طرح استعمارنو بدتر از طرح استعمارکهنه!

ک. ابراهیم

درزیر به پاره ای از عمل کردهای استعمارنو اشاره می کنیم تا نشان دهیم ماهیت استثمارگرانه و ستم گرانه نظام سرمایه داری باتوجه به رشد آگاهی طبقه کارگر درجهان و افتادن این نظام به بحران سخت مالی و اقتصادی برای رهائی اش شدت یافته و ازهیچ جنایتی فروگزار نکره و نخواهد کرد:

متن کامل پیش نویس «قانون ۲۰۱۵ عاری سازی ایران از سلاح هسته ای» در سنای آمریکا  

سایت ایران هسته ای : کمیته امور بانکی مجلس سنای آمریکا پنج شنبه آینده (دوم بهمن ۱۳۹۳) ۲۲ژانویه ۲۰۱۵ پیش نویس قانون «ایران عاری از سلاح های هسته ای سال ۲۰۱۵» را به رای می گذارد.

متن کامل پیش نویس این طرح در سایت سناتور مارک کرک عضو این کمیته قرار داده شده که ترجمه آن در ذیل آمده است:

کنگره یکصد و چهاردهم جلسه نخست برای گسترش تحریم های ایران و تحمیل تحریم های اضافی علیه ایران و برای مقاصد دیگر. در مجلس سنای آمریکا طرح ذیل تقدیم شد؛ که دو بار مورد شور قرار گرفت و به کمیته ارجاع داده شد.

 یک طرح برای گسترش تحریم های تحمیل شده علیه ایران و برای تحمیل تحریم های اضافی علیه ایران ، و برای مقاصد دیگر. باشد که توسط مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا در کنگره به تصویب برسد.

[ همان طور که درتحریم عراق درزمان دولت صدام حسین از کشته شدن نیم میلیون کودک به خاطر کمبود مواد داروئی و غذائی امپریالیسم آمریکا خم به ابرو نیاورد امروز نیز مرارتهائی که تحریم اقتصادی ایران به 70 میلیون از مردم فقیر و تنگ دست ایران به وجودآورده و سختیهای ضدانسانی را فراهم ساخته صحبتی نیست. میلیاردرهای نشسته در کنگره دردنباله روی از حاکمان صهیونیست اسرائیل هر روز مشغوول ریختن طرح جدیدی درتشدید تحریم ایران هستند که فقط شایسته است نام فاشیستهای آمریکائی به آنان داده شود! رنجبر]

رژیم مفلوک ایران درتلاش برای حفظ خود می خواهد به مردم ایران چنین وانمود کند که طرح ضد کنگره را دارد تهیه می کند که به قرارزیراست:

تهیه طرحی در مجلس برای واکنش شدید ایران در صورت اعمال تحریم‌های جدید کنگره آمریکا

 رئیس کمیته هسته‌ای مجلس از تهیه طرحی در مجلس برای بازگرداندن تمامی تعلیق‌های هسته‌ای به نقطه پیش از توافق ژنو در صورت اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد.

ابراهیم کارخانه‌ای نماینده مردم همدان و رئیس کمیته هسته‌ای مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم،‌ با اشاره به مذاکرات اخیر ایران با ۵+۱ اظهار داشت: نمایندگان مجلس در حال تهیه طرحی هستند که به موجب آن اعمال هرگونه تحریم‌های جدید از سوی دولت و کنگره آمریکا با واکنش شدید و متقابل جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

وی با بیان اینکه در صورت شکست مذاکرات مسئولیت آن برعهده آمریکا خواهد بود، تصریح کرد: این طرح در حال نگارش و تدوین است و از هفته بعد که جلسات علنی مجلس آغاز شود، جمع‌آوری امضا برای آن انجام خواهد شد و در دستور کار قرارمی‌گیرد.

رئیس کمیته هسته‌ای مجلس در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: کنگره آمریکا به دنبال فشار بیشتر و اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران است و اخیراً اوباما اعلام کرده که اگر ایران در مذاکرات به خواسته‌های ما تن ندهد اولین فردی هستم که در کنگره آمریکا درخواست تحریم‌های شدید علیه ملت ایران را می‌کنم. بدین ترتیب کنگره و رئیس‌جمهور آمریکا با دو ادبیات مختلف مانند دولبه یک قیچی یک هدف واحد را علیه جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌کنند.

کارخانه‌ای ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران عملا با توقف پیشرفت و تعلیق بسیاری از فعالیت‌های هسته‌ای نهایت نرمش و انعطاف را برای پیشرفت مذاکرات از خود نشان داده است ولی متاسفانه کشورهای ۵+۱ و بویژه آمریکا نه تنها به تمام تعهدات خود به طور کامل پایبند نبوده‌اند بلکه از انعطاف جمهوری اسلامی سوءاستفاده کرده و در طول یکسال گذشته بیش از یکصد تحریم جدید را به بهانه‌های مختلف علیه ملت ایران تحمیل کردند.

این شیوه اعمال تحریم‌ها برای جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه قابل تحمل نخواهد بود و متاسفانه دستگاه دیپلماسی و تیم مذاکره‌کننده در راستای نیل به توافق با انعطاف هرچه تمام‌تر صرفا با ابراز تاسف و اعلام تخلف از کنار همه آنها عبور کردند و این در حالی است که پاسخ نقض توافقنامه باید با اقدام متقابل داده می‌شد”.

وی برهمین اساس تصریح کرد: اگر ایران پس از اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا جمهوری اسلامی غنی‌سازی ۲۰ درصد را تا لغو تحریم‌های اعلام شده از سرمی‌گرفت قطعا هیچ‌گونه تحریم جدیدی از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ملت ایران وضع نمی‌شد و راه نقض توافقنامه به طور کامل بسته می‌شد لذا تسامح و تساهل هسته‌ای در برابر تهدید به تحریم‌های جدید اشتباه است.

نماینده مردم همدان در مجلس با بیان اینکه اکنون تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای باید با قدرت و قاطعیت پاسخ زیاده‌خواهی‌های آمریکا را بدهد، گفت: آمریکا و همدستانش از تمام سنگرهای خود در منطقه رانده شده‌اند و با تهدید به تحریم‌های جدید به دنبال جبران شکست‌ در برنامه هسته‌ای ایران هستند بنابراین تیم مذاکره‌کننده بداند ملت و مجلس ایران از ایستادگی و مقاومت آنها در برابر تهدید به تشدید تحریم و زیاده‌خواهی دولت آمریکا دفاع خواهد کرد و اجازه هیچگونه عقب‌نشینی از مواضع ملت ایران را نخواهد داد.

[حاصل آین به اصطلاح قاطعیت رئیس کمیته هسته ای مجلس چیزی نیست جز نشان دادن ناتوانی رژیم دربرابر زورگوئیهای امپریالیستها و حتا عدم صحبت دربرابر این که چنان چه آنها نتوانستند ثابت کنند که دولت ایران مشغوول تهیه بمب اتمی است باید صدماتی را که طی سالها مردم ایران و به ویژه کارگران و زحمت کشان دیده اند پرداخت کنند و این خواست به حق باید درسازمان ملل نیز تکرارشده و تبدیل به یک خواست برحق توده های مردم ایران شود. رنجبر

طرح ‘ملایم‌تری’ برای تحریم ایران در سنای آمریکا پیشنهاد شد

حامیان تحریم‌ ایران در سنای آمریکا برای جلب آرای بیشتر و رد کردن امکان وتو از سوی رئیس جمهوری این کشور، طرح ملایم‌تری را برای تحریم ایران ارائه کرده‌اند.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه به کنگره هشدار داده بود که هرگونه تحریم تازه، تلاش برای مهار برنامه اتمی این کشور را از مسیر صلح‌آمیز خارج می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه طرح تازه روز جمعه تنظیم شد اما هنوز به طور رسمی به سنای آمریکا ارائه نشده است.

روز پنجشنبه آینده کمیته بانکی سنا، طرح تازه را برای بحث و رای‌گیری به سنا ارائه خواهد کرد.
این لایحه را مارک کرک جمهوری خواه و رابرت منندز دموکرات، دو سناتوری که از لایحه‌های پیشین تحریم هم حمایت کرده‌اند پیشنهاد داده‌اند.

بر اساس این طرح اگر ایران تا روز اول ژوئیه (دهم تیرماه) بر سر برنامه هسته‌ای‌اش با گروه ۱+۵ به توافق نهایی نرسد، تحریم‌های تازه‌ای را به تدریج تجربه خواهد کرد.

گروه پنج به علاوه یک شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان است.
اول ژوئیه مهلت مورد توافق طرفین برای دستیابی به توافق نهایی است. اساس آن موافقتنامه موسوم به “طرح عمل مشترک” ژنو است که پاییز سال گذشته میان طرف ها به دست آمد و تاکنون دو بار تمدید شده.
همزمان سناتور لیندزی گراهام از اعضای برجسته حزب جمهوری خواه گفته است که برای تحریم های تازه علیه ایران فشار خواهد آورد.

البته او روز یکشنبه گفت که اگر آقای اوباما موافقت کند هر معامله ای با ایران را برای تایید به کنگره بفرستد، او دنبال تحریم های تازه نخواهد بود.

با این حال یک مشاور کاخ سفید چنین ایده ای را تعدی به اختیارات ریاست جمهوری توصیف کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس دن فایفر گفت که آقای گراهام “مایل است همه تصمیم های سیاست خارجی ایالات متحده را بگیرد و فرمانده کل قوا باشد…اما این جزو اختیارات رئیس جمهوری است.”

گیوتین’
بر اساس تقویم پیشنهادی سناتورها کرک و منندز اگر ایران تا اول ژوئیه به توافق نهایی نرسد، چند روز بعد از این تاریخ، تحریم‌های تازه عملی می‌شوند و ظرف چند ماه این تحریم‌ها تشدید خواهند شد.
ششم ژوئیه (۱۵ تیرماه) اجرای تحریم‌هایی که پیش از این و بر اساس قرارهای اولیه مسکوت گذاشته شده بودند، از سر گرفته خواهد شد.

پس از آن در سوم اوت (۱۲ مرداد) تحریم‌های تازه ای علیه صنعت نفت ایران اعمال خواهد شد و هفتم سپتامبر (۱۶ شهریور) کشورهایی که در حال حاضر از ایران نفت وارد می‌کنند با محدودیت‌های تازه مواجه خواهند شد.

هفتم اکتبر (۱۵ مهر) تعداد بیشتری از مقام‌های ایرانی، هدف تحریم مسافرتی و مالی قرار می‌گیرند و دوم نوامبر (۱۱ آبان) موسسه‌های مالی خارجی که درگیر مبادله مالی با بانک مرکزی ایران و سایر بانک‌های تحریم شده هستند مشمول تحریم‌های تازه خواهند شد.

نهایتا در هفتم دسامبر (۱۶ آذر) اگر همچنان توافقی به دست نیامده باشد صنایع خودروسازی، مهندسی و بخش‌های معدنی ایران تحریم خواهند شد.

یک کارمند ارشد کنگره در گفتگو با خبرگزاری فرانسه این لایحه را به گیوتینی تشبیه کرده است که به تدریج روی کیف پول ایران فرود می‌آید.

_________________________________________________________
۱۵ تیرماه آغاز تحریم‌های تازه علیه ایران

۱۲ مرداد تحریم صنعت نفت ایران

۱۶ شهریور محدودیت‌های تازه علیه کشورهای وارد کننده نفت ایران

۱۵ مهر تحریم مسافرتی و مالی مقام‌های بیشتری از ایران

۱۱ آبان تحریم موسسه‌های مالی درگیر مبادله مالی با بانک مرکزی و سایر بانک‌های ایرانی

۱۶ آذر تحریم صنایع خودروسازی، مهندسی و بخش‌های معدنی ایران

_______________________________________________________
این مقام که خبرگزاری فرانسه از او نام نبرده گفته که “در یک دوره شش ماهه اگر توافق نهایی به دست آمد رئیس جمهوری باید به کنگره خبر بدهد که کدام مرحله از تحریم‌ها باید حذف شوند و کنگره ظرف سی روز که احتمالا در سپتامبر یا اوایل اکتبر خواهد بود باید دستور حذف این تحریم‌ها را صادر کند.”
به گفته او “اگر طرفین مذاکره به توافق جامعی دست پیدا نکردند اما آقای اوباما مطمئن شود ایران به توافق موقتی اش احترام می‌گذارد و فعالیت‌های ممنوع هسته‌ای‌اش را از سر نمی‌گیرد، می‌تواند هر سی روز یک‌بار با اختیاراتی که دارد این مسئله را یک موضوع امنیت ملی بداند و تحریم‌های تازه را متوقف کند و مانع از اجرایی شدن آن شود.”

دو قانون گذار آمریکایی در دسامبر ۲۰۱۳ مقررات و ضوابط سخت‌تری را برای برخورد با ایران در صورت عدم‌دستیابی به توافق نهایی طراحی کرده بودند.

پیشنهاد تازه این شرایط را غیرالزامی می‌کند و فضای منعطف‌تری برای اوباما فراهم می‌کند.
رئیس جمهوری آمریکا از کنگره این کشور خواسته که “شکیبایی نشان دهد” و تحریم‌های تازه‌ علیه ایران تصویب نکند. او تهدید کرده که هر مصوبه‌ای را که در این باره روی میزش بگذارند وتو خواهد کرد.30/10/1393 آسمان دیلی نیوز

کوهن: ایران تا پایان مذاکرات اتمی ۱۱ میلیارد دلار از درآمد خود را از دست می‌دهد

معاون امور تروریسم و اطلاعات مالی در وزارت خزانه داری آمریکا می‌گوید بهای پایین نفت باعث خواهد شد که ایران تا پایان مذاکرات اتمی در اول ژوئیه، میلیارد‌ها دلار از درآمدهای خود را از دست بدهد.

به گزارش رادیو فردا، دیوید کوهن در متنی که برای ارائه در نشست روز چهارشنبه، اول بهمن، پرسش و پاسخ کمیته روابط خارجی سنا تهیه کرده، گفته است: «اگر قیمت‌های نفت در سطح فعلی باقی بماند، ایران در طول مذاکرات اتمی خود با شش قدرت جهانی که به مدت هفت ماه تمدید شده است، ۱۱ میلیارد دلار از دست می‌دهدبهای نفت در بازارهای جهانی از تابستان امسال تاکنون نیمی از ارزش خود را از دست داده و قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت، نفت خام پایه آمریکا، و برنت دریای شمال به زیر ۵۰ دلار سقوط کرده است. قیمت سبد نفتی اوپک نیز بین ۴۰ تا ۴۵ دلار در نوسان است که شامل نفت خام سنگین ایران نیز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، قرار است آقای کوهن به سنای آمریکا که هم اکنون تحت کنترل جمهوریخواهان است توصیه کند که تحریم‌های موجود علیه ایران را افزایش ندهد.1/11/1393 پیک ایران

[ چنین است زورگوئی نظام جهانی سرمایه که یک کلمه نسبت به دارنده گان بمب هسته ای مسئله نداشته و ازجمله دولت اسرائیل به صورت طلب کار درسطح جهانی علیه ایران عمل کرده و کار به دستان رژیم آمریکا دراین مورد ضمن دنباله روی از دولت صهیونیست اسرائیل درمورد آن خفه خون گرفته اند. تنها راه حل درایران سرنگون کردن رژیم پلید جمهوری اسلامی و ایستادن قاطع دربرابر نظام درحال فروپاشی انحصاران فراملی است. رنجبر]