درادامه چهاردهمين روز اعتصاب كارگران نيشكرهفت نیروهای انتظامی رژیم اسلامی ایران به ضرب و شتم کارگران گرسنه این کارخانه روی آورد.
مطابق گزارش های منتشر شده و فیلم های منتشر شده در رسانه ها علاوه بر دستگيري اسماعیل بخشی و محسن آرمند از فعالین کارگری (که ظاهرا در برابر دوربین ها گریه کرده بود) شناخته شده اين اعتصاب ، محمد خنیفر دیگر کارگر نیشکر هفتتپه نیز در اعتراضات امروز بازداشت شده است.
ظاهرا این ۳ كارگر به همراه یک خبرنگار زن پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
همچنین ۸ تا ۱۵ کارگر دیگر امروز دستگیر شدهاند که همگی در مقر پلیس اطلاعات بازداشت هستند و تاکنون هیچ اطلاعی از وضعیت آنها به دست نیامده است.ط تعدادی از کارگران و خانوادههای آنها روبروی مقر ستاد فرماندهی دست به تجمع زده اند.دادستان شوش در مراجعهی وکیل مدافع این کارگران بيشرمانه از دستگیری آنان ابراز بیاطلاعی نموده است.
کارگران نیشکر هفتتپه صبح روز گذشته برای چهاردهمین روز پیاپی پس از راهپیمایی در خیابانهای شوش، مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند. خواسته کارگران خلع ید از مالکان خصوصی این شرکت که متواری هستند و پرداخت مطالبات مزدی کارگران است.
رضی نوری نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی شامگاه ۲۶ آبان گفته بود که وزیر اقتصاد دستور داده دو ماه از معوقات مزدی کارگران پرداخت شود.
او اما سلب مالکیت از مالکان خصوصی و یا بازگشت این مجتمع به دولت را ناممکن و خلاف سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی که بر خصوصیسازی تاکید دارد، دانست.
نوری گفت که ممکن است شرکت به مالکان جدید واگذار شود.
میرعلی اشرف پوری حسینی رئیس سازمان خصوصیسازی ایران هم ۲۶ آبان در برنامه گفتوگوی ویژه خبری از واگذاری نیشکر هفتتپه به بخش خصوصی دفاع کرد و گفت که از اینکه خریدار این مجتمع مرتکب جرمی شده باشد، «صد در صد بیاطلاع است».
او اما در گفتوگو با روزنامه همشهری ۲۷ آبان، بدون افشای نام تائید کرد که برای برخی از سهامداران نیشکر هفتتپه مشکل پیش آمده و «بهخاطر سایر فعالیتهایشان ازجمله مسائل ارزی و شبهاتی که در این زمینه وجود داشته تحت بازداشت و بازجویی قوه قضاییه هستند».
حسین نقوی حسینی، نماینده مجلس شورای اسلامی ایران اما به نقل از سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که مالک نیشکر هفتتپه متواری است.
او پس از دیدار نمایندگان عضو فراکسیون ولایی با غلامحسین محسنی اژهای گفت که مدیرعامل نیشکر هفتتپه «اصلا زندان نیست که فرصتی به او داده شود تا مشکلات را حل کند».
به گفته کارگران نیشکر هفتتپه مالکان این کارخانه پس از دریافت تسهیلات بانکی و ارز دولتی متواری شدهاند.
کارگران معترض به خبرگزاری ایلنا گفتند «چندین سال است مرتبا وعده محقق شدن مطالباتمان را از زبان مسئولان میشنویم اما خبری از عملی شدن آنها نیست به همین دلیل باتوجه به تجربیات قبلی، اجتماعات صنفی خود را تا لحظه وصول مطالباتمان ادامه میدهیم.»