پرش به محتوا

انتقاد دروغین حقوق بشری آمریکا از کوبا

usa_cuba

دورویی آمریکا در ارتباط با حقوق بشر و نصحیت کوبا زمانی مشخص می شود که انکار بسیاری از ابتدایی ترین حقوق بشر مردم آمریکا چون روز روشن است. آمریکا باید تحریمات را بردارد و به محاصره کوبا پایان دهد. اوباما باید گوانتامو را ببندد و آن را به کوبا برگرداندآمریکا میثاق بین المللی بر حقوق مدنی و سیاسی را تصویب کرده است. اما آمریکا از تصویب میثاق بین المللی بر حقوق اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خودداری می کند. سیاست آمریکا از زمان دولت رونالد ریگان، حقوق بشر را تنها به عنوان حقوق مدنی و سیاسی تعریف کرده است. حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دلیل شباهت به رفاه اجتماعی، و یا سوسیالیسم رد شده است. دولت آمریکا از حقوق مدنی و سیاسی کوبا انتقاد می کند، در حالی که دسترسی برتر کوبایی ها را به مسکن، بهداشت، تحصیل همگانی رایگان، و تضمین مرخصی زایمان و حقوق با نرخ برابررا نادیده می گیرد.

انتقاد دروغین حقوق بشری آمریکا از کوبا

نوشته: مارجوری کوهن

برگردان: آمادور نویدی

قبل از سفر تاریخی بارک اوباما به کوبا در ۲۰ مارس ۲۰۱۶، در مورد این که آیا او می تواند کوبا را برای بهبود وضع حقوق بشر خود تحت فشار قرار دهد، حدس و گمان زده شد. اما مقایسه رکورد حقوق بشر کوبا با آمریکا نشان می دهد که آمریکا باید از کوبا درس بگیرد.

اعلامیه جهانی حقوق بشر(۱) شامل دو بخش محتلف از حقوق بشر است. از یک طرف شامل حقوق مدنی و سیاسی؛ و از طرف دیگر شامل حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

حقوق مدنی و سیاسی شامل حق زندگی کردن، آزادی بیان، آزادی مذهب، محاکمه عادلانه، حق تعئین سرنوشت؛ و نبود شکنجه، رفتار ظالمانه، و بازداشت خودسرانه است.

حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شامل حق تحصیل، بهداشت، امنیت اجتماعی، بیمه بی کاری، مرخصی زایمان، حقوق برابر برای کار برابر، کاهش مرگ و میر نوزاد؛ پیش گیری، درمان و کنترل امراض؛ و تشکیل و پیوستن به اتحادیه و اعتصاب است.

این حقوق بشر در دو معاهده – میثاق بین المللی بر حقوق مدنی و سیاسی (۲) و میثاق بین المللی بر حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (۳) گنجانده شده است. آمریکا میثاق بین المللی بر حقوق مدنی و سیاسی را تصویب کرده است.

اما آمریکا از تصویب میثاق بین المللی بر حقوق اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خودداری می کند. سیاست آمریکا از زمان دولت رونالد ریگان، حقوق بشر را تنها به عنوان حقوق مدنی و سیاسی تعریف کرده است. حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دلیل شباهت به رفاه اجتماعی، و یا سوسیالیسم رد شده است.

دولت آمریکا از حقوق مدنی و سیاسی کوبا انتقاد می کند، در حالی که دسترسی برتر کوبایی ها را به مسکن، بهداشت، تحصیل همگانی رایگان، و تضمین مرخصی زایمان و حقوق با نرخ برابررا نادیده می گیرد.

در همین حال، دولت آمریکا در خاک کوبا در گوانتامو، از جمله با شکنجه، رفتار وحشیانه، و بازداشت های خودسرانه، حقوق بشر را نقض کرده است. و آمریکا از سال ۱۹۶۰، به صراحت از طریق تحریم اقتصادی در حقوق اقتصادی و حق تعئین سرنوشت کوبا مداخله کرده است.

تحریم اقتصادی، و حال محاصره کوبا، توسط رئیس جمهور دوایت د. آیزنهاور در طول جنگ سرد و در پاسخ به یادداشت غیررسمی مقام ارشد وزارت خارجه در سال ۱۹۶۰ آغاز شد. این یادداشت پیش نهاد «یک سری از اقداماتی را کرد که بزرگ ترین ظلم در رد وام پول و تدارکات به کوبا بود، تا باعث کاهش دستمزد واقعی و پولی گردد، و گرسنگی، نومیدی و سرنگونی دولت [کاسترو] را به ارمغان بیاورد

آن هدف شکست خورده است، اما مجازات محاصره، زندگی را در کوبا دشوار ساخته است. علی رغم تلاش این غیر انسانی، به هر حال، کوبا مجموعه با شکوه قابل توجهی از حقوق بشر را ضمانت می کند.

حق بهداشت رایگان در کوبا

برخلاف آمریکا، در کوبا مراقبت های بهداشتی به عنوان یک حقوق شهروندی درنظر گرفته می شود. مراقبت های بهداشتی همگانی برای تمام شهروندان مجانی است. کوبا دارای بالاترین نسبت دکتر به بیمار در سطح جهان و برابر با ۶/۷ در هر ۱۰۰۰ نفر است. در سال ۲۰۱۴، نرخ مرگ و میر نوزادان در کوبا، یکی از کم ترین نرخ ها در جهان و برابر با ۴/۲ در هر ۱۰۰۰ تولد زنده بود.

مراقبت های پزشکی در کوبا بر پیش گیری امراض تأکید دارد، تا این که تنها متکی به دارو باشد، و یا دست رسی محدود به داروهایی داشته باشد که گاهی از طرف آمریکا در محاصره و تحریم است. مجله لانسیت در سال ۲۰۱۴ نوشتاگر دستاوردهای کوبا بتواند در سراسر طیف گسترده ای از کشورهای کم درآمد و متوسط تکثیر گردد، سلامت جمعیت جهان دگرگون می شودکوبا پیشگام توسعه داروهایی جهت معالجه و پیشگیری سرطان ریه است، و از قطع عضو بدن، مرتبط با دیابت، پیش گیری نموده است. ولی به دلیل محاصره، با این حال، ما در آمریکا نمی توانیم از مزیت آن (داروها) بهره مند شویم.

حق تحصیل رایگان در کوبا

آموزش رایگان تا سطح تحصیلات عالی و از جمله آموزش های عالی، یک حق همگانی است. در مقایسه با هر کشور دیگری در جهان، کوبا بخش بزرگ تری از تولید ناخالص داخلی خود را صرف آموزش و پرورش شهروندان کوبایی می کند. «معلمان سیار»(معلم سر خانه) برای خانه کودکانی فراهم شده است که قادر به رفتن به مدرسه نیستند. بسیاری از مدارس مراقبت های مجانی را در صبح و پس از مدرسه برای والدین شاغلی فراهم ساخته که فامیل دیگری ندارند تا از کودکانشان پرستاری و مراقبت نماید. در کوبا آموزش برای دکتر شدن رایگان است. در کوبا ۲۲ دانشکده پزشکی وجود دارد، در حالی که تا سال ۱۹۵۹ و قبل از انقلاب کوبا، تنها ۳ دانشکده وجود داشت.

انتخابات در کوبا

انتخابات مجلس ملی کوبا (شورای ملی) هر پنج سال صورت می گیرد و انتخابات انجمن های شهر و شهرداری مناطق، هر دو سال و نیم برگزار می شود. پس از آن نمایندگان مجلس شورای ملی، شورای دولت/کشور را انتخاب می کنند، که به نوبه خود شورای وزیران را منصوب می کند که رئیس جمهور را انتخاب می کند.

از سال ۲۰۱۸(تاریخ انتخابات عمومی آینده در کوبا)، برای تمام موقعیت مقامات منتخب ارشد، از جمله رئیس جمهور، فقط دو دوره پنج ساله موجود خواهد بود و نه بیشتر. هر کسی می تواند نامزد و یک کاندید شود. لازم نیست که کسی عضو حزب کمونیست (سی پی) باشد. نمی توان هیچ پولی برای ترویچ و تبلیغ نامزدهای انتخاباتی خرج کرد و هیچ حزب سیاسی (از جمله حزب کمونیست) اجازه ندارند در طول انتخابات، کمپین راه بیاندازند. پرسنل نظامی در حوزه های رأی گیری انجام وظیفه نمی کنند؛ و کودکان دبستانی از صندوق های رأی حفاظت می کنند.

حقوق کارگران در کوبا

قانون کوبا حق داوطلبانه تشکیل اتحادیه های کارگری و پیوستن به آن ها را تضمین می کند. اتحادیه ها بطور قانونی مستقل و از نظر مالی خودمختارند، و مستقل از حزب کمونیست و دولت اند، و توسط حق عضویت اعضای خود تأمین مالی می شوند. حقوق کارگران توسط اتحادیه ها از جمله با یک قرارداد کتبی، یک کار ۴۰۴۴ ساعت در هفته، ۳۰ روز مرخصی سالیانه با حقوق در بخش دولتی حمایت شده است.

چنانچه اتحادیه فکر کنند که کار کردن خطرناک است، حق دارند که کار را متوقف کنند. آن ها حق دارند که در مدیریت کارخانه حضور یابند، اطلاعات مدیریت را در فضای اداره و مصالح، و زمان تسهیلات را برای نمایندگان دریافت کنند. توافق اتحادیه برای اخراج ها، تغئیرات در سبک ساعات کاری، اضافه کاری، و گزارش ایمنی سالانه، ضروری است. اتحادیه ها هم چنین در کوبا دارای نقش سیاسی هستند و یک حق قانونی(قانون اساسی) درباره مشورت قانون استخدامی دارند. آن ها هم چنین دارای حق پیشنهاد قوانین جدید به مجلس شورای ملی هستند.

موقعیت زنان در کوبا

درکوبا، اکثریت قضات، وکلای دادگستری، وکلا، دانشمندان، کارگران فنی، کارکنان بهداشت عمومی و حرفه ای را زنان تشکیل می دهند. کوبا از نظر نجات کودکان در رتبه اول فهرست مادر «کشورهای کمتر توسعه یافته» قرار دارد. کوبا با بیش از ۴۸ درصد زنان به عنوان نماینده مجلس، با بالاترین درصد زنان پارلمان در ردیف سوم در جهان است. زنان در دوران حاملگی ۹ ماه حقوق کامل، و سپس ۳ ماه را با ۷۵ درصد حقوق، مرخصی زایمان خود را دریافت می کنند. دولت برای سقط جنین و طرح تشکیل خانواده یارانه می دهد، و برای مراقبت قبل از بارداری ارزش والایی قائل است، و برای زنان قبل از تولد فرزند «مسکن زایمان» ارائه می دهد.

طول عمر در کوبا

سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۳، طول عمر زنان کوبا را ۸۰ سال ثبت کرد؛ و برای مردان ۷۷ سال بود. احتمال مردن افراد بین ۱۵ ساله تا ۶۰ ساله در هر ۱۰۰۰ نفر کوبایی، ۱۱۵ نفر برای مردان و ۷۳ نفر برای زنان در کوبا بود.

در همان سال، امید به زندگی در آمریکا ۸۱ سال برای زنان و ۷۶ سال برای مردان بود. احتمال مردن بین ۱۵ و ۶۰ ساله ها در هر ۱۰۰۰ نفر آمریکایی، برای مردان ۱۲۸ نفر و برای زنان ۷۶ نفر بود.

مجازات اعدام در کوبا

تحقیق توسط دانشکده حقوق کرنل در ماه اکتبر سال ۲۰۱۵ نشان می دهد که در کوبا هیچ کسی محکوم به اعدام و یا هیچ کس در انتظار اعدام نیست. دادگاه عالی کوبا، آخرین زندانی باقی مانده محکوم به اعدام، حکم یک آمریکایی کوبایی محکوم به قتل در اجرای حمله تروریستی سال ۱۹۹۴ به این جزیزه را در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۰ تخفیف داد. و از آن زمان تاکنون هیچ حکم اعدام شناخته شده جدیدی صورت نگرفته است.

در مقابل، از ۱ ژانویه ۲۰۱۶، در تأسیسات دولتی آمریکا، ۲۹۴۹ نفر در انتظار اعدام بودند. و از ۱۶ مارس ۲۰۱۶، طبق اطلاعات مربوط به اعدام، ۶۲ نفر در لیست انتظار اعدام فدرال قرار داشتند.

توسعه پایدار کوبا

در سال ۲۰۰۶، صندوق جهانی حیات وحش (دبلیو دبلیو اف)، یک سازمان جهانی محیط زیستی نشان داد که کوبا تنها کشوری بود که در جهان به توسعه پایدار دست یافته است. جاناتان لوح، یکی از نویسندگان گزارش صندوق جهانی حیات وحش، گفتطبق شاخص سازمان ملل، کوبا به لطف سطح بالای سواد و طول عمر بسیار بالای خود به سطح خوبی از توسعه رسیده است، و از آنجایی که کشوری با مصرف انرژی پائین است، اثرات زیستی آن بزرگ نیست

از نصحیت کوبا دست بردارید و به محاصره پایان دهید

وقتی که سال گذشته کوبا و آمریکا درباره حقوق بشر مذاکراتی داشتند، پدرو لوئیس پدروسو، سرپرست هیئت کوبا، گفتما نگرانی خود را در جامعه آمریکا درباره سبک های نژادپرستی و تبعیض، بدترشدن خشونت پلیس، اعمال شکنجه و اعدام های فراقضایی در مبارزه با ترور و دوزخ قانونی زندانیان در کمپ زندان آمریکا در گوانتانامو ابراز می داریم

دورویی آمریکا در ارتباط با حقوق بشر و نصحیت کوبا زمانی مشخص می شود که انکار بسیاری از ابتدایی ترین حقوق بشر مردم آمریکا چون روز روشن است. آمریکا باید تحریمات را بردارد و به محاصره کوبا پایان دهد. اوباما باید گوانتامو را ببندد و آن را به کوبا برگرداند.

درباره نویسنده:

مارجوری کوهن از سال ۱۹۹۱ استاد حقوق در دانشکده توماس جفرسون است. او در تابستان ۲۰۱۶، استاد افتخاراً بازنشسته می شود، و به نوشتن، سخن رانی ادامه می دهد و تفسیر رسانه ای ارائه می دهد. او مشابق سابق اخبار سی بی اس و تحلیل گر حقوقی تلویزیون دادگاه است. استاد کوهن یک منتقد حقوقی و سیاسی در بی بی سی، سی ان ان، ام اس ان بی سی، فاکس نیوز، ان پی آر، و رادیو پاسیفیکا بوده است.

منابع:

(۱)-

http://www.un.org/en/universal-declaration-human-rights/

(۲)-

http://www.ohchr.org/en/professionalinterest/pages/ccpr.aspx

(۳)-

http://www.ohchr.org/EN/ProfessionalInterest/Pages/CESCR.aspx

برگردانده شده از:

http://marjoriecohn.com/human-rights-hypocrisy-us-criticizes-cuba/

۱ دیدگاه »

  1. نخست خرد آفرین را شناس
    (منظور فنونِ مبارزه و توانابری از آنست)
    نگهبان جانست و آنرا سپاس
    سه پاس تو خرد، جهان شمولی و زبان*
    کزین سه رسد نیک و بد بی‌گمان
    ——————
    پوزش از فردوسی که اندرز وی را با ماتریالیسمی کرده ام.
    در دوران کنونی که جوانان یک انگشتی با متد های نوین «کی بردی» در اسمارت فون ها و تابلت ها بکار میگیرند و دست کمی از ده انگشت نویسان ندارند، گاهی نوشته هایی بدستم میرسد که آه از نهادم مانند دیبای منتقدِ ستاینده و مشوق شما در می آورد. ولی وقتی خودم با اسمارتفون حتی کمتر از ده خط مینگارم، چیز بهتری از آب در نمی آید!!
    محتوی باید بکار رود! یعنی پذیرفته شود!
    متأسفانه با تربیتی که سرمایدار مارا کرده است با خرید کالایی بیش از چند برابر آن، «بسته بندی ضد محیط زیستی» تحویلمان میدهد که ابتدا ازمیان همه مجذوب بهترین بسته بندی ها و براند آن میشویم. و باید ماهم در تبلیغ و ترویج خود بتوانیم از سرمایدرار استفاده کرده بر سرمایدار بتازیم یعنی خوانندگان را در مورد استتیک رعایت نماییم. (زیبایی ها، روانی ها، کمترکردن لزوم دوباره خوانی ها و سکته ها…؛ آلمانی ها مثلی دارند در مورد فنجان چای که باید از چینی نازک و شکلی زیبا داشته باشد:«در نوشیدن، چشمان هم در نوشندDie Augen trinken mit»)
    سخن کوتاه: تمرین تمرین تمرین میخواهد.
    درود و سپاسی رفیقانه بر آمادر نویدی که همچون ام.شیری و حمید محوی و علی رسولی ها…، که پرکار و خستگی ناپذیر برایمان زحمت میکشند.
    —————
    *- منظور تئوری و عمل انقلابی که دومی بدون اولی مطلقا غیرممکن است و سومی هم ترویج و تبلیغ آن با هنری برای دوران کنونی است.«کزین سه رسد نیک و آینده ساز بی گمان»
    سپیده
    بیست ویکم فروردین نودو پنج

    لایک

  2. درود به سپیده گرامی
    ممنون از پیشنهادات.
    بازهم یک اشتباه املایی (کلمه استفاده در پیام قبلی)! جای شکرش باقییست که دوستمان ندید!
    ولی از شوخی دوستانه که بگذریم، این روزها، در خیلی از مقالاتی که من حداقل بدستم می رسد و می خوانم، خطاهای تایپی، املایی و انشایی فراوان است، ولی چرا فقط به من انتقاد شده است!؟. در حقیقت، خودم هم بخودم انتقاده کرده و می کنم، ولی اگر انتقادی هست، باید شامل همه باشد. شما چه فکر میکنید؟!

    لایک

  3. آمادور نویدی عزیز
    بما پیشینیان در کنفدراسیون یاد دادند که زبان آلمانی را با زبانی آلمانی در دهان میتوان فراگرفت؟ که گویا جواب دارد.
    شماهم همین اندرز را پیروی کنید، پوینده توانا بود!
    در ضمن گفتگو با بچه ها و نوجوانان ایرانی اگر در دور و بر خود دارید بسیارکمک کننده در فراموشی های پرسالی دارد.
    سپیده

    لایک

  4. جناب آقا / خانم دیبا

    ضمن عرض درود به شما و گردانندگان سایت محترم هفته، و خوانندگان، پوزش ادبی ام را جهت اشتباه تایپی بپذیرید.

    من همواره، اشتباهات تایپی/غلط های املایی و انشایی را به رفقا و دوستانم متذکر می شوم. حالا خودم هم به چنین «مشکلی» روبرو شده ام، و ناخودآگاه یاد دوران مدرسه ابتدایی و معلم ام افتادم که شعر خوبی گفت که همیشه آویزه گوشم است:
    «جایی که عقاب پر بریزد از پشه لاغری چه خیرد!»، و من که از دیگران «اشکال» می گیرم و یا انتقاد سازنده می کنم، چرا خودم را درست نمی کنم!

    ممنون از کامنت و هم چنین دلگرمی (تشکر بابت برگردان ….). شما.
    همواره از پیشنهادات و انتقادات سازنده استقبال کرده و می کنم. بله، «حق» با شماست که بیشتر(دقت را چاشنی سرعت) کنم ، اگر چه سعی خودم را کرده و می کنم تا آنجایی که ممکنست از ادبیات ساده و شیرفهم / سلیس! فارسی در ترجمه هایم استفده کنم، تا خواننده بتواند آنچه را که منظور نویسنده است، بخوبی درک کند. ولی چه کنم که نزدیک به چهار دهه است که دور از وطن هستم، و در نتیجه کمتر از حد معمول دسترسی و حتی رابطه با فارسی زبانان داشته ام، که ناخودآگاه به زبان و ادبیات من هم صدمه زده است. ولی با این حال، توجیهی برای فرار از حقیقت/واقعیت نیست!

    اشتباه /خطای املایی را قبول دارم، ولی «این همه خطاهای تایپی و دستوری) را نمیدانم. نه آنکه عالم دهر باشم و مصون از خطا، نه، به هیچ وجه. ولی اگر امکان دارد و مزاحم وقت شما نمیشود، لطف کنید و خواهشاً همین مقاله را از روی متن انگلیسی ترجمه کنید و یا حتی، اگر ممکنست از روی همین ترجمه فارسی، ویرایش کنید، تا بدانم اشکال کارم در چیست، که در آینده همان خطا را دیگر مرتکب نشوم. چون معتقدم، «آزموده را آزمون خطاست». می گویند، آدم جایزالخطاست، ولی تکرار یک اشتباه برای دوبار، دیوانگی است. و یا آدم عاقل دوبار از یک سوراخ توسط مار گزیده نمی شود!

    با احترام
    آمادور نویدی

    با احترام
    آمادور نویدی

    لایک

  5. این همه خطای تایپی و دستور زبانی چیست که در این ترجمه جای گرفته است!؟ آخرینش مشابق است. لطف کرده کمی دقت را چاشنی سرعت فرمایید. با ابراز تشکر بسیار بابت برگردان نوشتار پرمغز بالا از نشریه و مترجم.

    لایک

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: