سه کشور اروپايي فرانسه، انگليس و آلمان با ادعاي کمک به مردم لبنان پس از تحولات اخير که به استعفاي دولت انجاميد، سه ناو جنگي در بندر بيروت مستقر کردند.
مقامات انگليسي گفتهاند که هدف از اعزام ناو انگليس از قبرس به بندر بيروت، کمک به بازگشت زندگي عادي به لبنان است. انگليس اعلام کرده که استقرار ناو HMS enterpriseدر راستاي برنامه کمکهاي نظامي و غيرنظامي اين کشور به حجم پنج ميليون پوند است. نيروهاي مسلح انگليس نيز يک تيم از نيروهاي خود را در سفارت انگليس در بيروت مستقر کرده و مدعي شده اند که هدف از استقرار اين نظاميان، شناسايي نيازمنديها و هماهنگ کردن بسته کمکهاي وسيعتر به نيروهاي مسلح لبنان است.از سوي ديگر نيروي دريايي فرانسه اعلام کرد که کشتي جنگي «Tonnerre» پايگاه دريايي تولون فرانسه را ترک کرد و در بندر بيروت مستقر شد. اين کشتي آبي – خاکي با 700 نيروي نظامي به لبنان اعزام شده و بنا بر ادعاي مقامات فرانسوي، اين کشتي حامل کمکهاي بشردوستانه براي لبنان است. يک ناو آلماني نيز از ماموريت کنوني خود با نيروهاي يونيفل سازمان ملل در لبنان خارج شده و بندر ليماسول قبرس را ترک کرد و وارد بندر بيروت شد. هدف حضور اين ناو در بندر بيروت هم حمايت و پشتيباني اعلام شده است. همزمان منابع لبناني از سفر «هايکو ماس» وزير خارجه آلمان به بيروت خبر دادند. هايکو ماس پس از ورود به بيروت گفت: لبنان نيازمند اصلاحات اقتصادي عميق است. وزيرخارجه آلمان گفت: کمکهاي آلمان بهطور مستقيم به شهروندان لبناني خواهد رسيد. پيش از هايکو ماس، رئيسجمهور فرانسه نيز به بيروت سفر کرده بود. در چنين شرايطي رئيس جمهور لبنان قول داد که حقايق مربوط به پرونده انفجار بيروت را آشکار کند و در اين راه لحظه اي از فعاليت دست برندارد.ميشل عون در توييتي اعلام کرد: بعد از گذشت يک هفته از فاجعه انفجار بندر بيروت، بار ديگر به خانوادههاي مصيبتزده تسليت و تعزيت ميگويم و به همه لبنانيهاي رنجور قول مي دهم که تا قبل از آشکار شدن همه حقايق، از پا نخواهم نشست و ارجاع پرونده به شوراي قضايي، گام اول در اين راه بود.
خبر ديگر اينکه رايزنيهاي انجامشده بعد از استعفاي دولت حسان دياب نخست وزير مستعفي لبنان، مواضع گروههاي مختلف در خصوص سناريوهاي متعدد براي تشکيل دولت آينده اين کشور را روشن کرد.روزنامه لبناني الاخبار در مقالهاي به جديدترين تحولات موجود در عرصه سياسي لبنان در زمينه انتخاب دولت جديد اشاره و تأکيد کرد که مقامات جريان «8مارس» شامل حزبالله، جنبش امل و جريان آزاد ملي لبنان در نشستي که در عين التينة برگزار کردند، روي دو نکته مهم و ثابت تأکيد کردند که «مخالفت با برگزاري انتخابات پارلماني زودهنگام» و «مخالفت با تشکيل دولت موسوم به بيطرف» بود.در اين ديدار که با شرکت نبيه بري رئيس پارلمان لبنان، جبران باسيل وزير خارجه سابق، علي حسن خليل، وزير سابق لبناني و حسين الخليل معاون سياسي دبيرکل حزبالله لبنان برگزار شد، حاضران اعلام کردند که با تشکيل دولت بيطرف مخالفند و بهدنبال تشکيل دولت وحدت ملي هستند. نبيه بري در اين نشست ترجيح داد که دولت بهرياست سعد حريري تشکيل شود و جريان آزاد ملي نيز مخالفتي با اين موضوع نشان نداد. اما حزبالله اعلام کرد که دو خط قرمز دارد: نخست اينکه تشکيل دولت موسوم به بيطرف را نميپذيرد و دوم اينکه حضور اسامي تحريکآميز نظير «نواف سلام» حقوقدان و قاضي لبناني و «محمد بعاسيري» معاون سابق رئيس بانک مرکزي در دولت لبنان را نميپذيرد.
حزبالله همچنين اعلام کرد شرايطي را که بعد از استعفاي حريري در تاريخ 29 اکتبر گذشته نپذيرفت امروز نيز نخواهد پذيرفت و بهتر است ديگران وقت خود را تلف نکنند.حزبالله در عين حال اصرار خود براي تسريع در روند تشکيل دولت را اعلام کرد، چرا که کشور در شرايطي قرار دارد که نبايد هيچ تأخيري در تشکيل دولت صورت گيرد. حزبالله اعلام کرد که سال 2019 نيز با استعفاي دولت حريري مخالف بود و بعد از استعفا تلاش کرد دياب دولت تکنوکرات را با حفظ موازنههاي سياسي و عدم کنار گذاشتن کساني که تمايل به حضور در دولت دارند تشکيل دهد، لذا امروز نيز در شرايط بحراني لبنان، با دولت وحدت ملي حتي اگر قرار باشد به رياست سعد حريري تشکيل شود، موافق است. حزبالله همچنين اعلام کرد مخالفتي با تشکيل دولت وحدت ملي بدون حضور سران کنوني کشور و بهرياست سعد حريري ندارد.