی ، موردی برای بحث و گفتگو ها فراهم می کند. بودجه خرید اسلحه برای پلیس در شرایطی که بیماری همه گیر ویروسی کرونا و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان چندین برابر شده است. در برابر انتقاد تشکیلات سیاسی رئیس جمهور سابق مورالس بنام به سوی جنبش سوسیالیسم (Movimiento al Socialismo ، MAS) کودتاچیان دست و دلبازی خود را با «ضروذت دفاع از دمکراسی» توجیه می‌کنند.
طبق داده های فعلی موسسه ملی آمار ، هزینه های تسلیحات پلیس از ژانویه تا آگوست سال ۲۰۲۰ ، معادل ۲۵ میلیون دلار بوده است. در مقایسه با دولت قبلی تحت مدیریت اوو مورالس در سال ۲۰۱۸ ، دولت کودتا فقط در هشت ماه از سال جاری ۳۱ برابر بیشتر در خرید سلاح برای پلیس سرمایه گذاری کرده است. در سال ۲۰۱۹ ، کل سرمایه گذاری ۸۵۰ هزار دلار بود.
فقط در ماه مارس ، ۱۰ میلیون ششصد هزار دلار آمریکا‌ئی برای تهیه جنگ افزارهای پلیس سرمایه گذاری شد – دقیقاً در ماهی که رئیس جمهور موقت ژانین آنز به دلیل شیوع بیماری همه گیر Covid-19 وضعیت اضطراری بهداشتی در سراسر کشور را اعلام کرد. از زمان شروع قرنطینه ، بودجه دولت برای خرید دستگاه های تهویه، تنفس مصنوعی ، آزمایش های سریع و سایر تجهیزات برای مبارزه با بیماری همه گیر کرونا کمتر شده است. به همین دلیل ، خرید اسلحه برای پلیس در حالیکه بودجه بهداشتی کاهش پیدا ‌کرده با انتقادات زیادی روبرو شد.
پلیس و ارتش بازیگران اصلی کودتای سال گذشته بودند که رئیس جمهور مورالس و معاون او ایلوارو گارسیا لینه را به شکل غیرقانونی سرنگون و مجبور به ترک کشور کرد.
مورالس در حساب کاربری خود در توئیتر در این مورد چنین اظهار نظر میکند: «در حالی که بولیوی یکی از بدترین بحران های اقتصادی در طول تاریخ خود را تجربه می کند ، دولت دوفاکتو ۱۵ میلیون دلار برای سلاح های پلیس هزینه می کند. این نشان دهنده اولویت های رژیم است که سعی در افزادن بر پرتوهای مردم کشور دارد. » ادگار مونتائو ، نماینده MAS ، دولت کودتا متهم به ثبت غیرقانونی اسلحه های پلیس کرد.

morales fidel-1662281473..jpg

آرتورو موریلو وزیر کشور دولت کودتا ، در پاسخ به مخالفان سیاسی خود ادعا کرد: «اگر آقای مونتائو نگران مسلح شدن نیروی پلیس ما است بگذار نگران باشد، دفاع از دمکراسی برای ما در اولویت است، بهای دفاع از دمکراسی برای ما مهم نیست، هزینه اش هر چقدر میخواهد باشد باید به دمکراسی احترام گذاشت » وزیر کشور دولت کودتا ادامه داد: «قطعا دولت حق انجام چنین خریدهایی را دارد. ما برای پلیس ملی خود ، برای ارتش خود ، برای دفاع از دموکراسی خرج می کنیم.» فقط در شهر لاپاز ، ۵۰۰۰ افسر پلیس در ۱۸ اکتبر مستقر شدند.
بحث و جدل در مورد استفاده از نیروهای امنیتی در انتخابات در شرایطی صورت میپذیرد که یک کارزار انتخاباتی در حال اجراست که این کارزار تحت الشعاع اعمال خشونت آمیز کودتاچیان قرار دارد. دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در بولیوی از ۶ سپتامبر ۲۷ مورد خشونت علیه نامزدهای احزاب مختلف را ثبت کرده است. به همین دلیل ، هیئت اتحادیه اروپا در بولیوی ، سازمان ملل متحد و کنفرانس اسقف های کاتولیک بولیوی از همه طرف ها را «به مدارا و ایجاد جوی آرام» دعوت می کنند. که با توجه به بحث ها و تحریکات داغ بین اردوگاه های سیاسی ، به سختی می‌توان انتظار داشت که این فراخوان‌ها نتیجه‌ای داشته باشد.

موریلو روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در سانتا کروز اندکی پس از بازگشت از ایالات متحده آمریکا تهدید کرد: «ما به برگزاری انتخابات ۱۸ اکتبر نزدیک میشویم. پلیس دقیقاً مانند ارتش عمل خواهد کرد. ما کنار نخواهیم ایستاد و تماشاگر نخواهیم بود.» وی در آنجا بادبیرکل سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) ، لوئیز آلماگرو و مقامات وزارت امور خارجه آمریکا دیدار کرد. موریلو بدون اینکه به جزئیات جلسه بپردازد ، فقط گزارش کرده بود که موضوع مذاکرات با آمریکا و سازمان افراطی کشورهای آمریکائی » موضوعی بسیار حساس از نظر امنیت کشور است».
وزیر خارجه پیشین ، دیگو پاری ، در گفتگوئی به مطبوعات بولیپی گفت که این جزو وظایف یک وزیر کشور نیست که با مقامات بین المللی و دیپلمات ها دیدار و مذاکره کند، او مسئول تامین نظم عمومی عادلانه است. دیگو پاری اعلام کرد: «اینها نشانه های روشنی است که طرحی برای بر هم زدن روند عادی انتخابات در دست اجرا است.»
در همین حال، یک رسوائی جدید باعث ایجاد سرو صدای زیادی در کشور شده است در آموزشگاه نیروی دریائی بولیوی مقادیری سلاح ناپدید شده‌است، امضای بعضی فرماندهان ارتش زیر اسناد این سلاح‌ها نقش بسته است.
مونتائو از وزیر دفاع فعلی ، لوئیس فرناندو لوپز خواست تا نقش خود را در ناپدید شدن سلاح‌ها و میزان دخالتشدر این رسوائی را علنی کند.
در همین رابطه ، مدافعان حقوق بشر طی یک نامه رسمی از رئیس جمهور کودتا ژانین آنز خواسته‌اند که لیست دقیقی از سلاح های گم شده و محل انبار آنها را منتشر کند.


بلائی که بر سر بولیوی آوردند

۱ دیدگاه »

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: