مقابله چین در برابر جنگ اقتصادی آمریکا علیه روسیه

15098137054_2c0d1231ce_o
برگرفته شده ازسایت : العهد

 

مترجم :احمد مزارعی،9/2/2015

 

در یک اقدام تهدید آمیز در برابر “ناتو” وسیاستهایش، با هدف کاهش دادن ارزش برابری روبل ،ومنهدم کردن اقتصاد روسیه ، چین تصمیم گرفت به موسکو کمک مالی نماید.

روز بیستم دسامبر گذشته ، وزیر دارائی چین ، وانگ یی ، بر ضرورت همکاری دوجانبه میان روسیه وچین تاکید کرد، این اظهار نظر” وانگ یی” در ضمن ملاحظات و گزارشی بود که در مورد بحران و کاهش یافتن تقریبا 45% از ارزش روبل روسیه در مقابل دلار، بروز کرده بود.

وانگ، تاکید نمود که روسیه میتواند وحکمت آن را دارد که مشکلات اقتصادی فعلی خود را پشت سر گذارد، وی افزود :” اگر روسیه نیاز به کمک داشت ، ما کمکهای ضروری را درحد توانمان در اختیارشان قرار خواهیم داد”.

روز بعد از این اظهارات وزیر دارائی چین ، اینبار وزیر بازرگانی چین” گاوو هو شینگ” در مصاحبه با کانال تلوزیونی” فونیکس وی”، درهونگ کونگ ، گفت، پکن روابط خود را دربخش صنایع انرژی با موسکو، بسیار تقویت خواهد کرد، وما پیش بینی میکنیم که امسال مبادلات بازرگانی میان چین وروسیه علیرغم بحران روبل، به یکصد ملیارد  دلار برسد . در پرتو تغییراتی بزرگی که قیمت روبل در برابر یورو، و دلار، با آن روبرو شده است ، گاوو ، پیشنهاد کرد که باید درجهت دور شدن هر چه بیشتر از دلار حرکت کرده ، ومبادلات مالی میان دوکشور  رابا یوان چین وروبل روسیه ، انجام داد.

گاوو، همچنین تاکید کرد که: ” چین کوشش خود را بر عواملی اساسی متمرکز خواهد نمود ،که امکان فراهم آورد تا ارز دو کشوربطور تکاملی با یکدیگر مبادله شوند” وی همچنین در مصاحبه ای با رویتر اظهار داشت :” امکان دارد که سرمایه داران مایل باشند در زمینه بازار سهام ویا معاملاتی که دارای نوسا نات شدید باشد، سرمایه گزاری کنند ، در اینصورت ما با ذهنیتی متوازن با یکدیگر همکاری خواهیم کرد ،و شکلهای گوناگون همکاری را در زمینه های پر اهمیت، تشویق خواهیم نمود”.

 

روزنامه ” چاینا دیلی” دوشنبه گذشته از قول ، لی جیان مین ، عضو” آکادمی علوم اجتماعی چین” ، نوشت امکان دارد که کمکهای چین به روسیه ، از کانالهای “سازمان همکاریهای شانگهای” ویا ” مرکزیت بریکس” انجام پذیرد. واین امر دلایل ویژه خود را دارد ، زیرا در این دو مرکز، آمریکا واروپا حضور ندارند.

 

جیان مین ، همچنین اشاره نمود که وزرای خارجه دوکشور روسیه وچین ، ماه گذشته در قزاقستان با یکدیگر ملاقات کردند واتفاقیه های مهم و متعددی را در زمینه شبکه های راه آهن وتاسیسات زیر بنائی وامور مربوط به توسعه مناطق شرق روسیه واقع در شمال چین ، امضا نمودند.

جیان مین جنین اظهار داشت : ” ازجمله اموری که میان وزرای خارجه دو کشور مطرح گردید ، بحث وامهای مالی و همکاری برای اجرای پروژه های بزرگ میان دوکشور وشرکت در سرمایه گزاری موسسات زیر بنائی ساختمانی در روسیه بود”.در چهارچوب امضای این اتفاقیه ، قراردادخرید گاز روسیه، به مبلغ چهارصد ملیارد دلار بتوسط چین وبمدت سی سال  مورد توافق  وتایید طرفین قرار گرفت.

 

چین

 

اعطای این کمکها درحالی انجام میگیرد که یک جنگ اقتصادی از طرف امپریالیسم آمریکا واروپا با هدف اعاده شرایط استعماری سابق ، برمنطقه” اراسیا” ، جریان دارد.

 

هم اکنو ن نیروهائی که پیمان ناتو را تشکیل میدهند ،دو جنگ را در دو جبهه سوریه واکراین، بر علیه روسیه ، به راه انداخته اند ، تا این کشور را خفه کنند، زیرا روسیه به دولت سوریه ومخالفان دولت اکراین کمک میکند ، درحالیکه با کاهش یافتن قیمت نفت ، در آمدهای دولت روسیه بسیار کم شده وبا پائین آمدن ارزش روبل ، مشکلا تی را برای این کشور بوجود آورده است ، کشورهای عضو ناتو، عامدانه موانعی را بر سر راه روسیه برای گرفتن وام ایجاد کرده اند ، تا روسیه مجبور شود در برابر خواسته های دولت اکراین تسلیم شود.

مقرراتی که استراتژی فوق بر آن بنا شده که روسیه را از گرفتن وام محروم میکند ، بوسیله آندرز آسلوند، در” انستیتوی پیترسن برای مباحثات اقتصاد جهانی” تنظیم شده وروزنامه فا یننشال تایمز ، در لندن آنرا انتشار داده است. آندرز آسلوند ، در اینمورد نوشت :”روسیه نمیتواند هیچ وام قابل توجهی را از هیچ کجا ، حتی از بانکهای دولتی چینی دریافت کند ، زیرا همه اینها از رقابت وکنترل ملی دولت آمریکا بیم دارند”.

بر طبق محاسبات آسلوند ، سالانه 125 ملیارد دلار ، از روسیه خارج میشود ، ودر حال حاضر ذخیره ارزی روسیه 200 ملیارد دلار است وبدهیهای خارجی روسیه 600 ملیارد دلار،بدین معنی که روسیه ارز احتیاطی خود را بزودی از دست خواهد داد وطی کمتراز دوسال آینده ورشکست خواهد شد .

 

اما اینچنین بنظر میرسد که چین خطرات وارد شدن به درگیری با آمریکا را در اینمورد پذیرفته است ، وآماده شده تا قایق نجات مالی خود را بسوی روسیه بفرستد. در حال حاضر چین دارای بزرگترین ذخیره ارزی درجهان است ، 3،89 تریلیون دلار ، این مبلغ انبوه به چین اجازه میدهد که به راحتی بتواند بدهکاریهای روسیه واقل آن بصورت اوراق قرضه بپردازد.

پیشنهادات دو وزیر چینی، وانگ و گاوو،برای کمک به روسیه، دلایل زیادی را درخود مستتر دارد ، زیرا درست یکروز بعد از گرد همآئی اتحادیه اروپا بود که در همین ماه برگزار شد ودرجریان برگزاری اختلاف نظرهای زیادی درمورد روسیه بروز کرد،واین علیرغم پشتیبانی اروپا از تحریمهائی بود که آمریکا برعلیه روسیه اعمال کرده بود،دراین میان وزیر خارجه آلمان ، فرانک والتر اشتاینمایر، رئیس جمهور فرانسه ، فرانسوا هولند و نخست وزیر ایتالیا ، ماثیو رینزی، همچنان مخالفت خود را برای تحریمهای اضافی پیشنهادی آمریکا، بر علیه روسیه ، ابراز داشته وبر روی آن پافشاری میکنند.در این میان بعضی از روزنامه های مهم اروپا ، از درهم پاشی دولت روسیه اعلام خطر کردند.

هم اکنون درحالی که درمورد حمایت از بحران روبل رو سیه ، بوسیله دولت چین مطالعاتی  درحال انجام است، این کشور با افت ضعیف اقتصادی روبروبوده واعتراضات اجتماعی در میان طبقه کارگر وتوده های دهقانان درحال صعود است،با وجود همه اینها دولت چین نگران عواقب هرگونه انفجار سیاسی واقتصادی میباشد که در کشور همسایه شمالی خود یعنی روسیه اتفاق بیفتد.

درگیریهای اقتصادی میان قدرتهای بزرگ جهانی درمورد بحران نفت وجنگ که امپریالیستها در اوراسیا، براه می اندازند،همه نشاندهنده بحران رو به گسترش نظام سرمایه داری جهانی است وخطر بروز یک جنگ جهانی را نیز تشدید میکند.

در صورت اقدام عملی چین برای کمک به روسیه ، این امر میتواند درگیری میان چین وآمریکا  را تشدید کند، از اینجا است که آمریکا میکوشد بوسیله هم پیمانان  آسیائی خود همچون ژاپن ، استرالیا وهند ، چین را به محاصره نظامی در آورد.

 

بدون شک برنامه ها ئی که در زمینه اقتصادی ونظامی ، چین را مورد هدف قرار میدهد، هم اکنون در وال استریت وپنتاگون، در دست مطالعه میباشد.

یکسال پیش مقاله ای در روزنامه فایننشال تایمز با عنوان ” چین نباید اشتباهات قیصر آلمان را تکرار کند” ، نویسنده مقاله ، مارتن ولف به چین اخطار میدهد که دست به اعمالی نزند که به اعاده نظر در مورد قدرت ایالات متحده در جهان، تفسیر گردد.در مقاله تا کید شده است که چین در حال ایجاد تمهید اتی از نوع آنچه میباشد که قیصر آلمان قبل از جنگ جهانی اول ، یعنی درسال 1914 ، نسبت به سلطه بریتانیا ، داشت وباید گفت که این تمهیدات به همان نتایج ، یعنی انفجار جنگی همه جانبه ، منجر خواهد شد.

اگر چنان جنگی اتفاق بیفتد ، آمریکا خواهد کوشید چین را در عرصه تجارت جهانی منزوی کند . وبه حسب نظرات ولف بخش بزرگی از سهام ارزی چین منجمد خواهد شد، ولف سپس یاد آوری میکند که ارز خارجی چین که معادل 40% تولیدات خالص داخلی آن میباشد ، در خارج کشور نگهداری میشود . جای بحث ندارد که سرقت ترلیونها دلاری که چینیها ، در خلال تجارت خود با آمریکا واروپا کسب کرده اند، مطرح میشود وبه انهدام تجارت جهانی منجر خواهد شد وزمینه را برای یک جنگ عظیم اتمی فراهم خواهد ساخت.

 

امپریالیسم امریکا با سیاستهای لجوجانه وخشونت بار خود ، در مورد موقعیت خود مبالغه میکند  واین سیاست موجب فقدان مصداقیتش در داخل کشور میشود ، وهم از طرفی باعث مخالفت کشورهای رقیب میگردد ،این سیاست آمریکا ، موجب خواهد شد که چین وروسیه تبدیل به هم پیما نانی قدرتمندگردند ودر ضدیت با آن چیزی قرار گیرند که آمریکا کوشید طی سالیان درازی فراهم آورد ف یعنی نزدیکی چین وآمریکا که از سال 1972 بوسیله نیکسون ومائوتسه تونگ برقرار گردید وبرای دوره ای چین را در مقابل اتحاد شوروی سوسیالیستی سابق قرار داد.

“در حال حاضر بسیاری از مردم چین روسیه را بمثابه برادر بزرگتر خود میدانند وهردو کشور از نظر استراتژیک برای یکدیگر بسیار مهم میباشند”. این اظهاراتی است که بتوسط ، جین کان رونگ، یکی از روسای دانشگاه” رین مین” ابراز شده است ، وی گواهی میدهد که چگونه روسیه کمی بعد از به قدرت رسیدن حزب کمونیست چین در سال 1949، کمکهای فراوان نظامی خود را برای چین فرستاد تا درجنگی که آمریکائیها بر علیه کره براه انداخته بودند ، مورد استفاده قرار دهند . رونگ سپس اضافه میکند :”  بر اساس منافع ملی ما ، ضرورت دارد تا چین همکاری خود را با روسیه تقویت وتعمیق کند، زیرا این امر ضروری است”.

 

روزنامه “گلوبال تایمز” که به حزب کمونیست چین نزدیک است ، هفته گذشته در مقاله افتتاحیه خود نوشت، روسیه شریک بی بدیل ما در عرصه بین المللی میباشد ، وافزود :”برچین واجب است تا سیاستی فعال را در قبال روسیه اتخاذ کند و کمک کند تااین کشور از بحران کنونی خود خارج شود”.

 

3 Comments

  1. با نشکر از دوست عزیز آقای مزارعی که این مقاله ارزشمند را ترجمه کردند .. تمام قرائن و شواهد حاکی از حرکت جهان به سمت یک جنگ جهانی است که مسبب اصلی آنهم امپریالیسم امریکا است .. امپریالیسمی بسیار هار و وحشی و بسیار هم مغرور که در مورد خود مبالغه فراوان می کند .. امپریالیسمی که سال هاست خورشید آن به سمت غروب کردن بحرکت افتاده است .. امپریالیسمی که با ترفند های گوناگون رذیلانه خود تلاش دارد مواضع خودرا حفظ کند .. امادائما دستش هم برای همه رو میشود ..
    حهان در حال حاضر همان دوران صلح مسلح بین دو جنگ جهانی اول و دوم را می گذراند .. صلح مسلحی که بین دو اردوگاه متخاصم در جریان است : اردوگاه اول شامل امپریالیسم امریکاو شرکای اروپایی و سایر مهره هایش در جهان ..
    اردوگاه دوم شامل امپریالیسم روسیه ، جمهوری توده ای چین ، جمهوری پان اسلامیستی ایران و …
    آرایش قوای جهانی در دوره صلح مسلح کنونی دائما شکل خودرا به روز می کند ..
    مقاله فوق در راستای به روز کردن هر چه بیشتر آرایش فوق است …

  2. در تایید:
    برگرفته ای از برگردان آقای رضا نافعی که شاهدی زنده برای سربازان آمریکایی و مزدوران آنها میباشد:
    «…روزنامه آلمانی «فرانکفورتر آلگماینه زونتاگ سایتونگ » در شماره اینترنتی خود خبر داد که به اعتقاد مقامات ناتو، پیروزی بر دولت دونباس با هزینه قابل تحمل ممکن نیست. جمهوری خلق دونتسک و لوگانسک (جمهوری خلق روسیه نو) امروز یکی از مدرن ترین ارتش های منطقه را دارند؛ آنها امروز مجهز به سامانه ضد موشکی „ „ S- 400 هستند و دیگر نمی توان از هوا به آنها حمله کرد. تفاوت دیگر آنست که بر خلاف نیروی نظامی اوکرائین اراده و انگیزه نبرد در شورشیان نیرومند است. موسسه تحلیل گر آمریکائی موسوم به «استارتفورد» نیز در تحلیل خود به این نتیجه رسیده که هم اراده نبرد در نظامیان اوکرائین ضعیف است و هم نفرات آنها پیوسته کاهش می یابند. موید این تحلیل ها خبری است که روزنامه آلمانی FAZ از قول منابع سازمانهای اطلاعاتی آلمان منتشر ساخت مبنی بر این که: تلفات در جنگ دنباس ۵۰ هزار نفر بوده است، یعنی ده برابر بیش از رقمی که سازمان ملل اعلام کرده است. پروشنکو در کنفرانس امنیت مونیخ تعداد تلفات ارتش اوکرائین را در دنباس ۱۴۰۰ سرباز اعلام کرد.»

    این برگردان همین امروز در مجله هفته چاپ گردیده است. بخوانید و از قوانین لنینی لذت ببرید که چقدر بروز هستند.

  3. آقای رونگ یکی از روسای دانشگاه” رین مین” فرموده است:
    « …در سال ۱۹۴۹، کمکهای فراوان نظامی خود را برای چین فرستاد(یعنی روسیه) تا درجنگی که آمریکائیها بر علیه کره براه انداخته بودند ، مورد استفاده قرار دهند. رونگ سپس اضافه میکند :”بر اساس منافع ملی ما ، ضرورت دارد تا چین همکاری خود را با روسیه تقویت وتعمیق کند، زیرا این امر ضروری است”.»
    آقای رونگ چینی فراموش میکنند: کمکی که رفقای شوروی برای چین فرستادند، در زمانی بود که هردو از یک خواست انقلابی حرکت میکردند، در حکومت شوروی طبقه کارگر مدت ۱۵ سال به اعجاز هایی دست زده بود که در تاریخ بشریت دیده نشده بود و کشور چین هم می‌رفت که از انقلاب نوین دموکراتیک زمینه‌ای برای انقلابی سوسیالیستی مانند انقلاب اکتبر آماده سازد، این بودکه هردو حزب یک هدف را دنبال میکردند و آنهم رهایی خلقهای جهان از استعمار امپریالیستی و آماده کردن برای عبور به کمونیسم.
    اکنون دیگر چنین نیست.
    در سرمایه داری فقط حساب جیب خود است.
    خوشبختانه اکنون دیگر کسی یافت نمیشود که هردو کشور را سرمایه داری نداند.
    چین فقط میخواهد مجانی از شر ارزهایی که پشیزی دیگر ارزش ندارند و خود هم میداند رها نشود!
    چین سعی دارد که از آب گل آلود ماهی چاقی بگیرد و بدون درد سر بخرج مردم روسیه کالا و مواد خام خریداری نموده و بازار فروش بدست آورد.
    چین سالیان درازی است (بحران آباکوس) که امید خود، در نقد کردن کاغذ های سبزش را از دست داده است. بیخود نبود که رسانه‌های اروپایی به آمریکا سرکوفت زدند که چین به آمریکا دستور داده است: «آمریکا باید گلد من ساکس را حمایت کند تا از سقوط دلار جلوگیری نماید!»
    این کار را بلافاصله آمریکا انجام داد.
    چینی‌ها هم از لحاظ تکنیک نظامی و هم بخصوص انسانی که در جنگ تعیین کننده تر هستند، بر آمریکایی ها برتری عظیمی دارد.
    سرباز آمریکایی از زمان سرباز زدن محمد علی کاسیوس کلی قهرمان بکس جهان از رفتن به ویتنام که پیش‌زمینه آن در همان جنگ نامبرده کره شروع شده بود، دیگر سرباز بمعنی گذشته خود نیستند. آنان بیش از همه باید برایشان زیر شلواری فرستاد، و فکر دیگری در سر دارند تا حفاظت از مردم آمریکا!

    بهر صورت در اوضاع کنونی هرنوع کمکی بروسیه شود مقدمش مبارک است و جنگ را از کشورهای منطقه که با آن دست بگریبانند کم کرده و از منطقه دور نموده و تضاد های موجود جهانی را برای مدتی از حالت انفجاری کنونی آن تضعیف مینماید.

    فقط انقلاب میتواند جلوی جنگ را بگیرد!

    اکنون باید مواظب حرکات امپریالیسم میرنده، همانطور که در مقاله هم ذکر گردیده است (ابر قدرتی با نظام سرمایه داری گندیده که از بحران آباکوس تاکنون، نه اینکه بهبود حاصل نکرده است بلکه روز بروز اوضاع اقتصادی وی (آمریکا) مشکل‌تر و به نقطه انفجاری خود نزدیک‌تر میشود، بود!
    از بیست تا سی هزار میلیارد دلار(بیلیارد) قرض دولت و خزانه خالی آمریکا که بگذریم،‌ سیستم فدرال رزرو(رتشیلد- راکفلر) بیش از هزار و پانصد هزار بیلیارد(به واحد آمریکایی)؛ اروپایی هزارو پانصد بیلیون دلار پول در دست طبقات حاکمه جهان دارد(مثلا اعراب ایکس میلیارد؛ اروپایی‌ها …، طبقه حاکمه آسیا… میلیارد و الی آخر. این مبلغ هنگفت که چندین برابر تولید ناخالص تمام کشور های جهان میباشد، خود سرریز تولید میباشند که در بانکها پارک شده‌اند. این سرریز تولید فقط جنگ است که چاره سازش میباشد.

    در اینجا بیجا نیست که گفته شود، اقتصاد دانانی که خود را در راس دانش اقتصادی بشری می‌بینند واز «نو امپریالیسم » سخن میگویند و بزبان پارسی مقاله نگاری کرده و دوران گندیدگی که لنین و سپس استالین(اصول و مسائل لنینیسم) در مورد آن نوشته‌اند را قدیمی شده دانسته و از« نئو امپریالیسم!!» و یا «نوامپریالیسم»‌ سخن میگویند، بدون اینکه راه حل نوینی مانند لنین ارائه دهند، همه را به سردر گمی دچار میسازند.
    من از آقای مزارعی بابت این کارشان بسیار سپاسگذارم. چه خوب میبود که ایشان هم خود در این مورد نظری میدادند که برای پژوهشگران و بخصوص برای «نو روی آورندگان» به لنینیسم میتواند دارای اهمیت شایانی باشد.
    من خواندن این مقاله را به همه توصیه میکنم.
    سپیده

Comments are closed.