بقلم : سارا واگنکنشت- یونگه ولت- ترجمه رضا نافعی
منتشر شده در آينده ما
روز سه شنبه اجلاس وزرای دارائی اتحادیه اروپا برای بررسی بحران با دادن اولتیماتومی بی شرمانه به یونان پایان یافت و آن این بود که: دولت جدید در آتن باید تا روز جمعه تمام قول هائی که قبل از انتخاب به مردم داده زیر پا بگذارد و از تروئیکای منفور دعوت کند که به آتن باز گردد، در غیر اینصورت آن کشور با این خطر روبروست که بانک مرکزی اروپا یونان را از حوزه یورو بیرون کند.
بنظر می رسد مهمترین ابزار فشار گانگستر های اروپا که «شویبله» وزیر دارائی آلمان آنها را رهبری می کند آن است که بانک مرکزی اروپا دیگر پول در اختیار بانک های یونان قرار ندهد. اما این «اعتبار های کمکی» یک شمشیر دو لبه است، یعنی دو خطر در بر دارد. اگر «اعتبارهای کمکی» به دولت جدید یونان داده نشود، پاسخش این است که دولت یونان هم قسط بدهی های موجود را نخواهد پرداخت. یونان فقط به این دلیل به اعتبارهای تازه نیازمند است که بتواند اقساط بدهی و ربح آن را بپردازد. اگر این پرداخت ها نباشد، پولی که یونان در اختیار دارد اندکی هم از بودجه کشور بیشتر است. این مازاد اندک به یونان امکان می دهد هزینه های ضروری برای اجرای برنامه های فوری، یعنی هزینه کاستن از نیازهای فوتی اجتماعی را تامین کند.
یعنی اگر از بانک مرکزی اروپا استفاده ابزاری نشود، مرکل و شویبله دستشان به هیچ جا بند نیست. اما بعید بنظر می رسد که بانک مرکزی قوانین اتحادیه اروپا را به اجرا در نیاورد.
افزون بر این، اوضاع سیاسی در یونان امروز با وضع قبرس در گذشته فرق دارد. در یونان تروئیکا سالها یکه تازی کرد و یک فاجعه اجتماعی و اقتصادی در ابعادی عظیم ایجاد کرد.
دولت سیریزا را مردم برای این انتخاب کردند که به آنها قول داد به این فاجعه پایان بخشد. یک اکثریت 80 در صدی خط مشی این دولت را تایید و از آن پشتیبانی می کند.
روز دوشنبه دولت آتن «پیشنهاد» مافیای تروئیکا را بدرستی «بی معنی» خواند. «پاول کروگمان» اقتصاد دان آمریکائی و برنده جائزه نوبل در وبلاگ خود آنچه که رخ داد را چنین تفسیر کرد:
«این گروه یورو یا خُل هستند و یا قصدشان این است که یونان را درس عبرتی سازند برای دیگران تا به همه نشان بدهند که در اروپا اجرای سیاستی دیگر غیر ممکن است. سیاست بدیل در اروپا هیچ شانسی ندارد.» این احتمال زیاد است که آنها می خواهند دل و جرئت را از دیگر کشور های بحران زده اروپا بگیرند، که مبادا آنها هم بفکر بیفتند علیه کاهش شدید دستمزدها، علیه کاهش حقوق بازنشستگی و علیه ویرانه اقتصادی که در کشور های آنها بوجود آورده اند بپاخیزند. بنظر بخشی از هیئت حاکمه اروپا ضرر قیام آنها بزرگتر از ضرر «اخراج یونان» است، برغم آن که با اخراج یونان میلیاردها پول مردم مالیات دهنده اروپا برای همیشه از بین خواهد رفت.
باید با استفاده از تمام امکانات مانع اجرای این محاسبه استراتژیک مافیای تروئیکا شد.
توضیح: سارا واگنکنشت، (نیمه ایرانی) معاون اول فراکسیون حزب چپ در بوندس تاگ ( مجلس آلمان) است.
http://www.jungewelt.de/2015/02-18/024.php