«بابونه در برهوت» از وزیر فتحی(رهیاب)
وزیر فتحی (رهیاب) زاده ی دوم اردیبهشت ماه 1342 از زندانیان سیاسی ِ دهه ی شصت و از بازماندگان قتل عام شصت و هفت است که در بهمن ماه سال ۱۳۶۱دستگیرودر تیر ماه ۱۳۷۱ رسماً آزاد شده است. رهیاب ، سرودن شعر را از سال ۱۳۶۵ و در زندان اوین آغازکرد و نخستین تجربه ی خود را درسرودن شعردر سلول انفرادی تجربید .
تجربه ی مبارزات و حبس و شکنجه و دار و تیرباران ها و مقاومت های آن سالها و بویژه تجربه ی کشتار هولناک همقطاران و همبندیانش درسال شصت و هفت رد پایی نازدودنی در اشعارش بجای گذاشت و آثار آن بروشنی در سروده هایش پیداست . وزیر فتحی همچنین پس از آزادی از زندان با حضور در مناطق کارگری و صنعتی کشور و کار در کنار و همراه با کارگران و تکنسین ها و مهندسان جای جای ایران و مشارکت در دردها و رنجها و شادیها و شکستها و مبارزات و موفقیت های آنان ؛ شعر و ادبیات کارگری را در متن و زمینه ای واقعی و روزمرّه تجربید و در سروده هایش بازتابانید .
اشعار رهیاب تا پیش از سال۱۳۸۷ به استثناء یکی دومورد – که البته انتشار همان موارد هم موجب واکنش اطلاعات و برخورد با وی گردید – امکان انتشار نیافت و تنها گهگهاه و در پاره ای موارد ، اشعاری از وی بصورت دست بدست میچرخید و در دسترس علاقمندان قرار میگرفت . در سال ۱۳۸۷ بنا به درخواست و توصیه ی رفقایش و بمنظور تسهیل در انتشار عمومی سروده هایش ، نام «رهیاب» را برگزید و از آن پس بتدریج سروده هایش را دررسانه های اینترنتی خارج از کشور منتشر کرد و با استقبال خوانندگان مواجه گردید.
وزیر فتحی ؛ پس ازهیجده سال تحمل تنگنای حاکمیت «جمهوری اسلامی» وبردباری دربرابر بازداشت و بازجویی مجدد وزیستن در زیر شمشیر داموکلس ِ تهدیدات و تضییقات … سرانجام در مردادماه ۱۳۸۹ به مسیر هجرت گام نهاد و از طریق خاک ترکیه در صف پناهجویان قرار گرفت و خانواده اش نیز پس از تحمل 9 ماه ممنوع الخروجی و بازجویی های مکرر وزارت اطلاعات و بازپرسی های قضایی به وی پیوست .
اشعار رهیاب از آن پس تقریباً بصورتی منظم و بمناسبتهای مرتبط ؛ در رسانه های گونه گون منتشر و عموماً مورد استقبال خوانندگان و علاقمندان قرار گرفته که این تشویق ها و استقبالها در کامنت های ذیل ِ اشعار و ایمیل های ارسالی بازتاب یافته است . علاوه بر اینها ، تحلیلی نیز بر شعر «درفش ِ ما» ی وی بقلم م-حجری دررسانه های اینترنتی منتشر گردیده که تلاش ارزنده ایست در شناخت این شعر و تحلیل ِ مضامین و مفاهیم مندرج در آن که میتواند درآمدی بر شناخت برخی از زوایای جهتگیری ادبی ِ شاعرنیز بشمار آید .
مستقل از هویت ادبی ِ رهیاب ؛ از وزیر فتحی نوشتار های دیگری هم منتشر گردیده که میتوان از میان آنها به : « دیدار با گالیندوپل ؛ گزارش شهادت زندانیان سیاسی ِ دهه ی شصت در برابر هیئت کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل» و : مصاحبه بانشریه ی رادیکال ، تحت عنوان ِ : « گوئی زمین و زمان دست بدست هم داده بودند تا نسل ما را از زمین و زمان برکنند!» ؛ و نیز مقاله ی : «پایان ِ افسانه ی پایان ِ تاریخ» ؛ اشاره نمود .
مجموعه ی « بابونه در برهوت» نخستین دفتر شعر از اشعار رهیاب است که اینک با قید نام شاعر در اختیار خوانندگان و علاقمندان قرار میگیرد . بابونه در برهوت علاوه بر اشعارتاکنون منتشره ی وی ؛ شامل تعدادی از سروده هایی نیز هست که برای نخستین بار در این دفتر منتشر میشوند . این مجموعه شامل اشعار نو و نیز سروده هایی در قالب غزل ، مثنوی ، ترجیع بند و رباعی ست .
این مجموعه اشعار با همکاری مجله هفته منتشر شده است
نگاشته اید: ««در مبارزه با حقیقت تاریخی، Saeima جمهوری لتونی تصمیم گرفته است تا بنای یادبود آزادیکنندگان ریگا و سایر…
جای تعجب ندارد. زیرا، خود اتحادیه اروپا و ناتو منبع اصلی فاشیزم و پدرخوانده آن هستند.
.. وقتی پای چپ در لجنزار اپورتونیسم فرو رود بناچار باید بر پای „راست“ تکیه کند .. یکی از مشخصه…
آقای خادم اشرافی کی میخواهید بیدار شوید، تا کی میخواهید خوانندگان را نادان فرض کنید؟ بالاخره روزی باید شما هم…
در این که رژیم آخوندی ایران شیطان صفت است شکی وجود ندارد.