رسانهای امپریالیستی اعلام کردند، کنگره نیکاراگوئه در حال بررسی طرحی است که میتواند علیه روزنامه نگاران وابسته به امپریالیسم آمریکا باشد و جدیدترین اقدام در مقابله با دروغپراکنی و تهمت زدن به رئیس جمهوری این کشور در پی آشوبهای دست راستی های مرتبط با آمریکا در ۲۰۱۸ محسوب میشود.
یکی از این لوایح خبرنگارانی را که برای رسانههای خارجی بخصوص آمریکائی کار میکنند، ملزم خواهد کرد تا خود را به عنوان عامل خارجی ملزم به اطلاع رسانی صرف کرده و از مداخله در اوضاع، فعالیتها یا امور مربوط با سیاست داخلی دوری بجوید. این معنی این است که در خبر رسانی خود رعایت بی طرفی کرده و از اطلاع رسانی یک سرفه بپرهیزند.
لایحه دوم صدور حکم حبس تا چهار سال برای افرادی است که از کامپیوتر برای اشاعه اطلاعات انحرافی یا دروغ که باعث هشدار میشود، استفاده میکنند؛ در دو سال گذشته هجمه عظیم دروغسازی و تهمتهای بی اساس علیه دولت نیکاراگوئه به راه افتادن که شامل فیلمهای ساختگی، انتشار عکسهای مربوط به کلمبیا یا اکوادور بجای نیکاراگوئه و دروغ پراکنی گسترده علیه مردم عادی مخالف اپوزیسیون را هدف خود قرار داده که موجب نارضایتی گسترده مردم این کشور شده و آنها خواستار مقابله دولت با این قانون سکنی شدهاند.
حزب دانیل اورتگا، رئیس جمهوری نیکاراگوئه مردمی اکثریت را کنگره دارد و میتواند این لایحه را تصویب کند. این رای گیری در روزهای آتی انجام میشود.
این لوایح دو هفته گذشته مطرح شد که جدیدترین اقدامات در ممنوع الفعالیتی رسانههای وابسته به آمریکا و ثروتمندان نیکاراگوئهای است. نیروهای امنیتی پس از آشوبهای زمینداران، سرمایهداران بزرگ و دانشجویان دستراستی با درخواست برکناری اورتگا در ۲۰۱۸ به رسانهها وابسته به امپریالیسم آمریکا هشدار دادند.
انجمن رسانه مستقل نیکاراگوئه که دست راستی و وابسته آمریکا و انجمن »دفاع از دمکراسی واشنگتن« است ادعا کرده که این لوایح تهدیدی علیه رسانه، خبرنگاران و آزادی بیان تمام مردم کشور است.
در همین حال، مایکل کوواک، دستیار موقت وزیر خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی در توئیتی نوشت، این قانون یک توهین و بیحرمتی خطرناک علیه دموکراسی در نیکاراگوئه است.
دولت واشنگتن علیه مقامهای نیکاراگوئه، پلیس ملی و اعضای خانواده اورتگا از زمان سرکوب اعتراضات ۲۰۱۸ در این کشور که بیش از ۳۰۰ کشته برجای گذاشت، تحریمهایی وضع کرده است.
پمپئو ادعا کرده که نگرانیها درباره آزادی رسانهای در این کشور بسیار زیاد شده است.